Is podcast Veseli del dne 23. 12. Is podcast
Veseli del dne 23. 12.
Molili so radijski sodelavci. Molitev je vodil Franci Trstenjak.

Radio Ognjišče

duhovnost

23. 12. 2024
Veseli del dne 23. 12.
Molili so radijski sodelavci. Molitev je vodil Franci Trstenjak.

Radio Ognjišče

VEČ ...|23. 12. 2024
Veseli del dne 23. 12.
Molili so radijski sodelavci. Molitev je vodil Franci Trstenjak.

Radio Ognjišče

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|22. 12. 2024
Častitljivi del dne 22. 12.

Molile so redovnice - Usmiljenke.

Častitljivi del dne 22. 12.

Molile so redovnice - Usmiljenke.

duhovnost

Rožni venec

Častitljivi del dne 22. 12.
Molile so redovnice - Usmiljenke.
VEČ ...|22. 12. 2024
Častitljivi del dne 22. 12.
Molile so redovnice - Usmiljenke.

Radio Ognjišče

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|21. 12. 2024
Veseli del dne 21. 12.

Molitev je vodil jezuit p. Ivan Bresciani.

Veseli del dne 21. 12.

Molitev je vodil jezuit p. Ivan Bresciani.

duhovnost

Rožni venec

Veseli del dne 21. 12.
Molitev je vodil jezuit p. Ivan Bresciani.
VEČ ...|21. 12. 2024
Veseli del dne 21. 12.
Molitev je vodil jezuit p. Ivan Bresciani.

Radio Ognjišče

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|20. 12. 2024
Žalostni del dne 20. 12.

Molili so radijski sodelavci.

Žalostni del dne 20. 12.

Molili so radijski sodelavci.

duhovnost

Rožni venec

Žalostni del dne 20. 12.
Molili so radijski sodelavci.
VEČ ...|20. 12. 2024
Žalostni del dne 20. 12.
Molili so radijski sodelavci.

Radio Ognjišče

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|19. 12. 2024
Svetli del dne 19. 12.

Molile so redovnice - Karmeličanke.

Svetli del dne 19. 12.

Molile so redovnice - Karmeličanke.

duhovnost

Rožni venec

Svetli del dne 19. 12.
Molile so redovnice - Karmeličanke.
VEČ ...|19. 12. 2024
Svetli del dne 19. 12.
Molile so redovnice - Karmeličanke.

Radio Ognjišče

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|18. 12. 2024
Častitljivi del dne 18. 12.

Molitev je vodil vojaški vikar Matej Jakopič.

Častitljivi del dne 18. 12.

Molitev je vodil vojaški vikar Matej Jakopič.

duhovnost

Rožni venec

Častitljivi del dne 18. 12.
Molitev je vodil vojaški vikar Matej Jakopič.
VEČ ...|18. 12. 2024
Častitljivi del dne 18. 12.
Molitev je vodil vojaški vikar Matej Jakopič.

Radio Ognjišče

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|17. 12. 2024
Žalostni del dne 17. 12.

Molile so redovnice - Hčere krščanske ljubezni (Usmiljenke).

Žalostni del dne 17. 12.

Molile so redovnice - Hčere krščanske ljubezni (Usmiljenke).

duhovnost

Rožni venec

Žalostni del dne 17. 12.
Molile so redovnice - Hčere krščanske ljubezni (Usmiljenke).
VEČ ...|17. 12. 2024
Žalostni del dne 17. 12.
Molile so redovnice - Hčere krščanske ljubezni (Usmiljenke).

Radio Ognjišče

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|16. 12. 2024
Veseli del dne 16. 12.

Molili so radijski sodelavci.

Veseli del dne 16. 12.

Molili so radijski sodelavci.

duhovnost

Rožni venec

Veseli del dne 16. 12.
Molili so radijski sodelavci.
VEČ ...|16. 12. 2024
Veseli del dne 16. 12.
Molili so radijski sodelavci.

Radio Ognjišče

duhovnost

Rožni venec

Program Radia Ognjišče vsak dan začenjamo z molitvijo rožnega venca.

Radio Ognjišče

Radio Ognjišče

Priporočamo
|
Aktualno

Globine

VEČ ...|10. 12. 2024
Zakaj Sveto leto 2025?

