Is podcast
Ob današnjem godovnjaku svetem Atanaziju Velikem se moramo zamisliti v čas krščanskega starega veka - tja v oddaljeno …
Ob današnjem godovnjaku svetem Atanaziju Velikem se moramo zamisliti v čas krščanskega starega veka - tja v oddaljeno …
Na prvi dan meseca maja - ta je s šmarnicami posebej posvečen Božji Materi - obhaja Cerkev god Jožefa Delavca. Marijin mož in Jezusov rejnik goduje sicer …
Na prvi dan meseca maja - ta je s šmarnicami posebej posvečen Božji Materi - obhaja Cerkev god Jožefa Delavca. Marijin mož in Jezusov rejnik goduje sicer …
Rodil se je blizu Torina 1786. leta v družini z 12-imi otroki. Kar trije so si izbrali …
Rodil se je blizu Torina 1786. leta v družini z 12-imi otroki. Kar trije so si izbrali …
Katarina Sienska je bila 24-ti otrok v družini mestnega barvarja. Odraščala je v razburkanih časih …
Katarina Sienska je bila 24-ti otrok v družini mestnega barvarja. Odraščala je v razburkanih časih …
Današnji godovnjak je izgubil življenje na otoku Futuna v Oceaniji, ker je krstil …
Današnji godovnjak je izgubil življenje na otoku Futuna v Oceaniji, ker je krstil …
V toskanskem mestecu Lucca počiva nestrohnjeno telo Cite iz Monsagratija, rojene v tej vasi leta …
V toskanskem mestecu Lucca počiva nestrohnjeno telo Cite iz Monsagratija, rojene v tej vasi leta …
Današnji godovnjak je zelo češčen med ruskimi pravoslavnimi in grškokatoliškimi …
Današnji godovnjak je zelo češčen med ruskimi pravoslavnimi in grškokatoliškimi …
Kratka predstavitev svetnika oz. svetnice, ki ima godovni praznik.
Z nami je svoja razmišljanja in spoznanja o življenju, ki jih je dobila tudi s spremljanjem umirajočih, delila učiteljica biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani Mihaela Terkov.
Sredi aprila je v oviru projekta Agrobiznis potekala že 4. Svetovalnica za mlade kmete z naslovom »Kako postati poslovno učinkovita kmetija«. Kot izziv srečanja so postavili vprašanja, kaj lahko kmetije naredijo v času, ko je cena denarja visoka, da bi si znižali mesečni obrok za posojilo, imeli dober pregled nad denarnim tokom ali zaprli finančno konstrukcijo za nujno naložbo. Na te izzive je poskušala odgovoriti Nataša Zemljič Pangerc z NLB, ki v primorsko-goriški regiji vodi skupino svetovalcev za Poslovanje malimi in srednjimi podjetji in kmetijami.
Gostili smo zgodovinarja dr. Renata Podbersiča s katerim smo razmišljali ob nekaterih datumih, ki jih obeležujemo. Beseda je tekla o 27. aprilu, pa razstavi 3450 umorjenih/Macesnova gorica, pa o 29. maju, ko je bila ustanovljena Slovenska legija, prav tako smo se spomnili domobranske prisege iz leta 1944 in nenazadnje 17. maja, ko bo dan spomina na žrtve komunizma.
V sodobnem svetu nas je strah atomske ...
Iz knjige Vodi me, dobrotni duh, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Govorili smo o razmerah na trgu dela, ki so zelo ugodne, saj brezposelnost vztraja na rekordno nizkih ravneh. Zaradi tega imajo težave delodajalci, ki kadre iščejo tudi v bolj oddaljenih deželah. Spregovorili bomo tudi o kršitvah delovnopravne zakonodaje, inšpekcijskih nadzorih in pokojninski ter davčni reformi, ki ju je napovedala vlada. O omenjenem smo spregovorili s predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidijo Jerkič, predsednikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blažem Cvarom in ministrom za delo Lukom Mescem.
Naš junak se po koncu počitnic vrne v Kozje, kjer ga je nestrpno čakala sestra Marica, s katero sta se ob otoku igrala sveto mašo. Družina je bila spet skupaj.
Predstavili smo znanstveno monografijo dr. Julija Savellija z naslovom 1945: Dnevnik mojega križevega pota, ki je izšla v sozaložništvu Študijskega centra za narodno spravo in Založbe Družina. O knjigi so spregovorili urednica Petra Grabrovec, dr. Tamara Griesser Pečar in vnuk Marko Gaser.
Spodbudili smo k vsakodnevni hoji, ki blagodejno vpliva na zdravje v vseh obdobjih življenja, dobrodelno pa smo sedli tudi na kolo in se odpravili okrog Slovenije.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka je sestro Nikolino prosila za recept za čokolado. Potrebujemo: ½ kg sladkorja, 1 dl mleka, 12-13 dag masla, 5-7 dag kakava, ¼ l mleka v prahu, lahko še malo čokolade v prahu ... Za obogatitev okusa dodamo zdrobljene lešnike, orehe, rozine, mandlje ... Sestavine skuhamo in pripravljeno zmes vlijemo na peki papir ali v modelčke, ki jih dobro namastimo z oljem.