Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. oktober 2024 ob 07-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. oktober 2024 ob 06-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. oktober 2024 ob 05-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 17. oktober 2024 ob 21-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 17. oktober 2024 ob 20-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 17. oktober 2024 ob 19-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 17. oktober 2024 ob 18-ih
Marjeta Krejči Hrastar je diplomirana fizioterapevtka z več zaključenimi specializacijami. V tokratnem srečanju smo govorili o vplivu gibanja na razvoj in učenje otrok ter kako dobro obvladovati stres. Zaradi vse večjih izzivov v šolskem prostoru, smo izpostavili pedagoške delavce, čeprav sta vsebini koristni za vse, ne glede na starost in način življenja.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. oktober 2024 ob 05-ih
V oddaji smo poslušali posnetek omizja, ki ga je pripravila iniciativa Prebudimo Slovenijo. Pod naslovom Oblast s pogledom nazaj, slovenski domoljubi s pogledom naprej so razmišljali dr. Vasko Simoniti, Ožbej Peterle in Martin Nahtigal.
Spoznali smo življenjsko pot in delo dr. Ludvika Toplaka, člana Evropske akademije znanosti in umetnosti, ustanovitelja univerze Alma mater Europea, nekdanjega rektorja mariborske univerze in nekdanjega veleposlanika v Vatikanu. Kratek čas je bil tudi poslanec državnega zbora, a pravi, da so se poti s tedanjo politiko razšle zaradi privatizacije. Kakšen je njegov današnji pogled nazaj in kako gleda na aktualne razmere v družbi?
Govorili smo o moči in pomenu molitve. Katekizem pravi, da je »molitev povzdigovanje duha k Bogu.« Kako moliti in koliko? Ali lahko s svojo molitvijo prepričamo Boga, da izpolni naše želje? Jezus je namreč rekel: Če ostanete v meni in moje besede ostanejo v vas, prosíte, kar koli hočete, in se vam bo zgodilo. V mesecu rožnega venca in misijonov sta bila z nami župnik v Preski Jure Koželj in misijonar Tone Kerin, ki se je z Madagaskarja letos preselil v Slovenijo in prevzel župnijo Brusnice. Pridružite se nam – ob 20. uri v živo!
Sadje skrtačimo in dobro operemo, da se da olupiti in z nožem razrežemo na četrtine. Tudi peščišče je treba dobro izrezati. V lonec dodamo še nekaj tekočine in med kuhanjem večkrat premešamo. Ko je kuhano, zmiksamo s paličnim mešalnikom. Po okusu sladkamo in prilijemo domač ribezov ali malinov sok (lahko tudi malo limoninega soka). Nato naj se kuha še 10 do 15 minut, da se sladkor raztopi in je marmelada primerno gosta. Nalagamo jo v pogrete kozarce in dobro zapremo. Ta marmelada je izredno dobra za polnjenje buhteljnov in rogljičkov, ker ne steče.
Marjeta Krejči Hrastar je diplomirana fizioterapevtka z več zaključenimi specializacijami. V tokratnem srečanju smo govorili o vplivu gibanja na razvoj in učenje otrok ter kako dobro obvladovati stres. Zaradi vse večjih izzivov v šolskem prostoru, smo izpostavili pedagoške delavce, čeprav sta vsebini koristni za vse, ne glede na starost in način življenja.