inovativnostizobraževanjekreativnostpodjetništvovinogradništvokulinarika
inovativnostizobraževanjekreativnostpodjetništvovinogradništvokulinarika
Koliko inovativnosti pokažemo, tudi zaradi sprememb, ki so del nas, pri postnih izzivih in odpovedih? Odgovoril je Slavko Rebec.
Koliko inovativnosti pokažemo, tudi zaradi sprememb, ki so del nas, pri postnih izzivih in odpovedih? Odgovoril je Slavko Rebec.
Koliko inovativnosti pokažemo, tudi zaradi sprememb, ki so del nas, pri postnih izzivih in odpovedih? Odgovoril je Slavko Rebec.
Koliko inovativnosti pokažemo, tudi zaradi sprememb, ki so del nas, pri postnih izzivih in odpovedih? Odgovoril je Slavko Rebec.
S prof. dr. Romanom Jeralo smo se pogovarjali o cepivu v obliki razpršila. Kako daleč smo v razvoju tovrstne tehnologije?
S prof. dr. Romanom Jeralo smo se pogovarjali o cepivu v obliki razpršila. Kako daleč smo v razvoju tovrstne tehnologije?
S prof. dr. Romanom Jeralo smo se pogovarjali o cepivu v obliki razpršila. Kako daleč smo v razvoju tovrstne tehnologije?
S prof. dr. Romanom Jeralo smo se pogovarjali o cepivu v obliki razpršila. Kako daleč smo v razvoju tovrstne tehnologije?
V času epidemije zaradi bolezni covid-19 so profesorji Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu nad Ljubljano, kot darilo in v zahvalo dijakom za potrpežljivost in konstruktivno sodelovanje, posneli plesni video na pesem Čuden čas. Vsak je izbral svojo koreografijo in morebitne soplesalce ter prostor, nastal je simpatičen in dobrovoljen video posnetek, ki vliva vero v življenje.
V času epidemije zaradi bolezni covid-19 so profesorji Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu nad Ljubljano, kot darilo in v zahvalo dijakom za potrpežljivost in konstruktivno sodelovanje, posneli plesni video na pesem Čuden čas. Vsak je izbral svojo koreografijo in morebitne soplesalce ter prostor, nastal je simpatičen in dobrovoljen video posnetek, ki vliva vero v življenje.
V času epidemije zaradi bolezni covid-19 so profesorji Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu nad Ljubljano, kot darilo in v zahvalo dijakom za potrpežljivost in konstruktivno sodelovanje, posneli plesni video na pesem Čuden čas. Vsak je izbral svojo koreografijo in morebitne soplesalce ter prostor, nastal je simpatičen in dobrovoljen video posnetek, ki vliva vero v življenje.
V času epidemije zaradi bolezni covid-19 so profesorji Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu nad Ljubljano, kot darilo in v zahvalo dijakom za potrpežljivost in konstruktivno sodelovanje, posneli plesni video na pesem Čuden čas. Vsak je izbral svojo koreografijo in morebitne soplesalce ter prostor, nastal je simpatičen in dobrovoljen video posnetek, ki vliva vero v življenje.
Marjana Simčič Humar s Primorskega tehnološkega parka je opisala letošnjo delavnico novih idej tamkajšnjih dijakov v sklopu že tradicionalnega tekmovanja Popri.
Marjana Simčič Humar s Primorskega tehnološkega parka je opisala letošnjo delavnico novih idej tamkajšnjih dijakov v sklopu že tradicionalnega tekmovanja Popri.
Marjana Simčič Humar s Primorskega tehnološkega parka je opisala letošnjo delavnico novih idej tamkajšnjih dijakov v sklopu že tradicionalnega tekmovanja Popri.
Marjana Simčič Humar s Primorskega tehnološkega parka je opisala letošnjo delavnico novih idej tamkajšnjih dijakov v sklopu že tradicionalnega tekmovanja Popri.
V hvaležnosti, da so našli produkt, ki jih je ohranil, so pri podjetju Vivo catering med prazniki s škatlami kulinaričnih dobrot presenetili zaposlene v ljubljanski porodnišnici. O tem z Jernejo Kamnikar, direktorico.
