Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Radio Ognjišče

12. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Radio Ognjišče

VEČ ...|12. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 09-ih

Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 09-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 09-ih
VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 09-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 08-ih

Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 08-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 08-ih
VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 08-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 07-ih

Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 07-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 07-ih
VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 07-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 06-ih

Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 06-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 06-ih
VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 06-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 05-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 05-ih
VEČ ...|19. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. september 2024 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|18. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 21. do 22. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 21-ih

Program Radia Ognjišče od 21. do 22. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 21-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 21. do 22. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 21-ih
VEČ ...|18. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 21. do 22. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 21-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|18. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 20. do 21. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 20-ih

Program Radia Ognjišče od 20. do 21. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 20-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 20. do 21. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 20-ih
VEČ ...|18. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 20. do 21. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 20-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|18. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 19. do 20. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 19-ih

Program Radia Ognjišče od 19. do 20. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 19-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 19. do 20. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 19-ih
VEČ ...|18. 9. 2024
Program Radia Ognjišče od 19. do 20. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 19-ih

Radio Ognjišče

Priporočamo
|
Aktualno

Komentar tedna

VEČ ...|13. 9. 2024
Marko Pavliha: Poroka

Kadarkoli sta naju hči in zet pobarala za recept najine nadpovprečno dolge zakonske zveze, sva oba izpostavila nežnost, medsebojno spoštovanje, prijaznost, iskrenost, pogovor, vero, strpnost in sočutje. Strastna erotična ljubezen se z leti postopoma umika drugim trajnejšim vrednotam, ki dva človeka iz zmesi ali seštevka povzdignejo v božansko spojino, v “ljubezen dvoedino” kot je to tenkočutno izpovedal naš pesnik Ciril Zlobec.

Ali če ponovimo žlahtne besede evangelista Pavla: “Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. Največja od teh pa je ljubezen.”

Komentar je pripravil prof. dr. Marko Pavliha, vodja pravne katedre Univerze v Ljubljani.

Marko Pavliha: Poroka

Kadarkoli sta naju hči in zet pobarala za recept najine nadpovprečno dolge zakonske zveze, sva oba izpostavila nežnost, medsebojno spoštovanje, prijaznost, iskrenost, pogovor, vero, strpnost in sočutje. Strastna erotična ljubezen se z leti postopoma umika drugim trajnejšim vrednotam, ki dva človeka iz zmesi ali seštevka povzdignejo v božansko spojino, v “ljubezen dvoedino” kot je to tenkočutno izpovedal naš pesnik Ciril Zlobec.

Ali če ponovimo žlahtne besede evangelista Pavla: “Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. Največja od teh pa je ljubezen.”

Komentar je pripravil prof. dr. Marko Pavliha, vodja pravne katedre Univerze v Ljubljani.

Marko Pavliha

komentardružbaodnosi

Naš gost

VEČ ...|14. 9. 2024
Dr. Ferdinand Šerbel

Kaj vemo o zgodovini krščanskih praznikov? Kako so nastali in kako se praznovanje razlikuje od dežele do dežele? O tem in še o čem nam je povedal naš gost, umetnostni zgodovinar dr. Ferdinand Šerbel. Ne zamudite zanimivega sogovornika.

Dr. Ferdinand Šerbel

Kaj vemo o zgodovini krščanskih praznikov? Kako so nastali in kako se praznovanje razlikuje od dežele do dežele? O tem in še o čem nam je povedal naš gost, umetnostni zgodovinar dr. Ferdinand Šerbel. Ne zamudite zanimivega sogovornika.

Mateja Subotičanec

spominživljenje

Naš pogled

VEČ ...|17. 9. 2024
Maja Morela: Maja, a bo šlo? Ti eno zapojem.

Prvič sem bila na kolesarjenju, a sem se hitro nalezla romarskega duha. Ne gre le za športno dejavnost, kar dobro povzame izbrano geslo od Marije k Mariji, od prijatelja k prijatelju. V ospredju je vera, živa vera, ki veje, ko smo zbrani skupaj. Odraža se v romarjih in tistih, ki romarje sprejmejo. In kakšne sprejeme smo doživeli!

Maja Morela: Maja, a bo šlo? Ti eno zapojem.

Prvič sem bila na kolesarjenju, a sem se hitro nalezla romarskega duha. Ne gre le za športno dejavnost, kar dobro povzame izbrano geslo od Marije k Mariji, od prijatelja k prijatelju. V ospredju je vera, živa vera, ki veje, ko smo zbrani skupaj. Odraža se v romarjih in tistih, ki romarje sprejmejo. In kakšne sprejeme smo doživeli!

Maja Morela

komentar

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|16. 9. 2024
Ustavni sodnik Klemen Jaklič o Evropski uniji in demokraciji

Gostili smo ustavnega sodnika dr. Klemena Jakliča. Z njim smo spregovorili o tem, ali evropska unija potrebuje spremembe in o demokraciji pri nas.

Ustavni sodnik Klemen Jaklič o Evropski uniji in demokraciji

Gostili smo ustavnega sodnika dr. Klemena Jakliča. Z njim smo spregovorili o tem, ali evropska unija potrebuje spremembe in o demokraciji pri nas.

Alen Salihović

politika

Svetovalnica

VEČ ...|19. 9. 2024
Kdaj je čas za menjavo kolka?

