Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|28. 10. 2022
Kuhajmo v spomin

“Kdo je za to, da letos za praznik Vseh svetih, 1. novembra, spet proslavimo spomine nekoliko drugače?, je na svojem spletišču zapisal Sašo Dolenec, ki ga lahko beremo in mu sledimo, če vtipkamo: Futr u izi. In, dodaja: ”Se mi zdi taka lepa in srčna gesta. Da ni le sveča, ampak neko vrste druženje. S spomini. Sam bom skuhal jed, ki jo delam vsako leto. Delala mi jo je »kajžerjeva mama«. Moja stara mama. Polento z ocvirki in belo kavo. Itak ne bo niti pol tako dobra, kot je bila njena, ampak s spomini spet zaživi.
Ja, kuhajmo v spomin.
 

Kuhajmo v spomin

“Kdo je za to, da letos za praznik Vseh svetih, 1. novembra, spet proslavimo spomine nekoliko drugače?, je na svojem spletišču zapisal Sašo Dolenec, ki ga lahko beremo in mu sledimo, če vtipkamo: Futr u izi. In, dodaja: ”Se mi zdi taka lepa in srčna gesta. Da ni le sveča, ampak neko vrste druženje. S spomini. Sam bom skuhal jed, ki jo delam vsako leto. Delala mi jo je »kajžerjeva mama«. Moja stara mama. Polento z ocvirki in belo kavo. Itak ne bo niti pol tako dobra, kot je bila njena, ampak s spomini spet zaživi.
Ja, kuhajmo v spomin.
 

odnosiidejakulinarikaspomin

Ni meje za dobre ideje

Kuhajmo v spomin

“Kdo je za to, da letos za praznik Vseh svetih, 1. novembra, spet proslavimo spomine nekoliko drugače?, je na svojem spletišču zapisal Sašo Dolenec, ki ga lahko beremo in mu sledimo, če vtipkamo: Futr u izi. In, dodaja: ”Se mi zdi taka lepa in srčna gesta. Da ni le sveča, ampak neko vrste druženje. S spomini. Sam bom skuhal jed, ki jo delam vsako leto. Delala mi jo je »kajžerjeva mama«. Moja stara mama. Polento z ocvirki in belo kavo. Itak ne bo niti pol tako dobra, kot je bila njena, ampak s spomini spet zaživi.
Ja, kuhajmo v spomin.
 

VEČ ...|28. 10. 2022
Kuhajmo v spomin

“Kdo je za to, da letos za praznik Vseh svetih, 1. novembra, spet proslavimo spomine nekoliko drugače?, je na svojem spletišču zapisal Sašo Dolenec, ki ga lahko beremo in mu sledimo, če vtipkamo: Futr u izi. In, dodaja: ”Se mi zdi taka lepa in srčna gesta. Da ni le sveča, ampak neko vrste druženje. S spomini. Sam bom skuhal jed, ki jo delam vsako leto. Delala mi jo je »kajžerjeva mama«. Moja stara mama. Polento z ocvirki in belo kavo. Itak ne bo niti pol tako dobra, kot je bila njena, ampak s spomini spet zaživi.
Ja, kuhajmo v spomin.
 

Nataša Ličen

odnosiidejakulinarikaspomin

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|11. 3. 2021
Kuhamo z mojstrom

Uroš Štefelin ustvarja brez meja, v kuhinji. Pri tem ga lahko tudi opazujemo in se od njega učimo, preko projekta Mali šef. 

Kuhamo z mojstrom

Uroš Štefelin ustvarja brez meja, v kuhinji. Pri tem ga lahko tudi opazujemo in se od njega učimo, preko projekta Mali šef. 

idejakulinarikainovativnostsvetovanje

Ni meje za dobre ideje

Kuhamo z mojstrom

Uroš Štefelin ustvarja brez meja, v kuhinji. Pri tem ga lahko tudi opazujemo in se od njega učimo, preko projekta Mali šef. 

VEČ ...|11. 3. 2021
Kuhamo z mojstrom

Uroš Štefelin ustvarja brez meja, v kuhinji. Pri tem ga lahko tudi opazujemo in se od njega učimo, preko projekta Mali šef. 

Nataša Ličen

idejakulinarikainovativnostsvetovanje

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|29. 10. 2020
Zdravi obroki nekoliko drugače

Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.

Zdravi obroki nekoliko drugače

Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.

idejapodjetnostzdravješportinovativnostkulinarika

Ni meje za dobre ideje

Zdravi obroki nekoliko drugače

Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.

