Svetovalnica

VEČ ...|21. 5. 2019
Mediacija

V Svetovalnici je bil naš gost Marko Iršič iz zavoda Rakmo. Gre za center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Spregovoril je o tem kako poteka proces in kako uspešen je.

Mediacija

V Svetovalnici je bil naš gost Marko Iršič iz zavoda Rakmo. Gre za center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Spregovoril je o tem kako poteka proces in kako uspešen je.

pogovorsvetovanjemediacija

Svetovalnica

Mediacija
V Svetovalnici je bil naš gost Marko Iršič iz zavoda Rakmo. Gre za center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Spregovoril je o tem kako poteka proces in kako uspešen je.
VEČ ...|21. 5. 2019
Mediacija
V Svetovalnici je bil naš gost Marko Iršič iz zavoda Rakmo. Gre za center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Spregovoril je o tem kako poteka proces in kako uspešen je.

Tanja Dominko

pogovorsvetovanjemediacija

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|21. 5. 2019
Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov na KGZ Ljubljana

Letošnja zima je bila zelo zahtevna za zorenje domačih suhomesnatih izdelkov, pravi Barbara Lapuh, svetovalka specialistka s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana. Kljub temu so nekaterim uspeli odlični izdelki. Vas zanima katerim? Prisluhnite!

Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov na KGZ Ljubljana

Letošnja zima je bila zelo zahtevna za zorenje domačih suhomesnatih izdelkov, pravi Barbara Lapuh, svetovalka specialistka s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana. Kljub temu so nekaterim uspeli odlični izdelki. Vas zanima katerim? Prisluhnite!

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov na KGZ Ljubljana
Letošnja zima je bila zelo zahtevna za zorenje domačih suhomesnatih izdelkov, pravi Barbara Lapuh, svetovalka specialistka s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana. Kljub temu so nekaterim uspeli odlični izdelki. Vas zanima katerim? Prisluhnite!
VEČ ...|21. 5. 2019
Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov na KGZ Ljubljana
Letošnja zima je bila zelo zahtevna za zorenje domačih suhomesnatih izdelkov, pravi Barbara Lapuh, svetovalka specialistka s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana. Kljub temu so nekaterim uspeli odlični izdelki. Vas zanima katerim? Prisluhnite!

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|20. 5. 2019
Kdaj saditi jagode

Predvsem pri pridelovalcih, ki so so se odločili za večji obseg pridelave jagod se marsikdaj postavlja vprašanje, kdaj saditi jagode, da bodo nasadi prinesli čimveč čimbolj zdravega in čimbolj kakovostnega pridelka. O tem smo se pogovarjali s svetovalko specialistko Alenko Caf s KGZ Ljubljana.

Kdaj saditi jagode

Predvsem pri pridelovalcih, ki so so se odločili za večji obseg pridelave jagod se marsikdaj postavlja vprašanje, kdaj saditi jagode, da bodo nasadi prinesli čimveč čimbolj zdravega in čimbolj kakovostnega pridelka. O tem smo se pogovarjali s svetovalko specialistko Alenko Caf s KGZ Ljubljana.

kmetijstvosvetovanjevrt

Minute za kmetijstvo in podeželje

Kdaj saditi jagode
Predvsem pri pridelovalcih, ki so so se odločili za večji obseg pridelave jagod se marsikdaj postavlja vprašanje, kdaj saditi jagode, da bodo nasadi prinesli čimveč čimbolj zdravega in čimbolj kakovostnega pridelka. O tem smo se pogovarjali s svetovalko specialistko Alenko Caf s KGZ Ljubljana.
VEČ ...|20. 5. 2019
Kdaj saditi jagode
Predvsem pri pridelovalcih, ki so so se odločili za večji obseg pridelave jagod se marsikdaj postavlja vprašanje, kdaj saditi jagode, da bodo nasadi prinesli čimveč čimbolj zdravega in čimbolj kakovostnega pridelka. O tem smo se pogovarjali s svetovalko specialistko Alenko Caf s KGZ Ljubljana.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanjevrt

Svetovalnica

VEČ ...|20. 5. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako narediti domačega prijatelja, lešnikov nadev za potico, pehtranovo in skutino potico, golaž, goveji jezik, buhteljne in za kaj uporabiti riževo moko je v tokratni oddaji povedala sestra Nikolina.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako narediti domačega prijatelja, lešnikov nadev za potico, pehtranovo in skutino potico, golaž, goveji jezik, buhteljne in za kaj uporabiti riževo moko je v tokratni oddaji povedala sestra Nikolina.

svetovanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako narediti domačega prijatelja, lešnikov nadev za potico, pehtranovo in skutino potico, golaž, goveji jezik, buhteljne in za kaj uporabiti riževo moko je v tokratni oddaji povedala sestra Nikolina.
VEČ ...|20. 5. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako narediti domačega prijatelja, lešnikov nadev za potico, pehtranovo in skutino potico, golaž, goveji jezik, buhteljne in za kaj uporabiti riževo moko je v tokratni oddaji povedala sestra Nikolina.

Matjaž Merljak

svetovanje

Kmetijska oddaja

VEČ ...|19. 5. 2019
Čebele

V ponedeljek bomo obeležili II. svetovni dan čebel. Slišali ste nekaj misli Boštjana Noča, predsednika ČZS, v oddaji pa je čebelar Milan Meglič spregovoril tudi o tem, kako v teh hladnih dneh, skromnih s pašo, lahko čebelar pomaga svojim čebelicam.

Čebele

V ponedeljek bomo obeležili II. svetovni dan čebel. Slišali ste nekaj misli Boštjana Noča, predsednika ČZS, v oddaji pa je čebelar Milan Meglič spregovoril tudi o tem, kako v teh hladnih dneh, skromnih s pašo, lahko čebelar pomaga svojim čebelicam.

kmetijstvosvetovanjenarava

Kmetijska oddaja

Čebele
V ponedeljek bomo obeležili II. svetovni dan čebel. Slišali ste nekaj misli Boštjana Noča, predsednika ČZS, v oddaji pa je čebelar Milan Meglič spregovoril tudi o tem, kako v teh hladnih dneh, skromnih s pašo, lahko čebelar pomaga svojim čebelicam.
VEČ ...|19. 5. 2019
Čebele
V ponedeljek bomo obeležili II. svetovni dan čebel. Slišali ste nekaj misli Boštjana Noča, predsednika ČZS, v oddaji pa je čebelar Milan Meglič spregovoril tudi o tem, kako v teh hladnih dneh, skromnih s pašo, lahko čebelar pomaga svojim čebelicam.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanjenarava

Svetovalnica

VEČ ...|17. 5. 2019
Zelišča in začimbe

Poznate zelišča in njihove učinke? Katera so primerna za čaje in kakšne zdravilne učinke imajo? V našem studiu je bila strokovnjakinja za zelišča in začimbe Jožica Bajc Pivec.

Zelišča in začimbe

Poznate zelišča in njihove učinke? Katera so primerna za čaje in kakšne zdravilne učinke imajo? V našem studiu je bila strokovnjakinja za zelišča in začimbe Jožica Bajc Pivec.

svetovanjepogovorzačimbezelišča

Svetovalnica

Zelišča in začimbe
Poznate zelišča in njihove učinke? Katera so primerna za čaje in kakšne zdravilne učinke imajo? V našem studiu je bila strokovnjakinja za zelišča in začimbe Jožica Bajc Pivec.
VEČ ...|17. 5. 2019
Zelišča in začimbe
Poznate zelišča in njihove učinke? Katera so primerna za čaje in kakšne zdravilne učinke imajo? V našem studiu je bila strokovnjakinja za zelišča in začimbe Jožica Bajc Pivec.

Tanja Dominko

svetovanjepogovorzačimbezelišča

Iz Betanije

VEČ ...|17. 5. 2019
Zasvojenost in družina

Z zakoncema Perko smo govorili o posledicah alkoholizma.

Zasvojenost in družina

Z zakoncema Perko smo govorili o posledicah alkoholizma.

družbapogovorsvetovanjezdravstvo

Iz Betanije

Zasvojenost in družina
Z zakoncema Perko smo govorili o posledicah alkoholizma.
VEČ ...|17. 5. 2019
Zasvojenost in družina
Z zakoncema Perko smo govorili o posledicah alkoholizma.

Mateja Subotičanec

družbapogovorsvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|17. 5. 2019
O ponudbi nagrajenih izdelkov na razstavi Dobrote SLO kmetij

Do nedelje se bo v Minoritskem samostanu na Ptuju odvijala razstava Dobrote Slovenskih kmetij. Slavica Strelec je v današnji rubriki predstavila ponudbo nagrajenih izdelkov na stojnicah.

O ponudbi nagrajenih izdelkov na razstavi Dobrote SLO kmetij

Do nedelje se bo v Minoritskem samostanu na Ptuju odvijala razstava Dobrote Slovenskih kmetij. Slavica Strelec je v današnji rubriki predstavila ponudbo nagrajenih izdelkov na stojnicah.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

O ponudbi nagrajenih izdelkov na razstavi Dobrote SLO kmetij
Do nedelje se bo v Minoritskem samostanu na Ptuju odvijala razstava Dobrote Slovenskih kmetij. Slavica Strelec je v današnji rubriki predstavila ponudbo nagrajenih izdelkov na stojnicah.
VEČ ...|17. 5. 2019
O ponudbi nagrajenih izdelkov na razstavi Dobrote SLO kmetij
Do nedelje se bo v Minoritskem samostanu na Ptuju odvijala razstava Dobrote Slovenskih kmetij. Slavica Strelec je v današnji rubriki predstavila ponudbo nagrajenih izdelkov na stojnicah.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|16. 5. 2019
Povezanost dopolnilnih dejavnosti in razstave Dobrote SLO kmetij

Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij, na kateri bomo lahko videli več kot 1000 izdelkov s slovenskih kmetij, ki so letos v številnih ocenjevanjih prejeli odličja in znake kakovosti. O izzivih Dopolnilnih dejavnosti na kmetijah smo se ustavili v današnji svetovalnici, naša gostja je bila Andreja Krt Stopar, vodja službe za dopolnilne dejavnosti in družbene storitve na podeželju na KGZS.

Povezanost dopolnilnih dejavnosti in razstave Dobrote SLO kmetij

Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij, na kateri bomo lahko videli več kot 1000 izdelkov s slovenskih kmetij, ki so letos v številnih ocenjevanjih prejeli odličja in znake kakovosti. O izzivih Dopolnilnih dejavnosti na kmetijah smo se ustavili v današnji svetovalnici, naša gostja je bila Andreja Krt Stopar, vodja službe za dopolnilne dejavnosti in družbene storitve na podeželju na KGZS.

kmetijstvosvetovanje

Svetovalnica

Povezanost dopolnilnih dejavnosti in razstave Dobrote SLO kmetij
Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij, na kateri bomo lahko videli več kot 1000 izdelkov s slovenskih kmetij, ki so letos v številnih ocenjevanjih prejeli odličja in znake kakovosti. O izzivih Dopolnilnih dejavnosti na kmetijah smo se ustavili v današnji svetovalnici, naša gostja je bila Andreja Krt Stopar, vodja službe za dopolnilne dejavnosti in družbene storitve na podeželju na KGZS.
VEČ ...|16. 5. 2019
Povezanost dopolnilnih dejavnosti in razstave Dobrote SLO kmetij
Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij, na kateri bomo lahko videli več kot 1000 izdelkov s slovenskih kmetij, ki so letos v številnih ocenjevanjih prejeli odličja in znake kakovosti. O izzivih Dopolnilnih dejavnosti na kmetijah smo se ustavili v današnji svetovalnici, naša gostja je bila Andreja Krt Stopar, vodja službe za dopolnilne dejavnosti in družbene storitve na podeželju na KGZS.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|16. 5. 2019
Spremlejvalni program prireditve Dobrote SLO kmetij

Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij. Vodja organizacijskega odbora razstave Peter Pribožič pa ob tem opozarja tudi na pestre dejavnosti, ki bodo razstavo spremljale. Že pred uradnim odprtjem se bo jutri odvijal strokovni posvet o izzivih ponudbe prehranskih izdelkov s kmetij.

