Is podcast Inovativna kulinarika Is podcast
Inovativna kulinarika
Boštjan Marolt streže štruklje in mesnine, pripravljene po tudi stoletje in več starih recepturah svojih prednikov na Odprti kuhni po Sloveniji.

Nataša Ličen

inovativnost izobraževanje ideja razvoj gospodarstvo tradicija kulinarika družba

24. 10. 2019
Inovativna kulinarika
Boštjan Marolt streže štruklje in mesnine, pripravljene po tudi stoletje in več starih recepturah svojih prednikov na Odprti kuhni po Sloveniji.

Nataša Ličen

VEČ ...|24. 10. 2019
Inovativna kulinarika
Boštjan Marolt streže štruklje in mesnine, pripravljene po tudi stoletje in več starih recepturah svojih prednikov na Odprti kuhni po Sloveniji.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvotradicijakulinarikadružba

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|1. 6. 2023
Formula Študent

Ekipa Superior Engineering so mladi, aktivni, nadebudni in ambiciozni študenti, ki si vrata v svet odpirajo sami, prevzemajo pobudo in si s trdim delom, pridobljenim znanjem s fakultet ter pod okriljem sponzorjev, sami ustvarjajo priložnosti za tehnični in osebni napredek. Ekipo sestavlja prek 30 članov, z različnih fakultet (s področja strojništva, elektrotehnike, ekonomije…), vsem pa je skupen cilj: ustvariti kompleksen in celovit izdelek, formulo, po vzoru Formule 1, ki jo pošljejo na dirkalno stezo in kjer se v tistih nekaj minutah tekmovanja “Formula Student”, v njihovih očeh, poplača ves vložen trud. 

Formula Študent

Ekipa Superior Engineering so mladi, aktivni, nadebudni in ambiciozni študenti, ki si vrata v svet odpirajo sami, prevzemajo pobudo in si s trdim delom, pridobljenim znanjem s fakultet ter pod okriljem sponzorjev, sami ustvarjajo priložnosti za tehnični in osebni napredek. Ekipo sestavlja prek 30 članov, z različnih fakultet (s področja strojništva, elektrotehnike, ekonomije…), vsem pa je skupen cilj: ustvariti kompleksen in celovit izdelek, formulo, po vzoru Formule 1, ki jo pošljejo na dirkalno stezo in kjer se v tistih nekaj minutah tekmovanja “Formula Student”, v njihovih očeh, poplača ves vložen trud. 

izobraževanje tehnologija podjetništvo mladi

Ni meje za dobre ideje

Formula Študent

Ekipa Superior Engineering so mladi, aktivni, nadebudni in ambiciozni študenti, ki si vrata v svet odpirajo sami, prevzemajo pobudo in si s trdim delom, pridobljenim znanjem s fakultet ter pod okriljem sponzorjev, sami ustvarjajo priložnosti za tehnični in osebni napredek. Ekipo sestavlja prek 30 članov, z različnih fakultet (s področja strojništva, elektrotehnike, ekonomije…), vsem pa je skupen cilj: ustvariti kompleksen in celovit izdelek, formulo, po vzoru Formule 1, ki jo pošljejo na dirkalno stezo in kjer se v tistih nekaj minutah tekmovanja “Formula Student”, v njihovih očeh, poplača ves vložen trud. 

VEČ ...|1. 6. 2023
Formula Študent

Ekipa Superior Engineering so mladi, aktivni, nadebudni in ambiciozni študenti, ki si vrata v svet odpirajo sami, prevzemajo pobudo in si s trdim delom, pridobljenim znanjem s fakultet ter pod okriljem sponzorjev, sami ustvarjajo priložnosti za tehnični in osebni napredek. Ekipo sestavlja prek 30 članov, z različnih fakultet (s področja strojništva, elektrotehnike, ekonomije…), vsem pa je skupen cilj: ustvariti kompleksen in celovit izdelek, formulo, po vzoru Formule 1, ki jo pošljejo na dirkalno stezo in kjer se v tistih nekaj minutah tekmovanja “Formula Student”, v njihovih očeh, poplača ves vložen trud. 

