Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. avgust 2025 ob 21-ih
Program zadnjega tedna
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. avgust 2025 ob 20-ih
Program zadnjega tedna
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. avgust 2025 ob 19-ih
Program zadnjega tedna
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. avgust 2025 ob 18-ih
Program zadnjega tedna
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. avgust 2025 ob 17-ih
Program zadnjega tedna
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. avgust 2025 ob 16-ih
Program zadnjega tedna
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. avgust 2025 ob 14-ih
Program zadnjega tedna
Za življenje
O varni uporabi elektronskih sredstev je v oddaji Za življenje govoril strokovnjak za nekemično odvisnost Miha Kramli.
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. avgust 2025 ob 05-ih
Duhovna misel
Anin mož je nenadoma umrl, čeprav ni imel niti petdeset let. Vzrok: srčni infarkt. Tedne in mesece po smrti je Ana zelo žalovala. Prijatelji so ji ...
Iz knjige Zgodbe za srečo v družini, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Slovencem po svetu in domovini
Na Svetih Višarjah so se na 37. Romanju treh Slovenij zaključili Višarski dnevi mladih. O tem nam je več povedala Jerica Koren. Slišali ste še vabljena govorca letošnjega 21. Vseslovenskega srečanja v državnem zboru – Marjana Kolariča iz Kanade in Mariano Poznič iz Argentine.
Globine
Tokrat smo si v 7. delu cikla Dialog z ateizmom vzeli čas za refleksijo: ateist Simon Rigač je delil svoj pogled na srečanja, snemanje oddaj, povedal je, kaj se ga je dotaknilo, v zadnjem delu pogovora pa je beseda tekla o ustvarjanju glasbe z umetno inteligenco. Začeli smo s ponovitvijo dela pogovora z jezuitom p. Damjanom Ristićem o tem, kako razumemo ateizem in kakšne oblike poznamo. Vprašanja za oba gosta lahko pošljete na: globine@ognjisce.si
Kuhajmo s sestro Nikolino
Dobro dozorel paradižnik očistimo, prerežemo in damo kuhat. Dno lonca oziroma kozice namažemo z oljem in mastjo in med kuhanjem večkrat do dna s kuhalnico. Če nastaja veliko tekočine, v posodo postavimo cedilo in tekočino pobiramo v drugo posodo. Tako dobimo lepo gosto mezgo, ki je zelo dobra za pice. Iz pobrane tekočine lahko naredimo paradižnikovo juho ali pa omako za nadevano papriko. Je pa to lahko tudi dobro za odžejanje.
Pevci zapojte, godci zagodte
Tokratna oddaja o ljudski glasbi prinaša odlomke s koncerta Zajuckaj in zapoj: Pika paka hamrle, ki je potekal sredi junija v Atriju ZRC SAZU in je bil posvečen pesemskemu izročilu Kočevske. Vsebinsko sta ga zasnovali dr. Anja Moric, ki je tudi avtorica veznega besedila, in dr. Urša Šivic, sodelavki Glasbenonarodopisnega inštituta. Koncert so oblikovali Cantate Domino, vokalna skupina iz Kočevja ter otroška in odrasla folklorna skupina Društva Kočevarjev-staroselcev.
Prijatelji Radia Ognjišče
V nocojšnji oddaji PRO ste slišali predstavitev predzadnjega in zadnjega dneva letošnjih počitnic, ki smo jih pripravili na Sardiniji.