V hvaležnosti, da so našli produkt, ki jih je ohranil, so pri podjetju Vivo catering med prazniki s škatlami kulinaričnih dobrot presenetili zaposlene v ljubljanski porodnišnici. O tem z Jernejo Kamnikar, direktorico.
V hvaležnosti, da so našli produkt, ki jih je ohranil, so pri podjetju Vivo catering med prazniki s škatlami kulinaričnih dobrot presenetili zaposlene v ljubljanski porodnišnici. O tem z Jernejo Kamnikar, direktorico.
V hvaležnosti, da so našli produkt, ki jih je ohranil, so pri podjetju Vivo catering med prazniki s škatlami kulinaričnih dobrot presenetili zaposlene v ljubljanski porodnišnici. O tem z Jernejo Kamnikar, direktorico.
Zaradi virusa se je marsikaj spremenilo, med drugim so bila številna podjetja primorana k iskanju novega, tako so z zgodbo škatel za na pot: Box to go naredili novo zgodbo tudi pri podjetju Vivo catering. Z Jernejo Kamnikar, direktorico smo govorili o razvoju ideje.
Zaradi virusa se je marsikaj spremenilo, med drugim so bila številna podjetja primorana k iskanju novega, tako so z zgodbo škatel za na pot: Box to go naredili novo zgodbo tudi pri podjetju Vivo catering. Z Jernejo Kamnikar, direktorico smo govorili o razvoju ideje.
Zaradi virusa se je marsikaj spremenilo, med drugim so bila številna podjetja primorana k iskanju novega, tako so z zgodbo škatel za na pot: Box to go naredili novo zgodbo tudi pri podjetju Vivo catering. Z Jernejo Kamnikar, direktorico smo govorili o razvoju ideje.
Zaradi virusa se je marsikaj spremenilo, med drugim so bila številna podjetja primorana k iskanju novega, tako so z zgodbo škatel za na pot: Box to go naredili novo zgodbo tudi pri podjetju Vivo catering. Z Jernejo Kamnikar, direktorico smo govorili o razvoju ideje.
Z mag. Jernejo Kamnikar, ustanoviteljico in direktorico Viva cateringa, smo govorili o prilagoditvi njihove dejavnosti epidemiološkim razmeram, tako rekoč čez noč. Razvili so posebne škatle za na pot, ki nam prav tako omogočajo kulinarično doživetje.
Z mag. Jernejo Kamnikar, ustanoviteljico in direktorico Viva cateringa, smo govorili o prilagoditvi njihove dejavnosti epidemiološkim razmeram, tako rekoč čez noč. Razvili so posebne škatle za na pot, ki nam prav tako omogočajo kulinarično doživetje.
Z mag. Jernejo Kamnikar, ustanoviteljico in direktorico Viva cateringa, smo govorili o prilagoditvi njihove dejavnosti epidemiološkim razmeram, tako rekoč čez noč. Razvili so posebne škatle za na pot, ki nam prav tako omogočajo kulinarično doživetje.
Z mag. Jernejo Kamnikar, ustanoviteljico in direktorico Viva cateringa, smo govorili o prilagoditvi njihove dejavnosti epidemiološkim razmeram, tako rekoč čez noč. Razvili so posebne škatle za na pot, ki nam prav tako omogočajo kulinarično doživetje.
Mag. Miha Štular, s Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj, je opisal koristi ribogojništva, tudi prednosti sladkovodnih rib v vsakdanji prehrani, kot dobro idejo za kakovostnejšo prehrano in tudi možnost ter priložnost novih delovnih mest.
Mag. Miha Štular, s Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj, je opisal koristi ribogojništva, tudi prednosti sladkovodnih rib v vsakdanji prehrani, kot dobro idejo za kakovostnejšo prehrano in tudi možnost ter priložnost novih delovnih mest.
Mag. Miha Štular, s Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj, je opisal koristi ribogojništva, tudi prednosti sladkovodnih rib v vsakdanji prehrani, kot dobro idejo za kakovostnejšo prehrano in tudi možnost ter priložnost novih delovnih mest.