Nataša Ličen

izobraževanje tehnologija podjetništvo mladi

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|25. 5. 2023
Inovativnost v kulinariki Luke Novaka

Na dan jubilejne izvedbe festivala Ritem srca smo z Luko Novakom, kuharskim mojstrom, govorili o inovativnosti v kuhinji, pri sestavljanju novih jedi, ter o dobrih okusih, s katerimi je postregel obiskovalcem festivala. 

Inovativnost v kulinariki Luke Novaka

Na dan jubilejne izvedbe festivala Ritem srca smo z Luko Novakom, kuharskim mojstrom, govorili o inovativnosti v kuhinji, pri sestavljanju novih jedi, ter o dobrih okusih, s katerimi je postregel obiskovalcem festivala. 

družba kulinarika inovativnost

Ni meje za dobre ideje

Inovativnost v kulinariki Luke Novaka

Na dan jubilejne izvedbe festivala Ritem srca smo z Luko Novakom, kuharskim mojstrom, govorili o inovativnosti v kuhinji, pri sestavljanju novih jedi, ter o dobrih okusih, s katerimi je postregel obiskovalcem festivala. 

VEČ ...|25. 5. 2023
Inovativnost v kulinariki Luke Novaka

Na dan jubilejne izvedbe festivala Ritem srca smo z Luko Novakom, kuharskim mojstrom, govorili o inovativnosti v kuhinji, pri sestavljanju novih jedi, ter o dobrih okusih, s katerimi je postregel obiskovalcem festivala. 

Nataša Ličen

družba kulinarika inovativnost

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|18. 5. 2023
Preplet tradicije in inovativnosti sirarstva Pustotnik

Kmetija Pustotnik iz Poljanske doline prepleta inovativnost in tradicijo, družinsko izročilo sirarstva in korake prihodnosti, izstopa njihovo povezovanje več sosednjih kmetij. Pred mikrofon smo povabili Milana Brenceta, ki ga naši poslušalci dobro poznajo. 

Preplet tradicije in inovativnosti sirarstva Pustotnik

Kmetija Pustotnik iz Poljanske doline prepleta inovativnost in tradicijo, družinsko izročilo sirarstva in korake prihodnosti, izstopa njihovo povezovanje več sosednjih kmetij. Pred mikrofon smo povabili Milana Brenceta, ki ga naši poslušalci dobro poznajo. 

tehnologija podjetništvo narava kmetijstvo

Ni meje za dobre ideje

Preplet tradicije in inovativnosti sirarstva Pustotnik

Kmetija Pustotnik iz Poljanske doline prepleta inovativnost in tradicijo, družinsko izročilo sirarstva in korake prihodnosti, izstopa njihovo povezovanje več sosednjih kmetij. Pred mikrofon smo povabili Milana Brenceta, ki ga naši poslušalci dobro poznajo. 

VEČ ...|18. 5. 2023
Preplet tradicije in inovativnosti sirarstva Pustotnik

Kmetija Pustotnik iz Poljanske doline prepleta inovativnost in tradicijo, družinsko izročilo sirarstva in korake prihodnosti, izstopa njihovo povezovanje več sosednjih kmetij. Pred mikrofon smo povabili Milana Brenceta, ki ga naši poslušalci dobro poznajo. 

Nataša Ličen

tehnologija podjetništvo narava kmetijstvo

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|11. 5. 2023
Skupinska jutranja telovadba

Po Svetovnem dnevu gibanja, ki ga obeležujemo desetega maja, smo k pogovoru povabili Ano Bricelj, ki v svojem kraju spodbuja sokrajane k jutranji telovadbi. Pogovarjali smo se o pomenu rednega gibanja, skupnega rekreiranja in druženja. 

Skupinska jutranja telovadba

Po Svetovnem dnevu gibanja, ki ga obeležujemo desetega maja, smo k pogovoru povabili Ano Bricelj, ki v svojem kraju spodbuja sokrajane k jutranji telovadbi. Pogovarjali smo se o pomenu rednega gibanja, skupnega rekreiranja in druženja. 

družba svetovanje odnosi

Ni meje za dobre ideje

Skupinska jutranja telovadba

Po Svetovnem dnevu gibanja, ki ga obeležujemo desetega maja, smo k pogovoru povabili Ano Bricelj, ki v svojem kraju spodbuja sokrajane k jutranji telovadbi. Pogovarjali smo se o pomenu rednega gibanja, skupnega rekreiranja in druženja. 

