http://oddaje.ognjisce.si/kuhajmo/ " />
Testo za jabolčni zavitek

Naredimo vlečeno testo iz 30 dag moke (ali 1/2 l) tip 500, mehko, v jamico damo pol žličke soli, jajce (ali vsaj beljak), 2 žlici olja in prilivamo mlačno vodo, da dobimo prijetno gmoto testa. Iz sklede podrsamo na pomokano desko in zgnetemo, da postane elastično. Testo naj pokrito počiva vsaj pol ure (več je, boljše je). Na pomokanem prtu z valjarjem potočemo in razvaljamo, pomažemo z oljem in z rokami razvlečemo.

Matjaž Merljak

kuhajmo

14. 1. 2019
Testo za jabolčni zavitek

Naredimo vlečeno testo iz 30 dag moke (ali 1/2 l) tip 500, mehko, v jamico damo pol žličke soli, jajce (ali vsaj beljak), 2 žlici olja in prilivamo mlačno vodo, da dobimo prijetno gmoto testa. Iz sklede podrsamo na pomokano desko in zgnetemo, da postane elastično. Testo naj pokrito počiva vsaj pol ure (več je, boljše je). Na pomokanem prtu z valjarjem potočemo in razvaljamo, pomažemo z oljem in z rokami razvlečemo.

VEČ ...|14. 1. 2019
Testo za jabolčni zavitek

Naredimo vlečeno testo iz 30 dag moke (ali 1/2 l) tip 500, mehko, v jamico damo pol žličke soli, jajce (ali vsaj beljak), 2 žlici olja in prilivamo mlačno vodo, da dobimo prijetno gmoto testa. Iz sklede podrsamo na pomokano desko in zgnetemo, da postane elastično. Testo naj pokrito počiva vsaj pol ure (več je, boljše je). Na pomokanem prtu z valjarjem potočemo in razvaljamo, pomažemo z oljem in z rokami razvlečemo.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|14. 1. 2019
Kuhani štruklji

Izkušnja poslušalke glede kuhanih šturkljev.

Kuhani štruklji

Izkušnja poslušalke glede kuhanih šturkljev.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhani štruklji

Izkušnja poslušalke glede kuhanih šturkljev.

VEČ ...|14. 1. 2019
Kuhani štruklji

Izkušnja poslušalke glede kuhanih šturkljev.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|14. 1. 2019
Snežne kepe

Zakaj snežene kepe nočejo z žlice in niso lepo okrogle? Treba je imeti dve žlici in tisto, s katero zajemamo, je treba pomakati v vrelo mleko.

Snežne kepe

Zakaj snežene kepe nočejo z žlice in niso lepo okrogle? Treba je imeti dve žlici in tisto, s katero zajemamo, je treba pomakati v vrelo mleko.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Snežne kepe

Zakaj snežene kepe nočejo z žlice in niso lepo okrogle? Treba je imeti dve žlici in tisto, s katero zajemamo, je treba pomakati v vrelo mleko.

VEČ ...|14. 1. 2019
Snežne kepe

Zakaj snežene kepe nočejo z žlice in niso lepo okrogle? Treba je imeti dve žlici in tisto, s katero zajemamo, je treba pomakati v vrelo mleko.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|14. 1. 2019
Pretakanje jabolčnega kisa

Zakaj ga moramo pretakati v lunini meni oz. mlaju? Sestra Nikolina je odgovorila, da sledi nasvetom in izkušnjam prednikov.

Pretakanje jabolčnega kisa

Zakaj ga moramo pretakati v lunini meni oz. mlaju? Sestra Nikolina je odgovorila, da sledi nasvetom in izkušnjam prednikov.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Pretakanje jabolčnega kisa

Zakaj ga moramo pretakati v lunini meni oz. mlaju? Sestra Nikolina je odgovorila, da sledi nasvetom in izkušnjam prednikov.

