Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. december 2024 ob 07-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. december 2024 ob 06-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. december 2024 ob 05-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. december 2024 ob 20-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. december 2024 ob 19-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. december 2024 ob 18-ih
Muzej SMO Slovensko multimedialno okno v Špetru v Beneški Sloveniji praznuje, saj je odprt že več kot deset let, poroča petnajstdnevnik Dom. Ta izjemen prostor, odprt leta 2013, je nastal v sklopu evropskega projekta JezikLingua, z namenom ohranjanja in vrednotenja bogate kulture ter krajine ob meji med Italijo in Slovenijo. Danes in jutri v muzeju poteka sklepna prireditev ob 10-letnici delovanja. Eden od gostov je podpredsednik slovenske vlade in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon, novinarka Lucija Tavčar pa se bo pogovarjala z direktorico muzeja Donatello Ruttar. Jutrišnji kulturni program ima naslov Poezija je popotnica in kos kruha. Sledila bo predstavitev publikacije V spomin na Valentina Staniča in njegovo predanost ‘zapostavljenim’ in dokumentarca Valentin Stanič, Božji ekolog.
Zgodba se nanaša na starozavezno pripoved o izhodu ...
Iz knjige Zgodbe s semeni upanja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Jan Robín je kemik in ljubiteljski botanik, pravi, da je skrb za rastline ena sama ljubezen. Izdal je tudi priročnik z naslovom Ne pozabi na rože, v Svetovalnici pa odgovarjal na vprašanja poslušalk in poslušalcev.
V adventni soboti smo z Alenko Rebula premislili čas priprave in upočasnitve. Ob vsakodnevnih obveznostih v adventu običajno samo še dodajamo, še več je službenih srečevanj, druženj, čas jemljejo tudi nakupovanja daril in ostale priprave na praznike. Kako v miru in izpolnjujoče iskati poti do osrečujočih praznikov za vse, saj si ne želimo vsi istega, smo se pogovarjali.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kako shraniti potico, da ostane dolgo sveža, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je odgovorila, da pečeno potico po desetih minutah vzamemo iz modela in jo postavimo na desko ali pladenj. Položimo jo na peki papir ali pa papirnato brisačo, pokrijemo jo s prtičkom. To postavimo v polivinil vrečko, ki jo zapremo in pustimo potico, da se ohladi. Ohlajeno potico pa zavijemo v folijo za živila in postavimo v vrečko ter hranimo na hladnem. Tako lahko počaka tudi dva ali tri tedne.