VEČ ...|11. 5. 2023
Skupinska jutranja telovadba

Po Svetovnem dnevu gibanja, ki ga obeležujemo desetega maja, smo k pogovoru povabili Ano Bricelj, ki v svojem kraju spodbuja sokrajane k jutranji telovadbi. Pogovarjali smo se o pomenu rednega gibanja, skupnega rekreiranja in druženja. 

Nataša Ličen

družba svetovanje odnosi

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|4. 5. 2023
Kajžerska kava

V rubriki Ni meje za dobre ideje smo predstavili primer dobre prakse, pred mikrofon smo povabili Petra Berganta, ki bo opisal Kajžersko kavo, druženje v skupnosti, kjer se enkrat v mesecu zberejo sosedi iz bližnjih bizoviških in tudi okoliških krajev.

Kajžerska kava

V rubriki Ni meje za dobre ideje smo predstavili primer dobre prakse, pred mikrofon smo povabili Petra Berganta, ki bo opisal Kajžersko kavo, druženje v skupnosti, kjer se enkrat v mesecu zberejo sosedi iz bližnjih bizoviških in tudi okoliških krajev.

izobraževanje tehnologija podjetništvo

Ni meje za dobre ideje

Kajžerska kava

V rubriki Ni meje za dobre ideje smo predstavili primer dobre prakse, pred mikrofon smo povabili Petra Berganta, ki bo opisal Kajžersko kavo, druženje v skupnosti, kjer se enkrat v mesecu zberejo sosedi iz bližnjih bizoviških in tudi okoliških krajev.

VEČ ...|4. 5. 2023
Kajžerska kava

V rubriki Ni meje za dobre ideje smo predstavili primer dobre prakse, pred mikrofon smo povabili Petra Berganta, ki bo opisal Kajžersko kavo, druženje v skupnosti, kjer se enkrat v mesecu zberejo sosedi iz bližnjih bizoviških in tudi okoliških krajev.

Nataša Ličen

izobraževanje tehnologija podjetništvo

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|27. 4. 2023
Raziskovalci smo vsi

V sklop udeležencev ali sodelujočih ob letošnjem projektu Noč raziskovalcev sodijo tudi raziskovalci Inštituta Jožef Stefan. V pogovoru z dr. Melito Tramšek iz Inštituta Jožef Štefan, odseka za anorgansko kemijo in tehnologijo, smo spodbudili k radovednosti. Po izobrazbi je kemičarka, spodbuja k raziskovanju slehernega od nas. “Raziskovalci smo vsi”, pravi. Vsi lahko doprinesemo k novemu znanju in dognanjem. 

Raziskovalci smo vsi

V sklop udeležencev ali sodelujočih ob letošnjem projektu Noč raziskovalcev sodijo tudi raziskovalci Inštituta Jožef Stefan. V pogovoru z dr. Melito Tramšek iz Inštituta Jožef Štefan, odseka za anorgansko kemijo in tehnologijo, smo spodbudili k radovednosti. Po izobrazbi je kemičarka, spodbuja k raziskovanju slehernega od nas. “Raziskovalci smo vsi”, pravi. Vsi lahko doprinesemo k novemu znanju in dognanjem. 

izobraževanje tehnologija podjetništvo družba narava

Ni meje za dobre ideje

Raziskovalci smo vsi

V sklop udeležencev ali sodelujočih ob letošnjem projektu Noč raziskovalcev sodijo tudi raziskovalci Inštituta Jožef Stefan. V pogovoru z dr. Melito Tramšek iz Inštituta Jožef Štefan, odseka za anorgansko kemijo in tehnologijo, smo spodbudili k radovednosti. Po izobrazbi je kemičarka, spodbuja k raziskovanju slehernega od nas. “Raziskovalci smo vsi”, pravi. Vsi lahko doprinesemo k novemu znanju in dognanjem. 

