Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. marec 2025 ob 12-ih

Radio Ognjišče

18. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. marec 2025 ob 12-ih

Radio Ognjišče

VEČ ...|18. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. marec 2025 ob 12-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 14-ih

Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 14-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 14-ih
VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 14-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 13-ih

Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 13-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 13-ih
VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 13-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 12-ih

Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 12-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 12-ih
VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 12-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 11-ih

Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 11-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 11-ih
VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 11-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 10-ih

Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 10-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 10-ih
VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 10-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 09-ih

Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 09-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 09-ih
VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 09-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 08-ih

Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 08-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 08-ih
VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 08-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 07-ih

Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 07-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 07-ih
VEČ ...|19. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. marec 2025 ob 07-ih

Radio Ognjišče

Priporočamo
|
Aktualno

Doživetja narave

VEČ ...|14. 3. 2025
Turno smučanje v tekmovalni izvedbi in nova odkritja v podzemlju

Začeli smo z zgodovinskim uspehom tekmovalnih turnih smučarjev - Klara Velepec in Klemen Španring sta se s svetovnega prvenstva v Švici vrnila z zlatima kolajnama v disciplini vzpon. Nadaljevali pa smo z uspehom sežanskih jamarjev, ki so v bližini meje z Italijo odkrili novo jamo. Poimenovali so jo po odkritelju - Matejeva jama, za raziskovalce pa obeta veliko.

Turno smučanje v tekmovalni izvedbi in nova odkritja v podzemlju

Začeli smo z zgodovinskim uspehom tekmovalnih turnih smučarjev - Klara Velepec in Klemen Španring sta se s svetovnega prvenstva v Švici vrnila z zlatima kolajnama v disciplini vzpon. Nadaljevali pa smo z uspehom sežanskih jamarjev, ki so v bližini meje z Italijo odkrili novo jamo. Poimenovali so jo po odkritelju - Matejeva jama, za raziskovalce pa obeta veliko.

Blaž Lesnik

tekmovalno turno smučanjejamarstvosežanski krasMatejeva jama

Moja zgodba

VEČ ...|16. 3. 2025
Pričevanja iz Avstralije: Francka Anžin, Lidija Čušin in Mirko Cuderman

V oddaji Moja zgodba smo prisluhnili trem pričevalcem, ki jih je v začetku leta 2024 med Slovenci v Avstraliji posnel sodelavec Študijskega centra za narodno spravo Renato Podbersič. Svoje življenjske zgodbe so z nami delili Francke Anžin, Lidije Čušin in Mirka Cudermana. 

Pričevanja iz Avstralije: Francka Anžin, Lidija Čušin in Mirko Cuderman

V oddaji Moja zgodba smo prisluhnili trem pričevalcem, ki jih je v začetku leta 2024 med Slovenci v Avstraliji posnel sodelavec Študijskega centra za narodno spravo Renato Podbersič. Svoje življenjske zgodbe so z nami delili Francke Anžin, Lidije Čušin in Mirka Cudermana. 

Jože Bartolj

spominpolitikaFrancka AnžinLidija ČušinMirko CudermanRenato PodbersičMarta KeršičMirjam Dujo Jurjevčičslovenci v avstraliji

Globine

VEČ ...|11. 3. 2025
Dialog z ateizmom #3 - Ali je verovati razumno?

Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Dialog z ateizmom #3 - Ali je verovati razumno?

Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Blaž Lesnik

duhovnostvzgoja

Naš gost

VEČ ...|15. 3. 2025
Andrea Bellavite

Teolog, publicist, popotnik, kolesar in direktor Fundacije Socoba, ki upravlja baziliko v Ogleju, Andrea Bellavite je v svojem življenju prehodil zanimivo pot od župnika do župana. Pravi, da delo sploh ni tako različno, saj je bil v obeh službah pozoren predvsem na reveže, begunce in odrinjene. Zelo rad hodi in je idejni oče dveh poti: Nebeškega in Goriškega Camina. Spregovoril je tudi o poslanstvu starodavne oglejske bazilike v današnjem času.

Andrea Bellavite

Teolog, publicist, popotnik, kolesar in direktor Fundacije Socoba, ki upravlja baziliko v Ogleju, Andrea Bellavite je v svojem življenju prehodil zanimivo pot od župnika do župana. Pravi, da delo sploh ni tako različno, saj je bil v obeh službah pozoren predvsem na reveže, begunce in odrinjene. Zelo rad hodi in je idejni oče dveh poti: Nebeškega in Goriškega Camina. Spregovoril je tudi o poslanstvu starodavne oglejske bazilike v današnjem času.

Blaž Lesnik

spominživljenjehojapopotništvocaminoGoriški CaminoGoricaEvropska prestolnica kulturekultura

Svetovalnica

VEČ ...|19. 3. 2025
Pravne zagate z odvetnico Matejo Maček

V terminu jutranje Svetovalnice ob 8h, so bile na sporedi Pravne zagate z odvetnico Matejo Maček.

Pravne zagate z odvetnico Matejo Maček

V terminu jutranje Svetovalnice ob 8h, so bile na sporedi Pravne zagate z odvetnico Matejo Maček.