VEČ ...|14. 1. 2019
Pretakanje jabolčnega kisa

Zakaj ga moramo pretakati v lunini meni oz. mlaju? Sestra Nikolina je odgovorila, da sledi nasvetom in izkušnjam prednikov.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|14. 1. 2019
Pecivo iz listnatega testa

Testo, ki ga kupimo v trgovini, razvaljamo in narežemo na palčke ali kvadratke, nadevamo z makovim ali orehovim nadevom, prepognemo ter spečemo v 15-minutah. Lahko pa ga samo namažemo z jajcem in potresemo z mandlji, lešniki, sezamom, soljo.Lahko naredimo tudi kremene rezine ali maslen jabolčni ali skutni zavitek.

Pecivo iz listnatega testa

Testo, ki ga kupimo v trgovini, razvaljamo in narežemo na palčke ali kvadratke, nadevamo z makovim ali orehovim nadevom, prepognemo ter spečemo v 15-minutah. Lahko pa ga samo namažemo z jajcem in potresemo z mandlji, lešniki, sezamom, soljo.Lahko naredimo tudi kremene rezine ali maslen jabolčni ali skutni zavitek.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Pecivo iz listnatega testa

Testo, ki ga kupimo v trgovini, razvaljamo in narežemo na palčke ali kvadratke, nadevamo z makovim ali orehovim nadevom, prepognemo ter spečemo v 15-minutah. Lahko pa ga samo namažemo z jajcem in potresemo z mandlji, lešniki, sezamom, soljo.Lahko naredimo tudi kremene rezine ali maslen jabolčni ali skutni zavitek.

VEČ ...|14. 1. 2019
Pecivo iz listnatega testa

Testo, ki ga kupimo v trgovini, razvaljamo in narežemo na palčke ali kvadratke, nadevamo z makovim ali orehovim nadevom, prepognemo ter spečemo v 15-minutah. Lahko pa ga samo namažemo z jajcem in potresemo z mandlji, lešniki, sezamom, soljo.Lahko naredimo tudi kremene rezine ali maslen jabolčni ali skutni zavitek.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|14. 1. 2019
Kuhani štruklji

Zakaj so se kuhani štruklji sprijeli na krpo? Vlažno krpo ožmemo in potresemo z drobtinami. Pomembmo je, da v testo damo jajce, sicer se rado prime serviete ali alu-folije (to je treba dobro namazati z oljem). Zavijemo ohlapno, da se lahko štrukelj nakuha ter dobro zapremo z vseh strani. Kuhamo lahko v vodi ali nad soparo.

Kuhani štruklji

Zakaj so se kuhani štruklji sprijeli na krpo? Vlažno krpo ožmemo in potresemo z drobtinami. Pomembmo je, da v testo damo jajce, sicer se rado prime serviete ali alu-folije (to je treba dobro namazati z oljem). Zavijemo ohlapno, da se lahko štrukelj nakuha ter dobro zapremo z vseh strani. Kuhamo lahko v vodi ali nad soparo.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhani štruklji

Zakaj so se kuhani štruklji sprijeli na krpo? Vlažno krpo ožmemo in potresemo z drobtinami. Pomembmo je, da v testo damo jajce, sicer se rado prime serviete ali alu-folije (to je treba dobro namazati z oljem). Zavijemo ohlapno, da se lahko štrukelj nakuha ter dobro zapremo z vseh strani. Kuhamo lahko v vodi ali nad soparo.

VEČ ...|14. 1. 2019
Kuhani štruklji

Zakaj so se kuhani štruklji sprijeli na krpo? Vlažno krpo ožmemo in potresemo z drobtinami. Pomembmo je, da v testo damo jajce, sicer se rado prime serviete ali alu-folije (to je treba dobro namazati z oljem). Zavijemo ohlapno, da se lahko štrukelj nakuha ter dobro zapremo z vseh strani. Kuhamo lahko v vodi ali nad soparo.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|14. 1. 2019
Ajdov kruh

Recept za ajdov kruh

Ajdov kruh

Recept za ajdov kruh

Matjaž Merljak

kuhajmo

Ajdov kruh

Recept za ajdov kruh

VEČ ...|14. 1. 2019
Ajdov kruh

Recept za ajdov kruh

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Zakaj se trga testo pri valjanju za potico?

Sestra Nikolina pravi, da če je v testu veliko kvasa, to testo prehaja in pri valjanju gre testo narazen.

Zakaj se trga testo pri valjanju za potico?