VEČ ...|29. 10. 2020
Zdravi obroki nekoliko drugače

Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.

Nataša Ličen

idejapodjetnostzdravješportinovativnostkulinarika

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|18. 6. 2020
S srcem za morje otrok

Na našem radiu smo se dejavno vključili v dobrodelno akcijo S srcem za morje otrok. Za tedensko letovanje na morju čim več otrok iz socialno šibkejših družin smo nekateri sodelavci kolesarili, ves dan pa ob sodelovanju s Karitas zbirali sredstva, s katerimi bo doživelo morje vsaj 150 otrok.

S srcem za morje otrok

Na našem radiu smo se dejavno vključili v dobrodelno akcijo S srcem za morje otrok. Za tedensko letovanje na morju čim več otrok iz socialno šibkejših družin smo nekateri sodelavci kolesarili, ves dan pa ob sodelovanju s Karitas zbirali sredstva, s katerimi bo doživelo morje vsaj 150 otrok.

družbamladisolidarnostdobrodelnostidejaakcija

Ni meje za dobre ideje

S srcem za morje otrok
Na našem radiu smo se dejavno vključili v dobrodelno akcijo S srcem za morje otrok. Za tedensko letovanje na morju čim več otrok iz socialno šibkejših družin smo nekateri sodelavci kolesarili, ves dan pa ob sodelovanju s Karitas zbirali sredstva, s katerimi bo doživelo morje vsaj 150 otrok.
VEČ ...|18. 6. 2020
S srcem za morje otrok
Na našem radiu smo se dejavno vključili v dobrodelno akcijo S srcem za morje otrok. Za tedensko letovanje na morju čim več otrok iz socialno šibkejših družin smo nekateri sodelavci kolesarili, ves dan pa ob sodelovanju s Karitas zbirali sredstva, s katerimi bo doživelo morje vsaj 150 otrok.

Nataša Ličen

družbamladisolidarnostdobrodelnostidejaakcija

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|12. 3. 2020
Animatorstvo je prežeto z inovativnostjo

V Tednu katoliškega šolstva smo v Gimnaziji Želimlje, ki je leta 2020 koordinirala dogodek, z dijakoma Nikom Jerebom in Tjašo Brulc, govorili o animatorstvu, pri katerem vsakodnevno odkrivajo in iščejo dobre rešitve ter nove pristope.

Animatorstvo je prežeto z inovativnostjo

V Tednu katoliškega šolstva smo v Gimnaziji Želimlje, ki je leta 2020 koordinirala dogodek, z dijakoma Nikom Jerebom in Tjašo Brulc, govorili o animatorstvu, pri katerem vsakodnevno odkrivajo in iščejo dobre rešitve ter nove pristope.

inovativnostizobraževanjeidejaodnosidružbamladi

Ni meje za dobre ideje

Animatorstvo je prežeto z inovativnostjo
V Tednu katoliškega šolstva smo v Gimnaziji Želimlje, ki je leta 2020 koordinirala dogodek, z dijakoma Nikom Jerebom in Tjašo Brulc, govorili o animatorstvu, pri katerem vsakodnevno odkrivajo in iščejo dobre rešitve ter nove pristope.
VEČ ...|12. 3. 2020
Animatorstvo je prežeto z inovativnostjo
V Tednu katoliškega šolstva smo v Gimnaziji Želimlje, ki je leta 2020 koordinirala dogodek, z dijakoma Nikom Jerebom in Tjašo Brulc, govorili o animatorstvu, pri katerem vsakodnevno odkrivajo in iščejo dobre rešitve ter nove pristope.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejaodnosidružbamladi

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|5. 3. 2020
Alternativa plastiki

Monika Kubelj je lastnica blagovne znamke BeFresh, s katero spodbujajo k drugačni izbiri pri vsakodnevni rabi predvsem izdelkov povezanih s plastiko, med katerimi so tudi zobne krtačke.

Alternativa plastiki

Monika Kubelj je lastnica blagovne znamke BeFresh, s katero spodbujajo k drugačni izbiri pri vsakodnevni rabi predvsem izdelkov povezanih s plastiko, med katerimi so tudi zobne krtačke.

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookolje

Ni meje za dobre ideje

Alternativa plastiki
Monika Kubelj je lastnica blagovne znamke BeFresh, s katero spodbujajo k drugačni izbiri pri vsakodnevni rabi predvsem izdelkov povezanih s plastiko, med katerimi so tudi zobne krtačke.
VEČ ...|5. 3. 2020
Alternativa plastiki
Monika Kubelj je lastnica blagovne znamke BeFresh, s katero spodbujajo k drugačni izbiri pri vsakodnevni rabi predvsem izdelkov povezanih s plastiko, med katerimi so tudi zobne krtačke.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookolje

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|27. 2. 2020
Vizija recikliranja

Sodobni človek pretirava v nakupovanju oblačil. Ogromne količine močno bremenijo okolje. Recikliranja tekstilij je dobra rešitev, o tem smo govorili z Aleksandro Lobnik z mariborske fakultete za strojništvo in Inštituta IOS.

Vizija recikliranja

Sodobni človek pretirava v nakupovanju oblačil. Ogromne količine močno bremenijo okolje. Recikliranja tekstilij je dobra rešitev, o tem smo govorili z Aleksandro Lobnik z mariborske fakultete za strojništvo in Inštituta IOS.

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookoljesvetovanje

Ni meje za dobre ideje

Vizija recikliranja
Sodobni človek pretirava v nakupovanju oblačil. Ogromne količine močno bremenijo okolje. Recikliranja tekstilij je dobra rešitev, o tem smo govorili z Aleksandro Lobnik z mariborske fakultete za strojništvo in Inštituta IOS.
VEČ ...|27. 2. 2020
Vizija recikliranja
Sodobni človek pretirava v nakupovanju oblačil. Ogromne količine močno bremenijo okolje. Recikliranja tekstilij je dobra rešitev, o tem smo govorili z Aleksandro Lobnik z mariborske fakultete za strojništvo in Inštituta IOS.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookoljesvetovanje

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|23. 1. 2020
Najinovacija 2018

Matej Marc prihaja iz družinskega podjetja, nagrajenega z najinovacijo leta 2018. Govorili smo o testeninah in ostalih izdelkih iz pšeničnih kalčkov, ki jih pridelujejo v podjetju Moleum v Ajdovščini.

Najinovacija 2018

Matej Marc prihaja iz družinskega podjetja, nagrajenega z najinovacijo leta 2018. Govorili smo o testeninah in ostalih izdelkih iz pšeničnih kalčkov, ki jih pridelujejo v podjetju Moleum v Ajdovščini.

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvokulinarikapodjetništvo

Ni meje za dobre ideje

Najinovacija 2018
Matej Marc prihaja iz družinskega podjetja, nagrajenega z najinovacijo leta 2018. Govorili smo o testeninah in ostalih izdelkih iz pšeničnih kalčkov, ki jih pridelujejo v podjetju Moleum v Ajdovščini.
VEČ ...|23. 1. 2020
Najinovacija 2018
Matej Marc prihaja iz družinskega podjetja, nagrajenega z najinovacijo leta 2018. Govorili smo o testeninah in ostalih izdelkih iz pšeničnih kalčkov, ki jih pridelujejo v podjetju Moleum v Ajdovščini.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvokulinarikapodjetništvo

Priporočamo
|
Aktualno

Moja zgodba

VEČ ...|1. 10. 2023
Slovenski mučenci XX. stoletja - Duhovnik Franc Saleški Gomilšek (Jože Kužnik)

Poslušate lahko novo oddajo o slovenskih mučencih, žrtvah totalitarizmov 20. stoletja. Z nami je bil duhovnik Jože Kužnik, avtor knjige Franc Saleški Gomilšek – apostol Jezusovega srca, ki je izšla leta 2006. In temu slovenskemu štajerskemu duhovniku, ki je bil ubit na dolenjskem 15. oktobra 1943, smo posvetili tokratno oddajo ob 80-letnici njegove smrti. Prisluhnili ste lahko opisu življenja mučenca, ki so ga umorili nemški okupatorji blizu Rdečega kala pri Dobrniču.

 

Slovenski mučenci XX. stoletja - Duhovnik Franc Saleški Gomilšek (Jože Kužnik)

Poslušate lahko novo oddajo o slovenskih mučencih, žrtvah totalitarizmov 20. stoletja. Z nami je bil duhovnik Jože Kužnik, avtor knjige Franc Saleški Gomilšek – apostol Jezusovega srca, ki je izšla leta 2006. In temu slovenskemu štajerskemu duhovniku, ki je bil ubit na dolenjskem 15. oktobra 1943, smo posvetili tokratno oddajo ob 80-letnici njegove smrti. Prisluhnili ste lahko opisu življenja mučenca, ki so ga umorili nemški okupatorji blizu Rdečega kala pri Dobrniču.

 

Jože Bartolj

Naš gost

VEČ ...|1. 10. 2023
Gozdar in glasbenik Leon Kernel

Malo je takšnih, ki povezujejo dve tako široki področji, kot sta glasba in gozdarstvo. Letošnji prejemnik Slomškovega priznanja Leon Kernel to počne že dolgo časa. Gozdar in glasbenik svoje poslanstvo uresničuje v učiteljskem poklicu. Dober učitelj je tisti, ki je iskren, ki verjame v to, kar dela in ki ima svoje učence rad, pravi. Prisluhnite pogovoru z iskrivim sogovornikom.

Gozdar in glasbenik Leon Kernel

Malo je takšnih, ki povezujejo dve tako široki področji, kot sta glasba in gozdarstvo. Letošnji prejemnik Slomškovega priznanja Leon Kernel to počne že dolgo časa. Gozdar in glasbenik svoje poslanstvo uresničuje v učiteljskem poklicu. Dober učitelj je tisti, ki je iskren, ki verjame v to, kar dela in ki ima svoje učence rad, pravi. Prisluhnite pogovoru z iskrivim sogovornikom.

Blaž Lesnik

Dogodki

VEČ ...|20. 8. 2023
V Rovtah bo sveta maša in slovesnost ob 30. obletnici postavitve farnih plošč

V Rovtah bo sveta maša in slovesnost ob 30. obletnici postavitve farnih plošč, ko so leta 1993 po dolgih desetletjih odkrili imena pobitih žrtev revolucije. Obudili bodo tudi spomin na ustanovitev domobranske vojske, slovesnost pa bo potekala tudi tik pred evropskim dnevom spomina na žrtve totalitarnih sistemov. S članico organizacijskega odbora slovesnosti Judito Treven se je pogovarjal Alen Salihović

V Rovtah bo sveta maša in slovesnost ob 30. obletnici postavitve farnih plošč

V Rovtah bo sveta maša in slovesnost ob 30. obletnici postavitve farnih plošč, ko so leta 1993 po dolgih desetletjih odkrili imena pobitih žrtev revolucije. Obudili bodo tudi spomin na ustanovitev domobranske vojske, slovesnost pa bo potekala tudi tik pred evropskim dnevom spomina na žrtve totalitarnih sistemov. S članico organizacijskega odbora slovesnosti Judito Treven se je pogovarjal Alen Salihović

Radio Ognjišče

rovtemašadomobranska vojskaJudita Treven

Doživetja narave

VEČ ...|29. 9. 2023
Doživetja narave

Doživetja narave

Blaž Lesnik

Glasbeni medgeneracijski večer

VEČ ...|27. 9. 2023
Eva Hren

Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih. 

Eva Hren

Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih. 

Marjan Bunič, Jure Sešek

Slovenska oddaja Radia Vatikan

VEČ ...|2. 10. 2023
Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 2. 10.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 2. 10.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Radio Vatikan

Lahko noč, moj angel

VEČ ...|2. 10. 2023
Angel varuh

Vse najboljše za god, najprej. Potem pa seveda: hvala. Hvala da bdiš ob …

Angel varuh

Vse najboljše za god, najprej. Potem pa seveda: hvala. Hvala da bdiš ob …

Gregor Čušin

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|2. 10. 2023
Dr. Žiga Turk: Aktualne poteze vlade, dogajanje na RTV-ju in začetek akademskega leta

V oddaji Spoznanje več, predsodek manj je bil z nami dr. Žiga Turk. Aktualne poteze vlade, dogajanje na RTV-ju, začetek akademskega leta, to so bila izhodišča za tokratni pogovor.

Dr. Žiga Turk: Aktualne poteze vlade, dogajanje na RTV-ju in začetek akademskega leta

V oddaji Spoznanje več, predsodek manj je bil z nami dr. Žiga Turk. Aktualne poteze vlade, dogajanje na RTV-ju, začetek akademskega leta, to so bila izhodišča za tokratni pogovor.

Tanja Dominko

Kulturni utrinki

VEČ ...|2. 10. 2023
V Ljubljani Plečnikov avditorij - Jernej Županič Sovretov nagrajenec - Počastitev Gregorčiča v Vrsnem

V Ljubljani Plečnikov avditorij - Jernej Županič Sovretov nagrajenec - Počastitev Gregorčiča v Vrsnem

Jože Bartolj

kulturaliteraturaJernej ŽupaničSovretova nagradaPlečnikov avditorijSimon Gregorčič