Veliki petek je edini dan v letu, ko ni svete maše, zato smo iz ljubljanske stolnice prenašali bogoslužje, ki ga je vodil pomožni škof Franc Šuštar.
Veliki petek je edini dan v letu, ko ni svete maše, zato smo iz ljubljanske stolnice prenašali bogoslužje, ki ga je vodil pomožni škof Franc Šuštar.
Veliki petek je edini dan v letu, ko ni svete maše, zato smo iz ljubljanske stolnice prenašali bogoslužje, ki ga je vodil pomožni škof Franc Šuštar.
Sveta maša
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Sv. mašo je daroval Goran Kuhar.
Sveta maša
Sv. mašo je daroval Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je Goran Kuhar.
Sveta maša
Maševal je župnik Jakob Trček, pri maši so sodelovali animatorji iz župnije Šentrupert.
Sveta maša
Maševal je župnik Jakob Trček, pri maši so sodelovali animatorji iz župnije Šentrupert.
Sveta maša
Maševal je kaplan Matjaž Muršič Klenar.
Sveta maša
Maševal je kaplan Matjaž Muršič Klenar.
Sveta maša
Maševal je kaplan Matjaž Muršič Klenar.
Sveta maša
Maševal je kaplan Matjaž Muršič Klenar.
Sveta maša
Maševal je kaplan Matjaž Muršič Klenar.
Sveta maša
Maševal je kaplan Matjaž Muršič Klenar.
Naš pogled
Komentar razmišlja o vplivu umetne inteligence (UI) na sodobni svet in njeni vlogi v prihodnosti, ki jo primerja z zgodovinskimi tehnološkimi preboji, kot so mikroprocesor, internet in mobilni telefon. UI prinaša številne izzive in ob svetovnem dnevu spretnosti mladih avtor poudarja pomen opremljanja mladih za prihodnost. Obenem se dotakne duhovne razsežnosti, kjer se sprašuje, ali mlade v dobi UI še zanimajo vprašanja o Bogu in »absolutni prihodnosti« – izrazu, ki ga uporabi Alojz Rebula v romanu Divji golob. Ta absolutna prihodnost (nebesa) po Rebuli kristjanu spremeni pogled na vse.
Moja zgodba
Slovenska matica in Študijski center za narodno spravo sta v ponedeljek, 18. novembra 2024, v Ljubljani pripravila znanstveni posvet Dachavski procesi – 75 let pozneje. Tokrat je bila na sporedu četrta oddaja v nizu v kateri ste slišali predavanji dr. Tamare Griesser Pečar o politično motiviranih procesih po 2. svetovni vojni in dr. Jelke Piškurić, ki je predstavila prispevek V primežu represivnih ustanov.
Duhovna misel
Tesar je končal naporen in trd delovni dan. Žaga se mu je pokvarila in motor majhnega tovornjaka mu ni hotel vžgati. Ko je vozil delovodjo ...
Iz knjige Zgodbe za srečo v družini, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Komentar tedna
Danes smo v komentarju tedna prebrali razmišljanje novinarja in urednika na portalu Zanima.me Mirka Mayerja z naslovom: SD poskuša z “novo dinamiko” v vladi, Golob pa: “Matjaž, koliko poslancev pa imate?”
Sol in luč
Stefanos Ksenakis je odličen opazovalec in trenutke, ki so se dotaknili njegove notranjosti je zbral in izdal v knjigi, ki je izšla pri založbi Primus z naslovom Življenje je darilo. Tri smo prebrali v tokratni oddaji. Kako postati izjemen človek, kje tičijo tatovi naših življenj in zakaj je hvaležnost največja vrednota?
Kulturni utrinki
Dekliški zbor svetega Stanislava Škofijske klasične gimnazije bo na sobotnem koncertu na Akademiji za glasbo v Ljubljani predstavil koncertni program, s katerim bo konec julija nastopil na turneji po Tajvanu.
Komentar tedna
Danes smo v komentarju tedna prebrali razmišljanje novinarja in urednika na portalu Zanima.me Mirka Mayerja z naslovom: SD poskuša z “novo dinamiko” v vladi, Golob pa: “Matjaž, koliko poslancev pa imate?”
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Poslušalko je zanimalo, kaj naj shranjuje rdečo peso, ki je ne bo isti dan uporabila. Sestra Nikolina pravi, da moramo biti pazljivi, če želimo, da bo pesa ohranila rdečo barvo, ko jo bomo kuhali. Zato odrežemo steblo vsaj 2 cm na plodom in korenina mora ostati celo pustimo. Tako si naložimo v eno gajbo ali v škatlo, pokrijemo lahko z vlažno krpo in časopisnim papirjem in v kleti hranimo kakšen teden dni. S kuhanjem ne čakajmo predolgo, da pesa ne uvene in se osuši.