Sestra Nikolina pravi, da če je v testu veliko kvasa, to testo prehaja in pri valjanju gre testo narazen.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Zakaj se trga testo pri valjanju za potico?

Sestra Nikolina pravi, da če je v testu veliko kvasa, to testo prehaja in pri valjanju gre testo narazen.

VEČ ...|17. 12. 2018
Zakaj se trga testo pri valjanju za potico?

Sestra Nikolina pravi, da če je v testu veliko kvasa, to testo prehaja in pri valjanju gre testo narazen.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Zakaj potica ni pisana?

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala naj testo tanjše razvalja in nadev dobro porazdeli.

Zakaj potica ni pisana?

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala naj testo tanjše razvalja in nadev dobro porazdeli.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Zakaj potica ni pisana?

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala naj testo tanjše razvalja in nadev dobro porazdeli.

VEČ ...|17. 12. 2018
Zakaj potica ni pisana?

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala naj testo tanjše razvalja in nadev dobro porazdeli.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Uporaba boba

Bob je treba pred kuhanjem namočiti, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Kuhanega lahko zmiksa in naredi kremno juho, lahko ga uporabi tudi za pripravo matevža.

Uporaba boba

Bob je treba pred kuhanjem namočiti, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Kuhanega lahko zmiksa in naredi kremno juho, lahko ga uporabi tudi za pripravo matevža.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Uporaba boba

Bob je treba pred kuhanjem namočiti, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Kuhanega lahko zmiksa in naredi kremno juho, lahko ga uporabi tudi za pripravo matevža.

VEČ ...|17. 12. 2018
Uporaba boba

Bob je treba pred kuhanjem namočiti, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Kuhanega lahko zmiksa in naredi kremno juho, lahko ga uporabi tudi za pripravo matevža.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Sladice iz beljakov

Posušalki, ki ji ostajajo beljaki, svetuje, naj naredi beljakove pence ali španske vetrce, beljakov kolač ali beljakov kruh (s suhim sadjem).

Sladice iz beljakov

Posušalki, ki ji ostajajo beljaki, svetuje, naj naredi beljakove pence ali španske vetrce, beljakov kolač ali beljakov kruh (s suhim sadjem).

Matjaž Merljak

kuhajmo

Sladice iz beljakov

Posušalki, ki ji ostajajo beljaki, svetuje, naj naredi beljakove pence ali španske vetrce, beljakov kolač ali beljakov kruh (s suhim sadjem).

VEČ ...|17. 12. 2018
Sladice iz beljakov

Posušalki, ki ji ostajajo beljaki, svetuje, naj naredi beljakove pence ali španske vetrce, beljakov kolač ali beljakov kruh (s suhim sadjem).

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Razpokančki

Sestra Nikolina je poslušalki, ki ji razpokančki niso uspeli, svetovala naj preveri temperaturo pečici in pravo količino sestavin.

Razpokančki

Sestra Nikolina je poslušalki, ki ji razpokančki niso uspeli, svetovala naj preveri temperaturo pečici in pravo količino sestavin.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Razpokančki

Sestra Nikolina je poslušalki, ki ji razpokančki niso uspeli, svetovala naj preveri temperaturo pečici in pravo količino sestavin.

VEČ ...|17. 12. 2018
Razpokančki

Sestra Nikolina je poslušalki, ki ji razpokančki niso uspeli, svetovala naj preveri temperaturo pečici in pravo količino sestavin.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Pecivo iz beljakov

Poslušalka nam je zaupala svoj recept za pecivo iz beljakov.

Pecivo iz beljakov

Poslušalka nam je zaupala svoj recept za pecivo iz beljakov.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Pecivo iz beljakov

Poslušalka nam je zaupala svoj recept za pecivo iz beljakov.

VEČ ...|17. 12. 2018
Pecivo iz beljakov

Poslušalka nam je zaupala svoj recept za pecivo iz beljakov.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Navadni piškoti

Potrebujemo: 500 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 250 g masla, 200 g sladkorja v prahu, vanilin sladkor in limonino lupino, 3-4 rumenjake (ali 1 jajce in 3 rumenjake).Moko s pecilnim praškom presejemo, dodamo maslo in dobro zdrobtinimo. Dodamo ostale sestavine in pripravimo testo, ki ne sme biti pretrdo. V tem primeru namesto jajca lahko damo žlico smetane ... Vsaj eno uro naj pokrito počiva.

