Rožni venec
Molitev je vodil direktor Zavoda sv. Stanislava mag. Anton Česen.
Rožni venec
Rožni venec
Molile so redovnice - Sestre svetega Križa.
Rožni venec
Rožni venec
Molili so radijski sodelavci. Molitev je vodil Franci Trstenjak.
Rožni venec
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 11. september 2025 ob 05-ih
Duhovna misel
Vpitje sredi noči in pisk detektorja za dim sta zbudila družino. Starša sta takoj vstala in s klici zbudila otroke in jim ukazala, naj čimprej zbežijo iz ...
Iz knjige Zgodbe za srečo v družini, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Moja zgodba
Nadaljujemo z objavo referatov, ki so bili predstavljeni na znanstveni konferenci z naslovom Med tradicijo in moderno: slovenski katoliški intelektualci in narodnostno vprašanje. Tokrat lahko prisluhnete ddr Igorju Grdini, ki je spregovoril na temo Intelektualni regionalizem po katoliško? in dr Ivu Keržetu, ki je pripravil prispevek o politično filozofskih pogledih škofa Antona Mahniča.
Naš gost
Naš gost je bil nekdanji predsednik državnega sveta in predsednik Lovske zveze Slovenije Alojz Kovšca.
Kmetijska oddaja
V oddaji ste slišali o zapletih, s katerimi se ob izjemni širitvi bolezni modrikastega jezika srečujejo tako rejci, kot strokovnjaki in tudi politika. Prav odziv slednje je ob stanju, ki smo mu priča na terenu neprimeren.
Kulturni utrinki
Pred nami so jubilejni 60. študijski dnevi Draga 2025, ki bodo potekali od 12. do 14. septembra v Finžgarjevem parku na Opčinah. Organizatorji, društvo Slovenska prosveta, so tudi tokrat pripravili bogat program, ki ga smo ga tokrat predstavili.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Ni meje za dobre ideje
Na poti proti morju ali ob vrnitvi nazaj se lahko v vasi Parje, ob regionalni poti med Pivko in Ilirsko Bistrico, ustavite na osvežitvi z domačim sladoledom Toniš Eko kmetije Penko. Lojze Penko je starejši gospodar kmetije, ki smo ga našli doma in povabili k pogovoru, mladi - prevzemniki kmetije, pa pobudniki novih inovativnih idej.
Kuhajmo s sestro Nikolino
Poslušalka sprašuje, kaj bi lahko naredila iz grozdja poleg soka – je pa z zelo velikimi jagodami, da ima tudi debelo lupino in peške. Sestra Nikolina predlaga, da ga očisti in naloži na pladenj, da zamrznit in potem uporablja za pite, zavitke, kompote, čaje. Za marmelado pa damo grozdje kuhat (v posodo prilije malo tekočine), tako da jagode popokajo. Dobljeno spasiramo (ne s paličnim mešalnikom), vrnemo v lonec, po želji in okusu dodamo sladkor in skuhamo ter naložimo v kozarce.