Mag. Miha Štular, s Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj, je opisal koristi ribogojništva, tudi prednosti sladkovodnih rib v vsakdanji prehrani, kot dobro idejo za kakovostnejšo prehrano in tudi možnost ter priložnost novih delovnih mest.
Inovativen projekt dijakov Eletrotehnične in računalniške šole, ki deluje v sklopu Šolskega centra Nova Gorica, več mesecev so ga v zahtevnih razmerah razvijali z mentorjema, je predstavil ravnatelj Robert Peršič. Obiskovalci, mimoidoči, bodo lahko na trgu v Novi Gorici sedli na kolesa in z različnimi težavnostnimi stopnjami vrteli pedala ter s tem omogočili kroženje elektrike za razsvetlitev smrečic na trgu. Z več napora bo svetlejše tudi okrasje.
Inovativen projekt dijakov Eletrotehnične in računalniške šole, ki deluje v sklopu Šolskega centra Nova Gorica, več mesecev so ga v zahtevnih razmerah razvijali z mentorjema, je predstavil ravnatelj Robert Peršič. Obiskovalci, mimoidoči, bodo lahko na trgu v Novi Gorici sedli na kolesa in z različnimi težavnostnimi stopnjami vrteli pedala ter s tem omogočili kroženje elektrike za razsvetlitev smrečic na trgu. Z več napora bo svetlejše tudi okrasje.
Inovativen projekt dijakov Eletrotehnične in računalniške šole, ki deluje v sklopu Šolskega centra Nova Gorica, več mesecev so ga v zahtevnih razmerah razvijali z mentorjema, je predstavil ravnatelj Robert Peršič. Obiskovalci, mimoidoči, bodo lahko na trgu v Novi Gorici sedli na kolesa in z različnimi težavnostnimi stopnjami vrteli pedala ter s tem omogočili kroženje elektrike za razsvetlitev smrečic na trgu. Z več napora bo svetlejše tudi okrasje.
Inovativen projekt dijakov Eletrotehnične in računalniške šole, ki deluje v sklopu Šolskega centra Nova Gorica, več mesecev so ga v zahtevnih razmerah razvijali z mentorjema, je predstavil ravnatelj Robert Peršič. Obiskovalci, mimoidoči, bodo lahko na trgu v Novi Gorici sedli na kolesa in z različnimi težavnostnimi stopnjami vrteli pedala ter s tem omogočili kroženje elektrike za razsvetlitev smrečic na trgu. Z več napora bo svetlejše tudi okrasje.
Milan Ninić je predsednik društva Preprosto pomagam. Tudi letos z našo pomočjo sodelujejo z Božičkom pri obdarovanju otrok, v sklopu dobrodelne Božičkove tovarne daril. Preko spleta se prijavimo in darujemo.
Milan Ninić je predsednik društva Preprosto pomagam. Tudi letos z našo pomočjo sodelujejo z Božičkom pri obdarovanju otrok, v sklopu dobrodelne Božičkove tovarne daril. Preko spleta se prijavimo in darujemo.
Milan Ninić je predsednik društva Preprosto pomagam. Tudi letos z našo pomočjo sodelujejo z Božičkom pri obdarovanju otrok, v sklopu dobrodelne Božičkove tovarne daril. Preko spleta se prijavimo in darujemo.
Milan Ninić je predsednik društva Preprosto pomagam. Tudi letos z našo pomočjo sodelujejo z Božičkom pri obdarovanju otrok, v sklopu dobrodelne Božičkove tovarne daril. Preko spleta se prijavimo in darujemo.
Pri Katoliški mladini so ob letošnjih posebnih razmerah pripravili adventno akcijo s spodbudami preko psalmov in video nagovorov ter premišljevanji, ki so jih povzeli v naslov Veni, Emmanuel. Predstavila jo je Magdalena Rode.
Pri Katoliški mladini so ob letošnjih posebnih razmerah pripravili adventno akcijo s spodbudami preko psalmov in video nagovorov ter premišljevanji, ki so jih povzeli v naslov Veni, Emmanuel. Predstavila jo je Magdalena Rode.
