Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|28. 10. 2022
Kuhajmo v spomin

“Kdo je za to, da letos za praznik Vseh svetih, 1. novembra, spet proslavimo spomine nekoliko drugače?, je na svojem spletišču zapisal Sašo Dolenec, ki ga lahko beremo in mu sledimo, če vtipkamo: Futr u izi. In, dodaja: ”Se mi zdi taka lepa in srčna gesta. Da ni le sveča, ampak neko vrste druženje. S spomini. Sam bom skuhal jed, ki jo delam vsako leto. Delala mi jo je »kajžerjeva mama«. Moja stara mama. Polento z ocvirki in belo kavo. Itak ne bo niti pol tako dobra, kot je bila njena, ampak s spomini spet zaživi.
Ja, kuhajmo v spomin.
 

Kuhajmo v spomin

“Kdo je za to, da letos za praznik Vseh svetih, 1. novembra, spet proslavimo spomine nekoliko drugače?, je na svojem spletišču zapisal Sašo Dolenec, ki ga lahko beremo in mu sledimo, če vtipkamo: Futr u izi. In, dodaja: ”Se mi zdi taka lepa in srčna gesta. Da ni le sveča, ampak neko vrste druženje. S spomini. Sam bom skuhal jed, ki jo delam vsako leto. Delala mi jo je »kajžerjeva mama«. Moja stara mama. Polento z ocvirki in belo kavo. Itak ne bo niti pol tako dobra, kot je bila njena, ampak s spomini spet zaživi.
Ja, kuhajmo v spomin.
 

odnosiidejakulinarikaspomin

Ni meje za dobre ideje

Kuhajmo v spomin

“Kdo je za to, da letos za praznik Vseh svetih, 1. novembra, spet proslavimo spomine nekoliko drugače?, je na svojem spletišču zapisal Sašo Dolenec, ki ga lahko beremo in mu sledimo, če vtipkamo: Futr u izi. In, dodaja: ”Se mi zdi taka lepa in srčna gesta. Da ni le sveča, ampak neko vrste druženje. S spomini. Sam bom skuhal jed, ki jo delam vsako leto. Delala mi jo je »kajžerjeva mama«. Moja stara mama. Polento z ocvirki in belo kavo. Itak ne bo niti pol tako dobra, kot je bila njena, ampak s spomini spet zaživi.
Ja, kuhajmo v spomin.
 

VEČ ...|28. 10. 2022
Kuhajmo v spomin

“Kdo je za to, da letos za praznik Vseh svetih, 1. novembra, spet proslavimo spomine nekoliko drugače?, je na svojem spletišču zapisal Sašo Dolenec, ki ga lahko beremo in mu sledimo, če vtipkamo: Futr u izi. In, dodaja: ”Se mi zdi taka lepa in srčna gesta. Da ni le sveča, ampak neko vrste druženje. S spomini. Sam bom skuhal jed, ki jo delam vsako leto. Delala mi jo je »kajžerjeva mama«. Moja stara mama. Polento z ocvirki in belo kavo. Itak ne bo niti pol tako dobra, kot je bila njena, ampak s spomini spet zaživi.
Ja, kuhajmo v spomin.
 

Nataša Ličen

odnosiidejakulinarikaspomin

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|11. 3. 2021
Kuhamo z mojstrom

Uroš Štefelin ustvarja brez meja, v kuhinji. Pri tem ga lahko tudi opazujemo in se od njega učimo, preko projekta Mali šef. 

Kuhamo z mojstrom

Uroš Štefelin ustvarja brez meja, v kuhinji. Pri tem ga lahko tudi opazujemo in se od njega učimo, preko projekta Mali šef. 

idejakulinarikainovativnostsvetovanje

Ni meje za dobre ideje

Kuhamo z mojstrom

Uroš Štefelin ustvarja brez meja, v kuhinji. Pri tem ga lahko tudi opazujemo in se od njega učimo, preko projekta Mali šef. 

VEČ ...|11. 3. 2021
Kuhamo z mojstrom

Uroš Štefelin ustvarja brez meja, v kuhinji. Pri tem ga lahko tudi opazujemo in se od njega učimo, preko projekta Mali šef. 

Nataša Ličen

idejakulinarikainovativnostsvetovanje

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|29. 10. 2020
Zdravi obroki nekoliko drugače

Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.

