Sv. mašo je daroval dr. Gabriel Kavčič. Pel je mešani zbor Župnije Vipava pod vodstvom Zvonke Jarc. Na orgle je igrala Zvonka Starc.
Sv. mašo je daroval dr. Gabriel Kavčič. Pel je mešani zbor Župnije Vipava pod vodstvom Zvonke Jarc. Na orgle je igrala Zvonka Starc.
Sv. mašo je daroval dr. Gabriel Kavčič. Pel je mešani zbor Župnije Vipava pod vodstvom Zvonke Jarc. Na orgle je igrala Zvonka Starc.
Sveta maša
Sv. mašo je daroval stolni župnik Goran Kuhar, s petjem pa je sodeloval stolni mešani pevski zbor svetega Nikolaja.
Sveta maša
Sv. mašo je daroval stolni župnik Goran Kuhar, s petjem pa je sodeloval stolni mešani pevski zbor svetega Nikolaja.
Sveta maša
Maševal je domači župnik Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je domači župnik Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Sv. mašo je daroval Goran Kuhar.
Sveta maša
Sv. mašo je daroval Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Jakob Trček, pri maši so sodelovali animatorji iz župnije Šentrupert.
Sveta maša
Maševal je župnik Jakob Trček, pri maši so sodelovali animatorji iz župnije Šentrupert.
Moja zgodba
V oddaji Moja zgodba smo objavili še zadnjo peto oddajo z znanstvenega posveta Dachavski procesi – 75 let pozneje. Pripravili sta ga Slovenska matica in Študijski center za narodno spravo sredi novembra lani. O kršitvah mednarodnih standardov pravice do poštenega sojenja na Dahavskih procesih je spregovoril dr. Jernej Letnar Černič, o obsojencu inženirju Branku Diehlu (Dilu) pa dr. Renato Podbersič.
Komentar tedna
Danes smo v komentarju tedna prebrali razmišljanje novinarja in urednika na portalu Zanima.me Mirka Mayerja z naslovom: SD poskuša z “novo dinamiko” v vladi, Golob pa: “Matjaž, koliko poslancev pa imate?”
Za življenje
V tokratni oddaji Za življenje je Nada Zupančič Bajželj svetovala, kako najbolje izkoristiti počitniški čas.
Naš pogled
Komentar razmišlja o vplivu umetne inteligence (UI) na sodobni svet in njeni vlogi v prihodnosti, ki jo primerja z zgodovinskimi tehnološkimi preboji, kot so mikroprocesor, internet in mobilni telefon. UI prinaša številne izzive in ob svetovnem dnevu spretnosti mladih avtor poudarja pomen opremljanja mladih za prihodnost. Obenem se dotakne duhovne razsežnosti, kjer se sprašuje, ali mlade v dobi UI še zanimajo vprašanja o Bogu in »absolutni prihodnosti« – izrazu, ki ga uporabi Alojz Rebula v romanu Divji golob. Ta absolutna prihodnost (nebesa) po Rebuli kristjanu spremeni pogled na vse.
Globine
Nadaljevali smo temo iz prejšnjega meseca, ko smo se v Dialogu z ateizmom ustavili ob vprašanju smisla trpljenja. Pogovor je tekel o smrti, končnosti našega zemeljskega bivanja in o večnem življenju. Kako ga opiše krščanski nauk in kakšen pogled ima na večnost ateist? Kaj je bolj pomembno: živeti tu in sedaj ali v tem zemeljskem trenutku misliti na življenje po smrti? Dotaknili smo ser tudi boleče povojne zgodovine, velike rane našega naroda. Gosta sta bila jezuit p. Damjan Ristić in ateist Simon Rígač, vabljeni k poslušanju ali ogledu pogovora na youtube kanalu Radia Ognjišče.
Kulturni utrinki
Mineva sto let od rojstva arhitekta in urbanista, akademika Milana Miheliča, ki velja za vsestranskega spodbujevalca arhitekturne stroke, zlasti v 60., 70. in 80. letih minulega stoletja. Prejel je številna priznanja, med njimi dve Prešernovi nagradi in Plečnikovo medaljo. Po velikem koncertu, na katerem je združil 120 glasbenikov z obeh strani nekdanje meje, se je pianist Aleksander Gadžijev predstavil še v intimnejši obliki s samostojnim koncertom na Sveti gori.
Komentar Zanima.me
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Najprej odmerimo 30 dekagramov moke tip 500 ali pa 850 ali pirine. V jamico na sredi damo 10 g kvasa, pol kavne žličke sladkorja in 1-2 žlici mleka ter pomešamo z moko. Ob strani v skledo damo žličko soli, v drugo jamico pa damo rumenjak ali celo jajce. Pripravimo si že olivno olje in malo mleka. Ko kvas vzhaja in se je naredil kupček, začnemo mešati z roko in po žlicah prilivati mleko. Ko se moka lepo umeša, pa dodamo že 2-3 žlice olja. Dobro gnetemo, da postrgamo vse koščke s sten sklede. Nato pokrijemo s prtom in damo vzhajati, da nastane dvojna količina testa. Pravilno vzhajanje preverimo tako, da s prstom pritisnemo v testo in se to hoče lepo poravnati. Pekač namažemo z maslom ali mastjo in vmes pripravimo vse za nadev. Testo razvaljamo, kakšen centimeter manj kot je velikost pekača. Ko ga bomo prenesli na pekač, ga z rokami še razširimo do robov.