Tokrat smo spregovorili o nevarnosti požarov zaradi neustrezne kurilne naprave na trdno gorivo, nepravilnega kurjenja in opozorili tudi na onesnaževanje zraka. Dimnikarji med drugim opozarjajo, da področje malih kurilnih naprav, nad katerim že stoletja bdi dimnikarska dejavnost, zahteva resne spremembe. V našem studiu je bil Simon Dovrtel, predsednik Sekcije dimnikarjev na Obrtni zbornici Slovenije.
Tokrat smo spregovorili o nevarnosti požarov zaradi neustrezne kurilne naprave na trdno gorivo, nepravilnega kurjenja in opozorili tudi na onesnaževanje zraka. Dimnikarji med drugim opozarjajo, da področje malih kurilnih naprav, nad katerim že stoletja bdi dimnikarska dejavnost, zahteva resne spremembe. V našem studiu je bil Simon Dovrtel, predsednik Sekcije dimnikarjev na Obrtni zbornici Slovenije.
Tokrat smo spregovorili o nevarnosti požarov zaradi neustrezne kurilne naprave na trdno gorivo, nepravilnega kurjenja in opozorili tudi na onesnaževanje zraka. Dimnikarji med drugim opozarjajo, da področje malih kurilnih naprav, nad katerim že stoletja bdi dimnikarska dejavnost, zahteva resne spremembe. V našem studiu je bil Simon Dovrtel, predsednik Sekcije dimnikarjev na Obrtni zbornici Slovenije.
Gostili smo našo redno gostjo Bojano Košnik strokovnjakinjo na področju bontona. Odgovarjala je na vprašanja o vedenju v cerkvi, pri jedi, oblačenju, omenili pa smo tudi spodrsljaj Lee Sirk na letošnji Emi.
Gostili smo našo redno gostjo Bojano Košnik strokovnjakinjo na področju bontona. Odgovarjala je na vprašanja o vedenju v cerkvi, pri jedi, oblačenju, omenili pa smo tudi spodrsljaj Lee Sirk na letošnji Emi.
Gostili smo našo redno gostjo Bojano Košnik strokovnjakinjo na področju bontona. Odgovarjala je na vprašanja o vedenju v cerkvi, pri jedi, oblačenju, omenili pa smo tudi spodrsljaj Lee Sirk na letošnji Emi.
Gostili smo našo redno gostjo Bojano Košnik strokovnjakinjo na področju bontona. Odgovarjala je na vprašanja o vedenju v cerkvi, pri jedi, oblačenju, omenili pa smo tudi spodrsljaj Lee Sirk na letošnji Emi.
Tokrat ste spraševali o skuti v jabolčnem zavitku, zakaj je ocvirkovka preveč mehka, uporabi pirine moke za krofe, zakaj se olje pri cvrenju peni, zakaj se testo za pohorsko omleto prime na pekač, kako je z zamrzovanjem testa za krofe, uporabi masla in margarine ter jušne kocke, kako doma izdelati listnato testo.
Tokrat ste spraševali o skuti v jabolčnem zavitku, zakaj je ocvirkovka preveč mehka, uporabi pirine moke za krofe, zakaj se olje pri cvrenju peni, zakaj se testo za pohorsko omleto prime na pekač, kako je z zamrzovanjem testa za krofe, uporabi masla in margarine ter jušne kocke, kako doma izdelati listnato testo.
Tokrat ste spraševali o skuti v jabolčnem zavitku, zakaj je ocvirkovka preveč mehka, uporabi pirine moke za krofe, zakaj se olje pri cvrenju peni, zakaj se testo za pohorsko omleto prime na pekač, kako je z zamrzovanjem testa za krofe, uporabi masla in margarine ter jušne kocke, kako doma izdelati listnato testo.
Tokrat ste spraševali o skuti v jabolčnem zavitku, zakaj je ocvirkovka preveč mehka, uporabi pirine moke za krofe, zakaj se olje pri cvrenju peni, zakaj se testo za pohorsko omleto prime na pekač, kako je z zamrzovanjem testa za krofe, uporabi masla in margarine ter jušne kocke, kako doma izdelati listnato testo.
Naš gost je bil Matjaž Maležič, ki nam je več zaupal o obrezovanju sadnega drevja. Kdaj se ga lotimo, na kaj moramo paziti ter nekaj o posebnostih, ki so lastne različnim vrstam sadnega drevja.
Naš gost je bil Matjaž Maležič, ki nam je več zaupal o obrezovanju sadnega drevja. Kdaj se ga lotimo, na kaj moramo paziti ter nekaj o posebnostih, ki so lastne različnim vrstam sadnega drevja.
Naš gost je bil Matjaž Maležič, ki nam je več zaupal o obrezovanju sadnega drevja. Kdaj se ga lotimo, na kaj moramo paziti ter nekaj o posebnostih, ki so lastne različnim vrstam sadnega drevja.
Naš gost je bil Matjaž Maležič, ki nam je več zaupal o obrezovanju sadnega drevja. Kdaj se ga lotimo, na kaj moramo paziti ter nekaj o posebnostih, ki so lastne različnim vrstam sadnega drevja.
Na dan zaljubljencev smo odprli temo spoštovanja in ljubezni v zakonu. Zakonca Zvonko in Dubrovka Turinski že več let vodita tečaj za pare, ki sloni na načelih starodavne modrosti iz Svetega pisma. Spregovorila sta o osnovnih načelih in poteku tega tečaja, ki pomaga tako zaročencem kot parom z dolgoletnim stažem.
Na dan zaljubljencev smo odprli temo spoštovanja in ljubezni v zakonu. Zakonca Zvonko in Dubrovka Turinski že več let vodita tečaj za pare, ki sloni na načelih starodavne modrosti iz Svetega pisma. Spregovorila sta o osnovnih načelih in poteku tega tečaja, ki pomaga tako zaročencem kot parom z dolgoletnim stažem.
Na dan zaljubljencev smo odprli temo spoštovanja in ljubezni v zakonu. Zakonca Zvonko in Dubrovka Turinski že več let vodita tečaj za pare, ki sloni na načelih starodavne modrosti iz Svetega pisma. Spregovorila sta o osnovnih načelih in poteku tega tečaja, ki pomaga tako zaročencem kot parom z dolgoletnim stažem.
Na dan zaljubljencev smo odprli temo spoštovanja in ljubezni v zakonu. Zakonca Zvonko in Dubrovka Turinski že več let vodita tečaj za pare, ki sloni na načelih starodavne modrosti iz Svetega pisma. Spregovorila sta o osnovnih načelih in poteku tega tečaja, ki pomaga tako zaročencem kot parom z dolgoletnim stažem.
Nataša Hanuna, karierna svetovalka, je pred Informativnimi dnevi svetovala o izbiri poklicne oziroma študijske poti. Zaradi hitrih sprememb na trgu dela postaja poklicno usmerjanje vse pomembnejše.
Nataša Hanuna, karierna svetovalka, je pred Informativnimi dnevi svetovala o izbiri poklicne oziroma študijske poti. Zaradi hitrih sprememb na trgu dela postaja poklicno usmerjanje vse pomembnejše.
Nataša Hanuna, karierna svetovalka, je pred Informativnimi dnevi svetovala o izbiri poklicne oziroma študijske poti. Zaradi hitrih sprememb na trgu dela postaja poklicno usmerjanje vse pomembnejše.
Nataša Hanuna, karierna svetovalka, je pred Informativnimi dnevi svetovala o izbiri poklicne oziroma študijske poti. Zaradi hitrih sprememb na trgu dela postaja poklicno usmerjanje vse pomembnejše.
