Is podcast
Ob današnjem godovnjaku svetem Atanaziju Velikem se moramo zamisliti v čas krščanskega starega veka - tja v oddaljeno …
Ob današnjem godovnjaku svetem Atanaziju Velikem se moramo zamisliti v čas krščanskega starega veka - tja v oddaljeno …
Na prvi dan meseca maja - ta je s šmarnicami posebej posvečen Božji Materi - obhaja Cerkev god Jožefa Delavca. Marijin mož in Jezusov rejnik goduje sicer …
Na prvi dan meseca maja - ta je s šmarnicami posebej posvečen Božji Materi - obhaja Cerkev god Jožefa Delavca. Marijin mož in Jezusov rejnik goduje sicer …
Rodil se je blizu Torina 1786. leta v družini z 12-imi otroki. Kar trije so si izbrali …
Rodil se je blizu Torina 1786. leta v družini z 12-imi otroki. Kar trije so si izbrali …
Katarina Sienska je bila 24-ti otrok v družini mestnega barvarja. Odraščala je v razburkanih časih …
Katarina Sienska je bila 24-ti otrok v družini mestnega barvarja. Odraščala je v razburkanih časih …
Današnji godovnjak je izgubil življenje na otoku Futuna v Oceaniji, ker je krstil …
Današnji godovnjak je izgubil življenje na otoku Futuna v Oceaniji, ker je krstil …
V toskanskem mestecu Lucca počiva nestrohnjeno telo Cite iz Monsagratija, rojene v tej vasi leta …
V toskanskem mestecu Lucca počiva nestrohnjeno telo Cite iz Monsagratija, rojene v tej vasi leta …
Današnji godovnjak je zelo češčen med ruskimi pravoslavnimi in grškokatoliškimi …
Današnji godovnjak je zelo češčen med ruskimi pravoslavnimi in grškokatoliškimi …
Kratka predstavitev svetnika oz. svetnice, ki ima godovni praznik.
Prvomajske počitnice so za nekatere čas počitka, za druge pa intenzivne priprave na teste in izpite in maturo. Kako se pripraviti na stres, če si sam pred tem, in kako biti dobra spodbuda, če smo starši, prijatelji? Z nami je bila terapevtka, dr. Andreja Poljanec.
Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih.
Govorili smo o razmerah na trgu dela, ki so zelo ugodne, saj brezposelnost vztraja na rekordno nizkih ravneh. Zaradi tega imajo težave delodajalci, ki kadre iščejo tudi v bolj oddaljenih deželah. Spregovorili bomo tudi o kršitvah delovnopravne zakonodaje, inšpekcijskih nadzorih in pokojninski ter davčni reformi, ki ju je napovedala vlada. O omenjenem smo spregovorili s predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidijo Jerkič, predsednikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blažem Cvarom in ministrom za delo Lukom Mescem.
Naš junak se po koncu počitnic vrne v Kozje, kjer ga je nestrpno čakala sestra Marica, s katero sta se ob otoku igrala sveto mašo. Družina je bila spet skupaj.
»Dobro v nas počasi raste. Počasi rastejo naše življenjske izkušnje. Počasi raste naša modrost. Naš značaj se počasi preoblikuje, prilagaja in postaja vse bolj človeški. Tudi dobrota človeške družbe počasi raste. Počasi rastejo spoznanja o dostojanstvu človeške osebe. O enakopravnosti. O potrebi po sodelovanju. Počasi rastejo spoznanja o tem, kako uničujoče je sovraštvo in ljubosumje, kako nesmiselno je tratiti svoje moči za prekomerno kopičenje materialnih dobrin. In počasi v nas in v družbi raste spoznanje o tem, da je najdragocenejše tisto, kar je v srcu in kar živi v naših odnosih,« je v zadnjem malem misijonskem nagovoru med drugim poudaril duhovnik Mitja Markovič. Vabljeni, da mu prisluhnete v celoti!
Poslušalka je sestro Nikolino prosila za recept za čokolado. Potrebujemo: ½ kg sladkorja, 1 dl mleka, 12-13 dag masla, 5-7 dag kakava, ¼ l mleka v prahu, lahko še malo čokolade v prahu ... Za obogatitev okusa dodamo zdrobljene lešnike, orehe, rozine, mandlje ... Sestavine skuhamo in pripravljeno zmes vlijemo na peki papir ali v modelčke, ki jih dobro namastimo z oljem.
Tokrat je bil na programu 28. del radijskega romana Dragulj v pesku Tesse Afshar, ki je izšla pri založbi Družina. Slišite lahko kako so Hebrejci nadaljevali z osvajanjem Kanaanske dežele.
Darja Lovšin je avtorica že pete knjige s področja diabetične kuhinje. Poznamo jo kot urednico revij tako za srčne kot onkološke bolnike, njen tretji projekt pa je urejanje revije Dita, ki izhaja v sklopu delovanja Zavoda Diabetes, ki ga je tudi ustanovila. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji je dalo širino, in rada piše. Vsakdanje jedi so primerne tudi ob presnovnih težavah, oziroma ko moramo paziti na krvni sladkor, pravi. Idej, ki skoraj dnevno vznikajo, kaj smemo jesti in česa ne, je grozno veliko, mnoge samo begajo, iskreno doda.