Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. november 2024 ob 13-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. november 2024 ob 12-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. november 2024 ob 11-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. november 2024 ob 09-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. november 2024 ob 08-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. november 2024 ob 07-ih
Imel sem eno samo željo: popolnoma se podariti Bogu. Zato ...
Iz knjige Zgodbe s semeni upanja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Naša gostja v nedeljski kmetijsski oddaji je Polona Globočnik, ki na Dunaju deluje na avstrijski Kmetijski zbornici. Z njo smo se pogovarjali o EU enoletni preložitvi začetka izvajanja lani sprejete uredbe EU o krčenju gozdov. V drugem delu pa je mag. Miran Mihelič, dir. Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja pojasnil terminske roke za izdajo odločb za OMD plačila.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. november 2024 ob 05-ih
V oddaji Za življenje smo gostili dr. Sebastjana Kristoviča, ki je opozoril na prednosti neuporabe tehnologije zlasti v otroških letih.
V oddaji Moja zgodba smo govorili o požigu cerkve sv. Antona Puščavnika v Železnikih 22. novembra 1944. Gosta sta bila 95-letni Konrad Triler, ki je to kot 15 letnik videl in tudi reševal dragocenosti iz cerkve in pa upokojeni profesor zgodovine in geografije, nekdanji politik Vincencij Demšar. O tem v Železnikih pripravljajo tudi razstavo na katero vas prav lepo vabimo.
Na Gospodarskem razstavišču so odprli 40. Slovenski knjižni sejem s sloganom Knjigo moraš imeti rad. Letošnji 40. Slovenski knjižni sejem, ki ga pripravlja Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici Slovenije, bo na 5000 kvadratnih mestih ponudil več kot 280 dogodkov. V Galeriji Božidar Jakac - Muzeju moderne in sodobne umetnosti v Kostanjevici na Krki je na ogled njihova največja razstava do zdaj, na kateri predstavljajo dela nove stvarnosti in realizma v Srednji Evropi v obdobju med letoma 1925 in 1933.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Enolončnica je dobra, močna, okusna juha. Ena takih je ješprenj, ki je odličen, tudi če je brez mesa. Ješprenj dobro operemo in namočimo. Nato ga (najbolje naslednji dan) v tej vodi tudi skuhamo do vrenja. To vodo odlijemo in zalijemo z vročo vodo ter dodamo kuhat še zelenjavo (na kocke narežemo korenje, korenino zelene, grah ... ). Zabelimo ga lahko s slanino, zaseko, ocvirki, dodamo lahko strt česen in malo kuhanega fižola. Okus bo dopolnil tudi zelen peteršilj. Ješprenj bo povsem drugega okusa, če se bo hkrati v njem skuhala še kranjska klobasa. V tem času lahko pripravljamo tudi že jedi na žico iz kisle repe ali zelja. Seveda ne gre brez krompirja, stlačenemu dodamo strt česen in zabelimo z vročimi ocvirki ali zaseko. Enolončnice lahko čakajo, lahko jih pogrevamo ...
Zinka Lorger ima posebno zgodbo. Kljub težkim preizkušnjam je ohranila pozitivnost. Srečali smo jo v Vojniku med kolesarskim tradicionalnim romanjem. Ob njeni skorajšnji sto letnici rojstva in našem jubileju tridesetih let rednega oddajanja, smo jo vprašali po mnenju o radiu, zakaj nas posluša, kaj najraje in kako se piše tudi njena zgodba življenja.