Zdravi obroki nekoliko drugače

Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.

idejapodjetnostzdravješportinovativnostkulinarika

Ni meje za dobre ideje

Zdravi obroki nekoliko drugače

Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.

VEČ ...|29. 10. 2020
Zdravi obroki nekoliko drugače

Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.

Nataša Ličen

idejapodjetnostzdravješportinovativnostkulinarika

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|18. 6. 2020
S srcem za morje otrok

Na našem radiu smo se dejavno vključili v dobrodelno akcijo S srcem za morje otrok. Za tedensko letovanje na morju čim več otrok iz socialno šibkejših družin smo nekateri sodelavci kolesarili, ves dan pa ob sodelovanju s Karitas zbirali sredstva, s katerimi bo doživelo morje vsaj 150 otrok.

S srcem za morje otrok

Na našem radiu smo se dejavno vključili v dobrodelno akcijo S srcem za morje otrok. Za tedensko letovanje na morju čim več otrok iz socialno šibkejših družin smo nekateri sodelavci kolesarili, ves dan pa ob sodelovanju s Karitas zbirali sredstva, s katerimi bo doživelo morje vsaj 150 otrok.

družbamladisolidarnostdobrodelnostidejaakcija

Ni meje za dobre ideje

S srcem za morje otrok
Na našem radiu smo se dejavno vključili v dobrodelno akcijo S srcem za morje otrok. Za tedensko letovanje na morju čim več otrok iz socialno šibkejših družin smo nekateri sodelavci kolesarili, ves dan pa ob sodelovanju s Karitas zbirali sredstva, s katerimi bo doživelo morje vsaj 150 otrok.
VEČ ...|18. 6. 2020
S srcem za morje otrok
Na našem radiu smo se dejavno vključili v dobrodelno akcijo S srcem za morje otrok. Za tedensko letovanje na morju čim več otrok iz socialno šibkejših družin smo nekateri sodelavci kolesarili, ves dan pa ob sodelovanju s Karitas zbirali sredstva, s katerimi bo doživelo morje vsaj 150 otrok.

Nataša Ličen

družbamladisolidarnostdobrodelnostidejaakcija

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|12. 3. 2020
Animatorstvo je prežeto z inovativnostjo

V Tednu katoliškega šolstva smo v Gimnaziji Želimlje, ki je leta 2020 koordinirala dogodek, z dijakoma Nikom Jerebom in Tjašo Brulc, govorili o animatorstvu, pri katerem vsakodnevno odkrivajo in iščejo dobre rešitve ter nove pristope.

Animatorstvo je prežeto z inovativnostjo

V Tednu katoliškega šolstva smo v Gimnaziji Želimlje, ki je leta 2020 koordinirala dogodek, z dijakoma Nikom Jerebom in Tjašo Brulc, govorili o animatorstvu, pri katerem vsakodnevno odkrivajo in iščejo dobre rešitve ter nove pristope.

inovativnostizobraževanjeidejaodnosidružbamladi

Ni meje za dobre ideje

Animatorstvo je prežeto z inovativnostjo
V Tednu katoliškega šolstva smo v Gimnaziji Želimlje, ki je leta 2020 koordinirala dogodek, z dijakoma Nikom Jerebom in Tjašo Brulc, govorili o animatorstvu, pri katerem vsakodnevno odkrivajo in iščejo dobre rešitve ter nove pristope.
VEČ ...|12. 3. 2020
Animatorstvo je prežeto z inovativnostjo
V Tednu katoliškega šolstva smo v Gimnaziji Želimlje, ki je leta 2020 koordinirala dogodek, z dijakoma Nikom Jerebom in Tjašo Brulc, govorili o animatorstvu, pri katerem vsakodnevno odkrivajo in iščejo dobre rešitve ter nove pristope.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejaodnosidružbamladi

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|5. 3. 2020
Alternativa plastiki

Monika Kubelj je lastnica blagovne znamke BeFresh, s katero spodbujajo k drugačni izbiri pri vsakodnevni rabi predvsem izdelkov povezanih s plastiko, med katerimi so tudi zobne krtačke.

