Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 06-ih

Radio Ognjišče

16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 06-ih

Radio Ognjišče

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 06-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 14-ih

Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 14-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 14-ih
VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 14-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 13-ih

Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 13-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 13-ih
VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 13-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 12-ih

Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 12-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 12-ih
VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 12-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 11-ih

Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 11-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 11-ih
VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 11-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 10-ih

Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 10-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 10-ih
VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 10-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 09-ih

Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 09-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 09-ih
VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 09-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 08-ih

Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 08-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 08-ih
VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 8. do 9. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 08-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 07-ih

Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 07-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 07-ih
VEČ ...|16. 4. 2025
Program Radia Ognjišče od 7. do 8. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 16. april 2025 ob 07-ih

Radio Ognjišče

Priporočamo
|
Aktualno

Svetovalnica

VEČ ...|16. 4. 2025
Pravne zagate

Odvetnica Mateja Maček je svetovala pri pravnih zagatah. 

Pravne zagate

Odvetnica Mateja Maček je svetovala pri pravnih zagatah. 

Nataša Ličen

svetovanje

Duhovna misel

VEČ ...|16. 4. 2025
Zbiralec skrbi

Sredi vasi je bil trg, ki so ga obkrožala drevesa. Na trgu so se shajali ljudje, ki so zbirali stvari, katere so drugi zavrgli ...

Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Zbiralec skrbi

Sredi vasi je bil trg, ki so ga obkrožala drevesa. Na trgu so se shajali ljudje, ki so zbirali stvari, katere so drugi zavrgli ...

Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Pavle Ravnohrib

duhovnost

Sol in luč

VEČ ...|15. 4. 2025
Gregor Čušin - Strmenje

Po večkrat ponatisnjeni uspešnici Vita Dolorosa je dramski igralec Gregor Čušin navdih za svojo novo zbirko kratkih zgodb Strmenje poiskal v evangeljskih odlomkih, ki niso nujno vezani na dogodke velikega tedna. Zgodbe, knjiga je izšla pri založbi Iskreni, včasih zvesto sledijo svetopisemski predlogi, včasih se od nje precej oddaljijo, prav vedno pa zadenejo bralca v srce in dušo. Tri zgodbe je za oddajo Sol in luč prebral kar avtor sam. 

Gregor Čušin - Strmenje

Po večkrat ponatisnjeni uspešnici Vita Dolorosa je dramski igralec Gregor Čušin navdih za svojo novo zbirko kratkih zgodb Strmenje poiskal v evangeljskih odlomkih, ki niso nujno vezani na dogodke velikega tedna. Zgodbe, knjiga je izšla pri založbi Iskreni, včasih zvesto sledijo svetopisemski predlogi, včasih se od nje precej oddaljijo, prav vedno pa zadenejo bralca v srce in dušo. Tri zgodbe je za oddajo Sol in luč prebral kar avtor sam. 

Tadej Sadar

duhovnostkultura

Globine

VEČ ...|11. 3. 2025
Dialog z ateizmom #3 - Ali je verovati razumno?

Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Dialog z ateizmom #3 - Ali je verovati razumno?

Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Blaž Lesnik

duhovnostvzgoja

Naš gost

VEČ ...|5. 4. 2025
Igor Tuta

Igor Tuta je pred kratkim praznoval osemdesetletnico. Je vsestranski kulturni delavec, s pomembno in dolgoletno vlogo med Slovenci v zamejskem prostoru. Vso svojo delovno dobo je posvetil Radiu Trst A, sodeloval je tudi pri številnih televizijskih dokumentarnih oddajah. Od otroštva predan skavt, tudi po njegovi zaslugi je v tržaškem okolju to gibanje zelo živo. Med njegovimi vidnejšimi zanimanji je tudi filatelija. V zadnjih letih pa se največ posveča publicistiki. 

Igor Tuta

Igor Tuta je pred kratkim praznoval osemdesetletnico. Je vsestranski kulturni delavec, s pomembno in dolgoletno vlogo med Slovenci v zamejskem prostoru. Vso svojo delovno dobo je posvetil Radiu Trst A, sodeloval je tudi pri številnih televizijskih dokumentarnih oddajah. Od otroštva predan skavt, tudi po njegovi zaslugi je v tržaškem okolju to gibanje zelo živo. Med njegovimi vidnejšimi zanimanji je tudi filatelija. V zadnjih letih pa se največ posveča publicistiki. 

Nataša Ličen

spominživljenjekultura

Kulturni utrinki

VEČ ...|16. 4. 2025
O razstavi Barok in o razstavi obarvanih fotografij ljubljanskega potresa

Predstavitev dveh razstav. V Narodni galeriji so na ogled biseri baroka, v NUK-u pa razstava obarvanih fotografij iz časa rušilnega potresa v Ljubljani.

O razstavi Barok in o razstavi obarvanih fotografij ljubljanskega potresa

Predstavitev dveh razstav. V Narodni galeriji so na ogled biseri baroka, v NUK-u pa razstava obarvanih fotografij iz časa rušilnega potresa v Ljubljani.