V svetovalnici smo gostili Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Odgovorila je na vprašanja, ki so ostala neodgovorjena med prejšnjo oddajo, nanašala so se na prve spomladanske setve.
V svetovalnici smo gostili Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Odgovorila je na vprašanja, ki so ostala neodgovorjena med prejšnjo oddajo, nanašala so se na prve spomladanske setve.
V svetovalnici smo gostili Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Odgovorila je na vprašanja, ki so ostala neodgovorjena med prejšnjo oddajo, nanašala so se na prve spomladanske setve.
V svetovalnici smo gostili Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Odgovorila je na vprašanja, ki so ostala neodgovorjena med prejšnjo oddajo, nanašala so se na prve spomladanske setve.
Kulturni praznik nas vabi k razmišljanju o Prešernu, pomenu kulture, branja, pisanja. Z nami je duhovnik dr. Karel Gržan, ki je eden bolj plodovitih piscev sodobnega časa, njegova opus je širok - od otroške literature do filozofksih del. Prisluhnite pogovoru z njim.
Kulturni praznik nas vabi k razmišljanju o Prešernu, pomenu kulture, branja, pisanja. Z nami je duhovnik dr. Karel Gržan, ki je eden bolj plodovitih piscev sodobnega časa, njegova opus je širok - od otroške literature do filozofksih del. Prisluhnite pogovoru z njim.
Kulturni praznik nas vabi k razmišljanju o Prešernu, pomenu kulture, branja, pisanja. Z nami je duhovnik dr. Karel Gržan, ki je eden bolj plodovitih piscev sodobnega časa, njegova opus je širok - od otroške literature do filozofksih del. Prisluhnite pogovoru z njim.
Kulturni praznik nas vabi k razmišljanju o Prešernu, pomenu kulture, branja, pisanja. Z nami je duhovnik dr. Karel Gržan, ki je eden bolj plodovitih piscev sodobnega časa, njegova opus je širok - od otroške literature do filozofksih del. Prisluhnite pogovoru z njim.
V Svetovalnici smo gostili psihoterapetvko Majo Koren Kocjančič in govorili o mobingu in trpinčenju zaposlenih. Kako naj posameznik ravna, ko zazna tako početje, katera so samozaščitna ravnanja in kako naj postopa v stiku z nadrejenim z močnejšim egom. Kako krmariti med žaljivkami in visokimi zahtevami? To so vprašanja, ki smo jih zastavili naši gostji.
V Svetovalnici smo gostili psihoterapetvko Majo Koren Kocjančič in govorili o mobingu in trpinčenju zaposlenih. Kako naj posameznik ravna, ko zazna tako početje, katera so samozaščitna ravnanja in kako naj postopa v stiku z nadrejenim z močnejšim egom. Kako krmariti med žaljivkami in visokimi zahtevami? To so vprašanja, ki smo jih zastavili naši gostji.
V Svetovalnici smo gostili psihoterapetvko Majo Koren Kocjančič in govorili o mobingu in trpinčenju zaposlenih. Kako naj posameznik ravna, ko zazna tako početje, katera so samozaščitna ravnanja in kako naj postopa v stiku z nadrejenim z močnejšim egom. Kako krmariti med žaljivkami in visokimi zahtevami? To so vprašanja, ki smo jih zastavili naši gostji.
V Svetovalnici smo gostili psihoterapetvko Majo Koren Kocjančič in govorili o mobingu in trpinčenju zaposlenih. Kako naj posameznik ravna, ko zazna tako početje, katera so samozaščitna ravnanja in kako naj postopa v stiku z nadrejenim z močnejšim egom. Kako krmariti med žaljivkami in visokimi zahtevami? To so vprašanja, ki smo jih zastavili naši gostji.
V Svetovalnici je bila naša gostja odvetnica Mateja Maček, ki je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
V Svetovalnici je bila naša gostja odvetnica Mateja Maček, ki je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
V Svetovalnici je bila naša gostja odvetnica Mateja Maček, ki je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
V Svetovalnici je bila naša gostja odvetnica Mateja Maček, ki je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
V Svetovalnici smo se spoprijeli z naslednjim korakom priprave kruha iz kislega testa. Gostili smo mojstra peke odličnega ter večkrat nagrajenega kruha Jožeta Senegačnika.
V Svetovalnici smo se spoprijeli z naslednjim korakom priprave kruha iz kislega testa. Gostili smo mojstra peke odličnega ter večkrat nagrajenega kruha Jožeta Senegačnika.
V Svetovalnici smo se spoprijeli z naslednjim korakom priprave kruha iz kislega testa. Gostili smo mojstra peke odličnega ter večkrat nagrajenega kruha Jožeta Senegačnika.
V Svetovalnici smo se spoprijeli z naslednjim korakom priprave kruha iz kislega testa. Gostili smo mojstra peke odličnega ter večkrat nagrajenega kruha Jožeta Senegačnika.
Kako spečemo ribo, zakaj marmelada iz buhteljnov izteka, kako obdržati svežino kruha, kako narediti štrudelj iz brezglutenske moke in pico v krušni peči ... je v tokratni Svetovalnici povedala sestra Nikolina. V oddaji smo slišali tudi primera dobrih praks o pripravi rezancev (nudeljcev) in kuhanju štrukljev v peki papirju.
Kako spečemo ribo, zakaj marmelada iz buhteljnov izteka, kako obdržati svežino kruha, kako narediti štrudelj iz brezglutenske moke in pico v krušni peči ... je v tokratni Svetovalnici povedala sestra Nikolina. V oddaji smo slišali tudi primera dobrih praks o pripravi rezancev (nudeljcev) in kuhanju štrukljev v peki papirju.
Kako spečemo ribo, zakaj marmelada iz buhteljnov izteka, kako obdržati svežino kruha, kako narediti štrudelj iz brezglutenske moke in pico v krušni peči ... je v tokratni Svetovalnici povedala sestra Nikolina. V oddaji smo slišali tudi primera dobrih praks o pripravi rezancev (nudeljcev) in kuhanju štrukljev v peki papirju.
Kako spečemo ribo, zakaj marmelada iz buhteljnov izteka, kako obdržati svežino kruha, kako narediti štrudelj iz brezglutenske moke in pico v krušni peči ... je v tokratni Svetovalnici povedala sestra Nikolina. V oddaji smo slišali tudi primera dobrih praks o pripravi rezancev (nudeljcev) in kuhanju štrukljev v peki papirju.
V Svetovalnici smo gostili Malči Božnar in govorili o vsestranskosti medu, njegovi koristni uporabi v kozmetiki, kulinariki in za boljše počutje ter zdravje. Dotaknili smo se tudi drugih čebeljih pridelkov.
V Svetovalnici smo gostili Malči Božnar in govorili o vsestranskosti medu, njegovi koristni uporabi v kozmetiki, kulinariki in za boljše počutje ter zdravje. Dotaknili smo se tudi drugih čebeljih pridelkov.
V Svetovalnici smo gostili Malči Božnar in govorili o vsestranskosti medu, njegovi koristni uporabi v kozmetiki, kulinariki in za boljše počutje ter zdravje. Dotaknili smo se tudi drugih čebeljih pridelkov.
V Svetovalnici smo gostili Malči Božnar in govorili o vsestranskosti medu, njegovi koristni uporabi v kozmetiki, kulinariki in za boljše počutje ter zdravje. Dotaknili smo se tudi drugih čebeljih pridelkov.
Na mednarodni dan brez cigarete smo govorili o pomenu preventive, varovanja in krepitve zdravja otrok in mladostnikov. Kaj so največji izzivi pri področju zasvojenosti in kako jim sledi program Izberi zdravo življenje? Naša gostja je bila socialna delavka Špela Godnič iz Zavoda Izriis.
