Oddajo Petkov večer smo napolnili z glasbo, v kateri se prepletajo popularne melodije s tremi izjemnimi klasičnimi glasovi. Trio Vivere, ki ga sestavljajo Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Rok Ferenčak, je na preteklem festivalu Melodije morja in sonca osvojil občinstvo s pesmijo Kanconeta. Matjaž in Aljaž sta v studiu pripovedovala o koncertih, pesmih in prigodah zasedbe.
Oddajo Petkov večer smo napolnili z glasbo, v kateri se prepletajo popularne melodije s tremi izjemnimi klasičnimi glasovi. Trio Vivere, ki ga sestavljajo Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Rok Ferenčak, je na preteklem festivalu Melodije morja in sonca osvojil občinstvo s pesmijo Kanconeta. Matjaž in Aljaž sta v studiu pripovedovala o koncertih, pesmih in prigodah zasedbe.
Oddajo Petkov večer smo napolnili z glasbo, v kateri se prepletajo popularne melodije s tremi izjemnimi klasičnimi glasovi. Trio Vivere, ki ga sestavljajo Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Rok Ferenčak, je na preteklem festivalu Melodije morja in sonca osvojil občinstvo s pesmijo Kanconeta. Matjaž in Aljaž sta v studiu pripovedovala o koncertih, pesmih in prigodah zasedbe.
V oddajo Petkov večer je prišel zanimiv gost, ki se glasbi posveča že 40 let. Ustvaril je množico pop-rock hitov, pod kožo pa so nam prišle tudi melodije, ki jih je napisal za seriji Naša mala klinika ter Nova dvajseta. Zdaj ustvarja sam, dolga leta pa je bil gonilo skupine Big Foot Mama. Z nami je bil Miha Guštin - Gušti.
V oddajo Petkov večer je prišel zanimiv gost, ki se glasbi posveča že 40 let. Ustvaril je množico pop-rock hitov, pod kožo pa so nam prišle tudi melodije, ki jih je napisal za seriji Naša mala klinika ter Nova dvajseta. Zdaj ustvarja sam, dolga leta pa je bil gonilo skupine Big Foot Mama. Z nami je bil Miha Guštin - Gušti.
Petkov večer je tokrat nastajal v živo z našega kolesarskega romanja. Zbrani smo bili v Domu sv. Jožefa v Celju. Radijski sodelavci smo z vami delili utrinke z že prevoženih kilometrov našega romanja.
Petkov večer je tokrat nastajal v živo z našega kolesarskega romanja. Zbrani smo bili v Domu sv. Jožefa v Celju. Radijski sodelavci smo z vami delili utrinke z že prevoženih kilometrov našega romanja.
Petkov večer pa je prinesel druženje z vami, dragi poslušalci, klepet ob vašem glasbenem izboru.
Petkov večer pa je prinesel druženje z vami, dragi poslušalci, klepet ob vašem glasbenem izboru.
Oddaja Petkov večer je predvsem prinesla raznoliko glasbo ter nekaj vabil, kje jo v prihajajočih dneh poiskati.
Oddaja Petkov večer je predvsem prinesla raznoliko glasbo ter nekaj vabil, kje jo v prihajajočih dneh poiskati.
Spet smo prisluhnili nekaj kratkim duhovitim zgodbam, ki jih je zapisal duhovnik Karel Gržan in jih zbral v knjigi “Jaz, Čarli Čeplin”, ki jo je izdala založba Ognjišče.
Spet smo prisluhnili nekaj kratkim duhovitim zgodbam, ki jih je zapisal duhovnik Karel Gržan in jih zbral v knjigi “Jaz, Čarli Čeplin”, ki jo je izdala založba Ognjišče.
Petkov večer je tokrat prinesel sproščen klepet z vami, dragi poslušalci. Lovili smo utrinke s krajev, kjer preživljate večerne trenutke, ter vam dali možnost, da nekomu posvetite melodijo.
Petkov večer je tokrat prinesel sproščen klepet z vami, dragi poslušalci. Lovili smo utrinke s krajev, kjer preživljate večerne trenutke, ter vam dali možnost, da nekomu posvetite melodijo.
Petkov večer je skušal prinesti osvežitev. Tokrat ne glasbene, ampak besedno. Slišali ste tri kratke humoreske duhovnika Karla Gržana, ki jih je izdal v knjigi založbe Ognjišče Jaz, Čarli Čeplin.
Tokrat smo razmišljali o odgovorih na vprašanja današnjega časa, ki jih lahko daje Cerkev po občestvu. Kaj sploh je živo občestvo in kako skrbeti za njegovo rast? Kakšna je vloga duhovnika v njem in kako vanj pritegniti oddaljene od Cerkve? Z nami je bil župnik iz župnije Ljubljana – Kašelj / Zalog Andrej Maksimilijan Gósek.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 05-ih
Gostili smo ustavnega sodnika dr. Klemena Jakliča. Z njim smo spregovorili o tem, ali evropska unija potrebuje spremembe in o demokraciji pri nas.
Na sporedu so bile Pravne zagate. Gostja je bila odvetnica Mateja Maček.
Potrebujemo tri glavne sestavine: paradižnik, papriko in čebulo. Osnovno pravilo je, da toliko kot je paradižnika, naj bo tudi paprike. Slednja je lahko vseh barv, se pravi rdeča, zelena, rumena. Tudi paradižnik je lahko zelo zrel ali pa tak, ki je komaj dozorel, rdeč in še malo zelen. Paradižnik zmeljemo in ga damo čez noč v vrečo iz blaga, da se odcedi. To stehtamo in pripravimo še ustrezno količino paprike in čebule (npr. za 5 kg čebule 4-6 kg paprike in 5 deblih čebul). Očiščeno in narezano papriko in čebulo prav tako narežemo na mesoreznico. Vse skupaj naložimo na namaščeno posodo (lahko damo mast ali olje ali oboje). Ob mešanju kuhamo približno 2 uri. Ko začne vreti, pa stalno mešamo. Dodamo do 2 žlici soli, 1-2 žlici sladkorja in še 3-4 dl olja. Da je dovolj kuhamo preverimo tako, da damo žlico na krožnik, potegnemo na sredini in če se polovici ne združita, je v redu kuhano. Ajvar nalagamo v vroče kozarce, dobro zapremo in počasi ohlajamo. K paradižniku lahko dodamo tudi tri ali štiri domače feferone. Okus bo prijetnejši, seveda če družini to odgovarja.
Tokrat smo se posvetili poeziji Dejana Kosa. Pesmi iz njegove pesniške zbirke Zahvalni spevi so globoka, filozofska razmišljanja o smislu, življenju in Bogu, so molitve in so seveda poezija.
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.