Navadni piškoti

Potrebujemo: 500 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 250 g masla, 200 g sladkorja v prahu, vanilin sladkor in limonino lupino, 3-4 rumenjake (ali 1 jajce in 3 rumenjake).Moko s pecilnim praškom presejemo, dodamo maslo in dobro zdrobtinimo. Dodamo ostale sestavine in pripravimo testo, ki ne sme biti pretrdo. V tem primeru namesto jajca lahko damo žlico smetane ... Vsaj eno uro naj pokrito počiva.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Navadni piškoti

Potrebujemo: 500 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 250 g masla, 200 g sladkorja v prahu, vanilin sladkor in limonino lupino, 3-4 rumenjake (ali 1 jajce in 3 rumenjake).Moko s pecilnim praškom presejemo, dodamo maslo in dobro zdrobtinimo. Dodamo ostale sestavine in pripravimo testo, ki ne sme biti pretrdo. V tem primeru namesto jajca lahko damo žlico smetane ... Vsaj eno uro naj pokrito počiva.

VEČ ...|17. 12. 2018
Navadni piškoti

Potrebujemo: 500 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 250 g masla, 200 g sladkorja v prahu, vanilin sladkor in limonino lupino, 3-4 rumenjake (ali 1 jajce in 3 rumenjake).Moko s pecilnim praškom presejemo, dodamo maslo in dobro zdrobtinimo. Dodamo ostale sestavine in pripravimo testo, ki ne sme biti pretrdo. V tem primeru namesto jajca lahko damo žlico smetane ... Vsaj eno uro naj pokrito počiva.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Uporaba masti za piškote

Sestra Nikolina pravi, da pri navadnih piškotih maslo lahko polovično nadomestimo z domačo mastjo ali salom. Podobno je pri drugih receptih z moko in maslom.

Uporaba masti za piškote

Sestra Nikolina pravi, da pri navadnih piškotih maslo lahko polovično nadomestimo z domačo mastjo ali salom. Podobno je pri drugih receptih z moko in maslom.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Uporaba masti za piškote

Sestra Nikolina pravi, da pri navadnih piškotih maslo lahko polovično nadomestimo z domačo mastjo ali salom. Podobno je pri drugih receptih z moko in maslom.

VEČ ...|17. 12. 2018
Uporaba masti za piškote

Sestra Nikolina pravi, da pri navadnih piškotih maslo lahko polovično nadomestimo z domačo mastjo ali salom. Podobno je pri drugih receptih z moko in maslom.

Matjaž Merljak

kuhajmo

VEČ ...|17. 12. 2018
Luknje v potici

Luknje v potici preprečimo najprej z zavijanjem - to naredimo z rokami, ne s prtom, kot pri zavitku. V modelu nabodemo z vilicami. Dobro mora vzhajati in pečica ne sme biti prevroča.

Luknje v potici

Luknje v potici preprečimo najprej z zavijanjem - to naredimo z rokami, ne s prtom, kot pri zavitku. V modelu nabodemo z vilicami. Dobro mora vzhajati in pečica ne sme biti prevroča.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Luknje v potici

Luknje v potici preprečimo najprej z zavijanjem - to naredimo z rokami, ne s prtom, kot pri zavitku. V modelu nabodemo z vilicami. Dobro mora vzhajati in pečica ne sme biti prevroča.

VEČ ...|17. 12. 2018
Luknje v potici

Luknje v potici preprečimo najprej z zavijanjem - to naredimo z rokami, ne s prtom, kot pri zavitku. V modelu nabodemo z vilicami. Dobro mora vzhajati in pečica ne sme biti prevroča.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline na vaša kuharska vprašanja. Z njo sodelujemo že od leta 2006. Sedem let je pripravljala oddaje in rubrike z recepti, nato pa sodelovala v naših kontaktnih oddajah, od leta 2017 sodeluje v oddaji Svetovalnica.