VEČ ...|27. 4. 2023
Raziskovalci smo vsi

V sklop udeležencev ali sodelujočih ob letošnjem projektu Noč raziskovalcev sodijo tudi raziskovalci Inštituta Jožef Stefan. V pogovoru z dr. Melito Tramšek iz Inštituta Jožef Štefan, odseka za anorgansko kemijo in tehnologijo, smo spodbudili k radovednosti. Po izobrazbi je kemičarka, spodbuja k raziskovanju slehernega od nas. “Raziskovalci smo vsi”, pravi. Vsi lahko doprinesemo k novemu znanju in dognanjem. 

Nataša Ličen

izobraževanje tehnologija podjetništvo družba narava

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|20. 4. 2023
Dr. Miha Kos: Širimo vedoželjnost

Ob Noči raziskovalcev in ob projektu Znanost za državljane je več partnerjev v letu 2023 spodbudilo v sklopu vseslovenskega eksperimenta k spoznavanju in opazovanju rastlin. S svojimi opažanji, radovednostjo in vedoželjnostjo, lahko dejavno prispevamo tudi k znanstvenim raziskavam, je v rubriki dejal dr. Miha Kos iz Hiše eksperimentov.

Dr. Miha Kos: Širimo vedoželjnost

Ob Noči raziskovalcev in ob projektu Znanost za državljane je več partnerjev v letu 2023 spodbudilo v sklopu vseslovenskega eksperimenta k spoznavanju in opazovanju rastlin. S svojimi opažanji, radovednostjo in vedoželjnostjo, lahko dejavno prispevamo tudi k znanstvenim raziskavam, je v rubriki dejal dr. Miha Kos iz Hiše eksperimentov.

izobraževanje družba narava

Ni meje za dobre ideje

Dr. Miha Kos: Širimo vedoželjnost

Ob Noči raziskovalcev in ob projektu Znanost za državljane je več partnerjev v letu 2023 spodbudilo v sklopu vseslovenskega eksperimenta k spoznavanju in opazovanju rastlin. S svojimi opažanji, radovednostjo in vedoželjnostjo, lahko dejavno prispevamo tudi k znanstvenim raziskavam, je v rubriki dejal dr. Miha Kos iz Hiše eksperimentov.

VEČ ...|20. 4. 2023
Dr. Miha Kos: Širimo vedoželjnost

Ob Noči raziskovalcev in ob projektu Znanost za državljane je več partnerjev v letu 2023 spodbudilo v sklopu vseslovenskega eksperimenta k spoznavanju in opazovanju rastlin. S svojimi opažanji, radovednostjo in vedoželjnostjo, lahko dejavno prispevamo tudi k znanstvenim raziskavam, je v rubriki dejal dr. Miha Kos iz Hiše eksperimentov.

Nataša Ličen

izobraževanje družba narava

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|13. 4. 2023
Zelene skulpture v Arboretumu Volčji potok in razgledni stolp

V Arboretumu Voljči potok so ob tradicionalnih razstavah cvetja v parku postavili tudi velike zelene skulpture konj in na vrhu hriba ob ruševinah srednjeveškega gradu, ki ga je v Slavi Vojvodine Kranjske leta 1689 omenjal Valvasor, postavili razgledni stolp, do vrha vodi 47-et stopnic, na vrhu pa lahko naenkrat stoji dvanajst ljudi. Lidija Zupanič je o inovativnih skulpturah govorila z Juretom Bogatajem, o stolpu pa z arhitektko Marijo Magdaleno Kregar