Na mednarodni dan brez cigarete smo govorili o pomenu preventive, varovanja in krepitve zdravja otrok in mladostnikov. Kaj so največji izzivi pri področju zasvojenosti in kako jim sledi program Izberi zdravo življenje? Naša gostja je bila socialna delavka Špela Godnič iz Zavoda Izriis.
Na mednarodni dan brez cigarete smo govorili o pomenu preventive, varovanja in krepitve zdravja otrok in mladostnikov. Kaj so največji izzivi pri področju zasvojenosti in kako jim sledi program Izberi zdravo življenje? Naša gostja je bila socialna delavka Špela Godnič iz Zavoda Izriis.
Na mednarodni dan brez cigarete smo govorili o pomenu preventive, varovanja in krepitve zdravja otrok in mladostnikov. Kaj so največji izzivi pri področju zasvojenosti in kako jim sledi program Izberi zdravo življenje? Naša gostja je bila socialna delavka Špela Godnič iz Zavoda Izriis.
Kava je opojna tekočina, brez katere si mnogi ne predstavljajo svojega vsakdana. Z nami v studiu je bil Tine Čokl, človek, ki o kavi ve zelo veliko in bo marsikaj zaupal tudi nam.
Kava je opojna tekočina, brez katere si mnogi ne predstavljajo svojega vsakdana. Z nami v studiu je bil Tine Čokl, človek, ki o kavi ve zelo veliko in bo marsikaj zaupal tudi nam.
Kava je opojna tekočina, brez katere si mnogi ne predstavljajo svojega vsakdana. Z nami v studiu je bil Tine Čokl, človek, ki o kavi ve zelo veliko in bo marsikaj zaupal tudi nam.
Kava je opojna tekočina, brez katere si mnogi ne predstavljajo svojega vsakdana. Z nami v studiu je bil Tine Čokl, človek, ki o kavi ve zelo veliko in bo marsikaj zaupal tudi nam.
Tokrat je bila naša gostja Patricija Lovišček, mati fanta z avtizmom in ustanoviteljica koprskega zavoda Modri december. V nekem intervjuju je dejala: Življenje z avtizmom nas lahko nauči živeti preprosteje, brez balasta, ki ga je v življenju zagotovo preveč.
Tokrat je bila naša gostja Patricija Lovišček, mati fanta z avtizmom in ustanoviteljica koprskega zavoda Modri december. V nekem intervjuju je dejala: Življenje z avtizmom nas lahko nauči živeti preprosteje, brez balasta, ki ga je v življenju zagotovo preveč.
Tokrat je bila naša gostja Patricija Lovišček, mati fanta z avtizmom in ustanoviteljica koprskega zavoda Modri december. V nekem intervjuju je dejala: Življenje z avtizmom nas lahko nauči živeti preprosteje, brez balasta, ki ga je v življenju zagotovo preveč.
Tokrat je bila naša gostja Patricija Lovišček, mati fanta z avtizmom in ustanoviteljica koprskega zavoda Modri december. V nekem intervjuju je dejala: Življenje z avtizmom nas lahko nauči živeti preprosteje, brez balasta, ki ga je v življenju zagotovo preveč.
Prisluhnite nasvetom glede priprave pogačice iz ocvirkov, marmelade iz mandarin, tortne podlage iz keksov in masla, krvavic, šipkove marmelade, kisa iz jabolk, krofov in potratne potice.
Prisluhnite nasvetom glede priprave pogačice iz ocvirkov, marmelade iz mandarin, tortne podlage iz keksov in masla, krvavic, šipkove marmelade, kisa iz jabolk, krofov in potratne potice.
Prisluhnite nasvetom glede priprave pogačice iz ocvirkov, marmelade iz mandarin, tortne podlage iz keksov in masla, krvavic, šipkove marmelade, kisa iz jabolk, krofov in potratne potice.
Prisluhnite nasvetom glede priprave pogačice iz ocvirkov, marmelade iz mandarin, tortne podlage iz keksov in masla, krvavic, šipkove marmelade, kisa iz jabolk, krofov in potratne potice.
Z nami je bila družinska zdravnica dr. Milena Blaž Kovač, govorili pa smo o podhranjenosti, ki je v času izobilja poseben izziv. Ob dveh milijardah pretežkih ljudi po svetu je namreč samo v Evropi kar 33 milijonov podhranjenih. Govorili smo o pravilni prehranski obravnavi, ki je ključ do zdravja oziroma predstavlja podporo zdravljenju pri bolnikih.
Z nami je bila družinska zdravnica dr. Milena Blaž Kovač, govorili pa smo o podhranjenosti, ki je v času izobilja poseben izziv. Ob dveh milijardah pretežkih ljudi po svetu je namreč samo v Evropi kar 33 milijonov podhranjenih. Govorili smo o pravilni prehranski obravnavi, ki je ključ do zdravja oziroma predstavlja podporo zdravljenju pri bolnikih.
Z nami je bila družinska zdravnica dr. Milena Blaž Kovač, govorili pa smo o podhranjenosti, ki je v času izobilja poseben izziv. Ob dveh milijardah pretežkih ljudi po svetu je namreč samo v Evropi kar 33 milijonov podhranjenih. Govorili smo o pravilni prehranski obravnavi, ki je ključ do zdravja oziroma predstavlja podporo zdravljenju pri bolnikih.
Z nami je bila družinska zdravnica dr. Milena Blaž Kovač, govorili pa smo o podhranjenosti, ki je v času izobilja poseben izziv. Ob dveh milijardah pretežkih ljudi po svetu je namreč samo v Evropi kar 33 milijonov podhranjenih. Govorili smo o pravilni prehranski obravnavi, ki je ključ do zdravja oziroma predstavlja podporo zdravljenju pri bolnikih.
V Svetovalnici smo tokrat naglas razmišljali o tem, kako drago življenje postaja za vse uporabnike televizije, interneta in telefonije. Paketi se postopoma dražijo, mnogi ostajajo ujeti v pogodbe, ki si jih ne želijo, menjava ponudnika terja veliko znanja. Z nami v studiu je bil Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije, ki je odgovarjal tudi na vaša vprašanja.
V Svetovalnici smo tokrat naglas razmišljali o tem, kako drago življenje postaja za vse uporabnike televizije, interneta in telefonije. Paketi se postopoma dražijo, mnogi ostajajo ujeti v pogodbe, ki si jih ne želijo, menjava ponudnika terja veliko znanja. Z nami v studiu je bil Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije, ki je odgovarjal tudi na vaša vprašanja.
V Svetovalnici smo tokrat naglas razmišljali o tem, kako drago življenje postaja za vse uporabnike televizije, interneta in telefonije. Paketi se postopoma dražijo, mnogi ostajajo ujeti v pogodbe, ki si jih ne želijo, menjava ponudnika terja veliko znanja. Z nami v studiu je bil Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije, ki je odgovarjal tudi na vaša vprašanja.
V Svetovalnici smo tokrat naglas razmišljali o tem, kako drago življenje postaja za vse uporabnike televizije, interneta in telefonije. Paketi se postopoma dražijo, mnogi ostajajo ujeti v pogodbe, ki si jih ne želijo, menjava ponudnika terja veliko znanja. Z nami v studiu je bil Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije, ki je odgovarjal tudi na vaša vprašanja.
V svetovalnici smo gostili Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Svetovala je o prvih setvah.
V svetovalnici smo gostili Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Svetovala je o prvih setvah.
V svetovalnici smo gostili Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Svetovala je o prvih setvah.