Spremlejvalni program prireditve Dobrote SLO kmetij

Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij. Vodja organizacijskega odbora razstave Peter Pribožič pa ob tem opozarja tudi na pestre dejavnosti, ki bodo razstavo spremljale. Že pred uradnim odprtjem se bo jutri odvijal strokovni posvet o izzivih ponudbe prehranskih izdelkov s kmetij.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Spremlejvalni program prireditve Dobrote SLO kmetij
Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij. Vodja organizacijskega odbora razstave Peter Pribožič pa ob tem opozarja tudi na pestre dejavnosti, ki bodo razstavo spremljale. Že pred uradnim odprtjem se bo jutri odvijal strokovni posvet o izzivih ponudbe prehranskih izdelkov s kmetij.
VEČ ...|16. 5. 2019
Spremlejvalni program prireditve Dobrote SLO kmetij
Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij. Vodja organizacijskega odbora razstave Peter Pribožič pa ob tem opozarja tudi na pestre dejavnosti, ki bodo razstavo spremljale. Že pred uradnim odprtjem se bo jutri odvijal strokovni posvet o izzivih ponudbe prehranskih izdelkov s kmetij.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|15. 5. 2019
Pravne zagate

Z nami je bila naša redna gostja odvetnica Mateja Maček, ki je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.

Pravne zagate

Z nami je bila naša redna gostja odvetnica Mateja Maček, ki je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.

svetovanjepogovor

Svetovalnica

Pravne zagate
Z nami je bila naša redna gostja odvetnica Mateja Maček, ki je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
VEČ ...|15. 5. 2019
Pravne zagate
Z nami je bila naša redna gostja odvetnica Mateja Maček, ki je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.

Jože Bartolj

svetovanjepogovor

Iz Betanije

VEČ ...|15. 5. 2019
Zasvojenost in posledice

Z zakoncema Perko smo govorili o posledicah alkoholizma.

Zasvojenost in posledice

Z zakoncema Perko smo govorili o posledicah alkoholizma.

družbapogovorsvetovanjezdravstvo

Iz Betanije

Zasvojenost in posledice
Z zakoncema Perko smo govorili o posledicah alkoholizma.
VEČ ...|15. 5. 2019
Zasvojenost in posledice
Z zakoncema Perko smo govorili o posledicah alkoholizma.

Mateja Subotičanec

družbapogovorsvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|15. 5. 2019
Srečanje deležnikov projekta Life to grasslands

Jutri se bo na Ptuju odvijalo mednarodno srečanje deležnikov projekta Ohranjanje in upravljanje suhih travišč, ki ga vodi KGZ Ptuj. Udeleženci bodo tako lahko obiskali tudi 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij in videli, kakšni so sadovi tega projekta v praksi, saj iz travniških sadovnjakov prihaja veliko nagrajenih izdelkov.

Srečanje deležnikov projekta Life to grasslands

Jutri se bo na Ptuju odvijalo mednarodno srečanje deležnikov projekta Ohranjanje in upravljanje suhih travišč, ki ga vodi KGZ Ptuj. Udeleženci bodo tako lahko obiskali tudi 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij in videli, kakšni so sadovi tega projekta v praksi, saj iz travniških sadovnjakov prihaja veliko nagrajenih izdelkov.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Srečanje deležnikov projekta Life to grasslands
Jutri se bo na Ptuju odvijalo mednarodno srečanje deležnikov projekta Ohranjanje in upravljanje suhih travišč, ki ga vodi KGZ Ptuj. Udeleženci bodo tako lahko obiskali tudi 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij in videli, kakšni so sadovi tega projekta v praksi, saj iz travniških sadovnjakov prihaja veliko nagrajenih izdelkov.
VEČ ...|15. 5. 2019
Srečanje deležnikov projekta Life to grasslands
Jutri se bo na Ptuju odvijalo mednarodno srečanje deležnikov projekta Ohranjanje in upravljanje suhih travišč, ki ga vodi KGZ Ptuj. Udeleženci bodo tako lahko obiskali tudi 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij in videli, kakšni so sadovi tega projekta v praksi, saj iz travniških sadovnjakov prihaja veliko nagrajenih izdelkov.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Sol in luč

VEČ ...|14. 5. 2019
John Strelecky: pisatelj po naključju Kavarna na koncu sveta

Objavili smo del intervijuja z avtorjem knjige Kavarna na koncu sveta, ki je presegla naklado treh milijonov izvodov. Zaupal nam je, kako je v 21-tih dneh, ne da bi vedel kako, napisal knjigo, ki je nato postala svetovna uspešnica. Prisluhnili smo tudi nekaj odlomkom iz njegovega dela.

John Strelecky: pisatelj po naključju Kavarna na koncu sveta

Objavili smo del intervijuja z avtorjem knjige Kavarna na koncu sveta, ki je presegla naklado treh milijonov izvodov. Zaupal nam je, kako je v 21-tih dneh, ne da bi vedel kako, napisal knjigo, ki je nato postala svetovna uspešnica. Prisluhnili smo tudi nekaj odlomkom iz njegovega dela.

duhovnostodnosisvetovanje

Sol in luč

John Strelecky: pisatelj po naključju Kavarna na koncu sveta
Objavili smo del intervijuja z avtorjem knjige Kavarna na koncu sveta, ki je presegla naklado treh milijonov izvodov. Zaupal nam je, kako je v 21-tih dneh, ne da bi vedel kako, napisal knjigo, ki je nato postala svetovna uspešnica. Prisluhnili smo tudi nekaj odlomkom iz njegovega dela.
VEČ ...|14. 5. 2019
John Strelecky: pisatelj po naključju Kavarna na koncu sveta
Objavili smo del intervijuja z avtorjem knjige Kavarna na koncu sveta, ki je presegla naklado treh milijonov izvodov. Zaupal nam je, kako je v 21-tih dneh, ne da bi vedel kako, napisal knjigo, ki je nato postala svetovna uspešnica. Prisluhnili smo tudi nekaj odlomkom iz njegovega dela.

Tadej Sadar

duhovnostodnosisvetovanje

Iz Betanije

VEČ ...|13. 5. 2019
Zasvojenost

Z zakoncema Perko smo govorili o izhodu iz alkoholizma.

Zasvojenost

Z zakoncema Perko smo govorili o izhodu iz alkoholizma.

družbapogovorsvetovanjezdravstvo

Iz Betanije

Zasvojenost
Z zakoncema Perko smo govorili o izhodu iz alkoholizma.
VEČ ...|13. 5. 2019
Zasvojenost
Z zakoncema Perko smo govorili o izhodu iz alkoholizma.

Mateja Subotičanec

družbapogovorsvetovanjezdravstvo

Svetovalnica

VEČ ...|13. 5. 2019
Kibernetska varnost

Z razvojem interneta je vprašanje kibernetske varnosti vse bolj aktualno. Zakaj moramo ravnati pozorno pri deljenju svojih podatkov, kakšna previdnost je potrebna pri uporabi družbenih omrežij in kako ravnati pri spletnih prevarah? Z nami je bil varnostni inženir German Vitali.

Kibernetska varnost

Z razvojem interneta je vprašanje kibernetske varnosti vse bolj aktualno. Zakaj moramo ravnati pozorno pri deljenju svojih podatkov, kakšna previdnost je potrebna pri uporabi družbenih omrežij in kako ravnati pri spletnih prevarah? Z nami je bil varnostni inženir German Vitali.

družbaizobraževanjesvetovanjepogovor

Svetovalnica

Kibernetska varnost
Z razvojem interneta je vprašanje kibernetske varnosti vse bolj aktualno. Zakaj moramo ravnati pozorno pri deljenju svojih podatkov, kakšna previdnost je potrebna pri uporabi družbenih omrežij in kako ravnati pri spletnih prevarah? Z nami je bil varnostni inženir German Vitali.
VEČ ...|13. 5. 2019
Kibernetska varnost
Z razvojem interneta je vprašanje kibernetske varnosti vse bolj aktualno. Zakaj moramo ravnati pozorno pri deljenju svojih podatkov, kakšna previdnost je potrebna pri uporabi družbenih omrežij in kako ravnati pri spletnih prevarah? Z nami je bil varnostni inženir German Vitali.

Blaž Lesnik

družbaizobraževanjesvetovanjepogovor

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|13. 5. 2019
Bliža se 30. državna razstava Dobrote SLO kmetij

V petek bo v Minoritskem samostanu na Ptuju vrata odprla jubilejna že 30. državna razstava Dobrote Slovenskih kmetij, ki poleg predstavitve vseh nagrajenih izdelkov prinaša tudi bogat spremljevalni program, ki se bo odvijal na Ptuju. Slovenske kmetije so letos v ocenjevanje poslale 1080 svojih izdelkov in kot kažejo rezultati dosedanjih ocenjevanj so ti izjemne kakovosti, saj se obeta, da bo letos, številčno gledano, podeljenih največ zlatih priznanj pravi vodja organizacijskega odbora razstave, Peter Pribožič.

Bliža se 30. državna razstava Dobrote SLO kmetij

V petek bo v Minoritskem samostanu na Ptuju vrata odprla jubilejna že 30. državna razstava Dobrote Slovenskih kmetij, ki poleg predstavitve vseh nagrajenih izdelkov prinaša tudi bogat spremljevalni program, ki se bo odvijal na Ptuju. Slovenske kmetije so letos v ocenjevanje poslale 1080 svojih izdelkov in kot kažejo rezultati dosedanjih ocenjevanj so ti izjemne kakovosti, saj se obeta, da bo letos, številčno gledano, podeljenih največ zlatih priznanj pravi vodja organizacijskega odbora razstave, Peter Pribožič.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Bliža se 30. državna razstava Dobrote SLO kmetij
V petek bo v Minoritskem samostanu na Ptuju vrata odprla jubilejna že 30. državna razstava Dobrote Slovenskih kmetij, ki poleg predstavitve vseh nagrajenih izdelkov prinaša tudi bogat spremljevalni program, ki se bo odvijal na Ptuju. Slovenske kmetije so letos v ocenjevanje poslale 1080 svojih izdelkov in kot kažejo rezultati dosedanjih ocenjevanj so ti izjemne kakovosti, saj se obeta, da bo letos, številčno gledano, podeljenih največ zlatih priznanj pravi vodja organizacijskega odbora razstave, Peter Pribožič.
VEČ ...|13. 5. 2019
Bliža se 30. državna razstava Dobrote SLO kmetij
V petek bo v Minoritskem samostanu na Ptuju vrata odprla jubilejna že 30. državna razstava Dobrote Slovenskih kmetij, ki poleg predstavitve vseh nagrajenih izdelkov prinaša tudi bogat spremljevalni program, ki se bo odvijal na Ptuju. Slovenske kmetije so letos v ocenjevanje poslale 1080 svojih izdelkov in kot kažejo rezultati dosedanjih ocenjevanj so ti izjemne kakovosti, saj se obeta, da bo letos, številčno gledano, podeljenih največ zlatih priznanj pravi vodja organizacijskega odbora razstave, Peter Pribožič.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Kmetijska oddaja

VEČ ...|12. 5. 2019
Razstava dobrote slovenskih kmetij

V petek bo v Minoritskem samostanu na Ptuju vrata odprla jubilejna 30. razstava Dobrote Slovenskih kmetij. V nedeljski kmetijski oddaji so bili z nami ljudje, ki jo že tri desetletja pripravljajo. Predstavili bodo izzive in zelo bogat program, kis e obeta. Vabljeni k poslušanju!