Zelene skulpture v Arboretumu Volčji potok in razgledni stolp

V Arboretumu Voljči potok so ob tradicionalnih razstavah cvetja v parku postavili tudi velike zelene skulpture konj in na vrhu hriba ob ruševinah srednjeveškega gradu, ki ga je v Slavi Vojvodine Kranjske leta 1689 omenjal Valvasor, postavili razgledni stolp, do vrha vodi 47-et stopnic, na vrhu pa lahko naenkrat stoji dvanajst ljudi. Lidija Zupanič je o inovativnih skulpturah govorila z Juretom Bogatajem, o stolpu pa z arhitektko Marijo Magdaleno Kregar

izobraževanje tehnologija podjetništvo narava

Ni meje za dobre ideje

Zelene skulpture v Arboretumu Volčji potok in razgledni stolp

V Arboretumu Voljči potok so ob tradicionalnih razstavah cvetja v parku postavili tudi velike zelene skulpture konj in na vrhu hriba ob ruševinah srednjeveškega gradu, ki ga je v Slavi Vojvodine Kranjske leta 1689 omenjal Valvasor, postavili razgledni stolp, do vrha vodi 47-et stopnic, na vrhu pa lahko naenkrat stoji dvanajst ljudi. Lidija Zupanič je o inovativnih skulpturah govorila z Juretom Bogatajem, o stolpu pa z arhitektko Marijo Magdaleno Kregar

VEČ ...|13. 4. 2023
Zelene skulpture v Arboretumu Volčji potok in razgledni stolp

V Arboretumu Voljči potok so ob tradicionalnih razstavah cvetja v parku postavili tudi velike zelene skulpture konj in na vrhu hriba ob ruševinah srednjeveškega gradu, ki ga je v Slavi Vojvodine Kranjske leta 1689 omenjal Valvasor, postavili razgledni stolp, do vrha vodi 47-et stopnic, na vrhu pa lahko naenkrat stoji dvanajst ljudi. Lidija Zupanič je o inovativnih skulpturah govorila z Juretom Bogatajem, o stolpu pa z arhitektko Marijo Magdaleno Kregar

Nataša Ličen Lidija Zupanič

izobraževanje tehnologija podjetništvo narava

Ni meje za dobre ideje

Prikazujemo realnejšo gospodarsko sliko v Sloveniji. Naša domovina ni samo prizorišče neuspelih podjetniških zgodb, ampak smo tudi dežela inovativnih in zelo sposobnih ljudi. To dokazujemo v pogovorih, v katerih predstavljamo dobre rešitve z različnih področij.

Nataša Ličen, Lidija Zupanič

Nataša Ličen

Priporočamo
|
Aktualno

Pogovor o

VEČ ...|31. 5. 2023
Lucija Firbas o spletnem vplivništu

V tokratni oddaji smo se pogovarjali o spletnem vplivništvu. Kaj to je in kakšne so njegove pasti? Spletno vplivništvo kot poklic in kot prostočasna dejavnost. Prisluhnili ste lahko poglobljenemu pogovoru z Lucijo Firbas - katoličanko, ženo in mamo štirih otrok, ki delček svojega življenja deli tudi na instagramu z nekaj več kot 3000 sledilci. 

Lucija Firbas o spletnem vplivništu

V tokratni oddaji smo se pogovarjali o spletnem vplivništvu. Kaj to je in kakšne so njegove pasti? Spletno vplivništvo kot poklic in kot prostočasna dejavnost. Prisluhnili ste lahko poglobljenemu pogovoru z Lucijo Firbas - katoličanko, ženo in mamo štirih otrok, ki delček svojega življenja deli tudi na instagramu z nekaj več kot 3000 sledilci. 

Manca Hribar

politikaživljenjespletdružbena omrežja

Kmetijska oddaja

VEČ ...|28. 5. 2023
Pritiski na KGZS in o projektu Neposredno trženje na kmetijah kot osnovni člen kratkih dobavnih verig

Sredi letošnjega leta se zaključuje pilotni projekt z naslovom Neposredno trženje na kmetijah kot osnovni člen kratkih dobavnih verig. V projektu, ki smo ga pred časom v eni od naših kmetijskih oddaj že predstavili, posebno mesto zasedajo tudi vsebine, ki se tičejo določitve cen novih izdelkov in odločanja o pristopu na tem področju. Temu bo namenjeno tudi eno celo poglavje v priročniku za kmetije, ki prav tako nastaja v okviru projekta in bo v prihodnjih dneh na voljo tudi v tiskani obliki. Vse skupaj je v oddaji predstavil g. Damjan Jerič specialist za agrarno ekonomiko in ekološko kmetovanje na KGZ Murska Sobota. Na začetku oddaje pa smo se ustavili tudi ob pritiskih, ki jih na KGZS vrši vladajoča koalicija.