Pred vrati je jubilejno leto 2025. Prvo sveto leto je že leta 1300 uvedel Bonifacij VIII. Gre za celoletni poudarek, ki ga želi dati Cerkev v duhovnem in družbenem življenju. Kako lahko posameznik vstopi skozi svoja duhovna sveta vrata in kakšne priložnosti se odpirajo ob svetoletnem romanju upanja? O tem smo se pogovarjali s frančiškanom in rektorjem bazilike na Brezjah p. dr. Robertom Bahčičem.

Zakaj Sveto leto 2025?

Pred vrati je jubilejno leto 2025. Prvo sveto leto je že leta 1300 uvedel Bonifacij VIII. Gre za celoletni poudarek, ki ga želi dati Cerkev v duhovnem in družbenem življenju. Kako lahko posameznik vstopi skozi svoja duhovna sveta vrata in kakšne priložnosti se odpirajo ob svetoletnem romanju upanja? O tem smo se pogovarjali s frančiškanom in rektorjem bazilike na Brezjah p. dr. Robertom Bahčičem.

Blaž Lesnik

duhovnostsveto letojubilejno letoromarji upanjaodpustki

Naš pogled

VEČ ...|17. 12. 2024
Obračun z letom, ki odhaja

V svojem razmišljanju se je avtor Jože Bartolj zazrl na minulo leto in ob doživetem razmišljal o vrednotenju vsega, kar doživljamo.

Obračun z letom, ki odhaja

V svojem razmišljanju se je avtor Jože Bartolj zazrl na minulo leto in ob doživetem razmišljal o vrednotenju vsega, kar doživljamo.

Jože Bartolj

komentar

Pogovor o

VEČ ...|18. 12. 2024
Kot minister za gospodarstvo tega resorja ne smem voditi ideološko

V tokratno oddajo smo povabili gospodarskega ministra in predsednika SD Matjaža Hana. Spregovoril je o trenutnem gospodarskem stanju Slovenije, odzval se je na pozive Obrtno-podjetniške zbornice za sprejem interventnih ukrepov, povedal, kdo daje tempo koaliciji in kako se v njej počuti. Odgovoril je na vprašanja o sodelovanju z drugimi političnimi strankami in ministrom Lukom Mescem, komentiral je tudi nekatera aktualna politična dogajanja.

Kot minister za gospodarstvo tega resorja ne smem voditi ideološko

V tokratno oddajo smo povabili gospodarskega ministra in predsednika SD Matjaža Hana. Spregovoril je o trenutnem gospodarskem stanju Slovenije, odzval se je na pozive Obrtno-podjetniške zbornice za sprejem interventnih ukrepov, povedal, kdo daje tempo koaliciji in kako se v njej počuti. Odgovoril je na vprašanja o sodelovanju z drugimi političnimi strankami in ministrom Lukom Mescem, komentiral je tudi nekatera aktualna politična dogajanja.

Rok Mihevc

politika

Kmetijska oddaja

VEČ ...|22. 12. 2024
Polona Globočnik v podcastu RAST o sporazumu MERCOSUR in zagovorništvu kmetov

Slišali ste en del pogovora v petkovem podkastu Rast. Gostja Polona Globočnik je med drugim spregovorila tudi o ozadju sporazuma Mercosur in pasteh, ki jih prinaša za kmetijstvo.

Polona Globočnik v podcastu RAST o sporazumu MERCOSUR in zagovorništvu kmetov

Slišali ste en del pogovora v petkovem podkastu Rast. Gostja Polona Globočnik je med drugim spregovorila tudi o ozadju sporazuma Mercosur in pasteh, ki jih prinaša za kmetijstvo.

Robert Božič

kmetijstvonaravavrt

Moja zgodba

VEČ ...|22. 12. 2024
Peter Mandelj - pričevanje

V začetku leta 2024 je bil sodelavec SCNR dr. Renato Podbersič na delovnem obisku med Slovenci v Avstraliji in je tam posnel več pričevanj. Tokrat nam je svojo zanimivo izkušnjo poti v Avstralijo predstavil Peter Mandelj, predsednik Urada za Slovence v Melbournu ter spoštovan član slovenske skupnosti, rojen leta 1935 v Šmartnem pri Litiji. Leta 1953 je emigriral v Avstralijo.