Razstava dobrote slovenskih kmetij

V petek bo v Minoritskem samostanu na Ptuju vrata odprla jubilejna 30. razstava Dobrote Slovenskih kmetij. V nedeljski kmetijski oddaji so bili z nami ljudje, ki jo že tri desetletja pripravljajo. Predstavili bodo izzive in zelo bogat program, kis e obeta. Vabljeni k poslušanju!

družbakmetijstvosvetovanje

Kmetijska oddaja

Razstava dobrote slovenskih kmetij
V petek bo v Minoritskem samostanu na Ptuju vrata odprla jubilejna 30. razstava Dobrote Slovenskih kmetij. V nedeljski kmetijski oddaji so bili z nami ljudje, ki jo že tri desetletja pripravljajo. Predstavili bodo izzive in zelo bogat program, kis e obeta. Vabljeni k poslušanju!
VEČ ...|12. 5. 2019
Razstava dobrote slovenskih kmetij
V petek bo v Minoritskem samostanu na Ptuju vrata odprla jubilejna 30. razstava Dobrote Slovenskih kmetij. V nedeljski kmetijski oddaji so bili z nami ljudje, ki jo že tri desetletja pripravljajo. Predstavili bodo izzive in zelo bogat program, kis e obeta. Vabljeni k poslušanju!

Robert Božič

družbakmetijstvosvetovanje

Za življenje

VEČ ...|11. 5. 2019
Vzgojni recepti, ki delujejo

Marko Juhant, specialni pedagog, je odgovarjal na vprašanja poslušalcev. Odklonilna vedenja otrok v družinah z več sorojenci. Razumljiva so, saj vsak otrok išče svoje mesto in želi imeti pozornost. Oblikuje predstavo o sebi, kdo in kakšen je. Govorili smo tudi o nekaterih vzgojnih receptih, ki preverjeno delujejo. Dotaknili pa smo se tudi zaradi volitev v evropski parlament demokracije in paradoksov v njej ter osebne odgovornosti, ki je nujna za zdravo demokratično družbo.

Vzgojni recepti, ki delujejo

Marko Juhant, specialni pedagog, je odgovarjal na vprašanja poslušalcev. Odklonilna vedenja otrok v družinah z več sorojenci. Razumljiva so, saj vsak otrok išče svoje mesto in želi imeti pozornost. Oblikuje predstavo o sebi, kdo in kakšen je. Govorili smo tudi o nekaterih vzgojnih receptih, ki preverjeno delujejo. Dotaknili pa smo se tudi zaradi volitev v evropski parlament demokracije in paradoksov v njej ter osebne odgovornosti, ki je nujna za zdravo demokratično družbo.

odnosiotrocidružbapogovorsvetovanjevzgoja

Za življenje

Vzgojni recepti, ki delujejo
Marko Juhant, specialni pedagog, je odgovarjal na vprašanja poslušalcev. Odklonilna vedenja otrok v družinah z več sorojenci. Razumljiva so, saj vsak otrok išče svoje mesto in želi imeti pozornost. Oblikuje predstavo o sebi, kdo in kakšen je. Govorili smo tudi o nekaterih vzgojnih receptih, ki preverjeno delujejo. Dotaknili pa smo se tudi zaradi volitev v evropski parlament demokracije in paradoksov v njej ter osebne odgovornosti, ki je nujna za zdravo demokratično družbo.
VEČ ...|11. 5. 2019
Vzgojni recepti, ki delujejo
Marko Juhant, specialni pedagog, je odgovarjal na vprašanja poslušalcev. Odklonilna vedenja otrok v družinah z več sorojenci. Razumljiva so, saj vsak otrok išče svoje mesto in želi imeti pozornost. Oblikuje predstavo o sebi, kdo in kakšen je. Govorili smo tudi o nekaterih vzgojnih receptih, ki preverjeno delujejo. Dotaknili pa smo se tudi zaradi volitev v evropski parlament demokracije in paradoksov v njej ter osebne odgovornosti, ki je nujna za zdravo demokratično družbo.

Nataša Ličen

odnosiotrocidružbapogovorsvetovanjevzgoja

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|10. 5. 2019
kako je z nadzorom piščančjega mesa v Sloveniji

Na zvezi potrošnikov Slovenije pravijo, da trenutno nimajo v načrtu testiranja na kateremkoli mesu v zvezi z mikrobi, ki so razvili odpornost za antibiotike, vendar ne izključujejo možnosti, da se bomo takega testiranja lotili v prihodnosti. Na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa so nam odgovorili, da se spremljanje odpornosti proti protimikrobnim zdravilom pri določenih bakterijah pri živalih in v živilih v Sloveniji izvaja v okviru monitoringa zoonoz in povzročiteljev zoonoz. Od leta 2014 dalje se spremljanje prisotnosti bakterij odpornih proti protimikrobnih snovem izvaja v skladu s pravili določenimi v izvedbenem sklepu Komisije za usklajeno spremljanje odpornosti bakterij v vseh državah članicah.

kako je z nadzorom piščančjega mesa v Sloveniji

Na zvezi potrošnikov Slovenije pravijo, da trenutno nimajo v načrtu testiranja na kateremkoli mesu v zvezi z mikrobi, ki so razvili odpornost za antibiotike, vendar ne izključujejo možnosti, da se bomo takega testiranja lotili v prihodnosti. Na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa so nam odgovorili, da se spremljanje odpornosti proti protimikrobnim zdravilom pri določenih bakterijah pri živalih in v živilih v Sloveniji izvaja v okviru monitoringa zoonoz in povzročiteljev zoonoz. Od leta 2014 dalje se spremljanje prisotnosti bakterij odpornih proti protimikrobnih snovem izvaja v skladu s pravili določenimi v izvedbenem sklepu Komisije za usklajeno spremljanje odpornosti bakterij v vseh državah članicah.

kmetijstvosvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

kako je z nadzorom piščančjega mesa v Sloveniji
Na zvezi potrošnikov Slovenije pravijo, da trenutno nimajo v načrtu testiranja na kateremkoli mesu v zvezi z mikrobi, ki so razvili odpornost za antibiotike, vendar ne izključujejo možnosti, da se bomo takega testiranja lotili v prihodnosti. Na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa so nam odgovorili, da se spremljanje odpornosti proti protimikrobnim zdravilom pri določenih bakterijah pri živalih in v živilih v Sloveniji izvaja v okviru monitoringa zoonoz in povzročiteljev zoonoz. Od leta 2014 dalje se spremljanje prisotnosti bakterij odpornih proti protimikrobnih snovem izvaja v skladu s pravili določenimi v izvedbenem sklepu Komisije za usklajeno spremljanje odpornosti bakterij v vseh državah članicah.
VEČ ...|10. 5. 2019
kako je z nadzorom piščančjega mesa v Sloveniji
Na zvezi potrošnikov Slovenije pravijo, da trenutno nimajo v načrtu testiranja na kateremkoli mesu v zvezi z mikrobi, ki so razvili odpornost za antibiotike, vendar ne izključujejo možnosti, da se bomo takega testiranja lotili v prihodnosti. Na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa so nam odgovorili, da se spremljanje odpornosti proti protimikrobnim zdravilom pri določenih bakterijah pri živalih in v živilih v Sloveniji izvaja v okviru monitoringa zoonoz in povzročiteljev zoonoz. Od leta 2014 dalje se spremljanje prisotnosti bakterij odpornih proti protimikrobnih snovem izvaja v skladu s pravili določenimi v izvedbenem sklepu Komisije za usklajeno spremljanje odpornosti bakterij v vseh državah članicah.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanjezdravstvo

Svetovalnica

VEČ ...|10. 5. 2019
O otrocih in o njihovih čustvih

Z gostjo Nejo Samar Brenčičsmo govorili o otrocih in njihovih čustvih. Kakšna so otroška čustva in kako lahko starši pomagamo pri spoznavanju, izražanju in spoprijemanju s čustvenim svetom otroka? Kako različne družabne in socialne igre izboljšujejo krepijo čustveni svet otroka?

O otrocih in o njihovih čustvih

Z gostjo Nejo Samar Brenčičsmo govorili o otrocih in njihovih čustvih. Kakšna so otroška čustva in kako lahko starši pomagamo pri spoznavanju, izražanju in spoprijemanju s čustvenim svetom otroka? Kako različne družabne in socialne igre izboljšujejo krepijo čustveni svet otroka?

svetovanjeodnosiotrocičustvavzgoja

Svetovalnica

O otrocih in o njihovih čustvih
Z gostjo Nejo Samar Brenčičsmo govorili o otrocih in njihovih čustvih. Kakšna so otroška čustva in kako lahko starši pomagamo pri spoznavanju, izražanju in spoprijemanju s čustvenim svetom otroka? Kako različne družabne in socialne igre izboljšujejo krepijo čustveni svet otroka?
VEČ ...|10. 5. 2019
O otrocih in o njihovih čustvih
Z gostjo Nejo Samar Brenčičsmo govorili o otrocih in njihovih čustvih. Kakšna so otroška čustva in kako lahko starši pomagamo pri spoznavanju, izražanju in spoprijemanju s čustvenim svetom otroka? Kako različne družabne in socialne igre izboljšujejo krepijo čustveni svet otroka?

Tanja Dominko

svetovanjeodnosiotrocičustvavzgoja

Svetovalnica

VEČ ...|9. 5. 2019
Ko začne srce pešati

Težka sapa, nabiranje tekočine v pljučih, pospešen srčni utrip v mirovanju - to je nekaj znakov srčnega popuščanja. Kadar sumimo na pešanje srca, je potreben takojšnji zdravniški pregled. V zdravstveni Svetovalnici je sodeloval specialist internist Marko Šluga.

Ko začne srce pešati

Težka sapa, nabiranje tekočine v pljučih, pospešen srčni utrip v mirovanju - to je nekaj znakov srčnega popuščanja. Kadar sumimo na pešanje srca, je potreben takojšnji zdravniški pregled. V zdravstveni Svetovalnici je sodeloval specialist internist Marko Šluga.

svetovanjezdravstvosrčno popuščanjezdravje srca

Svetovalnica

Ko začne srce pešati
Težka sapa, nabiranje tekočine v pljučih, pospešen srčni utrip v mirovanju - to je nekaj znakov srčnega popuščanja. Kadar sumimo na pešanje srca, je potreben takojšnji zdravniški pregled. V zdravstveni Svetovalnici je sodeloval specialist internist Marko Šluga.
VEČ ...|9. 5. 2019
Ko začne srce pešati
Težka sapa, nabiranje tekočine v pljučih, pospešen srčni utrip v mirovanju - to je nekaj znakov srčnega popuščanja. Kadar sumimo na pešanje srca, je potreben takojšnji zdravniški pregled. V zdravstveni Svetovalnici je sodeloval specialist internist Marko Šluga.

Blaž Lesnik

svetovanjezdravstvosrčno popuščanjezdravje srca

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|9. 5. 2019
Izdelki iz ovčje volne

Številne možnosti lastnega izraza ponuja tudi dediščina. V rubriki smo govorili z Erno Korošec, ki je vse bolj prepoznavna po svoji liniji izdelkov iz ovčje volne, uporablja tudi statve. Vsakič, pravi, ko stopi pred občinstvo, mora ponuditi tudi kaj novega.