Pritiski na KGZS in o projektu Neposredno trženje na kmetijah kot osnovni člen kratkih dobavnih verig

Sredi letošnjega leta se zaključuje pilotni projekt z naslovom Neposredno trženje na kmetijah kot osnovni člen kratkih dobavnih verig. V projektu, ki smo ga pred časom v eni od naših kmetijskih oddaj že predstavili, posebno mesto zasedajo tudi vsebine, ki se tičejo določitve cen novih izdelkov in odločanja o pristopu na tem področju. Temu bo namenjeno tudi eno celo poglavje v priročniku za kmetije, ki prav tako nastaja v okviru projekta in bo v prihodnjih dneh na voljo tudi v tiskani obliki. Vse skupaj je v oddaji predstavil g. Damjan Jerič specialist za agrarno ekonomiko in ekološko kmetovanje na KGZ Murska Sobota. Na začetku oddaje pa smo se ustavili tudi ob pritiskih, ki jih na KGZS vrši vladajoča koalicija.

Robert Božič

kmetijstvonaravaKGZSDamjan Jerič

Naš gost

VEČ ...|27. 5. 2023
Jasna Kogoj

Naša gostja prihaja iz Ročinja, življenjska pot jo je vodila tudi v Rim in v Francijo, napisala je več knjig, med drugim tudi o Božjem služabniku Antonu Strletu, ki smo jo na radiu že predstavili. V oddaji je govorila o poti, ki jo je prehodila. To je s. Jasna Kogoj. 

Jasna Kogoj

Naša gostja prihaja iz Ročinja, življenjska pot jo je vodila tudi v Rim in v Francijo, napisala je več knjig, med drugim tudi o Božjem služabniku Antonu Strletu, ki smo jo na radiu že predstavili. V oddaji je govorila o poti, ki jo je prehodila. To je s. Jasna Kogoj. 

Mateja Subotičanec

spominživljenje

Duhovna misel

VEČ ...|2. 6. 2023
Gospod Jezus, ti si neskončno dober

Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče (Matejev evangelij 5,48).

Gospod Jezus, ti si neskončno dober

Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče (Matejev evangelij 5,48).

Pavle Ravnohrib

duhovnost

Zgodbe za otroke

VEČ ...|31. 5. 2023
Stvari

V zadnji zgodbi nam Filip zaupa kdo bo njegova birmanska botra, kakšne načrte imajo za poletje, kdaj se vrne mama in koliko mu je pomenilo srečevanje s pesmimi in življenjem blaženega Grozdeta. 

Stvari

V zadnji zgodbi nam Filip zaupa kdo bo njegova birmanska botra, kakšne načrte imajo za poletje, kdaj se vrne mama in koliko mu je pomenilo srečevanje s pesmimi in življenjem blaženega Grozdeta. 

Jure Sešek

otrociotrokzgodbezgodbaGrozdeDragica Šteh

Spominjamo se

VEČ ...|2. 6. 2023
Spominjamo se dne 2. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 2. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Duhovna misel

VEČ ...|2. 6. 2023
Gospod Jezus, ti si neskončno dober

Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče (Matejev evangelij 5,48).

Gospod Jezus, ti si neskončno dober

Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče (Matejev evangelij 5,48).

Pavle Ravnohrib

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|2. 6. 2023
Žalostni del dne 2. 6.

Molili so bogoslovci.

Žalostni del dne 2. 6.

Molili so bogoslovci.

Radio Ognjišče

S svetnikom na ti

VEČ ...|2. 6. 2023
Sveta Marcelin in Peter

Priznam, da sem, ko sem naletel na vaju, zavzdihnil, ne vedoč, kaj naj vama sploh …

Sveta Marcelin in Peter

Priznam, da sem, ko sem naletel na vaju, zavzdihnil, ne vedoč, kaj naj vama sploh …

Gregor Čušin

duhovnostspomin