Sestra Nikolina Rop je Šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja, ki je pri založbi Družina izdala več kuharskih knjig, vodila je kuharske tečaje v Repnjah pri Vodicah in na Brezjah.

Arhiv minulih oddaj in rubrik:
http://oddaje.ognjisce.si/kuhajmo/

Matjaž Merljak

Priporočamo
|
Aktualno

Duhovna misel

VEČ ...|19. 1. 2019
Duhovni pomislek: Hudičeve igre

Ko so pismouki in farizeji videli, da je z grešniki in cestninarji, so rekli njegovim učencem: Kako to, da je s cestninarji in grešniki? (Mr 2, 16)

Duhovni pomislek: Hudičeve igre

Ko so pismouki in farizeji videli, da je z grešniki in cestninarji, so rekli njegovim učencem: Kako to, da je s cestninarji in grešniki? (Mr 2, 16)

Gregor Čušin

duhovnost

Globine

VEČ ...|8. 1. 2019
Podobe Boga

Ali si Boga predstavljamo kot starčka s sivo brado, s kazalcem, ki zbuja slabo vest, ali kot usmiljenega očeta, kot ljubezen...? O tem, da Bog ne spada v kontekst naše realnosti, ki jo skušamo dojeti s pomočjo čustev in razuma, smo govorili v januarskih Globinah. Dobro je, da izzovemo svoje podobe, ki jih imamo o Bogu, in jih prevetrimo. Iz njih namreč živimo in delujemo. Z nami je bil jezuit p. dr. Ivan Platovnjak.

Podobe Boga

Ali si Boga predstavljamo kot starčka s sivo brado, s kazalcem, ki zbuja slabo vest, ali kot usmiljenega očeta, kot ljubezen...? O tem, da Bog ne spada v kontekst naše realnosti, ki jo skušamo dojeti s pomočjo čustev in razuma, smo govorili v januarskih Globinah. Dobro je, da izzovemo svoje podobe, ki jih imamo o Bogu, in jih prevetrimo. Iz njih namreč živimo in delujemo. Z nami je bil jezuit p. dr. Ivan Platovnjak.

Blaž Lesnik

duhovnostpogovorduhovna rastBog

Naš gost

VEČ ...|19. 1. 2019
Jože Hudeček - Naš gost iz radijskega arhiva ob 25 letnici Radia Ognjišče

V luči praznovanja 25 letnice Radia Ognjišče smo se odločili, da bomo iz radijskega arhiva enkrat mesečno ponovili eno od oddaj Naš gost. Odločili smo se, da boste lahko prisluhnili gostom, ki jih ni več med nami, so pa v slovenskem prostoru pustili pečat. Za prvega gosta smo izbrali televizijskega komentatorja, urednika in pisatelja Jožeta Hudečka, ki je umrl leta 2011. Oddajo z njim smo posneli v juniju 1996, ko je izdal knjigo Ulice Mojega predmestja. Z njim se je pogovarjal Jože Bartolj.

Jože Hudeček - Naš gost iz radijskega arhiva ob 25 letnici Radia Ognjišče

V luči praznovanja 25 letnice Radia Ognjišče smo se odločili, da bomo iz radijskega arhiva enkrat mesečno ponovili eno od oddaj Naš gost. Odločili smo se, da boste lahko prisluhnili gostom, ki jih ni več med nami, so pa v slovenskem prostoru pustili pečat. Za prvega gosta smo izbrali televizijskega komentatorja, urednika in pisatelja Jožeta Hudečka, ki je umrl leta 2011. Oddajo z njim smo posneli v juniju 1996, ko je izdal knjigo Ulice Mojega predmestja. Z njim se je pogovarjal Jože Bartolj.

Jože Bartolj

jože hudeček

Pogovor o

VEČ ...|16. 1. 2019
Odnos mladih do družbenih in političnih tem

Pogovarjali smo se s predstaviniki organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi in za krajše izjave poklicali nekaj naših zastopnikov v Evropskem parlamentu.

Odnos mladih do družbenih in političnih tem

Pogovarjali smo se s predstaviniki organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi in za krajše izjave poklicali nekaj naših zastopnikov v Evropskem parlamentu.