Izdelki iz ovčje volne

Številne možnosti lastnega izraza ponuja tudi dediščina. V rubriki smo govorili z Erno Korošec, ki je vse bolj prepoznavna po svoji liniji izdelkov iz ovčje volne, uporablja tudi statve. Vsakič, pravi, ko stopi pred občinstvo, mora ponuditi tudi kaj novega.

pogovorsvetovanjeizobraževanjenarava

Ni meje za dobre ideje

Izdelki iz ovčje volne
Številne možnosti lastnega izraza ponuja tudi dediščina. V rubriki smo govorili z Erno Korošec, ki je vse bolj prepoznavna po svoji liniji izdelkov iz ovčje volne, uporablja tudi statve. Vsakič, pravi, ko stopi pred občinstvo, mora ponuditi tudi kaj novega.
VEČ ...|9. 5. 2019
Izdelki iz ovčje volne
Številne možnosti lastnega izraza ponuja tudi dediščina. V rubriki smo govorili z Erno Korošec, ki je vse bolj prepoznavna po svoji liniji izdelkov iz ovčje volne, uporablja tudi statve. Vsakič, pravi, ko stopi pred občinstvo, mora ponuditi tudi kaj novega.

Nataša Ličen

pogovorsvetovanjeizobraževanjenarava

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|9. 5. 2019
Ocenjevanja mlečnih izdelkov za Dobrote Slovenskih kmetij

Na Ptuju se je minule dva dni odvijalo ocenjevanje mlečnih izdelkov za letošnjo razstavo dobrote Slovenskih kmetij. Ocenjevanje je vodila Majda Tumpej, dve komisiji strokovnjakov pa so imele veliko in zelo zahtevno nalogo oceniti izdelke, ki se v kakovosti ločijo le še v odtenkih.

Ocenjevanja mlečnih izdelkov za Dobrote Slovenskih kmetij

Na Ptuju se je minule dva dni odvijalo ocenjevanje mlečnih izdelkov za letošnjo razstavo dobrote Slovenskih kmetij. Ocenjevanje je vodila Majda Tumpej, dve komisiji strokovnjakov pa so imele veliko in zelo zahtevno nalogo oceniti izdelke, ki se v kakovosti ločijo le še v odtenkih.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Ocenjevanja mlečnih izdelkov za Dobrote Slovenskih kmetij
Na Ptuju se je minule dva dni odvijalo ocenjevanje mlečnih izdelkov za letošnjo razstavo dobrote Slovenskih kmetij. Ocenjevanje je vodila Majda Tumpej, dve komisiji strokovnjakov pa so imele veliko in zelo zahtevno nalogo oceniti izdelke, ki se v kakovosti ločijo le še v odtenkih.
VEČ ...|9. 5. 2019
Ocenjevanja mlečnih izdelkov za Dobrote Slovenskih kmetij
Na Ptuju se je minule dva dni odvijalo ocenjevanje mlečnih izdelkov za letošnjo razstavo dobrote Slovenskih kmetij. Ocenjevanje je vodila Majda Tumpej, dve komisiji strokovnjakov pa so imele veliko in zelo zahtevno nalogo oceniti izdelke, ki se v kakovosti ločijo le še v odtenkih.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|8. 5. 2019
Boj proti zmrzali v nasadih ameriških borovnic

Tudi pridelovalci ameriških borovnic na Ljubljanskem barju so zelo pozorno spremljali razvoj vremena in se na različne načine pripravili na zaščito nasadov. Eden od njih, Tone Palčič je za našo rubriko spregovoril o kritičnih temperaturah za ameriške borovnice in načinu boja proti pozebi z dimljenjem nasadov.

Boj proti zmrzali v nasadih ameriških borovnic

Tudi pridelovalci ameriških borovnic na Ljubljanskem barju so zelo pozorno spremljali razvoj vremena in se na različne načine pripravili na zaščito nasadov. Eden od njih, Tone Palčič je za našo rubriko spregovoril o kritičnih temperaturah za ameriške borovnice in načinu boja proti pozebi z dimljenjem nasadov.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Boj proti zmrzali v nasadih ameriških borovnic
Tudi pridelovalci ameriških borovnic na Ljubljanskem barju so zelo pozorno spremljali razvoj vremena in se na različne načine pripravili na zaščito nasadov. Eden od njih, Tone Palčič je za našo rubriko spregovoril o kritičnih temperaturah za ameriške borovnice in načinu boja proti pozebi z dimljenjem nasadov.
VEČ ...|8. 5. 2019
Boj proti zmrzali v nasadih ameriških borovnic
Tudi pridelovalci ameriških borovnic na Ljubljanskem barju so zelo pozorno spremljali razvoj vremena in se na različne načine pripravili na zaščito nasadov. Eden od njih, Tone Palčič je za našo rubriko spregovoril o kritičnih temperaturah za ameriške borovnice in načinu boja proti pozebi z dimljenjem nasadov.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|8. 5. 2019
Dela na vrtovih v maju

Dela na naših vrtovih je v mesecu maju že veliko, na prosto bomo kmalu posadili tudi plodovke. O tem, kdaj je za to primeren čas in kako naj jih oskrbujemo, je spregovoril Vanes Husič, agronom, ki prihaja iz Kluba Gaia.

Dela na vrtovih v maju

Dela na naših vrtovih je v mesecu maju že veliko, na prosto bomo kmalu posadili tudi plodovke. O tem, kdaj je za to primeren čas in kako naj jih oskrbujemo, je spregovoril Vanes Husič, agronom, ki prihaja iz Kluba Gaia.

svetovanjevrt

Svetovalnica

Dela na vrtovih v maju
Dela na naših vrtovih je v mesecu maju že veliko, na prosto bomo kmalu posadili tudi plodovke. O tem, kdaj je za to primeren čas in kako naj jih oskrbujemo, je spregovoril Vanes Husič, agronom, ki prihaja iz Kluba Gaia.
VEČ ...|8. 5. 2019
Dela na vrtovih v maju
Dela na naših vrtovih je v mesecu maju že veliko, na prosto bomo kmalu posadili tudi plodovke. O tem, kdaj je za to primeren čas in kako naj jih oskrbujemo, je spregovoril Vanes Husič, agronom, ki prihaja iz Kluba Gaia.

Slavi Košir

svetovanjevrt

Svetovalnica

VEČ ...|7. 5. 2019
Peka kruha v krušni peči

Svetovalnica je tokrat postregla z domačim kruhom iz krušne peči. Mojster peke Jože Senegačnik je razkril nekaj skrivnosti, denimo kako in s čim zakuriti, ter kdaj dati kruh v peč.

Peka kruha v krušni peči

Svetovalnica je tokrat postregla z domačim kruhom iz krušne peči. Mojster peke Jože Senegačnik je razkril nekaj skrivnosti, denimo kako in s čim zakuriti, ter kdaj dati kruh v peč.

svetovanjekrušna pečpeka

Svetovalnica

Peka kruha v krušni peči
Svetovalnica je tokrat postregla z domačim kruhom iz krušne peči. Mojster peke Jože Senegačnik je razkril nekaj skrivnosti, denimo kako in s čim zakuriti, ter kdaj dati kruh v peč.
VEČ ...|7. 5. 2019
Peka kruha v krušni peči
Svetovalnica je tokrat postregla z domačim kruhom iz krušne peči. Mojster peke Jože Senegačnik je razkril nekaj skrivnosti, denimo kako in s čim zakuriti, ter kdaj dati kruh v peč.

Blaž Lesnik

svetovanjekrušna pečpeka

Svetovalnica

VEČ ...|6. 5. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj narediti iz pora, kako speči orehe (to so piškoti oz. sladica), kako pripraviti mlečni kruh, rižoto oz. juho iz belušev, pirih kruh z vinskim kamnom, zdrobove žličnike ... ste tokrat spraševali sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj narediti iz pora, kako speči orehe (to so piškoti oz. sladica), kako pripraviti mlečni kruh, rižoto oz. juho iz belušev, pirih kruh z vinskim kamnom, zdrobove žličnike ... ste tokrat spraševali sestro Nikolino.

svetovanjeizobraževanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kaj narediti iz pora, kako speči orehe (to so piškoti oz. sladica), kako pripraviti mlečni kruh, rižoto oz. juho iz belušev, pirih kruh z vinskim kamnom, zdrobove žličnike ... ste tokrat spraševali sestro Nikolino.
VEČ ...|6. 5. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kaj narediti iz pora, kako speči orehe (to so piškoti oz. sladica), kako pripraviti mlečni kruh, rižoto oz. juho iz belušev, pirih kruh z vinskim kamnom, zdrobove žličnike ... ste tokrat spraševali sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjeizobraževanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|3. 5. 2019
13. dnevi odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin

Mag. Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije je povabila na 13. dneve odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS v Žalcu in predstavila bogat strokovni program.

13. dnevi odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin

Mag. Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije je povabila na 13. dneve odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS v Žalcu in predstavila bogat strokovni program.

kmetijstvosvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

13. dnevi odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin
Mag. Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije je povabila na 13. dneve odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS v Žalcu in predstavila bogat strokovni program.
VEČ ...|3. 5. 2019
13. dnevi odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin
Mag. Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije je povabila na 13. dneve odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS v Žalcu in predstavila bogat strokovni program.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|30. 4. 2019
Posvet o zeliščih v kozmetičnih pripravkih

Mag. Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije je predstavila letošnji posvet na 13. dnevih odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS v Žalcu.

Posvet o zeliščih v kozmetičnih pripravkih

Mag. Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije je predstavila letošnji posvet na 13. dnevih odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS v Žalcu.

kmetijstvosvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

Posvet o zeliščih v kozmetičnih pripravkih
Mag. Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije je predstavila letošnji posvet na 13. dnevih odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS v Žalcu.
VEČ ...|30. 4. 2019
Posvet o zeliščih v kozmetičnih pripravkih
Mag. Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije je predstavila letošnji posvet na 13. dnevih odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS v Žalcu.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanjezdravstvo

Svetovalnica

VEČ ...|30. 4. 2019
Medicina sv. Hildegarde

Medicina sv. Hildegarde je vse bolj prepoznavno in sprejeto znanje tudi med Slovenci. Deluje, pravi Veronika Plantan, ki je skupaj s soprogom dolga leta raziskovala njeno delo in načine zdravljenja.

Medicina sv. Hildegarde

Medicina sv. Hildegarde je vse bolj prepoznavno in sprejeto znanje tudi med Slovenci. Deluje, pravi Veronika Plantan, ki je skupaj s soprogom dolga leta raziskovala njeno delo in načine zdravljenja.

svetovanjeizobraževanjeodnosizdravstvo

Svetovalnica

Medicina sv. Hildegarde
Medicina sv. Hildegarde je vse bolj prepoznavno in sprejeto znanje tudi med Slovenci. Deluje, pravi Veronika Plantan, ki je skupaj s soprogom dolga leta raziskovala njeno delo in načine zdravljenja.
VEČ ...|30. 4. 2019
Medicina sv. Hildegarde
Medicina sv. Hildegarde je vse bolj prepoznavno in sprejeto znanje tudi med Slovenci. Deluje, pravi Veronika Plantan, ki je skupaj s soprogom dolga leta raziskovala njeno delo in načine zdravljenja.

Nataša Ličen

svetovanjeizobraževanjeodnosizdravstvo

Svetovalnica

VEČ ...|29. 4. 2019
Finančni nasveti

V tokratni oddaji sta bila z nami Ana in Mitja Vezovišek. Odgovarjala sta na vprašanja poslušalcev.

Finančni nasveti

V tokratni oddaji sta bila z nami Ana in Mitja Vezovišek. Odgovarjala sta na vprašanja poslušalcev.

pogovorsvetovanjedružba

Svetovalnica

Finančni nasveti
V tokratni oddaji sta bila z nami Ana in Mitja Vezovišek. Odgovarjala sta na vprašanja poslušalcev.
VEČ ...|29. 4. 2019
Finančni nasveti
V tokratni oddaji sta bila z nami Ana in Mitja Vezovišek. Odgovarjala sta na vprašanja poslušalcev.

