Is podcast
Bil si menda dober dušni pastir, a tudi študiran in učen, in si pustil župnijo ter se posvetil profesuri na …
Bil si menda dober dušni pastir, a tudi študiran in učen, in si pustil župnijo ter se posvetil profesuri na …
Bil si menda dober dušni pastir, a tudi študiran in učen, in si pustil župnijo ter se posvetil profesuri na …
Jezus v eni od svojih prilik o nebeškem kraljestvu spregovori o gorčičnem zrnu, ki ga je nekdo vzel in vsejal na …
Jezus v eni od svojih prilik o nebeškem kraljestvu spregovori o gorčičnem zrnu, ki ga je nekdo vzel in vsejal na …
Prebiral sem tvoj dolg življenjepis, precej precej daljši kot so življenjepisi tvojih svetniških kolegov in kolegic. Pa roko na srce: temu dolgemu …
Prebiral sem tvoj dolg življenjepis, precej precej daljši kot so življenjepisi tvojih svetniških kolegov in kolegic. Pa roko na srce: temu dolgemu …
Vem, da svetništvo ni tekma in niti najmanj ne mislim, da ste v nebesih razvrščeni v …
Vem, da svetništvo ni tekma in niti najmanj ne mislim, da ste v nebesih razvrščeni v …
Zgodovina seveda pove, da si bil devetintrideseti papež, da si svoje papeževanje nastopil …
Zgodovina seveda pove, da si bil devetintrideseti papež, da si svoje papeževanje nastopil …
Takole na začetku sem ti hotel reči, da te ne poznam, da še nisem slišal zate in, priznam, hotel sem se nekoliko ponorčevati iz tvojega imena, ki zveni bolj …
Takole na začetku sem ti hotel reči, da te ne poznam, da še nisem slišal zate in, priznam, hotel sem se nekoliko ponorčevati iz tvojega imena, ki zveni bolj …
Živ človek lahko vsak dan izve kaj novega … mrtvemu pa je vse jasno! Tako sem jaz šele z današnjim dnem izvedel …
Živ človek lahko vsak dan izve kaj novega … mrtvemu pa je vse jasno! Tako sem jaz šele z današnjim dnem izvedel …
Če si z nekom blizu, sta na ti in če sta na ti, si imata tudi kaj povedati in če je tisti drugi svetnik, ti lahko pove veliko. Gregor Čušin izziva svetnike preteklosti s sodobnim časom in je z njimi ves čas na ti.
V začetku leta 2024 je bil sodelavec SCNR dr. Renato Podbersič na delovnem obisku med Slovenci v Avstraliji in je tam posnel več pričevanj. Tokrat nam je svojo zanimivo izkušnjo poti v Avstralijo predstavil Peter Mandelj, predsednik Urada za Slovence v Melbournu ter spoštovan član slovenske skupnosti, rojen leta 1935 v Šmartnem pri Litiji. Leta 1953 je emigriral v Avstralijo.
Praznična kuhinja, mazanje pekača za janeževe upognjence, večanje količin v recepu, lešnikova in makova potica, ohlajanje potice, krapki ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Slišali ste en del pogovora v petkovem podkastu Rast. Gostja Polona Globočnik je med drugim spregovorila tudi o ozadju sporazuma Mercosur in pasteh, ki jih prinaša za kmetijstvo.
Baritonist Zdravko Perger praznuje sedemdeset let. Povabil je na božično novoletni koncert.
Pripravljamo ga podobno, kot iz govejega mesa. Okus bo seveda drugačen, kot je tudi pri divjačini ali konjskem mesu. Odstranimo kosti in meso narežemo. Posebej na maščobi pražimo čebulo, ki jo tudi zalijemo z 1 dl vode, da se pokuha. Ko voda izhlapi, dodamo meso in ga ob stalnem mešanju počasi pražimo. Čez čas lahko dodamo malo narezanega korenčka, gomolj zelene ali kakšno drugo zelenjavo. Malo zalijemo in pokrito dušimo. Dodamo lovorjev list, malo rožmarina, šetraja ... Ko je meso drobljivo, ga zalijemo s toliko tekočine, kot bomo potrebovali golaža. To je lahko tudi krompirjevka ali ostanek kakšne juhe. Dodamo tudi 1-2 žlici paradižnikove mezge, malo gorčice, zgostimo ... Okus obogatimo z žlico vina ali domačega kisa. ... Zraven ponudimo krompir, polento …
Pred odprtjem svetega leta je narodna delegatka za jubilej 2025 s. Božena Kutnar pojasnila nekaj vsebinskih poudarkih iz papeževe najave svetega leta Romarji upanja in sicer o znamenjih časa, ki dajejo upanje, o praznih zibelkah v Evropi in nujnosti dela za mir in spravo.
Praznična kuhinja, mazanje pekača za janeževe upognjence, večanje količin v recepu, lešnikova in makova potica, ohlajanje potice, krapki ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.