Tokrat smo se posvetili težavi, ki je v današnjem času pogosta: govorili smo o osteoartrozi oziroma obrabi kolčnega in kolenskega sklepa. Kakšni so simptomi, kdaj na operacijo, v katerih primerih pomagajo blokade sklepov? Spregovorili smo tudi o tem, kako se spremeni kakovost življenja po menjavi kolka. Naš gost je bil prof. dr. Drago Dolinar iz Ortopedske klinike Ljubljana.

Kdaj je čas za menjavo kolka?

Tokrat smo se posvetili težavi, ki je v današnjem času pogosta: govorili smo o osteoartrozi oziroma obrabi kolčnega in kolenskega sklepa. Kakšni so simptomi, kdaj na operacijo, v katerih primerih pomagajo blokade sklepov? Spregovorili smo tudi o tem, kako se spremeni kakovost življenja po menjavi kolka. Naš gost je bil prof. dr. Drago Dolinar iz Ortopedske klinike Ljubljana.

Radio Ognjišče

zdravjeartritiskolkkolenomenjava kolkablokada sklepovbolečina v sklepih

Kulturni utrinki

VEČ ...|19. 9. 2024
Koncert vokalne skupine DíVoX

V okviru kulturnih dogodkov na Sveti Gori, ki so poimenovane Svetogorske sobotnice, bo v soboto 21. septembra ob 17:30 koncert vokalne skupine DíVoX. Na koncert nas bo povabil umetniški vodja in vokalist Jani Klančič.

Koncert vokalne skupine DíVoX

V okviru kulturnih dogodkov na Sveti Gori, ki so poimenovane Svetogorske sobotnice, bo v soboto 21. septembra ob 17:30 koncert vokalne skupine DíVoX. Na koncert nas bo povabil umetniški vodja in vokalist Jani Klančič.

Jože Bartolj

kulturaglasbaJani KlančičDivox

Spominjamo se

VEČ ...|19. 9. 2024
Spominjamo se dne 19. 9.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 19. 9.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|19. 9. 2024
Fontana Žalec

Spodnja Savinjska dolina je srčika hmeljarstva, pivovarstvo pa ena od pomembnejših dejavnosti. Ob razmišljanju, kako pivo butičnih, manjših pivovarjev predstaviti širši javnosti, so prišli na idejo o fontani. Prvi na svetu so jo uresničili, pogovarjali smo se z mag. Markom Repnikom

Fontana Žalec

Spodnja Savinjska dolina je srčika hmeljarstva, pivovarstvo pa ena od pomembnejših dejavnosti. Ob razmišljanju, kako pivo butičnih, manjših pivovarjev predstaviti širši javnosti, so prišli na idejo o fontani. Prvi na svetu so jo uresničili, pogovarjali smo se z mag. Markom Repnikom

Nataša Ličen

izobraževanjetehnologijapodjetništvokmetijstvo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|19. 9. 2024
Domači ajvar

Potrebujemo tri glavne sestavine: paradižnik, papriko in čebulo. Osnovno pravilo je, da toliko kot je paradižnika, naj bo tudi paprike. Slednja je lahko vseh barv, se pravi rdeča, zelena, rumena. Tudi paradižnik je lahko zelo zrel ali pa tak, ki je komaj dozorel, rdeč in še malo zelen. Paradižnik zmeljemo in ga damo čez noč v vrečo iz blaga, da se odcedi. To stehtamo in pripravimo še ustrezno količino paprike in čebule (npr. za 5 kg čebule 4-6 kg paprike in 5 deblih čebul). Očiščeno in narezano papriko in čebulo prav tako narežemo na mesoreznico. Vse skupaj naložimo na namaščeno posodo (lahko damo mast ali olje ali oboje). Ob mešanju kuhamo približno 2 uri. Ko začne vreti, pa stalno mešamo. Dodamo do 2 žlici soli, 1-2 žlici sladkorja in še 3-4 dl olja. Da je dovolj kuhamo preverimo tako, da damo žlico na krožnik, potegnemo na sredini in če se polovici ne združita, je v  redu kuhano. Ajvar nalagamo v vroče kozarce, dobro zapremo in počasi ohlajamo. K paradižniku lahko dodamo tudi tri ali štiri domače feferone. Okus bo prijetnejši, seveda če družini to odgovarja.

Domači ajvar

Potrebujemo tri glavne sestavine: paradižnik, papriko in čebulo. Osnovno pravilo je, da toliko kot je paradižnika, naj bo tudi paprike. Slednja je lahko vseh barv, se pravi rdeča, zelena, rumena. Tudi paradižnik je lahko zelo zrel ali pa tak, ki je komaj dozorel, rdeč in še malo zelen. Paradižnik zmeljemo in ga damo čez noč v vrečo iz blaga, da se odcedi. To stehtamo in pripravimo še ustrezno količino paprike in čebule (npr. za 5 kg čebule 4-6 kg paprike in 5 deblih čebul). Očiščeno in narezano papriko in čebulo prav tako narežemo na mesoreznico. Vse skupaj naložimo na namaščeno posodo (lahko damo mast ali olje ali oboje). Ob mešanju kuhamo približno 2 uri. Ko začne vreti, pa stalno mešamo. Dodamo do 2 žlici soli, 1-2 žlici sladkorja in še 3-4 dl olja. Da je dovolj kuhamo preverimo tako, da damo žlico na krožnik, potegnemo na sredini in če se polovici ne združita, je v  redu kuhano. Ajvar nalagamo v vroče kozarce, dobro zapremo in počasi ohlajamo. K paradižniku lahko dodamo tudi tri ali štiri domače feferone. Okus bo prijetnejši, seveda če družini to odgovarja.

Matjaž Merljak

kuhajmo