Mateja Feltrin Novljan

pogovorsvetovanjedružba

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|29. 4. 2019
Zapovedi priprave perutninskega mesa

Čeprav je v perutninskih klavnicah zagotovljen stalen veterinarski nadzor, popolne mikrobiološke varnosti zaradi tehnoloških pogojev in postopkov priprave perutninskega mesa ni mogoče zagotoviti. Salmonele in kampilobakter so pogosto prisotni v črevesju perutnine. V postopku klanja pa lahko pride do površinskega mikrobiološkega onesnaženja kože ali trebušne votline z vsebino črevesja. Zato pri pripravi perutninskega mesa v naših kuhinjah velja biti previden. Za preprečevanje črevesnih okužb s perutnino je najpomembnejša ustrezna toplotna obdelava mesa. Večina zdravju škodljivih mikroorganizmov, potencialno prisotnih v živilih, je uničena pri temperaturi nad 70°C v nekaj minutah. Več o higienskih zapovedih priprave pa v rubriki.

Zapovedi priprave perutninskega mesa

Čeprav je v perutninskih klavnicah zagotovljen stalen veterinarski nadzor, popolne mikrobiološke varnosti zaradi tehnoloških pogojev in postopkov priprave perutninskega mesa ni mogoče zagotoviti. Salmonele in kampilobakter so pogosto prisotni v črevesju perutnine. V postopku klanja pa lahko pride do površinskega mikrobiološkega onesnaženja kože ali trebušne votline z vsebino črevesja. Zato pri pripravi perutninskega mesa v naših kuhinjah velja biti previden. Za preprečevanje črevesnih okužb s perutnino je najpomembnejša ustrezna toplotna obdelava mesa. Večina zdravju škodljivih mikroorganizmov, potencialno prisotnih v živilih, je uničena pri temperaturi nad 70°C v nekaj minutah. Več o higienskih zapovedih priprave pa v rubriki.

kmetijstvosvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

Zapovedi priprave perutninskega mesa
Čeprav je v perutninskih klavnicah zagotovljen stalen veterinarski nadzor, popolne mikrobiološke varnosti zaradi tehnoloških pogojev in postopkov priprave perutninskega mesa ni mogoče zagotoviti. Salmonele in kampilobakter so pogosto prisotni v črevesju perutnine. V postopku klanja pa lahko pride do površinskega mikrobiološkega onesnaženja kože ali trebušne votline z vsebino črevesja. Zato pri pripravi perutninskega mesa v naših kuhinjah velja biti previden. Za preprečevanje črevesnih okužb s perutnino je najpomembnejša ustrezna toplotna obdelava mesa. Večina zdravju škodljivih mikroorganizmov, potencialno prisotnih v živilih, je uničena pri temperaturi nad 70°C v nekaj minutah. Več o higienskih zapovedih priprave pa v rubriki.
VEČ ...|29. 4. 2019
Zapovedi priprave perutninskega mesa
Čeprav je v perutninskih klavnicah zagotovljen stalen veterinarski nadzor, popolne mikrobiološke varnosti zaradi tehnoloških pogojev in postopkov priprave perutninskega mesa ni mogoče zagotoviti. Salmonele in kampilobakter so pogosto prisotni v črevesju perutnine. V postopku klanja pa lahko pride do površinskega mikrobiološkega onesnaženja kože ali trebušne votline z vsebino črevesja. Zato pri pripravi perutninskega mesa v naših kuhinjah velja biti previden. Za preprečevanje črevesnih okužb s perutnino je najpomembnejša ustrezna toplotna obdelava mesa. Večina zdravju škodljivih mikroorganizmov, potencialno prisotnih v živilih, je uničena pri temperaturi nad 70°C v nekaj minutah. Več o higienskih zapovedih priprave pa v rubriki.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanjezdravstvo

Kmetijska oddaja

VEČ ...|28. 4. 2019
Zveri dnevno koljejo živino. Do kdaj še?

Sindikat kmetov Slovenije je v petek pred Ministrstvo za okolje in prostor pripeljal kadavre domačih živali, ki so posledica zadnjih napadov zveri in na tak način protestiral proti zgrešenemu načinu gospodarjenja z divjadjo in zvermi v zadnjih letih. Kmetje poudarjajo, da se je država sama razglasila za lastnika zveri in divjadi, za katere bi torej morala kot dober gospodar poskrbeti, da ne bi povzročale škode. Še več, s pametnim načinom trajnostnega upravljanja z divjadjo in zvermi bi morala omogočiti razvoj in obdelanost podeželja ter ohranitev njegove poseljenosti.

Zveri dnevno koljejo živino. Do kdaj še?

Sindikat kmetov Slovenije je v petek pred Ministrstvo za okolje in prostor pripeljal kadavre domačih živali, ki so posledica zadnjih napadov zveri in na tak način protestiral proti zgrešenemu načinu gospodarjenja z divjadjo in zvermi v zadnjih letih. Kmetje poudarjajo, da se je država sama razglasila za lastnika zveri in divjadi, za katere bi torej morala kot dober gospodar poskrbeti, da ne bi povzročale škode. Še več, s pametnim načinom trajnostnega upravljanja z divjadjo in zvermi bi morala omogočiti razvoj in obdelanost podeželja ter ohranitev njegove poseljenosti.

kmetijstvoizobraževanjesvetovanjenarava

Kmetijska oddaja

Zveri dnevno koljejo živino. Do kdaj še?
Sindikat kmetov Slovenije je v petek pred Ministrstvo za okolje in prostor pripeljal kadavre domačih živali, ki so posledica zadnjih napadov zveri in na tak način protestiral proti zgrešenemu načinu gospodarjenja z divjadjo in zvermi v zadnjih letih. Kmetje poudarjajo, da se je država sama razglasila za lastnika zveri in divjadi, za katere bi torej morala kot dober gospodar poskrbeti, da ne bi povzročale škode. Še več, s pametnim načinom trajnostnega upravljanja z divjadjo in zvermi bi morala omogočiti razvoj in obdelanost podeželja ter ohranitev njegove poseljenosti.
VEČ ...|28. 4. 2019
Zveri dnevno koljejo živino. Do kdaj še?
Sindikat kmetov Slovenije je v petek pred Ministrstvo za okolje in prostor pripeljal kadavre domačih živali, ki so posledica zadnjih napadov zveri in na tak način protestiral proti zgrešenemu načinu gospodarjenja z divjadjo in zvermi v zadnjih letih. Kmetje poudarjajo, da se je država sama razglasila za lastnika zveri in divjadi, za katere bi torej morala kot dober gospodar poskrbeti, da ne bi povzročale škode. Še več, s pametnim načinom trajnostnega upravljanja z divjadjo in zvermi bi morala omogočiti razvoj in obdelanost podeželja ter ohranitev njegove poseljenosti.

Robert Božič

kmetijstvoizobraževanjesvetovanjenarava

Za življenje

VEČ ...|27. 4. 2019
O usmiljenju

V tokratni oddaji je bil z nami zaporniški duhovnik Robert Friškovec. Kako usmiljenje živeti v konktretnih situacijah? Smo usmiljeni do sebe? Znamo biti usmiljeni do drugih in v kakšni meri? Ob poslušanju smo si bomo nastavili tudi ogledalo.

O usmiljenju

V tokratni oddaji je bil z nami zaporniški duhovnik Robert Friškovec. Kako usmiljenje živeti v konktretnih situacijah? Smo usmiljeni do sebe? Znamo biti usmiljeni do drugih in v kakšni meri? Ob poslušanju smo si bomo nastavili tudi ogledalo.

duhovnostdružbaodnosivzgojapogovorsvetovanje

Za življenje

O usmiljenju
V tokratni oddaji je bil z nami zaporniški duhovnik Robert Friškovec. Kako usmiljenje živeti v konktretnih situacijah? Smo usmiljeni do sebe? Znamo biti usmiljeni do drugih in v kakšni meri? Ob poslušanju smo si bomo nastavili tudi ogledalo.
VEČ ...|27. 4. 2019
O usmiljenju
V tokratni oddaji je bil z nami zaporniški duhovnik Robert Friškovec. Kako usmiljenje živeti v konktretnih situacijah? Smo usmiljeni do sebe? Znamo biti usmiljeni do drugih in v kakšni meri? Ob poslušanju smo si bomo nastavili tudi ogledalo.

Mateja Feltrin Novljan

duhovnostdružbaodnosivzgojapogovorsvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|26. 4. 2019
Zdravilna zelišča

Najdemo jih na travnikih, v gozdovih in ob vodah... Prav zdaj poganjajo in silijo iz zemlje. V mislih imamo dragocene zdravilne rastline in prav o njih je tekla beseda v današnji Svetovalnici. Z nami je bila Irena Okreša.

Zdravilna zelišča

Najdemo jih na travnikih, v gozdovih in ob vodah... Prav zdaj poganjajo in silijo iz zemlje. V mislih imamo dragocene zdravilne rastline in prav o njih je tekla beseda v današnji Svetovalnici. Z nami je bila Irena Okreša.

zdravstvosvetovanjenaravavrt

Svetovalnica

Zdravilna zelišča
Najdemo jih na travnikih, v gozdovih in ob vodah... Prav zdaj poganjajo in silijo iz zemlje. V mislih imamo dragocene zdravilne rastline in prav o njih je tekla beseda v današnji Svetovalnici. Z nami je bila Irena Okreša.
VEČ ...|26. 4. 2019
Zdravilna zelišča
Najdemo jih na travnikih, v gozdovih in ob vodah... Prav zdaj poganjajo in silijo iz zemlje. V mislih imamo dragocene zdravilne rastline in prav o njih je tekla beseda v današnji Svetovalnici. Z nami je bila Irena Okreša.

Slavi Košir

zdravstvosvetovanjenaravavrt

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|26. 4. 2019
Bi jedli superbakterije? Nemci (so) jih.

Letošnje leto bo očitno leto pretresov na trgu z mesom. Potem ko je začetek leta zaznamovala afera poljsko meso pa je predvsem nemško javnost tik pred veliko nočjo razburkalo poročilo nemške nevladne organizacije za varstvo potrošnikov Germanwatch, o izsledkih opravljene mikrobiološke analize 59 vzorcev piščančjega mesa, ki so jih vzeli v nemških trgovinah. Ta je namreč pokazala, da je kar 33 analiziranih vzorcev mesa, ali več kot polovica, bilo okuženo z bakterijami, ki imajo visoko odpornost na antibiotike, v nekaterih vzorcih je bilo najdenih celo več vrst takih bakterij, v kar tretjini vzorcev pa so našli t.i. super bakterije, ki so odporne celo proti antibiotikom zadnje izbire, ki se jih uporablja pri zdravljenju najtežjih okužb. Več v rubriki!

Bi jedli superbakterije? Nemci (so) jih.