Helena Škrlec

politikamladidružba

Za življenje

VEČ ...|19. 1. 2019
Novoletne zaobljube

V oddaji Za življenje je tokrat z nami klinični psiholog Andrej Perko s katerim bomo govorili tudi o novoletnih zaobljubah. Prisluhnite mu.

Novoletne zaobljube

V oddaji Za življenje je tokrat z nami klinični psiholog Andrej Perko s katerim bomo govorili tudi o novoletnih zaobljubah. Prisluhnite mu.

Mateja Subotičanec

izobraževanjeotrocisvetovanjevzgojamladi

Dogodki

VEČ ...|20. 1. 2019
Taborišče Palabek

Jure je strnil vtise ob obisku begunskega tabolrišča Palabek na meji z Južnim Sudanom.

Taborišče Palabek

Jure je strnil vtise ob obisku begunskega tabolrišča Palabek na meji z Južnim Sudanom.

Jure Sešek

Uganda 2019

Dogodki

VEČ ...|20. 1. 2019
Blagoslov nove šole na misijonu Danila Lisjaka

Na misijonu Danila Lisjaka je danes praznik prvega svetega obhajila in blagoslova nove osnovne šole.

Blagoslov nove šole na misijonu Danila Lisjaka

Na misijonu Danila Lisjaka je danes praznik prvega svetega obhajila in blagoslova nove osnovne šole.

Jure Sešek

Uganda 2019

Pojdite in učite

VEČ ...|20. 1. 2019
Medicinska odprava mladih zdravnikov v Afriko

Tokratno oddajo smo namenilli poti mladih zdravnikov v Afriko. Z nami sta bili Klara Grad in Urška Intihar, ki sta del ekipe Zambija 2019. Predstavili sta nam kam se odpravljajo, kdo sestavlja ekipo in kakšni so njihovi cilji.

Medicinska odprava mladih zdravnikov v Afriko

Tokratno oddajo smo namenilli poti mladih zdravnikov v Afriko. Z nami sta bili Klara Grad in Urška Intihar, ki sta del ekipe Zambija 2019. Predstavili sta nam kam se odpravljajo, kdo sestavlja ekipo in kakšni so njihovi cilji.

Jure Sešek

pogovor

Utrip Cerkve v Sloveniji

VEČ ...|20. 1. 2019
Intervju z murskosoboškim škofom Petrom Štumpfom

V oddaji smo objavili pogovor s škofom ordinarijem Petrom Štumpfom. Med drugim smo ga vprašali, kako ob skorajšnjem godu zavetnika katoliških novinarjev svetega Frančiška Saleškega vidi stanje duha v katoliških medijih.

Intervju z murskosoboškim škofom Petrom Štumpfom

V oddaji smo objavili pogovor s škofom ordinarijem Petrom Štumpfom. Med drugim smo ga vprašali, kako ob skorajšnjem godu zavetnika katoliških novinarjev svetega Frančiška Saleškega vidi stanje duha v katoliških medijih.

Petra Stopar

duhovnostpogovor

Kmetijska oddaja

VEČ ...|20. 1. 2019
Ni politične volje za spremembe

V nedeljski kmetijski oddaji smo se ustavili ob dejstvu, da se na nekaterih področjih, ki se dotikajo kmetijstva zdi, da ni politične volje za spremembe. Predvsem smo izpostavili področje varovanja obdelovalne zemlje in gospodarjenja z divjadjo. V drugem delu oddaje pa je bila naša gostja mag. Tatjana Čop s katero smo se ustavili ob pogledu na področje dopolnilnih dejavnosti.

Ni politične volje za spremembe

V nedeljski kmetijski oddaji smo se ustavili ob dejstvu, da se na nekaterih področjih, ki se dotikajo kmetijstva zdi, da ni politične volje za spremembe. Predvsem smo izpostavili področje varovanja obdelovalne zemlje in gospodarjenja z divjadjo. V drugem delu oddaje pa je bila naša gostja mag. Tatjana Čop s katero smo se ustavili ob pogledu na področje dopolnilnih dejavnosti.

Robert Božič

kmetijstvonaravapogovor