Is podcast
Bil si menda dober dušni pastir, a tudi študiran in učen, in si pustil župnijo ter se posvetil profesuri na …
Bil si menda dober dušni pastir, a tudi študiran in učen, in si pustil župnijo ter se posvetil profesuri na …
Bil si menda dober dušni pastir, a tudi študiran in učen, in si pustil župnijo ter se posvetil profesuri na …
Jezus v eni od svojih prilik o nebeškem kraljestvu spregovori o gorčičnem zrnu, ki ga je nekdo vzel in vsejal na …
Jezus v eni od svojih prilik o nebeškem kraljestvu spregovori o gorčičnem zrnu, ki ga je nekdo vzel in vsejal na …
Prebiral sem tvoj dolg življenjepis, precej precej daljši kot so življenjepisi tvojih svetniških kolegov in kolegic. Pa roko na srce: temu dolgemu …
Prebiral sem tvoj dolg življenjepis, precej precej daljši kot so življenjepisi tvojih svetniških kolegov in kolegic. Pa roko na srce: temu dolgemu …
Vem, da svetništvo ni tekma in niti najmanj ne mislim, da ste v nebesih razvrščeni v …
Vem, da svetništvo ni tekma in niti najmanj ne mislim, da ste v nebesih razvrščeni v …
Zgodovina seveda pove, da si bil devetintrideseti papež, da si svoje papeževanje nastopil …
Zgodovina seveda pove, da si bil devetintrideseti papež, da si svoje papeževanje nastopil …
Takole na začetku sem ti hotel reči, da te ne poznam, da še nisem slišal zate in, priznam, hotel sem se nekoliko ponorčevati iz tvojega imena, ki zveni bolj …
Takole na začetku sem ti hotel reči, da te ne poznam, da še nisem slišal zate in, priznam, hotel sem se nekoliko ponorčevati iz tvojega imena, ki zveni bolj …
Živ človek lahko vsak dan izve kaj novega … mrtvemu pa je vse jasno! Tako sem jaz šele z današnjim dnem izvedel …
Živ človek lahko vsak dan izve kaj novega … mrtvemu pa je vse jasno! Tako sem jaz šele z današnjim dnem izvedel …
Če si z nekom blizu, sta na ti in če sta na ti, si imata tudi kaj povedati in če je tisti drugi svetnik, ti lahko pove veliko. Gregor Čušin izziva svetnike preteklosti s sodobnim časom in je z njimi ves čas na ti.
V svojem razmišljanju se je avtor Jože Bartolj zazrl na minulo leto in ob doživetem razmišljal o vrednotenju vsega, kar doživljamo.
Slišali ste en del pogovora v petkovem podkastu Rast. Gostja Polona Globočnik je med drugim spregovorila tudi o ozadju sporazuma Mercosur in pasteh, ki jih prinaša za kmetijstvo.
»Bodimo radi takšni, kakršni smo.« je drobec iz nove knjige Petra Milloniga, ki je tudi svojo tretjo zbirko naslovil Zasidran v veri. V kratkih razmišljanjih avtor izlušči jedro, zato so tudi jasna in odprta. V oddaji Sol in luč smo prisluhnili štirim temam. O osamljenosti, o miru, o dobrih ljudeh in o tem, da smo kar smo.
Večerni klepet je nas je preko Indije odnesel v Slovenijo, Nemčijo in končno Švico. Henry je omenil, da je študiral skupaj s Saju (sadžu) Georgem, mojstrom klasičnega indijskega plesa, ki je v Evropi vzbudil precej zanimanja. Slovencev ni ravno navdušil, sem pripomnil. Pogled na napol nagega duhovnika, z ličili na obrazu in odetega v živopisana oblačila, je nekatere gledalce namesto v teološke višine popeljal v brezna nespodobnosti. To je bilo pred desetletji, danes se ga v Sloveniji nihče več ne spomni …
Komentar je pripravil jezuit p. Peter Lah, profesor na Gregoriani v Rimu.
Slovenska akademija znanosti in umetnosti je pripravila znanstveni posvet ob stoti obletnici rojstva akademika Alojza Rebule z naslovom Alojz Rebula: Slovenec med zgodovino in nadčasnim. V drugi oddaji iz niza ste lahko prisluhnili prispevkom: Alojz Rebula kot pedagog in mentor, ki ga je pripravil Tomaž Simčič, Sejati iz sejalskega imperativa Erike Jazbar in Spominom Marija Mavra o Alojzu Rebuli, ki jih je prebrala njegova vnukinja Mojca Petaros.
Pripravljamo ga podobno, kot iz govejega mesa. Okus bo seveda drugačen, kot je tudi pri divjačini ali konjskem mesu. Odstranimo kosti in meso narežemo. Posebej na maščobi pražimo čebulo, ki jo tudi zalijemo z 1 dl vode, da se pokuha. Ko voda izhlapi, dodamo meso in ga ob stalnem mešanju počasi pražimo. Čez čas lahko dodamo malo narezanega korenčka, gomolj zelene ali kakšno drugo zelenjavo. Malo zalijemo in pokrito dušimo. Dodamo lovorjev list, malo rožmarina, šetraja ... Ko je meso drobljivo, ga zalijemo s toliko tekočine, kot bomo potrebovali golaža. To je lahko tudi krompirjevka ali ostanek kakšne juhe. Dodamo tudi 1-2 žlici paradižnikove mezge, malo gorčice, zgostimo ... Okus obogatimo z žlico vina ali domačega kisa. ... Zraven ponudimo krompir, polento …
Praznična kuhinja, mazanje pekača za janeževe upognjence, večanje količin v recepu, lešnikova in makova potica, ohlajanje potice, krapki ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.