Letošnje leto bo očitno leto pretresov na trgu z mesom. Potem ko je začetek leta zaznamovala afera poljsko meso pa je predvsem nemško javnost tik pred veliko nočjo razburkalo poročilo nemške nevladne organizacije za varstvo potrošnikov Germanwatch, o izsledkih opravljene mikrobiološke analize 59 vzorcev piščančjega mesa, ki so jih vzeli v nemških trgovinah. Ta je namreč pokazala, da je kar 33 analiziranih vzorcev mesa, ali več kot polovica, bilo okuženo z bakterijami, ki imajo visoko odpornost na antibiotike, v nekaterih vzorcih je bilo najdenih celo več vrst takih bakterij, v kar tretjini vzorcev pa so našli t.i. super bakterije, ki so odporne celo proti antibiotikom zadnje izbire, ki se jih uporablja pri zdravljenju najtežjih okužb. Več v rubriki!

kmetijstvopolitikasvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

Bi jedli superbakterije? Nemci (so) jih.
Letošnje leto bo očitno leto pretresov na trgu z mesom. Potem ko je začetek leta zaznamovala afera poljsko meso pa je predvsem nemško javnost tik pred veliko nočjo razburkalo poročilo nemške nevladne organizacije za varstvo potrošnikov Germanwatch, o izsledkih opravljene mikrobiološke analize 59 vzorcev piščančjega mesa, ki so jih vzeli v nemških trgovinah. Ta je namreč pokazala, da je kar 33 analiziranih vzorcev mesa, ali več kot polovica, bilo okuženo z bakterijami, ki imajo visoko odpornost na antibiotike, v nekaterih vzorcih je bilo najdenih celo več vrst takih bakterij, v kar tretjini vzorcev pa so našli t.i. super bakterije, ki so odporne celo proti antibiotikom zadnje izbire, ki se jih uporablja pri zdravljenju najtežjih okužb. Več v rubriki!
VEČ ...|26. 4. 2019
Bi jedli superbakterije? Nemci (so) jih.
Letošnje leto bo očitno leto pretresov na trgu z mesom. Potem ko je začetek leta zaznamovala afera poljsko meso pa je predvsem nemško javnost tik pred veliko nočjo razburkalo poročilo nemške nevladne organizacije za varstvo potrošnikov Germanwatch, o izsledkih opravljene mikrobiološke analize 59 vzorcev piščančjega mesa, ki so jih vzeli v nemških trgovinah. Ta je namreč pokazala, da je kar 33 analiziranih vzorcev mesa, ali več kot polovica, bilo okuženo z bakterijami, ki imajo visoko odpornost na antibiotike, v nekaterih vzorcih je bilo najdenih celo več vrst takih bakterij, v kar tretjini vzorcev pa so našli t.i. super bakterije, ki so odporne celo proti antibiotikom zadnje izbire, ki se jih uporablja pri zdravljenju najtežjih okužb. Več v rubriki!

Robert Božič

kmetijstvopolitikasvetovanjezdravstvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|25. 4. 2019
Znamenja napada podlubnikov

Aprilsko vreme, ki smo mu priča sicer ni ugodno za razvoj podlubnikov, takoj pa, ko se bodo temperature le še malo dvignile in ne bo dežja, pa bodo izpolnjeni pogoji za njihovo rojenje. Zato velja, da je dobro da lastniki, še posebej če so imeli z pojavom lubadarja opravka že v minulih letih, redno pregledujejo svoje gozdove. Mag. Robert Režonja, direktor direktorata za gozdarstvo in lovstvo na MKGP svetuje, da so ti pregledi tedenski. Pravočasno prepoznavanje napada in takojšnja sanacija učinkovito zmanjšuje razmah podlubnikov, hkrati pa tudi niža stroške, saj je les, posekan v prvi fazi napada mogoče bolje prodati. Več o znamenjih napada pa prisluhnite v posnetku!

Znamenja napada podlubnikov

Aprilsko vreme, ki smo mu priča sicer ni ugodno za razvoj podlubnikov, takoj pa, ko se bodo temperature le še malo dvignile in ne bo dežja, pa bodo izpolnjeni pogoji za njihovo rojenje. Zato velja, da je dobro da lastniki, še posebej če so imeli z pojavom lubadarja opravka že v minulih letih, redno pregledujejo svoje gozdove. Mag. Robert Režonja, direktor direktorata za gozdarstvo in lovstvo na MKGP svetuje, da so ti pregledi tedenski. Pravočasno prepoznavanje napada in takojšnja sanacija učinkovito zmanjšuje razmah podlubnikov, hkrati pa tudi niža stroške, saj je les, posekan v prvi fazi napada mogoče bolje prodati. Več o znamenjih napada pa prisluhnite v posnetku!

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Znamenja napada podlubnikov
Aprilsko vreme, ki smo mu priča sicer ni ugodno za razvoj podlubnikov, takoj pa, ko se bodo temperature le še malo dvignile in ne bo dežja, pa bodo izpolnjeni pogoji za njihovo rojenje. Zato velja, da je dobro da lastniki, še posebej če so imeli z pojavom lubadarja opravka že v minulih letih, redno pregledujejo svoje gozdove. Mag. Robert Režonja, direktor direktorata za gozdarstvo in lovstvo na MKGP svetuje, da so ti pregledi tedenski. Pravočasno prepoznavanje napada in takojšnja sanacija učinkovito zmanjšuje razmah podlubnikov, hkrati pa tudi niža stroške, saj je les, posekan v prvi fazi napada mogoče bolje prodati. Več o znamenjih napada pa prisluhnite v posnetku!
VEČ ...|25. 4. 2019
Znamenja napada podlubnikov
Aprilsko vreme, ki smo mu priča sicer ni ugodno za razvoj podlubnikov, takoj pa, ko se bodo temperature le še malo dvignile in ne bo dežja, pa bodo izpolnjeni pogoji za njihovo rojenje. Zato velja, da je dobro da lastniki, še posebej če so imeli z pojavom lubadarja opravka že v minulih letih, redno pregledujejo svoje gozdove. Mag. Robert Režonja, direktor direktorata za gozdarstvo in lovstvo na MKGP svetuje, da so ti pregledi tedenski. Pravočasno prepoznavanje napada in takojšnja sanacija učinkovito zmanjšuje razmah podlubnikov, hkrati pa tudi niža stroške, saj je les, posekan v prvi fazi napada mogoče bolje prodati. Več o znamenjih napada pa prisluhnite v posnetku!

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Via positiva

VEČ ...|25. 4. 2019
Blagovna znamka naj bo iskrena

Mag. Nataša Mithans je strokovnjakinja za blagovno znamko delodajalca. Ima več kot desetletne izkušnje s področja poslovnega svetovanja, kalila se je v globalni svetovalni hiši A.T. Kearney in svetovala vodilnim podjetjem v Sloveniji in tujini. Govorili smo, zakaj je blagovna znamka pomembna, zakaj umetno ustvarjanje znamke in neiskrenost ne delujeta.

Blagovna znamka naj bo iskrena

Mag. Nataša Mithans je strokovnjakinja za blagovno znamko delodajalca. Ima več kot desetletne izkušnje s področja poslovnega svetovanja, kalila se je v globalni svetovalni hiši A.T. Kearney in svetovala vodilnim podjetjem v Sloveniji in tujini. Govorili smo, zakaj je blagovna znamka pomembna, zakaj umetno ustvarjanje znamke in neiskrenost ne delujeta.

družbaizobraževanjesvetovanjepodjetnost

Via positiva

Blagovna znamka naj bo iskrena
Mag. Nataša Mithans je strokovnjakinja za blagovno znamko delodajalca. Ima več kot desetletne izkušnje s področja poslovnega svetovanja, kalila se je v globalni svetovalni hiši A.T. Kearney in svetovala vodilnim podjetjem v Sloveniji in tujini. Govorili smo, zakaj je blagovna znamka pomembna, zakaj umetno ustvarjanje znamke in neiskrenost ne delujeta.
VEČ ...|25. 4. 2019
Blagovna znamka naj bo iskrena
Mag. Nataša Mithans je strokovnjakinja za blagovno znamko delodajalca. Ima več kot desetletne izkušnje s področja poslovnega svetovanja, kalila se je v globalni svetovalni hiši A.T. Kearney in svetovala vodilnim podjetjem v Sloveniji in tujini. Govorili smo, zakaj je blagovna znamka pomembna, zakaj umetno ustvarjanje znamke in neiskrenost ne delujeta.

Mateja Feltrin Novljan

družbaizobraževanjesvetovanjepodjetnost

Svetovalnica

VEČ ...|24. 4. 2019
Balkonsko cvetje

Krepko smo že zakorakali v pomlad in temperature so kar primerne, da s cvetjem polepšamo zunanjost naših hiš. Okenske police in balkoni čakajo na okrasitev. Naš gost g. Jože Šturbej, direktor podjetja Terraplant, je spregovoril o balkonskem cvetju in glavno pozornost namenil bršljankam ter pelargonijam

Balkonsko cvetje

Krepko smo že zakorakali v pomlad in temperature so kar primerne, da s cvetjem polepšamo zunanjost naših hiš. Okenske police in balkoni čakajo na okrasitev. Naš gost g. Jože Šturbej, direktor podjetja Terraplant, je spregovoril o balkonskem cvetju in glavno pozornost namenil bršljankam ter pelargonijam

svetovanjevrt

Svetovalnica

Balkonsko cvetje
Krepko smo že zakorakali v pomlad in temperature so kar primerne, da s cvetjem polepšamo zunanjost naših hiš. Okenske police in balkoni čakajo na okrasitev. Naš gost g. Jože Šturbej, direktor podjetja Terraplant, je spregovoril o balkonskem cvetju in glavno pozornost namenil bršljankam ter pelargonijam
VEČ ...|24. 4. 2019
Balkonsko cvetje
Krepko smo že zakorakali v pomlad in temperature so kar primerne, da s cvetjem polepšamo zunanjost naših hiš. Okenske police in balkoni čakajo na okrasitev. Naš gost g. Jože Šturbej, direktor podjetja Terraplant, je spregovoril o balkonskem cvetju in glavno pozornost namenil bršljankam ter pelargonijam

Slavi Košir

svetovanjevrt

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|23. 4. 2019
Pohitite z oddajo zbirnih vlog

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja vse kmete, ki še niso oddali letošnjih zbirnih vlog opozarja, da je rok za oddajo do 6. maja. Tudi letos je obvezen elektronski vnos, ki ga lahko opravijo samostojno ali pri kmetijskih svetovalcih oz. Pooblaščencih. Izjema velja za tiste upravičence, ki bodo uveljavljali zahtevek za operacijo dobrobit živali - drobnica, ki morajo vlogo vložiti najkasneje do 3. maja. Vložitev vloge po tem datumu namreč ne omogoča izpolnjevanja pogojev za ta ukrep. Pri rokih sicer velja, da bodo zamudniki vloge lahko oddali do 31. maja, a se za vsak delovni dan zamude izplačila zahtevkov in vlog znižajo.

Pohitite z oddajo zbirnih vlog

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja vse kmete, ki še niso oddali letošnjih zbirnih vlog opozarja, da je rok za oddajo do 6. maja. Tudi letos je obvezen elektronski vnos, ki ga lahko opravijo samostojno ali pri kmetijskih svetovalcih oz. Pooblaščencih. Izjema velja za tiste upravičence, ki bodo uveljavljali zahtevek za operacijo dobrobit živali - drobnica, ki morajo vlogo vložiti najkasneje do 3. maja. Vložitev vloge po tem datumu namreč ne omogoča izpolnjevanja pogojev za ta ukrep. Pri rokih sicer velja, da bodo zamudniki vloge lahko oddali do 31. maja, a se za vsak delovni dan zamude izplačila zahtevkov in vlog znižajo.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Pohitite z oddajo zbirnih vlog
Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja vse kmete, ki še niso oddali letošnjih zbirnih vlog opozarja, da je rok za oddajo do 6. maja. Tudi letos je obvezen elektronski vnos, ki ga lahko opravijo samostojno ali pri kmetijskih svetovalcih oz. Pooblaščencih. Izjema velja za tiste upravičence, ki bodo uveljavljali zahtevek za operacijo dobrobit živali - drobnica, ki morajo vlogo vložiti najkasneje do 3. maja. Vložitev vloge po tem datumu namreč ne omogoča izpolnjevanja pogojev za ta ukrep. Pri rokih sicer velja, da bodo zamudniki vloge lahko oddali do 31. maja, a se za vsak delovni dan zamude izplačila zahtevkov in vlog znižajo.
VEČ ...|23. 4. 2019
Pohitite z oddajo zbirnih vlog
Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja vse kmete, ki še niso oddali letošnjih zbirnih vlog opozarja, da je rok za oddajo do 6. maja. Tudi letos je obvezen elektronski vnos, ki ga lahko opravijo samostojno ali pri kmetijskih svetovalcih oz. Pooblaščencih. Izjema velja za tiste upravičence, ki bodo uveljavljali zahtevek za operacijo dobrobit živali - drobnica, ki morajo vlogo vložiti najkasneje do 3. maja. Vložitev vloge po tem datumu namreč ne omogoča izpolnjevanja pogojev za ta ukrep. Pri rokih sicer velja, da bodo zamudniki vloge lahko oddali do 31. maja, a se za vsak delovni dan zamude izplačila zahtevkov in vlog znižajo.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Kmetijska oddaja

VEČ ...|22. 4. 2019
Milan Meglič o čebelarjevih opravilih v aprilu

Danes obeležujemo svetovni dan zemlje. Vsako leto 22. aprila nas nagovarja, da se ustavimo, pogledamo okoli sebe, in se zamislimo, kakšen je naš odnos do Stvarstva, do vsega, kar nam je s tem modrim planetom, kjer je teh nekaj let naš dom, podarjeno. Tudi ob teh mislih smo se ustavili ustavili v velikonočni kmetijski oddaji, naš gost je bil namreč čebelar g. Milan Meglič, ki čebelari v Gozd Martuljku in je eden od pobudnikov, da kranjskogorski čebelarji čebelarijo na čebelam in naravi prijazen način.