Pri Katoliški mladini so ob letošnjih posebnih razmerah pripravili adventno akcijo s spodbudami preko psalmov in video nagovorov ter premišljevanji, ki so jih povzeli v naslov Veni, Emmanuel. Predstavila jo je Magdalena Rode.
Pri Katoliški mladini so ob letošnjih posebnih razmerah pripravili adventno akcijo s spodbudami preko psalmov in video nagovorov ter premišljevanji, ki so jih povzeli v naslov Veni, Emmanuel. Predstavila jo je Magdalena Rode.
Ob 26. obletnici Radia Ognjišče smo vodjo marketinga mag. Uršo Sešek vprašali o iskanju inovativnih poti, po zaslugi katerih pišemo zgodbo, ki pritegne poslušalce.
Ob 26. obletnici Radia Ognjišče smo vodjo marketinga mag. Uršo Sešek vprašali o iskanju inovativnih poti, po zaslugi katerih pišemo zgodbo, ki pritegne poslušalce.
Ob 26. obletnici Radia Ognjišče smo vodjo marketinga mag. Uršo Sešek vprašali o iskanju inovativnih poti, po zaslugi katerih pišemo zgodbo, ki pritegne poslušalce.
Ob 26. obletnici Radia Ognjišče smo vodjo marketinga mag. Uršo Sešek vprašali o iskanju inovativnih poti, po zaslugi katerih pišemo zgodbo, ki pritegne poslušalce.
inovativnost družba podjetništvo turizem kulinarika mladi koronavirus
inovativnost družba podjetništvo turizem kulinarika mladi koronavirus
Po nove, vrhunske kulinarične okuse kar preko družbenih omrežij? Menije štirih hodov dostavijo kar na dom s priloženimi navodili za dokončanje jedi. Nove razmere rojevajo nove rešitve. Gašper Puhan z Galerije okusov je predstavil zanimiv projekt.
Po nove, vrhunske kulinarične okuse kar preko družbenih omrežij? Menije štirih hodov dostavijo kar na dom s priloženimi navodili za dokončanje jedi. Nove razmere rojevajo nove rešitve. Gašper Puhan z Galerije okusov je predstavil zanimiv projekt.
Po nove, vrhunske kulinarične okuse kar preko družbenih omrežij? Menije štirih hodov dostavijo kar na dom s priloženimi navodili za dokončanje jedi. Nove razmere rojevajo nove rešitve. Gašper Puhan z Galerije okusov je predstavil zanimiv projekt.
Po nove, vrhunske kulinarične okuse kar preko družbenih omrežij? Menije štirih hodov dostavijo kar na dom s priloženimi navodili za dokončanje jedi. Nove razmere rojevajo nove rešitve. Gašper Puhan z Galerije okusov je predstavil zanimiv projekt.
Mag. Dora Domajnko je prva nosilka naziva Inženirka leta pri nas, imenovana leta 2018. Je inženirka elektrotehnike. Pravi, da smo ljudje pripravljeni sprejeti novosti, posebej, če nam te olajšajo vsakdanjost. Problem je, ker se o novih rešitvah v javnosti premalo govori in izpostavlja. Poklic inženirja7inženirke dobiva sicer na vse večji veljavi, s tem raste tudi zanimanje med mladimi, ki vse bolj številčno vstopajo v to panogo.
Mag. Dora Domajnko je prva nosilka naziva Inženirka leta pri nas, imenovana leta 2018. Je inženirka elektrotehnike. Pravi, da smo ljudje pripravljeni sprejeti novosti, posebej, če nam te olajšajo vsakdanjost. Problem je, ker se o novih rešitvah v javnosti premalo govori in izpostavlja. Poklic inženirja7inženirke dobiva sicer na vse večji veljavi, s tem raste tudi zanimanje med mladimi, ki vse bolj številčno vstopajo v to panogo.