V svetovalnici smo gostili Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Svetovala je o prvih setvah.
Gostili smo strokovnjakinjo za kulturo vedenja Bojano Košnik Čuk, ki je odgovarjala na vprašanja o bontonu.
Gostili smo strokovnjakinjo za kulturo vedenja Bojano Košnik Čuk, ki je odgovarjala na vprašanja o bontonu.
Gostili smo strokovnjakinjo za kulturo vedenja Bojano Košnik Čuk, ki je odgovarjala na vprašanja o bontonu.
Gostili smo strokovnjakinjo za kulturo vedenja Bojano Košnik Čuk, ki je odgovarjala na vprašanja o bontonu.
Leto, ki se je izteklo, je bilo na nepremičninskem trgu precej dinamično. Kaj prinaša to leto tistim, ki iščejo pravo nepremičnino? Kako smotrna je prodaja v teh časih in kako se lotiti nakupa? Katere so prednosti sklenitve posla prek agencije in katere pasti, če se zadeve lotimo sami. V našem studiu je bila strokovnjakinja Karmen Vidmar.
Leto, ki se je izteklo, je bilo na nepremičninskem trgu precej dinamično. Kaj prinaša to leto tistim, ki iščejo pravo nepremičnino? Kako smotrna je prodaja v teh časih in kako se lotiti nakupa? Katere so prednosti sklenitve posla prek agencije in katere pasti, če se zadeve lotimo sami. V našem studiu je bila strokovnjakinja Karmen Vidmar.
Leto, ki se je izteklo, je bilo na nepremičninskem trgu precej dinamično. Kaj prinaša to leto tistim, ki iščejo pravo nepremičnino? Kako smotrna je prodaja v teh časih in kako se lotiti nakupa? Katere so prednosti sklenitve posla prek agencije in katere pasti, če se zadeve lotimo sami. V našem studiu je bila strokovnjakinja Karmen Vidmar.
Leto, ki se je izteklo, je bilo na nepremičninskem trgu precej dinamično. Kaj prinaša to leto tistim, ki iščejo pravo nepremičnino? Kako smotrna je prodaja v teh časih in kako se lotiti nakupa? Katere so prednosti sklenitve posla prek agencije in katere pasti, če se zadeve lotimo sami. V našem studiu je bila strokovnjakinja Karmen Vidmar.
V studiu se nam je pridružil arhitekt Jernej Markelj, tudi sodelavec Eko sklada, ki je povedal nekaj osnovnih dejstev o eko gradnji. Kakšna je ta gradnja, zakaj je bolj ekološko sprejemljiva ter bolj trajnostna in tudi o tem kakšne spodbude država namenja za tako gradnjo in obnovo že obstoječih stavb.
V studiu se nam je pridružil arhitekt Jernej Markelj, tudi sodelavec Eko sklada, ki je povedal nekaj osnovnih dejstev o eko gradnji. Kakšna je ta gradnja, zakaj je bolj ekološko sprejemljiva ter bolj trajnostna in tudi o tem kakšne spodbude država namenja za tako gradnjo in obnovo že obstoječih stavb.
V studiu se nam je pridružil arhitekt Jernej Markelj, tudi sodelavec Eko sklada, ki je povedal nekaj osnovnih dejstev o eko gradnji. Kakšna je ta gradnja, zakaj je bolj ekološko sprejemljiva ter bolj trajnostna in tudi o tem kakšne spodbude država namenja za tako gradnjo in obnovo že obstoječih stavb.
V studiu se nam je pridružil arhitekt Jernej Markelj, tudi sodelavec Eko sklada, ki je povedal nekaj osnovnih dejstev o eko gradnji. Kakšna je ta gradnja, zakaj je bolj ekološko sprejemljiva ter bolj trajnostna in tudi o tem kakšne spodbude država namenja za tako gradnjo in obnovo že obstoječih stavb.
V Svetovalnici bosta v novem letu enkrat mesečno z nami finančna strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek. V prvi oddaji sta odgovorila na vprašanje študentke, ki zaključuje študij in se želi odseliti na svoje. Na vrsto je prišlo tudi vprašanje upokojenega para in njune hčerke, ki pogosto potrebuje denar.
V Svetovalnici bosta v novem letu enkrat mesečno z nami finančna strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek. V prvi oddaji sta odgovorila na vprašanje študentke, ki zaključuje študij in se želi odseliti na svoje. Na vrsto je prišlo tudi vprašanje upokojenega para in njune hčerke, ki pogosto potrebuje denar.
V Svetovalnici bosta v novem letu enkrat mesečno z nami finančna strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek. V prvi oddaji sta odgovorila na vprašanje študentke, ki zaključuje študij in se želi odseliti na svoje. Na vrsto je prišlo tudi vprašanje upokojenega para in njune hčerke, ki pogosto potrebuje denar.
V Svetovalnici bosta v novem letu enkrat mesečno z nami finančna strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek. V prvi oddaji sta odgovorila na vprašanje študentke, ki zaključuje študij in se želi odseliti na svoje. Na vrsto je prišlo tudi vprašanje upokojenega para in njune hčerke, ki pogosto potrebuje denar.
Naša redna gostja, odvetnica Mateja Maček je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
Naša redna gostja, odvetnica Mateja Maček je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
Naša redna gostja, odvetnica Mateja Maček je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
Naša redna gostja, odvetnica Mateja Maček je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
Kljub temu, da je tudi v Sloveniji, podobno kot v drugih evropskih državah, rak med najpogostejšimi vzroki smrti, se o njem ne pogovarjamo radi. Če se pojavijo težave, si zlasti moški pred njimi zatiskajo oči in ne poiščejo pomoči. Društvo onkoloških bolnikov Slovenije z več kot 50 prostovoljci pomaga z izkušnjami, organizira samopomoč bolnikov z rakom, ozavešča. Podpredsednica društva Breda Brezovar Goljar in ambasador akcije Pravi moški sta spregovorila o svoji izkušnji soočanja z rakom in pomoči drugim.
Kljub temu, da je tudi v Sloveniji, podobno kot v drugih evropskih državah, rak med najpogostejšimi vzroki smrti, se o njem ne pogovarjamo radi. Če se pojavijo težave, si zlasti moški pred njimi zatiskajo oči in ne poiščejo pomoči. Društvo onkoloških bolnikov Slovenije z več kot 50 prostovoljci pomaga z izkušnjami, organizira samopomoč bolnikov z rakom, ozavešča. Podpredsednica društva Breda Brezovar Goljar in ambasador akcije Pravi moški sta spregovorila o svoji izkušnji soočanja z rakom in pomoči drugim.
Kljub temu, da je tudi v Sloveniji, podobno kot v drugih evropskih državah, rak med najpogostejšimi vzroki smrti, se o njem ne pogovarjamo radi. Če se pojavijo težave, si zlasti moški pred njimi zatiskajo oči in ne poiščejo pomoči. Društvo onkoloških bolnikov Slovenije z več kot 50 prostovoljci pomaga z izkušnjami, organizira samopomoč bolnikov z rakom, ozavešča. Podpredsednica društva Breda Brezovar Goljar in ambasador akcije Pravi moški sta spregovorila o svoji izkušnji soočanja z rakom in pomoči drugim.
Kljub temu, da je tudi v Sloveniji, podobno kot v drugih evropskih državah, rak med najpogostejšimi vzroki smrti, se o njem ne pogovarjamo radi. Če se pojavijo težave, si zlasti moški pred njimi zatiskajo oči in ne poiščejo pomoči. Društvo onkoloških bolnikov Slovenije z več kot 50 prostovoljci pomaga z izkušnjami, organizira samopomoč bolnikov z rakom, ozavešča. Podpredsednica društva Breda Brezovar Goljar in ambasador akcije Pravi moški sta spregovorila o svoji izkušnji soočanja z rakom in pomoči drugim.