Alternativa plastiki

Monika Kubelj je lastnica blagovne znamke BeFresh, s katero spodbujajo k drugačni izbiri pri vsakodnevni rabi predvsem izdelkov povezanih s plastiko, med katerimi so tudi zobne krtačke.

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookolje

Ni meje za dobre ideje

Alternativa plastiki
Monika Kubelj je lastnica blagovne znamke BeFresh, s katero spodbujajo k drugačni izbiri pri vsakodnevni rabi predvsem izdelkov povezanih s plastiko, med katerimi so tudi zobne krtačke.
VEČ ...|5. 3. 2020
Alternativa plastiki
Monika Kubelj je lastnica blagovne znamke BeFresh, s katero spodbujajo k drugačni izbiri pri vsakodnevni rabi predvsem izdelkov povezanih s plastiko, med katerimi so tudi zobne krtačke.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookolje

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|27. 2. 2020
Vizija recikliranja

Sodobni človek pretirava v nakupovanju oblačil. Ogromne količine močno bremenijo okolje. Recikliranja tekstilij je dobra rešitev, o tem smo govorili z Aleksandro Lobnik z mariborske fakultete za strojništvo in Inštituta IOS.

Vizija recikliranja

Sodobni človek pretirava v nakupovanju oblačil. Ogromne količine močno bremenijo okolje. Recikliranja tekstilij je dobra rešitev, o tem smo govorili z Aleksandro Lobnik z mariborske fakultete za strojništvo in Inštituta IOS.

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookoljesvetovanje

Ni meje za dobre ideje

Vizija recikliranja
Sodobni človek pretirava v nakupovanju oblačil. Ogromne količine močno bremenijo okolje. Recikliranja tekstilij je dobra rešitev, o tem smo govorili z Aleksandro Lobnik z mariborske fakultete za strojništvo in Inštituta IOS.
VEČ ...|27. 2. 2020
Vizija recikliranja
Sodobni človek pretirava v nakupovanju oblačil. Ogromne količine močno bremenijo okolje. Recikliranja tekstilij je dobra rešitev, o tem smo govorili z Aleksandro Lobnik z mariborske fakultete za strojništvo in Inštituta IOS.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookoljesvetovanje

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|23. 1. 2020
Najinovacija 2018

Matej Marc prihaja iz družinskega podjetja, nagrajenega z najinovacijo leta 2018. Govorili smo o testeninah in ostalih izdelkih iz pšeničnih kalčkov, ki jih pridelujejo v podjetju Moleum v Ajdovščini.

Najinovacija 2018

Matej Marc prihaja iz družinskega podjetja, nagrajenega z najinovacijo leta 2018. Govorili smo o testeninah in ostalih izdelkih iz pšeničnih kalčkov, ki jih pridelujejo v podjetju Moleum v Ajdovščini.

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvokulinarikapodjetništvo

Ni meje za dobre ideje

Najinovacija 2018
Matej Marc prihaja iz družinskega podjetja, nagrajenega z najinovacijo leta 2018. Govorili smo o testeninah in ostalih izdelkih iz pšeničnih kalčkov, ki jih pridelujejo v podjetju Moleum v Ajdovščini.
VEČ ...|23. 1. 2020
Najinovacija 2018
Matej Marc prihaja iz družinskega podjetja, nagrajenega z najinovacijo leta 2018. Govorili smo o testeninah in ostalih izdelkih iz pšeničnih kalčkov, ki jih pridelujejo v podjetju Moleum v Ajdovščini.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvokulinarikapodjetništvo

Priporočamo
|
Aktualno

Zgodbe za otroke

VEČ ...|31. 5. 2023
Stvari

V zadnji zgodbi nam Filip zaupa kdo bo njegova birmanska botra, kakšne načrte imajo za poletje, kdaj se vrne mama in koliko mu je pomenilo srečevanje s pesmimi in življenjem blaženega Grozdeta. 

Stvari

V zadnji zgodbi nam Filip zaupa kdo bo njegova birmanska botra, kakšne načrte imajo za poletje, kdaj se vrne mama in koliko mu je pomenilo srečevanje s pesmimi in življenjem blaženega Grozdeta. 

