Spominjamo se dne 18. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

18. 6. 2025
Spominjamo se dne 18. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

VEČ ...|18. 6. 2025
Spominjamo se dne 18. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

Spominjamo se

VEČ ...|17. 6. 2025
Spominjamo se dne 17. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 17. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

spomin

Spominjamo se

Spominjamo se dne 17. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
VEČ ...|17. 6. 2025
Spominjamo se dne 17. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

Spominjamo se

VEČ ...|16. 6. 2025
Spominjamo se dne 16. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 16. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

spomin

Spominjamo se

Spominjamo se dne 16. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
VEČ ...|16. 6. 2025
Spominjamo se dne 16. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

Spominjamo se

VEČ ...|15. 6. 2025
Spominjamo se dne 15. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 15. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

spomin

Spominjamo se

Spominjamo se dne 15. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
VEČ ...|15. 6. 2025
Spominjamo se dne 15. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

Spominjamo se

VEČ ...|14. 6. 2025
Spominjamo se dne 14. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 14. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

spomin

Spominjamo se

Spominjamo se dne 14. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
VEČ ...|14. 6. 2025
Spominjamo se dne 14. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

Spominjamo se

VEČ ...|13. 6. 2025
Spominjamo se dne 13. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 13. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

spomin

Spominjamo se

Spominjamo se dne 13. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
VEČ ...|13. 6. 2025
Spominjamo se dne 13. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

Spominjamo se

VEČ ...|12. 6. 2025
Spominjamo se dne 12. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 12. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

spomin

Spominjamo se

Spominjamo se dne 12. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
VEČ ...|12. 6. 2025
Spominjamo se dne 12. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

Spominjamo se

VEČ ...|11. 6. 2025
Spominjamo se dne 11. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 11. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

spomin

Spominjamo se

Spominjamo se dne 11. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
VEČ ...|11. 6. 2025
Spominjamo se dne 11. 6.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

spomin

Spominjamo se
Oživljamo pomembnejše dogodke in osebe iz zgodovine.
Radio Ognjišče

Tone Gorjup

Priporočamo
|
Aktualno

Sol in luč

VEČ ...|17. 6. 2025
Maria Spychiger: 2. del intervjuja s profesorico in raziskovalko

V tokratni oddaji Sol in luč smo objavili drugi del intervjuja z izjemno profesorico, Mario Spychiger, ki je od leta 2007 zaposlena na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnosti v Frankfurtu na Maini. Po študiju psihologije in pedagogike je doktorirala z disertacijo Več glasbenega pouka v javni šoli. Ukvarja se z glasbeno pedagogiko in je sodelovala pri več raziskavah na temo vpliva glasbe na človeka in njegov razvoj.

Maria Spychiger: 2. del intervjuja s profesorico in raziskovalko

V tokratni oddaji Sol in luč smo objavili drugi del intervjuja z izjemno profesorico, Mario Spychiger, ki je od leta 2007 zaposlena na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnosti v Frankfurtu na Maini. Po študiju psihologije in pedagogike je doktorirala z disertacijo Več glasbenega pouka v javni šoli. Ukvarja se z glasbeno pedagogiko in je sodelovala pri več raziskavah na temo vpliva glasbe na človeka in njegov razvoj.

Tadej Sadar

Svetovalnica

VEČ ...|18. 6. 2025
Pravne zagate

Na sporedu so bile pravne zagate z odvetnico Matejo Maček.

Pravne zagate

Na sporedu so bile pravne zagate z odvetnico Matejo Maček.

Radio Ognjišče

svetovanjepravne zagateMateja Maček

Naš gost

VEČ ...|14. 6. 2025
Naš gost: Kmet Hanzi Mikl

Med najbolj znanimi koroškimi pridelovalci jagod je družina Mikl iz Ziljske doline, ki živi na kmetiji pri Gamsu. Poznani pa niso samo po sladkih ekološko pridelanih jagodah, po odličnih in s številnimi odličji nagrajenih hladno stiskanih rastlinskih oljih in še drugih dobrotah, ki jih naredijo iz svojih pridelkov, ampak tudi po tem, da je g. Hanzi Mikl bil dolga leta direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Koroške, kjer se je z uigrano ekipo sodelavk in sodelavcev vseskozi trudil za čim boljše zastopanje vse kmetijske skupnosti in tako kmetijsko politiko, ki bo prispevala k razvoju koroških družinskih kmetij.

G. Hanzi ki se je pred mesecem upokojil, hudomušno pravi, da je zdaj postal »prvi hlapec« na domači kmetiji, ki jo sicer že vodi njegov sin Jakob. Prepričan je tudi, da bo zdaj čas da uresniči številne projekte, ki jih že dolgo nosi v svoji glavi. Pogovor lahko spremljate tudi v video obliki.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Naš gost: Kmet Hanzi Mikl

Med najbolj znanimi koroškimi pridelovalci jagod je družina Mikl iz Ziljske doline, ki živi na kmetiji pri Gamsu. Poznani pa niso samo po sladkih ekološko pridelanih jagodah, po odličnih in s številnimi odličji nagrajenih hladno stiskanih rastlinskih oljih in še drugih dobrotah, ki jih naredijo iz svojih pridelkov, ampak tudi po tem, da je g. Hanzi Mikl bil dolga leta direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Koroške, kjer se je z uigrano ekipo sodelavk in sodelavcev vseskozi trudil za čim boljše zastopanje vse kmetijske skupnosti in tako kmetijsko politiko, ki bo prispevala k razvoju koroških družinskih kmetij.