Milan Meglič o čebelarjevih opravilih v aprilu

Danes obeležujemo svetovni dan zemlje. Vsako leto 22. aprila nas nagovarja, da se ustavimo, pogledamo okoli sebe, in se zamislimo, kakšen je naš odnos do Stvarstva, do vsega, kar nam je s tem modrim planetom, kjer je teh nekaj let naš dom, podarjeno. Tudi ob teh mislih smo se ustavili ustavili v velikonočni kmetijski oddaji, naš gost je bil namreč čebelar g. Milan Meglič, ki čebelari v Gozd Martuljku in je eden od pobudnikov, da kranjskogorski čebelarji čebelarijo na čebelam in naravi prijazen način.

kmetijstvosvetovanjevzgoja

Kmetijska oddaja

Milan Meglič o čebelarjevih opravilih v aprilu
Danes obeležujemo svetovni dan zemlje. Vsako leto 22. aprila nas nagovarja, da se ustavimo, pogledamo okoli sebe, in se zamislimo, kakšen je naš odnos do Stvarstva, do vsega, kar nam je s tem modrim planetom, kjer je teh nekaj let naš dom, podarjeno. Tudi ob teh mislih smo se ustavili ustavili v velikonočni kmetijski oddaji, naš gost je bil namreč čebelar g. Milan Meglič, ki čebelari v Gozd Martuljku in je eden od pobudnikov, da kranjskogorski čebelarji čebelarijo na čebelam in naravi prijazen način.
VEČ ...|22. 4. 2019
Milan Meglič o čebelarjevih opravilih v aprilu
Danes obeležujemo svetovni dan zemlje. Vsako leto 22. aprila nas nagovarja, da se ustavimo, pogledamo okoli sebe, in se zamislimo, kakšen je naš odnos do Stvarstva, do vsega, kar nam je s tem modrim planetom, kjer je teh nekaj let naš dom, podarjeno. Tudi ob teh mislih smo se ustavili ustavili v velikonočni kmetijski oddaji, naš gost je bil namreč čebelar g. Milan Meglič, ki čebelari v Gozd Martuljku in je eden od pobudnikov, da kranjskogorski čebelarji čebelarijo na čebelam in naravi prijazen način.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanjevzgoja

Iz Betanije

VEČ ...|17. 4. 2019
Post, priprava na praznik

Post, priprava na praznik

duhovnostsvetovanje

Iz Betanije

Post, priprava na praznik
VEČ ...|17. 4. 2019
Post, priprava na praznik

Mateja Subotičanec

duhovnostsvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|17. 4. 2019
Post in Velika noč v družini

V oddaji smo gostili Manico Marolt mamico petih otrok, ki je z nami podelila nekaj izkušenj in konkretnih nasvetov, kako z majhnimi otroki doživeti post in kako pričakati velikonočno tridnevje.

Post in Velika noč v družini

V oddaji smo gostili Manico Marolt mamico petih otrok, ki je z nami podelila nekaj izkušenj in konkretnih nasvetov, kako z majhnimi otroki doživeti post in kako pričakati velikonočno tridnevje.

svetovanjepogovor

Svetovalnica

Post in Velika noč v družini
V oddaji smo gostili Manico Marolt mamico petih otrok, ki je z nami podelila nekaj izkušenj in konkretnih nasvetov, kako z majhnimi otroki doživeti post in kako pričakati velikonočno tridnevje.
VEČ ...|17. 4. 2019
Post in Velika noč v družini
V oddaji smo gostili Manico Marolt mamico petih otrok, ki je z nami podelila nekaj izkušenj in konkretnih nasvetov, kako z majhnimi otroki doživeti post in kako pričakati velikonočno tridnevje.

Tanja Dominko

svetovanjepogovor

Svetovalnica

VEČ ...|16. 4. 2019
Skupinski nakup živil

Tokrat smo govorili o skupinskem nakupu živil. Tako kot drugod po svetu se tudi v Sloveniji vedno bolj zavedamo pomena lokalne in ekološko pridelane hrane. Za mnoge je nakup takih živil prevelik finančni zalogaj, zato je pred leti prišla naproti pobuda skupnega nakupa. Več je povedal eden izmed ustanoviteljev projekta Uroš Bric.

Skupinski nakup živil

Tokrat smo govorili o skupinskem nakupu živil. Tako kot drugod po svetu se tudi v Sloveniji vedno bolj zavedamo pomena lokalne in ekološko pridelane hrane. Za mnoge je nakup takih živil prevelik finančni zalogaj, zato je pred leti prišla naproti pobuda skupnega nakupa. Več je povedal eden izmed ustanoviteljev projekta Uroš Bric.

svetovanježivila

Svetovalnica

Skupinski nakup živil
Tokrat smo govorili o skupinskem nakupu živil. Tako kot drugod po svetu se tudi v Sloveniji vedno bolj zavedamo pomena lokalne in ekološko pridelane hrane. Za mnoge je nakup takih živil prevelik finančni zalogaj, zato je pred leti prišla naproti pobuda skupnega nakupa. Več je povedal eden izmed ustanoviteljev projekta Uroš Bric.
VEČ ...|16. 4. 2019
Skupinski nakup živil
Tokrat smo govorili o skupinskem nakupu živil. Tako kot drugod po svetu se tudi v Sloveniji vedno bolj zavedamo pomena lokalne in ekološko pridelane hrane. Za mnoge je nakup takih živil prevelik finančni zalogaj, zato je pred leti prišla naproti pobuda skupnega nakupa. Več je povedal eden izmed ustanoviteljev projekta Uroš Bric.

Blaž Lesnik

svetovanježivila

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|16. 4. 2019
Modri in rumeni pirhi

Miša Pušenjak nam je zaupala, kako z uporabo naravnih barv do lepo obarvanih temno modrih in rumenih pirhov!

Modri in rumeni pirhi

Miša Pušenjak nam je zaupala, kako z uporabo naravnih barv do lepo obarvanih temno modrih in rumenih pirhov!

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Modri in rumeni pirhi
Miša Pušenjak nam je zaupala, kako z uporabo naravnih barv do lepo obarvanih temno modrih in rumenih pirhov!
VEČ ...|16. 4. 2019
Modri in rumeni pirhi
Miša Pušenjak nam je zaupala, kako z uporabo naravnih barv do lepo obarvanih temno modrih in rumenih pirhov!

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|15. 4. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino

V ponedeljku velikega tedna je bila (v Svetovalnici) naša gostja sestra Nikolina. Odgovarjala je na vaša vprašanja: o pripravi potice iz pirine moke, pripravi hrena in orehov ter kuhanju suhega mesa, spraševali ste še o uporabi masla oz. margarine, kuhanju želodca in žolce ter o pecivu iz maka.

Kuhajmo s sestro Nikolino

V ponedeljku velikega tedna je bila (v Svetovalnici) naša gostja sestra Nikolina. Odgovarjala je na vaša vprašanja: o pripravi potice iz pirine moke, pripravi hrena in orehov ter kuhanju suhega mesa, spraševali ste še o uporabi masla oz. margarine, kuhanju želodca in žolce ter o pecivu iz maka.

svetovanjeizobraževanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
V ponedeljku velikega tedna je bila (v Svetovalnici) naša gostja sestra Nikolina. Odgovarjala je na vaša vprašanja: o pripravi potice iz pirine moke, pripravi hrena in orehov ter kuhanju suhega mesa, spraševali ste še o uporabi masla oz. margarine, kuhanju želodca in žolce ter o pecivu iz maka.
VEČ ...|15. 4. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino
V ponedeljku velikega tedna je bila (v Svetovalnici) naša gostja sestra Nikolina. Odgovarjala je na vaša vprašanja: o pripravi potice iz pirine moke, pripravi hrena in orehov ter kuhanju suhega mesa, spraševali ste še o uporabi masla oz. margarine, kuhanju želodca in žolce ter o pecivu iz maka.

Matjaž Merljak

svetovanjeizobraževanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|15. 4. 2019
Naj bodo na praznični mizi kakovostne domače dobrote

Cena kg šunke, ki so jo od bogve kod pripeljali na police naših trgovin, ne more predstavljati merila za šunko, ki je produkt domače reje in je od kmeta terjala veliko dela v minulih mesecih, da je zdaj ravno prav zrela za uživanje. Bodimo torej v teh dneh pravični do sebe in drugih. Če nam je jasno, zakaj iščemo kakovostno in domače, bodimo pripravljeni plačati nekaj več, saj je to, kar bomo na tak način kupili, terjalo več truda in dela. Poplava industrijskih dobrot vsekakor povzroča hud pritisk na cene, hkrati pa je pripeljala do tega, da hrano sprejemamo kot samoumevno. In če so še naši starši točno vedeli, kakšen praznik je, ko je velikonočna šunka na mizi, danes tega ne vemo več, ker je šunka prevečkrat na mizi.