Jure Sešek

otrociotrokzgodbezgodbaGrozdeDragica Šteh

Komentar tedna

VEČ ...|15. 3. 2024
Alenka Puhar: Pozdrav v Izrael

Viktor Blažič je bil avtor s pristranskimi poročili o Bližnjem vzhodu, ki so razkrila manipulacije v medijih med Jom Kipursko vojno leta 1973. Kljub cenzuri je vztrajal pri objavljanju resnice, kar je sprožilo konflikt z vodstvom uredništva.

Alenka Puhar: Pozdrav v Izrael

Viktor Blažič je bil avtor s pristranskimi poročili o Bližnjem vzhodu, ki so razkrila manipulacije v medijih med Jom Kipursko vojno leta 1973. Kljub cenzuri je vztrajal pri objavljanju resnice, kar je sprožilo konflikt z vodstvom uredništva.

Alenka Puhar

komentarIzraelvojnapolitika

Doživetja narave

VEČ ...|15. 3. 2024
V Patagoniji nova prvenstvena Pot

Z nami sta bila alpinista Luka Krajnc in Luka Lindič, ki sta konec letošnjega februarja v Patagoniji preplezala 500 metrov dolgo prvenstveno smer Pot. To je zgodba o vztrajnosti, prijateljski navezi, načinu življenja, ki zahteva tudi odpoved. V drugem delu oddaje pa smo ob začetku kolesarke sezone spregovorili o kulturi vožnje na naših cestah - z nami je bil podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije dr. Peter Gregorčič.

V Patagoniji nova prvenstvena Pot

Z nami sta bila alpinista Luka Krajnc in Luka Lindič, ki sta konec letošnjega februarja v Patagoniji preplezala 500 metrov dolgo prvenstveno smer Pot. To je zgodba o vztrajnosti, prijateljski navezi, načinu življenja, ki zahteva tudi odpoved. V drugem delu oddaje pa smo ob začetku kolesarke sezone spregovorili o kulturi vožnje na naših cestah - z nami je bil podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije dr. Peter Gregorčič.

Blaž Lesnik

alpinizemPatagonijaprvenstvena smer Potkolesarstvokultura vožnje

Program zadnjega tedna

VEČ ...|18. 3. 2024
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. marec 2024 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. marec 2024 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|11. 3. 2024
Rajko Gerič o tem, da razmere na javni RTV spominjajo na neke druge čase.

Razmere v javni Radio Televiziji Slovenija so bile v osredju tokratne oddaje »Spoznanje več, predsodek manj«. Naš gost je bil urednik ukinjene oddaje Panorama in kmalu tudi ukinjenega Informativnega programa Drugega programa TV Slovenija Rajko Gerič. Ali drži, da je RTV prevzela trda levica, na kakšen način novo vodstvo izvaja mobing in tudi ali ima javni zavod z 2100 zaposlenimi še rezerve, so zgolj nekatera vprašanja, ki smo jih zastavili gostu. Vabljeni k poslušanju.

Rajko Gerič o tem, da razmere na javni RTV spominjajo na neke druge čase.

Razmere v javni Radio Televiziji Slovenija so bile v osredju tokratne oddaje »Spoznanje več, predsodek manj«. Naš gost je bil urednik ukinjene oddaje Panorama in kmalu tudi ukinjenega Informativnega programa Drugega programa TV Slovenija Rajko Gerič. Ali drži, da je RTV prevzela trda levica, na kakšen način novo vodstvo izvaja mobing in tudi ali ima javni zavod z 2100 zaposlenimi še rezerve, so zgolj nekatera vprašanja, ki smo jih zastavili gostu. Vabljeni k poslušanju.

Radio Ognjišče

politika

Radijski misijon 2024

VEČ ...|18. 3. 2024
2. dan: Misijonski nagovor - br. Štefan Kožuh: Moč Božje besede

Brat Štefan Kožuh je drugi misijonski nagovor pripravil v Porcijunkuli, ki stoji v cerkvi sv. Marije Angelske pri Assisiju. Razmišljal je o moči Božje besede. Ko Jezus zagotovi, da bo z nami do konca časa, ostaja z nami na različne načine, vključno z besedo in zakramenti, je dejal. Ob sklepu misijonskega nagovora je nakazal, na kakšen način naj se lotimo branja Svetega pisma.

