Is podcast
Sv. mašo je daroval župnik in dekan Igor Ignacij Novak. Sodelovali so pevci domačega mešanega cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom in s spremljavo na orglah Melite Verlič.
Sv. mašo je daroval župnik in dekan Igor Ignacij Novak. Sodelovali so pevci domačega mešanega cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom in s spremljavo na orglah Melite Verlič.
Sv. mašo je daroval župnik in dekan Igor Ignacij Novak. Sodelovali so pevci domačega mešanega cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom in s spremljavo na orglah Melite Verlič.
Maševal je župnik Marko Rijavec.
Maševal je župnik Marko Rijavec.
Sv. mašo je ob ljudskem petju daroval župnijski vikar Alan Tedeško.
Sv. mašo je ob ljudskem petju daroval župnijski vikar Alan Tedeško.
Maševal je vikar Alan Tedeško, s petjem in igranjem je sodeloval duo Mir z Medvedjega Brda
Maševal je vikar Alan Tedeško, s petjem in igranjem je sodeloval duo Mir z Medvedjega Brda
Maševal je vikar dr. Alan Tedeško, pel pa Pevski zbor sv. Urbana iz Godoviča.
Maševal je vikar dr. Alan Tedeško, pel pa Pevski zbor sv. Urbana iz Godoviča.
Maševal je župnik Marko Rijavec ob petju župnijskega zbora, ki ga vodi Elizabeta Lampe.
Maševal je župnik Marko Rijavec ob petju župnijskega zbora, ki ga vodi Elizabeta Lampe.
Sv. mašo je ob ljudskem petju daroval župnijski vikar Alan Tedeško.
Sv. mašo je ob ljudskem petju daroval župnijski vikar Alan Tedeško.
Sveto mašo je ob ljudskem petju daroval župnik Marko Rijavec.
Sveto mašo je ob ljudskem petju daroval župnik Marko Rijavec.
Naš gost je bil frančiškan in župnik na Viču v Ljubljani p. Pepi Lebreht, ki je 14 let preživel v misijonih v Afriki – v Beninu in Togu. V razumevanju nekaterih gre pri misijonskem poslanstvu katoliške Cerkve zgolj za vprašanje vpliva, moči in denarja. Slišali smo, kako na to gleda naš gost in ga vprašali, ali so misijonarji v klasičnem smislu sploh še potrebni v današnjem globaliziranem svetu, kjer so informacije dostopne na vsakem koraku. Po drugi strani nismo mogli mimo aktualnega misijonskega izziva na Stari celini, ki izgublja svojo krščansko identiteto.
Za izhodišče smo vzeli stavek legendarnega alpinista Nejca Zaplotnika »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi in se osredotočili na cilj. V letu tematskih in gozdnih učnih poti (mineva pol stoletja od prve takšne poti) so nas gozdarja Jože Prah in Luka Jemec ter markacist Zdravko Bodlaj spomnili, da poti niso samoumevna dobrina.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 22. november 2024 ob 05-ih
Odpuščanje je del našega vsakdana, pa naj bo to med zakonci med sodelavci ali kjerkoli, ko prizadenemo drug drugega. Če hočemo resnično odpustiti, mora biti krivda storilca v vsej svoji razsežnosti in posledicah razkrita, prepoznavna in poimenovana, sicer lahko ostane odpuščanje površno ali le delno, saj vanj ni vključeno vse, kar je človeka ranilo in mu pustilo posledice. V tokratni oddaji je bila tema odpuščanje, kot je tudi naslov knjižice, ki je izšla pri Založbi Ognjišče in jo je napisal Wunibald Müller.
V Ljubljani so prvič v celoti predstavili program Evropske prestolnice kulture Novi Gorici in Gorici, ki bo ponudil približno 400 dogodkov uradnega programa in še enkrat toliko spremljevalnega programa. O tem so spregovorili organizatorji. V drugem delu pa še o 30 letnici delovanja veteranske folklorne skupine Železničarskega kulturno-umetniškega društva Tine Rožanc iz Ljubljane, ki pripravlja koncert v soboto, 23. novembra ob 19.30, v dvorani Antonovega doma na Viču v Ljubljani.
Ker se dan vztrajno krajša, smo nekaj besed namenili hoji v temi. V drugem delu pa smo se spet usedli na spining kolo. Polona Gosar je povedala, koliko gibanja potrebujemo, zakaj sploh trenirati, na kakšen način določimo točko pripravljenosti in kako zastavimo cilje.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.