Peter Mandelj - pričevanje

V začetku leta 2024 je bil sodelavec SCNR dr. Renato Podbersič na delovnem obisku med Slovenci v Avstraliji in je tam posnel več pričevanj. Tokrat nam je svojo zanimivo izkušnjo poti v Avstralijo predstavil Peter Mandelj, predsednik Urada za Slovence v Melbournu ter spoštovan član slovenske skupnosti, rojen leta 1935 v Šmartnem pri Litiji. Leta 1953 je emigriral v Avstralijo.

Jože Bartolj

spominpolitikaPeter Mandeljemigranti Avstralija

Kulturni utrinki

VEČ ...|23. 12. 2024
Baritonist Zdravko Perger, koncert in 70 let

Baritonist Zdravko Perger praznuje sedemdeset let. Povabil je na božično novoletni koncert.

Baritonist Zdravko Perger, koncert in 70 let

Baritonist Zdravko Perger praznuje sedemdeset let. Povabil je na božično novoletni koncert.

Jure Sešek

kulturaliteraturalikovna umetnostglasbagledališčefilm

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|23. 12. 2024
Zajčji golaž

Pripravljamo ga podobno, kot iz govejega mesa. Okus bo seveda drugačen, kot je tudi pri divjačini ali konjskem mesu. Odstranimo kosti in meso narežemo. Posebej na maščobi pražimo čebulo, ki jo tudi zalijemo z 1 dl vode, da se pokuha. Ko voda izhlapi, dodamo meso in ga ob stalnem mešanju počasi pražimo. Čez čas lahko dodamo malo narezanega korenčka, gomolj zelene ali kakšno drugo zelenjavo. Malo zalijemo in pokrito dušimo. Dodamo lovorjev list, malo rožmarina, šetraja ... Ko je meso drobljivo, ga zalijemo s toliko tekočine, kot bomo potrebovali golaža. To je lahko tudi krompirjevka ali ostanek kakšne juhe. Dodamo tudi 1-2 žlici paradižnikove mezge, malo gorčice, zgostimo ... Okus obogatimo z žlico vina ali domačega kisa. ... Zraven ponudimo krompir, polento …

Zajčji golaž

Pripravljamo ga podobno, kot iz govejega mesa. Okus bo seveda drugačen, kot je tudi pri divjačini ali konjskem mesu. Odstranimo kosti in meso narežemo. Posebej na maščobi pražimo čebulo, ki jo tudi zalijemo z 1 dl vode, da se pokuha. Ko voda izhlapi, dodamo meso in ga ob stalnem mešanju počasi pražimo. Čez čas lahko dodamo malo narezanega korenčka, gomolj zelene ali kakšno drugo zelenjavo. Malo zalijemo in pokrito dušimo. Dodamo lovorjev list, malo rožmarina, šetraja ... Ko je meso drobljivo, ga zalijemo s toliko tekočine, kot bomo potrebovali golaža. To je lahko tudi krompirjevka ali ostanek kakšne juhe. Dodamo tudi 1-2 žlici paradižnikove mezge, malo gorčice, zgostimo ... Okus obogatimo z žlico vina ali domačega kisa. ... Zraven ponudimo krompir, polento …

Matjaž Merljak

kuhajmo

Življenje išče pot

VEČ ...|23. 12. 2024
Sveto leto in odkrivanje znamenj upanja v našem času

Pred odprtjem svetega leta je narodna delegatka za jubilej 2025 s. Božena Kutnar pojasnila nekaj vsebinskih poudarkih iz papeževe najave svetega leta Romarji upanja in sicer o znamenjih časa, ki dajejo upanje, o praznih zibelkah v Evropi in nujnosti dela za mir in spravo.

Sveto leto in odkrivanje znamenj upanja v našem času

Pred odprtjem svetega leta je narodna delegatka za jubilej 2025 s. Božena Kutnar pojasnila nekaj vsebinskih poudarkih iz papeževe najave svetega leta Romarji upanja in sicer o znamenjih časa, ki dajejo upanje, o praznih zibelkah v Evropi in nujnosti dela za mir in spravo.

s. Meta Potočnik

sveto letodelo za mirprazne zibelke

Svetovalnica

VEČ ...|23. 12. 2024
Kuhajmo s sestro Nikolino

Praznična kuhinja, mazanje pekača za janeževe upognjence, večanje količin v recepu, lešnikova in makova potica, ohlajanje potice, krapki ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Praznična kuhinja, mazanje pekača za janeževe upognjence, večanje količin v recepu, lešnikova in makova potica, ohlajanje potice, krapki ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo