Is podcast
Molile so redovnice - Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja.
Program Radia Ognjišče vsak dan začenjamo z molitvijo rožnega venca.
Še malo in mesec od sprejetja novega omrežninskega akta bo naokrog. Nov tarifni sistem je prinesel številne spremembe in o njih smo se pogovarjali v tokratni Svetovalnici. Z nami je bil direktor energetske družbe ECE mag. Sebastijan Roudi.
Tokrat prisluhnite razmišljanju Marka Rijavca, ki ga je zapisal v uvodniku v oktobrsko številko revije Ognjišče.
Vrhovna sodnica in sodnik Barbara in Jan Zobec v tokratni oddaji Spoznanje več, predsodek manj nista mogla mimo ovadbe premiera Roberta Goloba, govorili pa smo tudi o novi sestavi sodnega sveta in o noveli zakona o varstvu javnega reda in miru, ki preprečuje in kaznuje poveličevanje nacizma in fašizma, ne pa tudi komunizma. Prav tako sta komentirala zakon o zdravstveni dejavnosti in poročilo Evropske komisije o vladavini prava.
Tudi rojaki v zamejstvu in zdomstvu se soočajo z izzivi ob visoki stopnji migracij v Evropi in posledičnem multikulturalizmu. Kakšne so izkušnje evropskih držav, kakšni bodo vplivi migracij v prihodnosti in kaj lahko naredimo za ohranjanje in razvoj slovenske kulturne identitete že danes, se bodo spraševali na okrogli mizi o slovenski narodni identiteti, ki jo pripravlja Slovenska konferenca Svetovnega slovenskega kongresa. Avstrijske izkušnje bo predstavil Jože Wakounig, italijanske Vida Forčič, sodelovala bosta tudi Vančo Tegov iz domovine in Zvone Podvinski s Švedske. Pogovor, ki bo jutri ob 17.00 na Katoliškem inštitutu v Ljubljani, bo vodila novinarka Vida Petrovčič.
V Šentjoštu je konec septembra potekala okrogla miza, na kateri so sodelujoči referenti razmišljali o 80 letnici konca druge svetovne vojne in komunističnem prevzemu oblasti. Sodelovali so dr. Jože Dežman, Peter Hribar, Marta Keršič in Romana Bider. Poslušate lahko prvo oddajo z referatoma Marte Keršič iz Študijskega centra za narodno spravo ter pobudnice civilno družbenega gibanja Vseposvojitev Romane Bider.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kostanj lahko shranimo v skrinji. Najprej ga skuhamo in olupimo potem pa zmiksamo (ob tem dodamo malo mleka ali smetane). Lahko pa kostanj tudi v olupkih posušimo in ga zamrznemo. Ko ga bomo potrebovali, ga vzamemo iz skrinje in najprej za nekaj ur namočimo v vodi.
Še malo in mesec od sprejetja novega omrežninskega akta bo naokrog. Nov tarifni sistem je prinesel številne spremembe in o njih smo se pogovarjali v tokratni Svetovalnici. Z nami je bil direktor energetske družbe ECE mag. Sebastijan Roudi.