Sestra Nikolina bo gostja Svetovalnice tudi v letu 2019. Danes ste jo spraševali: kako narediti pecivo iz listnatega testa, kako pripraviti kuhane štruklje, o pretakanju jabolčnega kisa, testu za ajdov kruh, zakaj se kruh drobi, o pripravi snežnih kep in testa za zavitek.
Sestra Nikolina bo gostja Svetovalnice tudi v letu 2019. Danes ste jo spraševali: kako narediti pecivo iz listnatega testa, kako pripraviti kuhane štruklje, o pretakanju jabolčnega kisa, testu za ajdov kruh, zakaj se kruh drobi, o pripravi snežnih kep in testa za zavitek.
Sestra Nikolina bo gostja Svetovalnice tudi v letu 2019. Danes ste jo spraševali: kako narediti pecivo iz listnatega testa, kako pripraviti kuhane štruklje, o pretakanju jabolčnega kisa, testu za ajdov kruh, zakaj se kruh drobi, o pripravi snežnih kep in testa za zavitek.
Sestra Nikolina bo gostja Svetovalnice tudi v letu 2019. Danes ste jo spraševali: kako narediti pecivo iz listnatega testa, kako pripraviti kuhane štruklje, o pretakanju jabolčnega kisa, testu za ajdov kruh, zakaj se kruh drobi, o pripravi snežnih kep in testa za zavitek.
Restavrator Rok Valjavec pravi, da bomo morda le še dve desetletji po domovih in še največ na podstrešjih odkrivali staro masivno pohištvo in druge predmete preteklih rodov, ki so bili delo mojstrskih obrtnikov. Kaj so tako imenovane starine, kako skrbeti zanje, kako jim določimo vrednost, kako teče postopek restavriranja in podobno, je povedal v Svetovalnici.
Restavrator Rok Valjavec pravi, da bomo morda le še dve desetletji po domovih in še največ na podstrešjih odkrivali staro masivno pohištvo in druge predmete preteklih rodov, ki so bili delo mojstrskih obrtnikov. Kaj so tako imenovane starine, kako skrbeti zanje, kako jim določimo vrednost, kako teče postopek restavriranja in podobno, je povedal v Svetovalnici.
Restavrator Rok Valjavec pravi, da bomo morda le še dve desetletji po domovih in še največ na podstrešjih odkrivali staro masivno pohištvo in druge predmete preteklih rodov, ki so bili delo mojstrskih obrtnikov. Kaj so tako imenovane starine, kako skrbeti zanje, kako jim določimo vrednost, kako teče postopek restavriranja in podobno, je povedal v Svetovalnici.
Restavrator Rok Valjavec pravi, da bomo morda le še dve desetletji po domovih in še največ na podstrešjih odkrivali staro masivno pohištvo in druge predmete preteklih rodov, ki so bili delo mojstrskih obrtnikov. Kaj so tako imenovane starine, kako skrbeti zanje, kako jim določimo vrednost, kako teče postopek restavriranja in podobno, je povedal v Svetovalnici.
Vsak berač svojo malho hvali. Če imamo v mislih našo radijsko malho oddaj, potem se med berače težje uvrščamo. Vsak dan v radijski arhiv prileti kopica oddaj, rubrik, ki si jih lahko poslušalci zavrtite kadarkoli. O tem, kako uporabljati ta obširen arhiv (trenutno z 72-timi oddajami) sta spregovorila radijska sodelavca Izidor Šček in Andrej Jerman.
Vsak berač svojo malho hvali. Če imamo v mislih našo radijsko malho oddaj, potem se med berače težje uvrščamo. Vsak dan v radijski arhiv prileti kopica oddaj, rubrik, ki si jih lahko poslušalci zavrtite kadarkoli. O tem, kako uporabljati ta obširen arhiv (trenutno z 72-timi oddajami) sta spregovorila radijska sodelavca Izidor Šček in Andrej Jerman.
Vsak berač svojo malho hvali. Če imamo v mislih našo radijsko malho oddaj, potem se med berače težje uvrščamo. Vsak dan v radijski arhiv prileti kopica oddaj, rubrik, ki si jih lahko poslušalci zavrtite kadarkoli. O tem, kako uporabljati ta obširen arhiv (trenutno z 72-timi oddajami) sta spregovorila radijska sodelavca Izidor Šček in Andrej Jerman.
Vsak berač svojo malho hvali. Če imamo v mislih našo radijsko malho oddaj, potem se med berače težje uvrščamo. Vsak dan v radijski arhiv prileti kopica oddaj, rubrik, ki si jih lahko poslušalci zavrtite kadarkoli. O tem, kako uporabljati ta obširen arhiv (trenutno z 72-timi oddajami) sta spregovorila radijska sodelavca Izidor Šček in Andrej Jerman.
Naša gostja je bila vrtnarka Monika Mohar. Odgovarjala je na vaša vprašanja o negi sobnih rastlin.
Naša gostja je bila vrtnarka Monika Mohar. Odgovarjala je na vaša vprašanja o negi sobnih rastlin.
Naša gostja je bila vrtnarka Monika Mohar. Odgovarjala je na vaša vprašanja o negi sobnih rastlin.
Naša gostja je bila vrtnarka Monika Mohar. Odgovarjala je na vaša vprašanja o negi sobnih rastlin.
Tokrat smo povabili psihoterapevtko dr. Veroniko Podgoršek. Govorili smo o odnosih, o tem, kaj je potrebno za dober zakon, ali je zvestoba v današnjem času res nedosegljiva vrednota. Gostja je spregovorila tudi o tem, kako poskrbeti za dobro ravnovesje med materinstvom in partnerstvom.
Tokrat smo povabili psihoterapevtko dr. Veroniko Podgoršek. Govorili smo o odnosih, o tem, kaj je potrebno za dober zakon, ali je zvestoba v današnjem času res nedosegljiva vrednota. Gostja je spregovorila tudi o tem, kako poskrbeti za dobro ravnovesje med materinstvom in partnerstvom.
Tokrat smo povabili psihoterapevtko dr. Veroniko Podgoršek. Govorili smo o odnosih, o tem, kaj je potrebno za dober zakon, ali je zvestoba v današnjem času res nedosegljiva vrednota. Gostja je spregovorila tudi o tem, kako poskrbeti za dobro ravnovesje med materinstvom in partnerstvom.
Tokrat smo povabili psihoterapevtko dr. Veroniko Podgoršek. Govorili smo o odnosih, o tem, kaj je potrebno za dober zakon, ali je zvestoba v današnjem času res nedosegljiva vrednota. Gostja je spregovorila tudi o tem, kako poskrbeti za dobro ravnovesje med materinstvom in partnerstvom.
Govorili smo o peki kruha s kislim testom, o tem, kako se tak kruh razlikuje od običajnega. Kaj zanj potrebujemo smo izvedeli iz prve roke: z nami je bil državni prvak v peki s kislim testom Jože Senegačnik.
Govorili smo o peki kruha s kislim testom, o tem, kako se tak kruh razlikuje od običajnega. Kaj zanj potrebujemo smo izvedeli iz prve roke: z nami je bil državni prvak v peki s kislim testom Jože Senegačnik.
Govorili smo o peki kruha s kislim testom, o tem, kako se tak kruh razlikuje od običajnega. Kaj zanj potrebujemo smo izvedeli iz prve roke: z nami je bil državni prvak v peki s kislim testom Jože Senegačnik.