G. Hanzi ki se je pred mesecem upokojil, hudomušno pravi, da je zdaj postal »prvi hlapec« na domači kmetiji, ki jo sicer že vodi njegov sin Jakob. Prepričan je tudi, da bo zdaj čas da uresniči številne projekte, ki jih že dolgo nosi v svoji glavi. Pogovor lahko spremljate tudi v video obliki.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Radio Ognjišče

spominživljenje

Duhovna misel

VEČ ...|18. 6. 2025
Trmasti muli

Kmet je dve trmasti muli zvezal na šestnajstmetersko vrv. Dva kupa sena je položil na vsako stran travnika. Zvezani živali sta hoteli ...

Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Trmasti muli

Kmet je dve trmasti muli zvezal na šestnajstmetersko vrv. Dva kupa sena je položil na vsako stran travnika. Zvezani živali sta hoteli ...

Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Božo Rustja

duhovnost

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|16. 6. 2025
Kaj je prinesel drugi »Forum za mir« v Kopru?

Minuli konec tedna je v Kopru potekal drugi medreligijski »Forum za mir«. Udeleženci foruma so v skleni izjavi potrdili, da je zakonska zveza med moškim in žensko, odprta k rojevanju in vzgoji otrok ter, da je življenje vseh ljudi od spočetja do naravne smrti ne glede na njihovo starost, zdravstveno stanje ali družbeni položaj. O sklepih Forumu smo se pogovarjali s koprskim škofom Petrom Štumpfom in ljubljanskim pomožnim škofom in članom organizacijskega odbora  Antonom Jamnikom. 

Kaj je prinesel drugi »Forum za mir« v Kopru?

Minuli konec tedna je v Kopru potekal drugi medreligijski »Forum za mir«. Udeleženci foruma so v skleni izjavi potrdili, da je zakonska zveza med moškim in žensko, odprta k rojevanju in vzgoji otrok ter, da je življenje vseh ljudi od spočetja do naravne smrti ne glede na njihovo starost, zdravstveno stanje ali družbeni položaj. O sklepih Forumu smo se pogovarjali s koprskim škofom Petrom Štumpfom in ljubljanskim pomožnim škofom in članom organizacijskega odbora  Antonom Jamnikom. 

Radio Ognjišče, Alen Salihović

politika

Spominjamo se

VEČ ...|18. 6. 2025
Spominjamo se dne 18. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 18. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|18. 6. 2025
Konzerviranje jagod

Po elektronski pošti se je oglasila tudi poslušalka, ki bi rada shranila nekaj jagod. Namesto marmelade bi jih rada termično obdelala ... Sestra Nikolina iz jagod dela marmelado, nepredelane pa shranjuje tudi v skrinji in jih uporablja za razne sladice. Še boljše pa je, da se jih zmiksa, doda še kakšno kapljo limone in jih uporabi za sladoled, k pudingu ali sladice na žlico. Še ena možnost pa je jagodni sok, ki pa ga moramo sladkati, segreti do 90 °C in dobro zapreti v kozarčke.

Konzerviranje jagod

Po elektronski pošti se je oglasila tudi poslušalka, ki bi rada shranila nekaj jagod. Namesto marmelade bi jih rada termično obdelala ... Sestra Nikolina iz jagod dela marmelado, nepredelane pa shranjuje tudi v skrinji in jih uporablja za razne sladice. Še boljše pa je, da se jih zmiksa, doda še kakšno kapljo limone in jih uporabi za sladoled, k pudingu ali sladice na žlico. Še ena možnost pa je jagodni sok, ki pa ga moramo sladkati, segreti do 90 °C in dobro zapreti v kozarčke.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Življenje išče pot

VEČ ...|18. 6. 2025
Vaje za moč in ohranjanje mišične mase

Gibanje in vaje za moč so pomembna sredstva, ki nas po 40. letu ohranjajo čile, gibljive in bolj zdrave. Osebni trener Jure Kovačič je bil naš gost, ki je več povedal o oblikah vadbe za moč, ki dvigujejo mišično maso, ki jo začnemo izgubljati intenzivno po 50 letu življenja. 

Vaje za moč in ohranjanje mišične mase

Gibanje in vaje za moč so pomembna sredstva, ki nas po 40. letu ohranjajo čile, gibljive in bolj zdrave. Osebni trener Jure Kovačič je bil naš gost, ki je več povedal o oblikah vadbe za moč, ki dvigujejo mišično maso, ki jo začnemo izgubljati intenzivno po 50 letu življenja. 

s. Meta Potočnik

osebni trenermišična masagibanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|18. 6. 2025
Miša Pušenjak o dobrobiti zastirk v pridelavi zelenjave

V pridelavi vrtnin so zastirke nepogrešljive, pravi Miša Pušenjak, svetovalka specialistka za pridelavo vrtnin s KGZ Maribor in opozarja na številne dobre lastnosti, ki jih prinašajo…

Miša Pušenjak o dobrobiti zastirk v pridelavi zelenjave

V pridelavi vrtnin so zastirke nepogrešljive, pravi Miša Pušenjak, svetovalka specialistka za pridelavo vrtnin s KGZ Maribor in opozarja na številne dobre lastnosti, ki jih prinašajo…

Robert Božič

kmetijstvovrtsvetovanjezastirke