Naj bodo na praznični mizi kakovostne domače dobrote

Cena kg šunke, ki so jo od bogve kod pripeljali na police naših trgovin, ne more predstavljati merila za šunko, ki je produkt domače reje in je od kmeta terjala veliko dela v minulih mesecih, da je zdaj ravno prav zrela za uživanje. Bodimo torej v teh dneh pravični do sebe in drugih. Če nam je jasno, zakaj iščemo kakovostno in domače, bodimo pripravljeni plačati nekaj več, saj je to, kar bomo na tak način kupili, terjalo več truda in dela. Poplava industrijskih dobrot vsekakor povzroča hud pritisk na cene, hkrati pa je pripeljala do tega, da hrano sprejemamo kot samoumevno. In če so še naši starši točno vedeli, kakšen praznik je, ko je velikonočna šunka na mizi, danes tega ne vemo več, ker je šunka prevečkrat na mizi.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Naj bodo na praznični mizi kakovostne domače dobrote
Cena kg šunke, ki so jo od bogve kod pripeljali na police naših trgovin, ne more predstavljati merila za šunko, ki je produkt domače reje in je od kmeta terjala veliko dela v minulih mesecih, da je zdaj ravno prav zrela za uživanje. Bodimo torej v teh dneh pravični do sebe in drugih. Če nam je jasno, zakaj iščemo kakovostno in domače, bodimo pripravljeni plačati nekaj več, saj je to, kar bomo na tak način kupili, terjalo več truda in dela. Poplava industrijskih dobrot vsekakor povzroča hud pritisk na cene, hkrati pa je pripeljala do tega, da hrano sprejemamo kot samoumevno. In če so še naši starši točno vedeli, kakšen praznik je, ko je velikonočna šunka na mizi, danes tega ne vemo več, ker je šunka prevečkrat na mizi.
VEČ ...|15. 4. 2019
Naj bodo na praznični mizi kakovostne domače dobrote
Cena kg šunke, ki so jo od bogve kod pripeljali na police naših trgovin, ne more predstavljati merila za šunko, ki je produkt domače reje in je od kmeta terjala veliko dela v minulih mesecih, da je zdaj ravno prav zrela za uživanje. Bodimo torej v teh dneh pravični do sebe in drugih. Če nam je jasno, zakaj iščemo kakovostno in domače, bodimo pripravljeni plačati nekaj več, saj je to, kar bomo na tak način kupili, terjalo več truda in dela. Poplava industrijskih dobrot vsekakor povzroča hud pritisk na cene, hkrati pa je pripeljala do tega, da hrano sprejemamo kot samoumevno. In če so še naši starši točno vedeli, kakšen praznik je, ko je velikonočna šunka na mizi, danes tega ne vemo več, ker je šunka prevečkrat na mizi.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|12. 4. 2019
Spomladanski kmetijsko obrtniški sejem v Komendi

Na hipodromu v Komendi je že vse pripravljeno za odprtje letošnjega spomladanskega kmetijsko obrtniškega sejma.Tako kot je že v navadi, se bo že pred uradno otvoritvijo v dvorani tamkajšnjega konjeniškega kluba odvijal strokovni program za kmete, ki ga pripravljajo strokovnjaki KGZ Ljubljana. Leto o varnosti kemtijske mehanizacije na cesti in vzdrževanju ozar ob njivah.

Spomladanski kmetijsko obrtniški sejem v Komendi

Na hipodromu v Komendi je že vse pripravljeno za odprtje letošnjega spomladanskega kmetijsko obrtniškega sejma.Tako kot je že v navadi, se bo že pred uradno otvoritvijo v dvorani tamkajšnjega konjeniškega kluba odvijal strokovni program za kmete, ki ga pripravljajo strokovnjaki KGZ Ljubljana. Leto o varnosti kemtijske mehanizacije na cesti in vzdrževanju ozar ob njivah.

kmetijstvosvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

Spomladanski kmetijsko obrtniški sejem v Komendi
Na hipodromu v Komendi je že vse pripravljeno za odprtje letošnjega spomladanskega kmetijsko obrtniškega sejma.Tako kot je že v navadi, se bo že pred uradno otvoritvijo v dvorani tamkajšnjega konjeniškega kluba odvijal strokovni program za kmete, ki ga pripravljajo strokovnjaki KGZ Ljubljana. Leto o varnosti kemtijske mehanizacije na cesti in vzdrževanju ozar ob njivah.
VEČ ...|12. 4. 2019
Spomladanski kmetijsko obrtniški sejem v Komendi
Na hipodromu v Komendi je že vse pripravljeno za odprtje letošnjega spomladanskega kmetijsko obrtniškega sejma.Tako kot je že v navadi, se bo že pred uradno otvoritvijo v dvorani tamkajšnjega konjeniškega kluba odvijal strokovni program za kmete, ki ga pripravljajo strokovnjaki KGZ Ljubljana. Leto o varnosti kemtijske mehanizacije na cesti in vzdrževanju ozar ob njivah.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|11. 4. 2019
Roman Globokar

Ob naslovu 5. misijonskega dne V primerjavi z drugimi sem kar v redu je duhovnik dr. Roman spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj mu pomaga naravnati življenje v pravo smer. Podal je primerjavo s puščico, ki lahko samo s pomočjo take naravnave zadene v cilj in doseže svoj smisel.

Roman Globokar

Ob naslovu 5. misijonskega dne V primerjavi z drugimi sem kar v redu je duhovnik dr. Roman spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj mu pomaga naravnati življenje v pravo smer. Podal je primerjavo s puščico, ki lahko samo s pomočjo take naravnave zadene v cilj in doseže svoj smisel.

svetovanje

Svetovalnica

Roman Globokar
Ob naslovu 5. misijonskega dne V primerjavi z drugimi sem kar v redu je duhovnik dr. Roman spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj mu pomaga naravnati življenje v pravo smer. Podal je primerjavo s puščico, ki lahko samo s pomočjo take naravnave zadene v cilj in doseže svoj smisel.
VEČ ...|11. 4. 2019
Roman Globokar
Ob naslovu 5. misijonskega dne V primerjavi z drugimi sem kar v redu je duhovnik dr. Roman spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj mu pomaga naravnati življenje v pravo smer. Podal je primerjavo s puščico, ki lahko samo s pomočjo take naravnave zadene v cilj in doseže svoj smisel.

Blaž Lesnik

svetovanje

Priporočamo
|
Aktualno

Za življenje

VEČ ...|18. 5. 2019
Mokra družba. Sprejemljivost pitja. Na dolgi rok poguba.

Mokra družba. Sprejemljivost pitja. Na dolgi rok poguba.

Mateja Subotičanec

pogovorvzgojaizobraževanjekultura

Komentar tedna

VEČ ...|17. 5. 2019
Veliki in mali v Evropi

Prisluhnili ste komentarju aktualnega političnega dogajanja.

Veliki in mali v Evropi

Prisluhnili ste komentarju aktualnega političnega dogajanja.

Ivan Štuhec

komentardružbapolitika

Moja zgodba

VEČ ...|19. 5. 2019
Ddr Igor Grdina o Ivanu Cankarju

Tokrat ste lahko prisluhnili avtorju monografskega dela o Ivanu Cankarju z naslovom Portret genija, ddr. Igorju Grdini. Knjiga je izšla lani ob 100 letnici smrti kneza slovenske besede pri založbi Beletrina. Avtor je med drugim spregovoril o Cankarjevem odnosu do družine, krščanstva in socialni misli, ki preveva njegovo delo.

Ddr Igor Grdina o Ivanu Cankarju

Tokrat ste lahko prisluhnili avtorju monografskega dela o Ivanu Cankarju z naslovom Portret genija, ddr. Igorju Grdini. Knjiga je izšla lani ob 100 letnici smrti kneza slovenske besede pri založbi Beletrina. Avtor je med drugim spregovoril o Cankarjevem odnosu do družine, krščanstva in socialni misli, ki preveva njegovo delo.

Jože Bartolj

Igor GrdinaJože DežmanIvan CankarPortet genija

Program zadnjega tedna

VEČ ...|21. 5. 2019
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 21. maj 2019 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 21. maj 2019 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Sol in luč

VEČ ...|14. 5. 2019
John Strelecky: pisatelj po naključju Kavarna na koncu sveta

Objavili smo del intervijuja z avtorjem knjige Kavarna na koncu sveta, ki je presegla naklado treh milijonov izvodov. Zaupal nam je, kako je v 21-tih dneh, ne da bi vedel kako, napisal knjigo, ki je nato postala svetovna uspešnica. Prisluhnili smo tudi nekaj odlomkom iz njegovega dela.

John Strelecky: pisatelj po naključju Kavarna na koncu sveta

Objavili smo del intervijuja z avtorjem knjige Kavarna na koncu sveta, ki je presegla naklado treh milijonov izvodov. Zaupal nam je, kako je v 21-tih dneh, ne da bi vedel kako, napisal knjigo, ki je nato postala svetovna uspešnica. Prisluhnili smo tudi nekaj odlomkom iz njegovega dela.

Tadej Sadar

duhovnostodnosisvetovanje

Kulturni utrinki

VEČ ...|21. 5. 2019
O koncertu srednjeveške glasbe v Crngrobu

Umetniški vodja Majskih koncertov v Crngrobu Janez Jocif o koncertu srednjeveške glasbe zasedbe Cappella Carniola.

O koncertu srednjeveške glasbe v Crngrobu

Umetniški vodja Majskih koncertov v Crngrobu Janez Jocif o koncertu srednjeveške glasbe zasedbe Cappella Carniola.

Jože Bartolj

Janez JocifCappella Carniola

Naš pogled

VEČ ...|21. 5. 2019
Vse je relativno. Tudi ta trditev?!

Dežela z imenom Vse je relativno s svojo neskončno prostranostjo na koncu požre vsakogar, ki vstopi vanjo. Namesto z absolutno svobodo in posledično s srečo, svoje »državljane« pahne v praznino niča, absolutna relativnost namreč odvzame temeljno človeško poslanstvo: odgovoriti na vprašanje smisla, ki je ujeto v tri temeljne, absolutne resnice, ki tudi za teorijo relativnosti predstavljajo nepremagljivo oviro, namreč: da smo se rodili, da bivamo in da bomo nekoč umrli. In v te tri temeljne resnice, ki jim ne more uiti noben človek, v teku življenja butajo valovi z nenehnimi vprašanji o smislu.

Vse je relativno. Tudi ta trditev?!

Dežela z imenom Vse je relativno s svojo neskončno prostranostjo na koncu požre vsakogar, ki vstopi vanjo. Namesto z absolutno svobodo in posledično s srečo, svoje »državljane« pahne v praznino niča, absolutna relativnost namreč odvzame temeljno človeško poslanstvo: odgovoriti na vprašanje smisla, ki je ujeto v tri temeljne, absolutne resnice, ki tudi za teorijo relativnosti predstavljajo nepremagljivo oviro, namreč: da smo se rodili, da bivamo in da bomo nekoč umrli. In v te tri temeljne resnice, ki jim ne more uiti noben človek, v teku življenja butajo valovi z nenehnimi vprašanji o smislu.

Tadej Sadar

družbaduhovnostodnosidružbakomentarpolitika

Zakladi naše dediščine

VEČ ...|21. 5. 2019
Gasilci so vedno pripravljeni

V maju goduje zavetnik gasilcev sv. Florjan. Praznik je priložnost za še večje mednarodno povezovanje prostovoljnih gasilcev, med njihovimi vrstami sta tudi Zvonko in Saša. S skupino mednarodno zastopanih prostovoljnih gasilcev so obiskali naše radijske prostore in povedali, kaj jih povezuje.

Gasilci so vedno pripravljeni

V maju goduje zavetnik gasilcev sv. Florjan. Praznik je priložnost za še večje mednarodno povezovanje prostovoljnih gasilcev, med njihovimi vrstami sta tudi Zvonko in Saša. S skupino mednarodno zastopanih prostovoljnih gasilcev so obiskali naše radijske prostore in povedali, kaj jih povezuje.

Nataša Ličen

izročiloizobraževanjekulturadediščina

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|21. 5. 2019
Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov na KGZ Ljubljana

Letošnja zima je bila zelo zahtevna za zorenje domačih suhomesnatih izdelkov, pravi Barbara Lapuh, svetovalka specialistka s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana. Kljub temu so nekaterim uspeli odlični izdelki. Vas zanima katerim? Prisluhnite!

Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov na KGZ Ljubljana

Letošnja zima je bila zelo zahtevna za zorenje domačih suhomesnatih izdelkov, pravi Barbara Lapuh, svetovalka specialistka s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana. Kljub temu so nekaterim uspeli odlični izdelki. Vas zanima katerim? Prisluhnite!

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|21. 5. 2019
Mediacija

V Svetovalnici je bil naš gost Marko Iršič iz zavoda Rakmo. Gre za center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Spregovoril je o tem kako poteka proces in kako uspešen je.

Mediacija

V Svetovalnici je bil naš gost Marko Iršič iz zavoda Rakmo. Gre za center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Spregovoril je o tem kako poteka proces in kako uspešen je.

Tanja Dominko

pogovorsvetovanjemediacija