Is podcast
Sv. mašo je daroval župnik in dekan Igor Ignacij Novak. Sodelovali so pevci domačega mešanega cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom in s spremljavo na orglah Melite Verlič.
Sv. mašo je daroval župnik in dekan Igor Ignacij Novak. Sodelovali so pevci domačega mešanega cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom in s spremljavo na orglah Melite Verlič.
Sv. mašo je daroval župnik in dekan Igor Ignacij Novak. Sodelovali so pevci domačega mešanega cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom in s spremljavo na orglah Melite Verlič.
Maševal je upravitelj univerzitetne župnija v Maribor Primož Lorbek, orglal pa je Matic Krevh.
Maševal je upravitelj univerzitetne župnija v Maribor Primož Lorbek, orglal pa je Matic Krevh.
Maševal je Vlado Bizjak župnik v župnijah Žalec, Griže in Gotovlje. S petjem so sodelovale šolske sestre.
Maševal je Vlado Bizjak župnik v župnijah Žalec, Griže in Gotovlje. S petjem so sodelovale šolske sestre.
Sv. mašo je daroval stolni župnik Danijel Lasbaher, orgle pa je igrala Lučka Fortek.
Sv. mašo je daroval stolni župnik Danijel Lasbaher, orgle pa je igrala Lučka Fortek.
Maševal je stolni župnik Tadej Linasi, pela je mladinska skupina župnije sv. Danijel / Celje, solistki Lara Kramer in Sara Prepadnik.
Maševal je stolni župnik Tadej Linasi, pela je mladinska skupina župnije sv. Danijel / Celje, solistki Lara Kramer in Sara Prepadnik.
Maševal je škofijski ekonom Bertolin Frančišek, orglala pa Tjaša Drofenik.
Maševal je škofijski ekonom Bertolin Frančišek, orglala pa Tjaša Drofenik.
Sv. mašo je daroval generalni vikar Janez Lesnika, orgle je igrala ter vodila petje Amadeja Juhart .
Sv. mašo je daroval generalni vikar Janez Lesnika, orgle je igrala ter vodila petje Amadeja Juhart .
Maševal je duhovni pomočnik Janez Vagner, peli sta Mirjam Strlič in Sara Kepe.
Maševal je duhovni pomočnik Janez Vagner, peli sta Mirjam Strlič in Sara Kepe.
Marko Juhant, specialni pedagog, je odgovarjal na vprašanja poslušalk in poslušalcev. Vprašali pa smo ga tudi po izzivih šole danes.
V Kmetijski oddaji smo spregovorili o Združenju kmečkih sirarjev Slovenije, ki v torek, 8. oktobra 2024, v kongresnem centru na Brdu pri Kranju pripravlja že 4. festival slovenskih sirov . V studio smo povabili predsednika Združenja, Milana Brenceta, ki je spregovoril o članstvu, o njihovi dejavnosti, o mladih in našem odnosu do podeželja. Poudaril je pomembnost tradicije in dela ter izpostavil, da prazno podeželje za turizem ne bo zanimivo ter da podeželje potrebuje slovenskega človeka . Pravi: Mladim kmetom je treba omogočiti, da si bodo lahko zagotovili denarna sredstva za svojo družino. Družina daje moč in opravičuje vsa odrekanja!
Prvič sem bila na kolesarjenju, a sem se hitro nalezla romarskega duha. Ne gre le za športno dejavnost, kar dobro povzame izbrano geslo od Marije k Mariji, od prijatelja k prijatelju. V ospredju je vera, živa vera, ki veje, ko smo zbrani skupaj. Odraža se v romarjih in tistih, ki romarje sprejmejo. In kakšne sprejeme smo doživeli!
Gostili smo ustavnega sodnika dr. Klemena Jakliča. Z njim smo spregovorili o tem, ali evropska unija potrebuje spremembe in o demokraciji pri nas.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.
Potrebujemo tri glavne sestavine: paradižnik, papriko in čebulo. Osnovno pravilo je, da toliko kot je paradižnika, naj bo tudi paprike. Slednja je lahko vseh barv, se pravi rdeča, zelena, rumena. Tudi paradižnik je lahko zelo zrel ali pa tak, ki je komaj dozorel, rdeč in še malo zelen. Paradižnik zmeljemo in ga damo čez noč v vrečo iz blaga, da se odcedi. To stehtamo in pripravimo še ustrezno količino paprike in čebule (npr. za 5 kg čebule 4-6 kg paprike in 5 deblih čebul). Očiščeno in narezano papriko in čebulo prav tako narežemo na mesoreznico. Vse skupaj naložimo na namaščeno posodo (lahko damo mast ali olje ali oboje). Ob mešanju kuhamo približno 2 uri. Ko začne vreti, pa stalno mešamo. Dodamo do 2 žlici soli, 1-2 žlici sladkorja in še 3-4 dl olja. Da je dovolj kuhamo preverimo tako, da damo žlico na krožnik, potegnemo na sredini in če se polovici ne združita, je v redu kuhano. Ajvar nalagamo v vroče kozarce, dobro zapremo in počasi ohlajamo. K paradižniku lahko dodamo tudi tri ali štiri domače feferone. Okus bo prijetnejši, seveda če družini to odgovarja.
Tokrat smo se posvetili poeziji Dejana Kosa. Pesmi iz njegove pesniške zbirke Zahvalni spevi so globoka, filozofska razmišljanja o smislu, življenju in Bogu, so molitve in so seveda poezija.
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.