2. dan: Misijonski nagovor - br. Štefan Kožuh: Moč Božje besede

Brat Štefan Kožuh je drugi misijonski nagovor pripravil v Porcijunkuli, ki stoji v cerkvi sv. Marije Angelske pri Assisiju. Razmišljal je o moči Božje besede. Ko Jezus zagotovi, da bo z nami do konca časa, ostaja z nami na različne načine, vključno z besedo in zakramenti, je dejal. Ob sklepu misijonskega nagovora je nakazal, na kakšen način naj se lotimo branja Svetega pisma.

Štefan Kožuh

duhovnostodnosimisijon2024

Rožni venec

VEČ ...|19. 3. 2024
Žalostni del dne 19. 3.

Molile so redovnice - Šolske sestre de Notre Dame.

Žalostni del dne 19. 3.

Molile so redovnice - Šolske sestre de Notre Dame.

Radio Ognjišče

Pevci zapojte, godci zagodte

VEČ ...|18. 3. 2024
Truplo je že mrtvo, samo duša še živi

Štiridesetdnevni čas po razposajenem in norčavem pustu do velike noči ljudem prinaša post, čas odrekanja, premišljevanja in molitve. Čas ko se življenje nagne k skromnosti, umirjenosti in tišini. V sklopu letošnjega radijskega misijona smo za tokratno uro, namenjene slovenski ljudski glasbi, izbrali nabožne, pripovedne in postne pesmi, vezane na predvelikonočni čas.

Truplo je že mrtvo, samo duša še živi

Štiridesetdnevni čas po razposajenem in norčavem pustu do velike noči ljudem prinaša post, čas odrekanja, premišljevanja in molitve. Čas ko se življenje nagne k skromnosti, umirjenosti in tišini. V sklopu letošnjega radijskega misijona smo za tokratno uro, namenjene slovenski ljudski glasbi, izbrali nabožne, pripovedne in postne pesmi, vezane na predvelikonočni čas.

Vesna Sever Borovnik

glasbadružbaspomin

Slovenska oddaja Radia Vatikan

VEČ ...|18. 3. 2024
Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 18. 3.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 18. 3.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Radio Vatikan

Slovencem po svetu in domovini

VEČ ...|18. 3. 2024
Od Ljubljane do Trsta

V Galeriji Družina v Ljubljani prav v teh trenutkih poteka zaprtje razstave Vincenca Gotthardta Na robu barve, avtor bere iz svojega romana Na drugem koncu sveta, za glasbeno spremljavo skrbi Ljubljanski trio. Še do 6. aprila bo v Ljubljani na ogled razstava slikarja in fotografa z avstrijske Koroške Karla Vouka Skrito in razkrito, in sicer v Galeriji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in v Video galeriji KLET. V prvem delu so predstavljene antropomorfne maske, ki jih ustvarja iz kartonske embalaže, v drugem kratki film Narava_Narava. Nocoj pa bodo v okviru tradicionalnih ponedeljkovih večerov Društva slovenskih izobražencev v Trstu v  Peterlinovi dvorani predvajali dokumentarni film Dušana Moravca o Dušanu Jelinčiču Tržaške prikazni. Po filmu se bo s tržaškim pisateljem in alpinistom pogovarjal scenarist Robi Šabec.

Od Ljubljane do Trsta

V Galeriji Družina v Ljubljani prav v teh trenutkih poteka zaprtje razstave Vincenca Gotthardta Na robu barve, avtor bere iz svojega romana Na drugem koncu sveta, za glasbeno spremljavo skrbi Ljubljanski trio. Še do 6. aprila bo v Ljubljani na ogled razstava slikarja in fotografa z avstrijske Koroške Karla Vouka Skrito in razkrito, in sicer v Galeriji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in v Video galeriji KLET. V prvem delu so predstavljene antropomorfne maske, ki jih ustvarja iz kartonske embalaže, v drugem kratki film Narava_Narava. Nocoj pa bodo v okviru tradicionalnih ponedeljkovih večerov Društva slovenskih izobražencev v Trstu v  Peterlinovi dvorani predvajali dokumentarni film Dušana Moravca o Dušanu Jelinčiču Tržaške prikazni. Po filmu se bo s tržaškim pisateljem in alpinistom pogovarjal scenarist Robi Šabec.

Matjaž Merljak

družbarojakikultura