Oddaja ob zadnjih ponedeljkih v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke poslušalk in poslušalcev. Z nami so bili: Marija, Mihaela, Draguška, Marija, Janez, Metka, Anica, Silvo, Branka, Rok, Polonca in Marjan. Prijetno poslušanje!
Oddaja ob zadnjih ponedeljkih v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke poslušalk in poslušalcev. Z nami so bili: Marija, Mihaela, Draguška, Marija, Janez, Metka, Anica, Silvo, Branka, Rok, Polonca in Marjan. Prijetno poslušanje!
Oddaja ob zadnjih ponedeljkih v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke poslušalk in poslušalcev. Z nami so bili: Marija, Mihaela, Draguška, Marija, Janez, Metka, Anica, Silvo, Branka, Rok, Polonca in Marjan. Prijetno poslušanje!
Prijatelji Radia Ognjišče
V tokratni oddaji smo predvajali prvi del reportaže z romarskega potovanja po Armeniji in Gruziji. Na začetku oddaje pa smo predstavili nekaj informacij o radijskih dogodkih v prihodnosti.
Prijatelji Radia Ognjišče
V tokratni oddaji smo predvajali prvi del reportaže z romarskega potovanja po Armeniji in Gruziji. Na začetku oddaje pa smo predstavili nekaj informacij o radijskih dogodkih v prihodnosti.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja vsak zadnji ponedeljek v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke po vaših željah. Tokrat so svojo vižo izbrali: Pavle, Marija, Ivanka, Cvetka, Rado, Judita, Franc, Pavla, Viktor, Lojze, Alberta in Marija.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja vsak zadnji ponedeljek v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke po vaših željah. Tokrat so svojo vižo izbrali: Pavle, Marija, Ivanka, Cvetka, Rado, Judita, Franc, Pavla, Viktor, Lojze, Alberta in Marija.
Prijatelji Radia Ognjišče
V oddaji PRO ste slišali reportažo z našega izleta po Bavarski, kamor smo peljali dva avtobusa naših poslušalcev v dneh od 12. do 14. septembra.
Prijatelji Radia Ognjišče
V oddaji PRO ste slišali reportažo z našega izleta po Bavarski, kamor smo peljali dva avtobusa naših poslušalcev v dneh od 12. do 14. septembra.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat smo vam pripravili reportažo z letošnjega kolesarskega romanja.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat smo vam pripravili reportažo z letošnjega kolesarskega romanja.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat smo romali s pomočjo opisov romarskih krajev, Marijinih cerkva, ki jih najdemo v knjigah Francija Petriča: Duša le pojdi z mano. Ob besedah smo v duhu romali v Marijina svetišča, ki imajo svoj glavni praznik ali danes, na Marijino rojstvo, ali pa na praznik Marijinega imena.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat smo romali s pomočjo opisov romarskih krajev, Marijinih cerkva, ki jih najdemo v knjigah Francija Petriča: Duša le pojdi z mano. Ob besedah smo v duhu romali v Marijina svetišča, ki imajo svoj glavni praznik ali danes, na Marijino rojstvo, ali pa na praznik Marijinega imena.
Prijatelji Radia Ognjišče
Slišali boste vabilo na mini srečanja PRO-jevcev, ki si jih želimo v času našega kolesarjenja Od Marije do Marije, od prijatelja k prijatelju, ki bo od 6. do 8. septembra. Slišali pa boste še druge informacije in spodbude, ki pridejo vedno prav.
Prijatelji Radia Ognjišče
Slišali boste vabilo na mini srečanja PRO-jevcev, ki si jih želimo v času našega kolesarjenja Od Marije do Marije, od prijatelja k prijatelju, ki bo od 6. do 8. septembra. Slišali pa boste še druge informacije in spodbude, ki pridejo vedno prav.
Prijatelji Radia Ognjišče
V nocojšnji oddaji PRO ste slišali predstavitev predzadnjega in zadnjega dneva letošnjih počitnic, ki smo jih pripravili na Sardiniji.