Radio Ognjišče

svetovanjepravne zagateMateja Maček

Kulturni utrinki

VEČ ...|19. 3. 2025
Igor Omerza: Knjiga Kocbekovo tržaško pričevanje in UDBA

18. marca je minilo natančno pol stoletja od izida Pahorjeve in Rebulove knjige Edvard Kocbek – pričevalec našega časa. Najpomembnejši del te knjige je pogovor z Edvardom Kocbekom, kjer je kot eden izmed voditeljev odpora proti okupatorju, razkrinkal medvojni partijski teror in povojni množični umor neoboroženih domobrancev. Ob tem je Igor Omerza izdal knjigo Kocbekovo tržaško pričevanje in Udba, ki smo jo tokrat predstavili.

Igor Omerza: Knjiga Kocbekovo tržaško pričevanje in UDBA

18. marca je minilo natančno pol stoletja od izida Pahorjeve in Rebulove knjige Edvard Kocbek – pričevalec našega časa. Najpomembnejši del te knjige je pogovor z Edvardom Kocbekom, kjer je kot eden izmed voditeljev odpora proti okupatorju, razkrinkal medvojni partijski teror in povojni množični umor neoboroženih domobrancev. Ob tem je Igor Omerza izdal knjigo Kocbekovo tržaško pričevanje in Udba, ki smo jo tokrat predstavili.

Jože Bartolj

kulturaliteraturaIgor OmerzaEdvard Kocbekpričevalec našega časaKocbekovo tržaško pričevanje in Udba

Komentar Domovina.je

VEČ ...|19. 3. 2025
Erika Ašič: Sobodajalci, ki ne smejo oddajati sob, in zdravniki, ki ne smejo zdraviti

V tokratnem komentarju avtorica razmišlja, da v Sloveniji potekata trenutno vsaj dve pomembni stvari, ki kažeta na usmerjenost vladajoče koalicije, ki bi nas morali skrbeti. Gre za področji Zdravstva in turizma.

Erika Ašič: Sobodajalci, ki ne smejo oddajati sob, in zdravniki, ki ne smejo zdraviti

V tokratnem komentarju avtorica razmišlja, da v Sloveniji potekata trenutno vsaj dve pomembni stvari, ki kažeta na usmerjenost vladajoče koalicije, ki bi nas morali skrbeti. Gre za področji Zdravstva in turizma.

Erika Ašič

komentarpolitikadružba

Spominjamo se

VEČ ...|19. 3. 2025
Spominjamo se dne 19. 3.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 19. 3.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|19. 3. 2025
Piščančje prsi

Poslušalka je sestro Nikolina prosila za nasvet za pripravo sočnih piščančjih prsi. Sestra je povedala, da jih lahko dela v omaki kot piščančje zrezke, lahko naredi obaro ali pa jih prepraži za rižoto ali h kuhanim testeninam. Meso nareže na koščke in soli, po želji doda še poper in pokaplja z olivnim oljem. To lahko stori že zvečer in si s tem pomaga k hitrejši pripravi jedi. Čebulo olupimo in sesekljamo ter damo pražit. Takoj dodamo še narezano meso. Prilijemo nekaj žlic tekočine in nežno dušimo, da meso ostane mehko. Če bomo delali rižoto, lahko dodamo polnozrnat ali navadni glaziran riž ali ajdovo kašo, zalijemo z dvakratno količino vrele vode (lahko uporabimo tudi krompirjevko). Posolimo, dodamo lovorjev list in pokrijemo, da se mirno kuha oziroma brbota. Za zrezke pa meso ustrezno nareže in posoli, nežno popra in doda nekaj kapljic olja. To lahko stori zvečer, naloži v posodo in pokrije.  Naslednji dan jih hitro opeče, da bodo ostali sočni. Ob meso lahko naložimo fino sesekljano čebulico, stisnemo malo česna in dobimo nekaj omake, ki jo po potrebi zgostimo. 

Piščančje prsi

Poslušalka je sestro Nikolina prosila za nasvet za pripravo sočnih piščančjih prsi. Sestra je povedala, da jih lahko dela v omaki kot piščančje zrezke, lahko naredi obaro ali pa jih prepraži za rižoto ali h kuhanim testeninam. Meso nareže na koščke in soli, po želji doda še poper in pokaplja z olivnim oljem. To lahko stori že zvečer in si s tem pomaga k hitrejši pripravi jedi. Čebulo olupimo in sesekljamo ter damo pražit. Takoj dodamo še narezano meso. Prilijemo nekaj žlic tekočine in nežno dušimo, da meso ostane mehko. Če bomo delali rižoto, lahko dodamo polnozrnat ali navadni glaziran riž ali ajdovo kašo, zalijemo z dvakratno količino vrele vode (lahko uporabimo tudi krompirjevko). Posolimo, dodamo lovorjev list in pokrijemo, da se mirno kuha oziroma brbota. Za zrezke pa meso ustrezno nareže in posoli, nežno popra in doda nekaj kapljic olja. To lahko stori zvečer, naloži v posodo in pokrije.  Naslednji dan jih hitro opeče, da bodo ostali sočni. Ob meso lahko naložimo fino sesekljano čebulico, stisnemo malo česna in dobimo nekaj omake, ki jo po potrebi zgostimo. 

Matjaž Merljak

kuhajmo