Mag. Dora Domajnko je prva nosilka naziva Inženirka leta pri nas, imenovana leta 2018. Je inženirka elektrotehnike. Pravi, da smo ljudje pripravljeni sprejeti novosti, posebej, če nam te olajšajo vsakdanjost. Problem je, ker se o novih rešitvah v javnosti premalo govori in izpostavlja. Poklic inženirja7inženirke dobiva sicer na vse večji veljavi, s tem raste tudi zanimanje med mladimi, ki vse bolj številčno vstopajo v to panogo.
Mag. Dora Domajnko je prva nosilka naziva Inženirka leta pri nas, imenovana leta 2018. Je inženirka elektrotehnike. Pravi, da smo ljudje pripravljeni sprejeti novosti, posebej, če nam te olajšajo vsakdanjost. Problem je, ker se o novih rešitvah v javnosti premalo govori in izpostavlja. Poklic inženirja7inženirke dobiva sicer na vse večji veljavi, s tem raste tudi zanimanje med mladimi, ki vse bolj številčno vstopajo v to panogo.
Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.
Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.
Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.
Športni center Baza je ljudem, ki dajo kaj na svoje dobro počutje in zdravje, ponudil zdrave obroke, ki nasitijo, a ne obtežijo. Polnovredni obrok, nujen in koristen posebej za vse s hitrim tempom življenja. Pogovarjali smo se z Davorjem Jovanovićem.
Eva Petrič, vizualna umetnica in psihologinja, je avtorica koronavrtnice. Izdelala jo je iz recikliranih čipk. Predstavlja simbol upanja v zahtevnih in negotovih časih. Sporoča nam, da kljub trnjem, ne pozabimo na lepoto življenja.
Eva Petrič, vizualna umetnica in psihologinja, je avtorica koronavrtnice. Izdelala jo je iz recikliranih čipk. Predstavlja simbol upanja v zahtevnih in negotovih časih. Sporoča nam, da kljub trnjem, ne pozabimo na lepoto življenja.
Eva Petrič, vizualna umetnica in psihologinja, je avtorica koronavrtnice. Izdelala jo je iz recikliranih čipk. Predstavlja simbol upanja v zahtevnih in negotovih časih. Sporoča nam, da kljub trnjem, ne pozabimo na lepoto življenja.
Eva Petrič, vizualna umetnica in psihologinja, je avtorica koronavrtnice. Izdelala jo je iz recikliranih čipk. Predstavlja simbol upanja v zahtevnih in negotovih časih. Sporoča nam, da kljub trnjem, ne pozabimo na lepoto življenja.
Pri Radgonskih goricah so razvili prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v tem. Raziskave kažejo, da izpostavljenost vina dnevni svetlobi ali umetni razsvetljavi povzroča spremembe v aromi. Radgonske gorice so uspele tudi uradno lansirati novo penino. O novosti smo se pogovarjali s Sandijem Brumnom, vodjo komercialne službe.
Pri Radgonskih goricah so razvili prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v tem. Raziskave kažejo, da izpostavljenost vina dnevni svetlobi ali umetni razsvetljavi povzroča spremembe v aromi. Radgonske gorice so uspele tudi uradno lansirati novo penino. O novosti smo se pogovarjali s Sandijem Brumnom, vodjo komercialne službe.
inovativnost družba podjetništvo turizem gospodarstvo narava kmetijstvo
Pri Radgonskih goricah so razvili prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v tem. Raziskave kažejo, da izpostavljenost vina dnevni svetlobi ali umetni razsvetljavi povzroča spremembe v aromi. Radgonske gorice so uspele tudi uradno lansirati novo penino. O novosti smo se pogovarjali s Sandijem Brumnom, vodjo komercialne službe.