Govorili smo o peki kruha s kislim testom, o tem, kako se tak kruh razlikuje od običajnega. Kaj zanj potrebujemo smo izvedeli iz prve roke: z nami je bil državni prvak v peki s kislim testom Jože Senegačnik.
Gostili smo Matjaža Križnarja, voditelja Misijonskega središča Slovenije, ki je z nami delil vtise z nedavnega obiska na Madagaskarju. Tja se je v spremstvu novomeškega škofa Andreja Glavana in nekaterih drugih duhovnikov odpravil ob 50-letnici organiziranega misijonarjenja v škofiji Farafangana v revnem predelu na jugu tega afriškega otoka.
Gostili smo Matjaža Križnarja, voditelja Misijonskega središča Slovenije, ki je z nami delil vtise z nedavnega obiska na Madagaskarju. Tja se je v spremstvu novomeškega škofa Andreja Glavana in nekaterih drugih duhovnikov odpravil ob 50-letnici organiziranega misijonarjenja v škofiji Farafangana v revnem predelu na jugu tega afriškega otoka.
Gostili smo Matjaža Križnarja, voditelja Misijonskega središča Slovenije, ki je z nami delil vtise z nedavnega obiska na Madagaskarju. Tja se je v spremstvu novomeškega škofa Andreja Glavana in nekaterih drugih duhovnikov odpravil ob 50-letnici organiziranega misijonarjenja v škofiji Farafangana v revnem predelu na jugu tega afriškega otoka.
Gostili smo Matjaža Križnarja, voditelja Misijonskega središča Slovenije, ki je z nami delil vtise z nedavnega obiska na Madagaskarju. Tja se je v spremstvu novomeškega škofa Andreja Glavana in nekaterih drugih duhovnikov odpravil ob 50-letnici organiziranega misijonarjenja v škofiji Farafangana v revnem predelu na jugu tega afriškega otoka.
Naša gostja je bila dr. Viktorija Bevc iz Društva Deteljica.
Naša gostja je bila dr. Viktorija Bevc iz Društva Deteljica.
Govorili smo o hepatitisu C, ki je ozdravljiva bolezen. Pomembno pa je, da jo pravočasno odkrijemo, saj dolgo ne kaže nobenih znakov. Naša gostja je bila prof. dr. Mojca Matičič s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana.
Govorili smo o hepatitisu C, ki je ozdravljiva bolezen. Pomembno pa je, da jo pravočasno odkrijemo, saj dolgo ne kaže nobenih znakov. Naša gostja je bila prof. dr. Mojca Matičič s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana.
Govorili smo o hepatitisu C, ki je ozdravljiva bolezen. Pomembno pa je, da jo pravočasno odkrijemo, saj dolgo ne kaže nobenih znakov. Naša gostja je bila prof. dr. Mojca Matičič s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana.
Govorili smo o hepatitisu C, ki je ozdravljiva bolezen. Pomembno pa je, da jo pravočasno odkrijemo, saj dolgo ne kaže nobenih znakov. Naša gostja je bila prof. dr. Mojca Matičič s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana.
Kako jih pripraviti na obisk restavracije, bazena, trgovine. Ali je res dovoljeno vse, ker so to naši otroci? V našem studiu je bila avtorica knjige Moj prijatelj Bontonček Irena Potočar Papež.
Kako jih pripraviti na obisk restavracije, bazena, trgovine. Ali je res dovoljeno vse, ker so to naši otroci? V našem studiu je bila avtorica knjige Moj prijatelj Bontonček Irena Potočar Papež.
Kako jih pripraviti na obisk restavracije, bazena, trgovine. Ali je res dovoljeno vse, ker so to naši otroci? V našem studiu je bila avtorica knjige Moj prijatelj Bontonček Irena Potočar Papež.
Kako jih pripraviti na obisk restavracije, bazena, trgovine. Ali je res dovoljeno vse, ker so to naši otroci? V našem studiu je bila avtorica knjige Moj prijatelj Bontonček Irena Potočar Papež.
Zakaj je božič družinski praznik, ko se osredinjamo v najožji skupnosti, ko ob jaslicah premislimo prehojeno in se zazrti v boljše podajamo naprej? Kako so kontemplativno v praznik Jezusovega rojstava vstopali naši predniki in v čem jim je dobro slediti?
Zakaj je božič družinski praznik, ko se osredinjamo v najožji skupnosti, ko ob jaslicah premislimo prehojeno in se zazrti v boljše podajamo naprej? Kako so kontemplativno v praznik Jezusovega rojstava vstopali naši predniki in v čem jim je dobro slediti?
Zakaj je božič družinski praznik, ko se osredinjamo v najožji skupnosti, ko ob jaslicah premislimo prehojeno in se zazrti v boljše podajamo naprej? Kako so kontemplativno v praznik Jezusovega rojstava vstopali naši predniki in v čem jim je dobro slediti?
Zakaj je božič družinski praznik, ko se osredinjamo v najožji skupnosti, ko ob jaslicah premislimo prehojeno in se zazrti v boljše podajamo naprej? Kako so kontemplativno v praznik Jezusovega rojstava vstopali naši predniki in v čem jim je dobro slediti?
Bog pride tja, kamor ga pustimo. Koseški župnik Igor Dolinšek je spregovoril o pomenu priprave Svetega večera v cerkvah, predvsem pa doma, v družinah, kjer so središče božjega vzdušja jaslice. V vseh opravilih svetega večera (blagoslovu jaslic, molitvi, petju) je pomembno, da si družina poišče svoj način, hkrati pa da ne pozabi na vse, ki morda ta večer doživljajo drugače, so v stiskah in preizkušnjah.
Bog pride tja, kamor ga pustimo. Koseški župnik Igor Dolinšek je spregovoril o pomenu priprave Svetega večera v cerkvah, predvsem pa doma, v družinah, kjer so središče božjega vzdušja jaslice. V vseh opravilih svetega večera (blagoslovu jaslic, molitvi, petju) je pomembno, da si družina poišče svoj način, hkrati pa da ne pozabi na vse, ki morda ta večer doživljajo drugače, so v stiskah in preizkušnjah.
Bog pride tja, kamor ga pustimo. Koseški župnik Igor Dolinšek je spregovoril o pomenu priprave Svetega večera v cerkvah, predvsem pa doma, v družinah, kjer so središče božjega vzdušja jaslice. V vseh opravilih svetega večera (blagoslovu jaslic, molitvi, petju) je pomembno, da si družina poišče svoj način, hkrati pa da ne pozabi na vse, ki morda ta večer doživljajo drugače, so v stiskah in preizkušnjah.
Bog pride tja, kamor ga pustimo. Koseški župnik Igor Dolinšek je spregovoril o pomenu priprave Svetega večera v cerkvah, predvsem pa doma, v družinah, kjer so središče božjega vzdušja jaslice. V vseh opravilih svetega večera (blagoslovu jaslic, molitvi, petju) je pomembno, da si družina poišče svoj način, hkrati pa da ne pozabi na vse, ki morda ta večer doživljajo drugače, so v stiskah in preizkušnjah.
O smernicah zdravega prehranjevanja za starejše odrasle je spregovorila Vida Fajdiga Turk z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poslušalce je zanimalo, koliko rdečega mesa se sme pojesti in ali je res povezan s pojavom raka in druga vprašanja, povezana s prehrano starejših.
O smernicah zdravega prehranjevanja za starejše odrasle je spregovorila Vida Fajdiga Turk z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poslušalce je zanimalo, koliko rdečega mesa se sme pojesti in ali je res povezan s pojavom raka in druga vprašanja, povezana s prehrano starejših.
O smernicah zdravega prehranjevanja za starejše odrasle je spregovorila Vida Fajdiga Turk z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poslušalce je zanimalo, koliko rdečega mesa se sme pojesti in ali je res povezan s pojavom raka in druga vprašanja, povezana s prehrano starejših.
O smernicah zdravega prehranjevanja za starejše odrasle je spregovorila Vida Fajdiga Turk z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poslušalce je zanimalo, koliko rdečega mesa se sme pojesti in ali je res povezan s pojavom raka in druga vprašanja, povezana s prehrano starejših.
Naša redna gostja, odvetnica Mateja Maček je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
Naša redna gostja, odvetnica Mateja Maček je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
Naša redna gostja, odvetnica Mateja Maček je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
Naša redna gostja, odvetnica Mateja Maček je odgovarjala na vprašanja povezana s pravnimi zagatami.
Strokovnjakinja na področju kulture vedenja, Bojana Košnik Čuk, je odgovarjala na vprašanja poslušalk in poslušalcev.
Strokovnjakinja na področju kulture vedenja, Bojana Košnik Čuk, je odgovarjala na vprašanja poslušalk in poslušalcev.
Strokovnjakinja na področju kulture vedenja, Bojana Košnik Čuk, je odgovarjala na vprašanja poslušalk in poslušalcev.
Strokovnjakinja na področju kulture vedenja, Bojana Košnik Čuk, je odgovarjala na vprašanja poslušalk in poslušalcev.
Zakaj potica ni pisana? Kako narediti razpokančke? Zakaj so navadni piškoti trdi? Ali lahko uporabimo mast (salo) pri testu za piškote? Zakaj se testo potice pri valjanju trga? Sladice iz beljakov. Zakaj je koža boba po kuhanju trda? Priprava matevža. Zakaj so luknje v potici? To so vaša vprašanja iz današnje Svetovalnice, na katere je odgovarjala sestra Nikolina.
Zakaj potica ni pisana? Kako narediti razpokančke? Zakaj so navadni piškoti trdi? Ali lahko uporabimo mast (salo) pri testu za piškote? Zakaj se testo potice pri valjanju trga? Sladice iz beljakov. Zakaj je koža boba po kuhanju trda? Priprava matevža. Zakaj so luknje v potici? To so vaša vprašanja iz današnje Svetovalnice, na katere je odgovarjala sestra Nikolina.
Zakaj potica ni pisana? Kako narediti razpokančke? Zakaj so navadni piškoti trdi? Ali lahko uporabimo mast (salo) pri testu za piškote? Zakaj se testo potice pri valjanju trga? Sladice iz beljakov. Zakaj je koža boba po kuhanju trda? Priprava matevža. Zakaj so luknje v potici? To so vaša vprašanja iz današnje Svetovalnice, na katere je odgovarjala sestra Nikolina.
Zakaj potica ni pisana? Kako narediti razpokančke? Zakaj so navadni piškoti trdi? Ali lahko uporabimo mast (salo) pri testu za piškote? Zakaj se testo potice pri valjanju trga? Sladice iz beljakov. Zakaj je koža boba po kuhanju trda? Priprava matevža. Zakaj so luknje v potici? To so vaša vprašanja iz današnje Svetovalnice, na katere je odgovarjala sestra Nikolina.
Tino Mamić, novinar in zgodovinar, se v zadnjih letih profesionalno ukvarja s sestavljanjem družinskih debel. Povedal je več o rodoslovju in o tem kako lahko sami začnemo iskati podatke o naših prednikih.
Tino Mamić, novinar in zgodovinar, se v zadnjih letih profesionalno ukvarja s sestavljanjem družinskih debel. Povedal je več o rodoslovju in o tem kako lahko sami začnemo iskati podatke o naših prednikih.
Tino Mamić, novinar in zgodovinar, se v zadnjih letih profesionalno ukvarja s sestavljanjem družinskih debel. Povedal je več o rodoslovju in o tem kako lahko sami začnemo iskati podatke o naših prednikih.
Tino Mamić, novinar in zgodovinar, se v zadnjih letih profesionalno ukvarja s sestavljanjem družinskih debel. Povedal je več o rodoslovju in o tem kako lahko sami začnemo iskati podatke o naših prednikih.
V današnji Svetovalnici, ki smo jo pripravili skupaj s portalom Moja zaposlitev, nam je Sanda Jerman povedala, kako je z delovnimi mesti, na katerih področjih je največ povpraševanja. V goste pa smo povabili tudi znanega rapreja Roka Trkaja, ki je svoj hobi spremenil v poklic. Povedal je, zakaj je pomembno, da si postavimo lestvico prioritet. Katera je Rokova in zakaj jo je spremenil.
V današnji Svetovalnici, ki smo jo pripravili skupaj s portalom Moja zaposlitev, nam je Sanda Jerman povedala, kako je z delovnimi mesti, na katerih področjih je največ povpraševanja. V goste pa smo povabili tudi znanega rapreja Roka Trkaja, ki je svoj hobi spremenil v poklic. Povedal je, zakaj je pomembno, da si postavimo lestvico prioritet. Katera je Rokova in zakaj jo je spremenil.
V današnji Svetovalnici, ki smo jo pripravili skupaj s portalom Moja zaposlitev, nam je Sanda Jerman povedala, kako je z delovnimi mesti, na katerih področjih je največ povpraševanja. V goste pa smo povabili tudi znanega rapreja Roka Trkaja, ki je svoj hobi spremenil v poklic. Povedal je, zakaj je pomembno, da si postavimo lestvico prioritet. Katera je Rokova in zakaj jo je spremenil.
V današnji Svetovalnici, ki smo jo pripravili skupaj s portalom Moja zaposlitev, nam je Sanda Jerman povedala, kako je z delovnimi mesti, na katerih področjih je največ povpraševanja. V goste pa smo povabili tudi znanega rapreja Roka Trkaja, ki je svoj hobi spremenil v poklic. Povedal je, zakaj je pomembno, da si postavimo lestvico prioritet. Katera je Rokova in zakaj jo je spremenil.
Z nami je bil sadjar Matjaž Maležič, ki je rekel, da je še vedno čas za jesensko sajenje sadnega drevja. Odgovarjali smo tudi na vprašanja poslušalcev.
Z nami je bil sadjar Matjaž Maležič, ki je rekel, da je še vedno čas za jesensko sajenje sadnega drevja. Odgovarjali smo tudi na vprašanja poslušalcev.
Z nami je bil sadjar Matjaž Maležič, ki je rekel, da je še vedno čas za jesensko sajenje sadnega drevja. Odgovarjali smo tudi na vprašanja poslušalcev.
Z nami je bil sadjar Matjaž Maležič, ki je rekel, da je še vedno čas za jesensko sajenje sadnega drevja. Odgovarjali smo tudi na vprašanja poslušalcev.
Ni veliko primerov a vseeno je nekaj družin v Sloveniji, ki se pri svojem otroku spopadejo z diagnozo rak. O tej temi smo spregovorili s tokratno gostjo dr. Majdo Benik Dolničar.
Ni veliko primerov a vseeno je nekaj družin v Sloveniji, ki se pri svojem otroku spopadejo z diagnozo rak. O tej temi smo spregovorili s tokratno gostjo dr. Majdo Benik Dolničar.
Ni veliko primerov a vseeno je nekaj družin v Sloveniji, ki se pri svojem otroku spopadejo z diagnozo rak. O tej temi smo spregovorili s tokratno gostjo dr. Majdo Benik Dolničar.
