Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. december 2024 ob 18-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. december 2024 ob 17-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. december 2024 ob 16-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. december 2024 ob 15-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. december 2024 ob 14-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. december 2024 ob 12-ih
V svojem razmišljanju se je avtor Jože Bartolj zazrl na minulo leto in ob doživetem razmišljal o vrednotenju vsega, kar doživljamo.
Turški sultan Murat je resno zbolel. Ko je ležal ...
Iz knjige Zgodbe kažejo novo pot, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
V tokratno oddajo smo povabili gospodarskega ministra in predsednika SD Matjaža Hana. Spregovoril je o trenutnem gospodarskem stanju Slovenije, odzval se je na pozive Obrtno-podjetniške zbornice za sprejem interventnih ukrepov, povedal, kdo daje tempo koaliciji in kako se v njej počuti. Odgovoril je na vprašanja o sodelovanju z drugimi političnimi strankami in ministrom Lukom Mescem, komentiral je tudi nekatera aktualna politična dogajanja.
Odvisnost od ne kemičnih drog, mobilne naprave, nova tehnologija od katerih so otroci, mladostniki zasvojeni, vabljeni k poslušanju.
Slišali ste en del pogovora v petkovem podkastu Rast. Gostja Polona Globočnik je med drugim spregovorila tudi o ozadju sporazuma Mercosur in pasteh, ki jih prinaša za kmetijstvo.
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.
Gost je bil duhovnik Branko Cestnik. Govorili bomo o aktualnostih s področja Cerkve in družbe. Med drugim smo se bomo dotaknili tudi vprašanja nasilja v prazničnem času.
Baritonist Zdravko Perger praznuje sedemdeset let. Povabil je na božično novoletni koncert.
Pripravljamo ga podobno, kot iz govejega mesa. Okus bo seveda drugačen, kot je tudi pri divjačini ali konjskem mesu. Odstranimo kosti in meso narežemo. Posebej na maščobi pražimo čebulo, ki jo tudi zalijemo z 1 dl vode, da se pokuha. Ko voda izhlapi, dodamo meso in ga ob stalnem mešanju počasi pražimo. Čez čas lahko dodamo malo narezanega korenčka, gomolj zelene ali kakšno drugo zelenjavo. Malo zalijemo in pokrito dušimo. Dodamo lovorjev list, malo rožmarina, šetraja ... Ko je meso drobljivo, ga zalijemo s toliko tekočine, kot bomo potrebovali golaža. To je lahko tudi krompirjevka ali ostanek kakšne juhe. Dodamo tudi 1-2 žlici paradižnikove mezge, malo gorčice, zgostimo ... Okus obogatimo z žlico vina ali domačega kisa. ... Zraven ponudimo krompir, polento …