Pri Radgonskih goricah so razvili prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v tem. Raziskave kažejo, da izpostavljenost vina dnevni svetlobi ali umetni razsvetljavi povzroča spremembe v aromi. Radgonske gorice so uspele tudi uradno lansirati novo penino. O novosti smo se pogovarjali s Sandijem Brumnom, vodjo komercialne službe.
inovativnost družba podjetništvo turizem gospodarstvo narava kmetijstvo
družba izobraževanje poslovnost inovativnost mladi zdravstvo
družba izobraževanje poslovnost inovativnost mladi zdravstvo
družba izobraževanje narava pogovor svetovanje inovativnost podjetništvo zdravstvo
družba izobraževanje narava pogovor svetovanje inovativnost podjetništvo zdravstvo
izobraževanje družba koronavirus mladi zdravstvo inovativnost
izobraževanje družba koronavirus mladi zdravstvo inovativnost
Prikazujemo realnejšo gospodarsko sliko v Sloveniji. Naša domovina ni samo prizorišče neuspelih podjetniških zgodb, ampak smo tudi dežela inovativnih in zelo sposobnih ljudi. To dokazujemo v pogovorih, v katerih predstavljamo dobre rešitve z različnih področij.
Doživetja narave
Čeprav je padel rekord najvišje spomladanske temperature, smo se v Doživetjih narave preselili v sredino februarja, ko so razmere ob suhem in mrzle zraku obetale drug ekstrem. Več o merjenju temperature v mraziščih, termometru na Komni in na sploh zimskih temperaturah sta povedala mraziščarja Iztok Miklavčič in dr. Matej Ogrin.
Pogovor o
Prisluhnite, kaj Igor Zorčič meni o delu parlamenta, poslanskih plačah, razmerah v koaliciji in o spremembah volilnega sistema.
Kmetijska oddaja
V sredo se je začela letošnja kampanja vnosa in elektronske oddaje vlog za ukrepe skupne kmetijske politike za tekoče leto. Kampanja bo v rednem roku trajala do 6. maja, jutri pa je zadnji dan za prenos plačilnih pravic. V oddaji je bil naš gost tudi mag. Jože Mohar iz semenarske hiše Agrosaat in Darinka Sebenik, urednica Glasa dežele.
Komentar tedna
Slovenščina je te dni sredi našega epidemijskega razkola edina stvar, ki povezuje tiste na levi in tiste na desni politični strani.
Slovenščina lahko tekmuje z drugimi jeziki s svojo sposobnostjo ustvarjalnosti, izrazoslovja, z bogastvom besednega zaklada in s tako prepoznavno dvojino.
Mi, mali narodi, moramo svoje jezik ohranjati bolj skrbno kot veliki narodi. Moramo se naučiti ljubit svoj jezik tako kot ljubimo svoje matere, saj smo z njimi zrasli, ob njem živimo, z njim prenašamo svoje dosežke in svoje srčne lepote novim rodovom.
Zgodbe za otroke
Če nimate skrbi, tega nikar ne razglašajte naglas. Hitro se namreč lahko najde kdo, ki vam jih namenoma naloži. Gospod iz pravljice se je namreč brezskrbnosti veselil prezgodaj.
Minute za kmetijstvo in podeželje
Le še danes lahko spremenite nosilca kmetije v Registru kmetijskih gospodarstev, to storite na vaši upravni enoti, vlogo za prenos plačilnih pravic pa potem izpolnite v papirnati obliki in jo še danes s priporočeno pošljete na Agencijo Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.
O klasiki drugače
V prvem delu oddaje O klasiki drugače smo slišali tudi tri presežke v eni sami pesmi: Izjemno delo Lojzeta Mava, Zemlja in nebo žaluje, ter izvrstne izvajalce, solista Marka Finka in Slovenski komorni zbor, drugem delu oddaje pa je bilo slišati prihod pomladi, pesmi o rožah, gorah in toplini sonca. Z nami so bile Zdovčeve dečve.
Moja zgodba
V oddaji Moja zgodba je bila naša gostja dr. Marija Klobčar avtorica knjige Poslušajte štimo mojo, o potujočih pevcih na Slovenskem. V pogovoru v luči 30 letnice samostojne Slovenije, nam je predstavila ugotovitve, ki kažejo na bogastvo izročila potujočih pevcev tudi v luči prenašanja novic iz kraja v kraj in pomena slovenskega jezika kot enakovrednega drugim jezikom tega območja.
Slovenska oddaja Radia Vatikan
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.