V Petkovem večeru je bil z nami novomeški avtor in kitarist Jernej Zorán, ki je pred kratkim izdal svoj šesti avtorski album. Na njem je vse vokalne skladbe prvič zapel popolnoma sam, brez gostujočih pevk in pevcev. Sam je želel interpretirati zelo osebne izpovedi. Spoznajte kitarskega umetnika in njegov album Ptice letijo spet na jug.
V Petkovem večeru je bil z nami novomeški avtor in kitarist Jernej Zorán, ki je pred kratkim izdal svoj šesti avtorski album. Na njem je vse vokalne skladbe prvič zapel popolnoma sam, brez gostujočih pevk in pevcev. Sam je želel interpretirati zelo osebne izpovedi. Spoznajte kitarskega umetnika in njegov album Ptice letijo spet na jug.
V Petkov večer je prišel glasbenik, katerega pesmi nas spremljajo že desetletja - poslušamo jih, prepevamo jih in nekatere imajo že status ljudskih. Pa vendar tokrat ni prišel kot pevec in kantavtor, ampak kot pisatelj. Andrej Šifrer je predstavil prvo slovensko pop rock glasbeno kriminalko Volkovi, ki je pri bralcih odlično sprejeta. Ob tem pa je iz žepa potegnil še kup zanimivih zgodbic iz svojega življenja.
V Petkov večer je prišel glasbenik, katerega pesmi nas spremljajo že desetletja - poslušamo jih, prepevamo jih in nekatere imajo že status ljudskih. Pa vendar tokrat ni prišel kot pevec in kantavtor, ampak kot pisatelj. Andrej Šifrer je predstavil prvo slovensko pop rock glasbeno kriminalko Volkovi, ki je pri bralcih odlično sprejeta. Ob tem pa je iz žepa potegnil še kup zanimivih zgodbic iz svojega življenja.
Nino Ošlak je vsestranski, akademsko izobražen glasbenik, pevec, pianist, avtor glasbe in besedil ter producent. Kljub svoji mladosti se je podpisal že pod več kot 150 skladb. Ustvarja zase, pred vrati je njegov četrti album, pa tudi za glasbene prijatelje iz različnih zvrsti. Gostili smo ga pred njegovim koncertom v ljubljanskem Cankarjevem domu, kramljali o pisanju, snemanjih, koncertih, poučevanju v šoli in o njegovih veseljih. Veliko jih je in različna so.
Nino Ošlak je vsestranski, akademsko izobražen glasbenik, pevec, pianist, avtor glasbe in besedil ter producent. Kljub svoji mladosti se je podpisal že pod več kot 150 skladb. Ustvarja zase, pred vrati je njegov četrti album, pa tudi za glasbene prijatelje iz različnih zvrsti. Gostili smo ga pred njegovim koncertom v ljubljanskem Cankarjevem domu, kramljali o pisanju, snemanjih, koncertih, poučevanju v šoli in o njegovih veseljih. Veliko jih je in različna so.
Petkov večer je spet minil ob sproščenem klepetu z vami, dragi poslušalci, ter ob vašem izboru glasbe.
Petkov večer je spet minil ob sproščenem klepetu z vami, dragi poslušalci, ter ob vašem izboru glasbe.
Pop rock skupina Flirrt deluje že od leta 1997, vmes je za nekaj let umolknila, zadnja leta pa doživlja novo renesanso. Kar nekaj njenih pesmi je za vse čase vpisanih med slovenske uspešnice. Njeno gonilo, pevec in avtor je Rok Lúnaček, ki je bil gost oddaje Petkov večer.
Pop rock skupina Flirrt deluje že od leta 1997, vmes je za nekaj let umolknila, zadnja leta pa doživlja novo renesanso. Kar nekaj njenih pesmi je za vse čase vpisanih med slovenske uspešnice. Njeno gonilo, pevec in avtor je Rok Lúnaček, ki je bil gost oddaje Petkov večer.
Pred mesecem dni smo legendo zabavne in narodnozabavne glasbe Alfija Nipiča gostili v oddaji Naš gost, vendar v njej ni prostora za glasbo. Glasba pa o Alfiju vendarle največ pove. Zato ji dajemo prostor v Petkovem večeru, ob njej pa smo slišali še odlomke iz pogovora.
Pred mesecem dni smo legendo zabavne in narodnozabavne glasbe Alfija Nipiča gostili v oddaji Naš gost, vendar v njej ni prostora za glasbo. Glasba pa o Alfiju vendarle največ pove. Zato ji dajemo prostor v Petkovem večeru, ob njej pa smo slišali še odlomke iz pogovora.
Petkov večer je bil tokrat literarno obarvan. Če imate radi klasično pripoved, potem boste uživali v hudomušni noveli Josipa Jurčiča Telečja pečenka. V njej boste spoznali upokojenega stotnika Bitiča, človeka ustaljenih navad, ki si že leta vsak večer ob isti uri v krčmi privošči telečjo pečenko. V njej neizmerno uživa, dokler ... Dokler ne doživi nekaj usodnega ...
Petkov večer je bil tokrat literarno obarvan. Če imate radi klasično pripoved, potem boste uživali v hudomušni noveli Josipa Jurčiča Telečja pečenka. V njej boste spoznali upokojenega stotnika Bitiča, človeka ustaljenih navad, ki si že leta vsak večer ob isti uri v krčmi privošči telečjo pečenko. V njej neizmerno uživa, dokler ... Dokler ne doživi nekaj usodnega ...
Petkov večer je prinesel sproščen klepet o Stični mladih ter glasbo po vašem okusu.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 21. november 2024 ob 05-ih
Pred tednom Karitas in ob 30. obletnici Uprave RS za zaščito in reševanje smo v oddaji v ospredje postavili lanske poplave - najhujšo vodno ujmo znano doslej in izkušnje, ki jih je prinesla ta naravna nesreča. Matej Pirnat, Danilo Jesenik Jelenc in Martin Smodiš so povedali, kako so doživljali samo nesrečo, kako je potekalo reševanje prizadetih, dostavljanje pomoči, koordinacija prostovoljcev. Stiske prizadetih v poplavah ostajajo, zato je raznovrstna pomoč še vedno potrebna. Gostje so predstavili tudi izkušnje, ki jih je prinesla lanska ujma.
OMD plačila ne bodo več obdavčena, povabili smo na 39. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ob 130 letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor pa smo se o izzivih delovanja pogovarjali z direktorico mag. Ireno Leonido Kropf.
Spoštovane poslušalke, cenjeni poslušalci, na kaj pomislite ob imenu Barcelona?
Morda na glavno mesto Katalonije ali na drugo največje v Španiji, ki slovi po še nedokončani stolnici Sagrada Familia? Mogoče na baziliko Santa Maria del Mar, Kolumbov spomenik, ulico La Rambla, akvarij, slavno nogometno ekipo in stadion Camp Nou? Nemara na prelepo pesem pokojnega Freddieja Mercuryja in olimpijske igre? Ali na slikovit samostan Montserrat, ki se nahaja v bližnjem gorovju v skalovju in je najbolj obiskan španski romarski kraj s kipom katalonske zaščitnice črne Marije?
Komentar je pripravil profesor prava, dvojni doktor, Marko Pavliha.
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.