Jure Sešek

kulturaliteraturalikovna umetnostglasbagledališčefilmbaroknarodna galerija. NUKfotorgrafije o lj. potresu

Komentar Domovina.je

VEČ ...|16. 4. 2025
Erika Ašič: Kaj storim jaz? 

Smo v tednu med cvetno nedeljo in veliko nočjo. Oboje je praznik veselja, slavljenja. Toda vmes je veliki petek. Nepredstavljivo trpljenje.

Erika Ašič: Kaj storim jaz? 

Smo v tednu med cvetno nedeljo in veliko nočjo. Oboje je praznik veselja, slavljenja. Toda vmes je veliki petek. Nepredstavljivo trpljenje.

Erika Ašič

komentarpolitikadružba

Spominjamo se

VEČ ...|16. 4. 2025
Spominjamo se dne 16. 4.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 16. 4.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|16. 4. 2025
Potica – testo in nadev

Potica ne sme manjkati pri žegnu jedi za veliko noč. Sestro Nikolino smo vprašali, na kaj biti pozoren pri pripravi testa. Prvi nasvet je bil, da si pravočasno pripravimo vse sestavine – najbolje že zvečer, da niso do zadnjega v hladilniku. Potem moramo paziti, da sestavljamo po receptu. Pomembno je, da testo dobro pregnetemo. Ker med tem postaja trdo, lahko po potrebi prilijemo še kakšno žlico mleka. Če gnetemo prekratek čas, ne dobimo prave trdote in potem imamo testo, ki počasi vzhaja in poka. Pri gnetenju se mora ločiti od sklede pa tudi od rok. Če je še zelo mehko in se drži rok, dodamo ščepec oziroma žlico moke in še malo pognetemo. Nato mora testo dovolj časa vzhajati – uro in pol in pri tem ga bo še enkrat več. Če nadev še ni do konca pripravljen, testo še malo pognetemo. Da je dovolj vzhajano, preverimo tako, da gremo s prstom v testo in se mora lepo dvigniti. Razvaljamo ga po pomokanem prtu, in sicer enakomerno, tanko. Če pri valjanju nastanejo debeli robovi, jih s koleščkom odrežemo in naredimo kakšen brioš. Kaj pa nadev – kaj storimo, če ga je preveč in kaj, če ga je premalo? Namazati moramo bogato, pravi sestra Nikolina, a ne preveč, sicer bo potica slaninasta. Če je nadeva preveč, ga lahko spravimo in ga bomo uporabili naslednjič. Če pa je nadeva premalo, namažemo bolj tanko in mogoče bolj bogato posujemo z rozinami, ki smo jih namočili v rumu. Nenamazan kos lahko posujemo samo z rozinami ali pa ga celo odrežemo. Potico zavijamo z roko. Zavijati začnemo na robu in pazimo, da je zavito testo.

Potica – testo in nadev

Potica ne sme manjkati pri žegnu jedi za veliko noč. Sestro Nikolino smo vprašali, na kaj biti pozoren pri pripravi testa. Prvi nasvet je bil, da si pravočasno pripravimo vse sestavine – najbolje že zvečer, da niso do zadnjega v hladilniku. Potem moramo paziti, da sestavljamo po receptu. Pomembno je, da testo dobro pregnetemo. Ker med tem postaja trdo, lahko po potrebi prilijemo še kakšno žlico mleka. Če gnetemo prekratek čas, ne dobimo prave trdote in potem imamo testo, ki počasi vzhaja in poka. Pri gnetenju se mora ločiti od sklede pa tudi od rok. Če je še zelo mehko in se drži rok, dodamo ščepec oziroma žlico moke in še malo pognetemo. Nato mora testo dovolj časa vzhajati – uro in pol in pri tem ga bo še enkrat več. Če nadev še ni do konca pripravljen, testo še malo pognetemo. Da je dovolj vzhajano, preverimo tako, da gremo s prstom v testo in se mora lepo dvigniti. Razvaljamo ga po pomokanem prtu, in sicer enakomerno, tanko. Če pri valjanju nastanejo debeli robovi, jih s koleščkom odrežemo in naredimo kakšen brioš. Kaj pa nadev – kaj storimo, če ga je preveč in kaj, če ga je premalo? Namazati moramo bogato, pravi sestra Nikolina, a ne preveč, sicer bo potica slaninasta. Če je nadeva preveč, ga lahko spravimo in ga bomo uporabili naslednjič. Če pa je nadeva premalo, namažemo bolj tanko in mogoče bolj bogato posujemo z rozinami, ki smo jih namočili v rumu. Nenamazan kos lahko posujemo samo z rozinami ali pa ga celo odrežemo. Potico zavijamo z roko. Zavijati začnemo na robu in pazimo, da je zavito testo.

Matjaž Merljak

kuhajmo