Maševal je dr. Vinko Potočnik, na orgle je igrala Lucija Fortek.
Maševal je dr. Vinko Potočnik, na orgle je igrala Lucija Fortek.
Maševal je dr. Vinko Potočnik, na orgle je igrala Lucija Fortek.
Sveta maša
Maševal je župnik Pavle Jakop, pela je skupina Prenova v duhu.
Sveta maša
Maševal je župnik Pavle Jakop, pela je skupina Prenova v duhu.
Sveta maša
Maševal je p. Christian Gostečnik, pel pa MPP.
Sveta maša
Maševal je p. Christian Gostečnik, pel pa MPP.
Sveta maša
Maševal je p. Edvard Kovač, pel Aljaž Košič, orglal pa Matija Korčanin.
Sveta maša
Maševal je p. Edvard Kovač, pel Aljaž Košič, orglal pa Matija Korčanin.
Sveta maša
Maševal je p. Rafael Slejko, pel Lovro Zupanc Kovač, orglala pa Polona Gantar.
Sveta maša
Maševal je p. Rafael Slejko, pel Lovro Zupanc Kovač, orglala pa Polona Gantar.
Sveta maša
Maševal je župnik Jože Vinkovič, sodeloval je mešani peski zbor sv. Helene pod vodstvom organistke Andreje Nemec.
Sveta maša
Maševal je župnik Jože Vinkovič, sodeloval je mešani peski zbor sv. Helene pod vodstvom organistke Andreje Nemec.
Sveta maša
Maševal je p. Edvard Kovač, orgle Uroš Pele.
Sveta maša
Maševal je p. Edvard Kovač, orgle Uroš Pele.
Sveta maša
Maševal je g. Anton Berčan, pel Tadej Podobnik, orgle Polona Gantar.
Sveta maša
Maševal je g. Anton Berčan, pel Tadej Podobnik, orgle Polona Gantar.
Sveta maša
Maševal je župnik p. Pavle Jakop, pel Anže Kuharič, orgle Matjaž Barbo.
Sveta maša
Maševal je župnik p. Pavle Jakop, pel Anže Kuharič, orgle Matjaž Barbo.
Doživetja narave
V Zanimivostih nočnega neba smo spregovorili o dveh mrkih: 14. sušca bo skromen Lunin mrk, 29. sušca pa nas bo razveselil še delni Sončev mrk. Ob tem smo odstrnili nekaj zanimivosti o obeh glavnih igralcih v veseloigri Lune in Sonca. Dodali pa smo tudi nekaj informacij o pomladanskem Messierjevem maratonu, ki se bo odvil na Trnovem nad Novo Gorico.
Naš pogled
Na dan pred gregorjevim, ko se po starem julijanskem koledarju začenja pomlad in velja rek, da se ptički ženijo, je v naši deželici na sončni strani Alp bore malo razlogov za veselje. Razen morda, da se je gorivo nekoliko pocenilo, pa še to ne gane vseh. Ljudje smo različni, nekateri za dobro voljo potrebujejo le lepo vreme, drugi lep znesek na svojem bančnem računu, tretji zaljubljen pogled svoje boljše polovice, četrti zdrave otroke. Ampak če pogledamo malo širše, malo izven svojega vrtička, pa vendarle ne moremo skakati od navdušenja.
Tako je svoje razmišljanje v svojem komentarju začela Tanja Dominko. Celoten komentar si lahko v zapisani obliki preberete tudi na naši spletni strani.
Duhovna misel
Aron je bil ribič. Živel je na bregu reke. Nekega večera se je po napornem delu ...
Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Svetovalnica
V državi deluje več zavetišč za živali. Kako poteka njihovo delo in kako lahko žival posvojimo sami, kakšni so pogoji in kaj od nas pričakujejo? O tem smo govorili z gostjo Oljo Ivanovič iz ljubljanskega zavetišča.
Kulturni utrinki
Tudi letos bodo kot uvod v novo uprizoritev Škofjeloškega pasijona, ki bo prihodnje leto, v Škofji Loki in okolici pripravili Dneve Škofjeloškega pasijona. V Kulturnih utrinkih smo predstavili program dogodkov, ki bodo potekali med 18. marcem in 21. aprilom.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
V postnem času so dobrodošle jedi iz prosene kaše, ki jih lahko pripravimo tako slane kot sladke. Najprej pristavimo mleko in ko zavre, dodamo kašo, ki jo prej dobro operemo (dvakrat ali trikrat) pod tekočo vodo. V 1 litru mleka skuhamo 10 dag kaše. Vre naj mirno, da komaj brbota. Iz tako kuhane kaše lahko naredimo narastek. Kaši dodamo rumenjak, posebej pa iz beljakov naredimo sneg, ki ga malo sladkamo in zamešamo v kašo. Polovico mase naložimo v stekleno skledo, naložimo dušena jabolka ali v rumu namočene rozine (zamrznjene maline), pokrijemo z ostalo kašo in damo v pečico za 15 minut. Odkrijemo in pustimo, da se do konca zapeče in dobil lepo barvo. Lahko pa je kuhana kaša kot priloga (namesto riža): zabelimo jo s prepraženo čebulo, maslom, ocvirki. Kuhano kašo lahko uporabimo tudi za pripravo zrnate solate ... Poslušalka pa je povedala, da v postu rada pripravi Zeljno kašo. Proseno kašo opre in jo da kuhati h kislemu zelju. Zabeli s slanino ali ocvirki.
Življenje išče pot
Kaj pomeni spreobrniti se in verovati evangeliju v postnem času? To vprašanje si moramo večkrat postaviti in razmisliti o sebi, pravita idrijski župnij Marko Rijavec in narodna delegatka za sveto leto s. Božena Kutnar.