Prijatelji Radia Ognjišče
V nocojšnji oddaji PRO ste slišali predstavitev predzadnjega in zadnjega dneva letošnjih počitnic, ki smo jih pripravili na Sardiniji.
Sol in luč
Psihologinja, ki je v rožnem vencu našla način, kako se soočiti s tesnobo, raziskava, ki potrjuje, da je Rožni venec lahko tudi oblika terapije in Kanadčana, ki sta prodala uspešno podjetje in luksuz zamenjala za Medžugorje!
Tokrat smo prebrali tri prispevke s spletne strani Aleteia.si, ki govorijo o moči te preproste molitve.
Naš gost
Na praznik sv. Frančiška Asiškega smo gostili brata frančiškana, dolgoletnega župnika župnije svetega Antona Padovanskega na Viču v Ljubljani, kamor se je letos kot župnik tudi vrnil, vmes pa je kot provincial vodil slovenske frančiškane, patra Marjana Čudna. Prisluhnite, kako Frančiškova karizma nagovarja tudi danes.
Za življenje
Vprašali smo se, ali je življenje nekaj, kar imamo, ali nekaj, kar smo? O vlogi hvaležnosti, sprejemanja in duhovne drže v življenju smo govorili na godovni dan zavetnika stvarstva Sv. Frančiška Asiškega. Z nami je bil frančiškan in klinični psiholog p. dr. Christian Gostečnik. Svoje vprašanje zanj lahko pošljete za.zivljenje@ognjisce.si!
Duhovna misel
Gospod, ti veš, da nimamo časa. Oče in mati sta zelo zaposlena. Otroci prihajajo domov pozno. Oče in mati sta utrujena in izžeta. Otroci so žejni ...
Iz knjige Zgodbe za srečo v družini, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Spoznanje več, predsodek manj
V oddaji smo tokrat gostili dva duhovnika, dr. Janeza Juhanta in dr. Sebastjana Valentana, oba dobra poznavalca razmer v Cerkvi in družbi nasploh. Govorili smo o prostoru, ki odpira sodelovanje, o dialogu in njegovem pomanjkanju, o zgodovinskih nerazrešenih vprašanjih.
Kulturni utrinki
Vokalna skupina Oktet In spiritu iz Vojnika začenja danes veliko koncertno turnejo pri Slovencih v Argentini. Naslov turneje je ODMEV DOMOVINE POD JUŽNIM KRIŽEM. O tem smo se pogovarjali s pevcem zasedbe Anžejem Gračnerjem.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti kremno špinačo ali blitvo, je vprašala poslušalka. Lahko jo pripravimo za omako ali prilogo, pravi sestra Nikolina. Špinačo očistimo in jo manjšo količino blanširamo - damo v vrelo vodo za 2-3 minute in vmes obrnemo. Poberemo na cedilo in splaknemo z mrzlo vodo, nato lahko blanširamo še drugo polovico špinače, če ni šla vsa v lonec. Vedno blanširamo manjšo količino, da bi se čim prej blanširala in s tem čim več ohranila dobrih snovi. Nato jo zrežemo ali zmiksamo. Če bomo delali omako, tako špinačo damo na prepraženo čebulo. Ta daje dober okus, dodamo tudi malo česna. Solimo in popramo, dodamo še mleko in kislo smetano. Med špinačo in blitvo pri pripravi ni velike razlike, pove sestra Nikolina, ima pa vsaka svoj okus in aromo.
Življenje išče pot
Na Dan duševnega zdravja smo gostili psihologinjo iz Inštituta za razvoj in inovacije Ljubljana Julijo Peklar. Spregovorila je o pomenu duševnega zdravja med zaposlenimi, kako naj vodje in sodelavci prepoznajo znake duševnih stisk in kaj je dolžnost podjetja v primerih mobinga nad zaposlenimi.