Ni veliko primerov a vseeno je nekaj družin v Sloveniji, ki se pri svojem otroku spopadejo z diagnozo rak. O tej temi smo spregovorili s tokratno gostjo dr. Majdo Benik Dolničar.
Kako pripraviti medenjake, še posebej, da ne bodo trdi in kako limonin led za okrasitev, zakaj je testo za kremne rezine preveč naraslo, kako narediti bolj rahlo potico, kako pa čokoladni obliv za torto, ob kateri luni se pretaka kis, kakšen bi bil recept za rogljičke, da se ne bi lomili, kako pripraviti rženi kruh - ste spraševali sestro Nikolino in z nami delili nasvete, kako pripraviti domačo čokolado.
Kako pripraviti medenjake, še posebej, da ne bodo trdi in kako limonin led za okrasitev, zakaj je testo za kremne rezine preveč naraslo, kako narediti bolj rahlo potico, kako pa čokoladni obliv za torto, ob kateri luni se pretaka kis, kakšen bi bil recept za rogljičke, da se ne bi lomili, kako pripraviti rženi kruh - ste spraševali sestro Nikolino in z nami delili nasvete, kako pripraviti domačo čokolado.
Kako pripraviti medenjake, še posebej, da ne bodo trdi in kako limonin led za okrasitev, zakaj je testo za kremne rezine preveč naraslo, kako narediti bolj rahlo potico, kako pa čokoladni obliv za torto, ob kateri luni se pretaka kis, kakšen bi bil recept za rogljičke, da se ne bi lomili, kako pripraviti rženi kruh - ste spraševali sestro Nikolino in z nami delili nasvete, kako pripraviti domačo čokolado.
Kako pripraviti medenjake, še posebej, da ne bodo trdi in kako limonin led za okrasitev, zakaj je testo za kremne rezine preveč naraslo, kako narediti bolj rahlo potico, kako pa čokoladni obliv za torto, ob kateri luni se pretaka kis, kakšen bi bil recept za rogljičke, da se ne bi lomili, kako pripraviti rženi kruh - ste spraševali sestro Nikolino in z nami delili nasvete, kako pripraviti domačo čokolado.
Glavna tr·na in·pektorica Andrejka Grli· nam je podala nekaj napotkov za bolj varno nakupovanje ter opozorila tudi na nekatere glavne razlike med spletnim nakupovanjem in nakupom v fizi·ni trgovini.
Glavna tr·na in·pektorica Andrejka Grli· nam je podala nekaj napotkov za bolj varno nakupovanje ter opozorila tudi na nekatere glavne razlike med spletnim nakupovanjem in nakupom v fizi·ni trgovini.
Glavna tr·na in·pektorica Andrejka Grli· nam je podala nekaj napotkov za bolj varno nakupovanje ter opozorila tudi na nekatere glavne razlike med spletnim nakupovanjem in nakupom v fizi·ni trgovini.
Glavna tr·na in·pektorica Andrejka Grli· nam je podala nekaj napotkov za bolj varno nakupovanje ter opozorila tudi na nekatere glavne razlike med spletnim nakupovanjem in nakupom v fizi·ni trgovini.
O tem, kakšne rešitve se ponujajo pri spremstvu in oskrbi dementnih oseb, kaj so pametna stanovanja in kdo vse so lahko uporabniki sta spregovorili Neja Samar Brenčič (Zavod Izris) in Petra Boh (spletni portal eDemenca).
O tem, kakšne rešitve se ponujajo pri spremstvu in oskrbi dementnih oseb, kaj so pametna stanovanja in kdo vse so lahko uporabniki sta spregovorili Neja Samar Brenčič (Zavod Izris) in Petra Boh (spletni portal eDemenca).
O tem, kakšne rešitve se ponujajo pri spremstvu in oskrbi dementnih oseb, kaj so pametna stanovanja in kdo vse so lahko uporabniki sta spregovorili Neja Samar Brenčič (Zavod Izris) in Petra Boh (spletni portal eDemenca).
O tem, kakšne rešitve se ponujajo pri spremstvu in oskrbi dementnih oseb, kaj so pametna stanovanja in kdo vse so lahko uporabniki sta spregovorili Neja Samar Brenčič (Zavod Izris) in Petra Boh (spletni portal eDemenca).
Vsebinsko je nekaj tem določenih, to so zdravstvena vprašanja, izzivi domačega vrtnarjenja, pravne zagate, pripravljanje okusnih obrokov, pravila lepega vedenja, iskanje zaposlitve. Pri pogovoru s strokovnjakom sodelujejo poslušalci s svojimi vprašanji.
Naš pogled
Pravilen odgovor na afero poljsko meso bi bil, najprej lokalno, na naši slovenski, potem pa tudi na vseevropski strani, poiskati mehanizme, ki bodo tako učinkoviti, da ljudje niti pomislili ne bodo, da bi za ceno ekonomske uspešnosti v prehransko verigo dali nekaj, kar sami ne bi nikoli dali v usta. Če bomo to dosegli, noben novinar ne bo mogel več zapisati: Dovolj je sprenevedanja, bolno poljsko meso ste jedli že pred mojim razkritjem!
Za življenje
Vsi imamo neke cilje, poti in čas za premislek. Kaj nam romanje prinese? Zakaj romamo? Prisluhnite oddaji!
Pogovor o
Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.
Moja zgodba
Franc Rozmana iz Stražišča pri Kranju je bil kot 17-letni mladenič mobiliziran v nemško vojsko. Najprej je bil poslan v delovno službo, marca 1944 pa je na Češkem začel vojaško usposabljanje kot pešak mitraljezec. Slišali boste odlomke iz avgusta 1944, ko je bil na ruski fronti. To je drugi del njegovih spominov.
Globine
V Globinah smo spregovorili o temi, ki zahteva veliko rahločutnosti in dostojanstva do vsakega človeka. Ali je smrt res lahko pravica? Ali lahko upravičeno končamo življenje sočloveka, če je ta neozdravljivo bolan ali trpi neizmerne bolečine? Z nami sta bila Miro Šlibar in p. Toni Brinjovc.
Kulturni utrinki
Konservatorij za glasbo Jurij Slatkonja, ki deluje v okviru škofijskega Zavoda Friderika Ireneja Baraga v letu 2019 začenja z novim projektom, Novomeškim sakralnim abonmajem, s katerim Novo mesto stopa ob bok drugim evropskim mestom.Prvi koncert bo že jutri v sredo 20. februarja ob 18. 30.
Naš pogled
Pravilen odgovor na afero poljsko meso bi bil, najprej lokalno, na naši slovenski, potem pa tudi na vseevropski strani, poiskati mehanizme, ki bodo tako učinkoviti, da ljudje niti pomislili ne bodo, da bi za ceno ekonomske uspešnosti v prehransko verigo dali nekaj, kar sami ne bi nikoli dali v usta. Če bomo to dosegli, noben novinar ne bo mogel več zapisati: Dovolj je sprenevedanja, bolno poljsko meso ste jedli že pred mojim razkritjem!
Zakladi naše dediščine
Zgodovinar prof. Jurij Rosa je predstavil ozadje nastanka slovenske himne in izpostavil avtorja glasbe Stanka Premrla.
Minute za kmetijstvo in podeželje
Kako se rezi lotiti, s katerimi sadnimi vrstami najprej začeti, je svetoval Matjaž Maležič, vodja Sadne drevesnice Studenec.
Svetovalnica
Gostili smo našo redno gostjo Bojano Košnik strokovnjakinjo na področju bontona. Odgovarjala je na vprašanja o vedenju v cerkvi, pri jedi, oblačenju, omenili pa smo tudi spodrsljaj Lee Sirk na letošnji Emi.