Radijski misijon
Radijci smo v jutru tihe nedelje molili rožni venec za blagoslov radijskega misijona.
Radijski misijon
Radijski misijon
Uvodno sveto mašo je v cerkvi na Žalah daroval Alek Zwitter, ki je poudaril, da Jezus ni hitra hrana. Hoja za njim prinaša preizkušnje in trpljenje, a tudi rodovitnost v življenju.
Radijski misijon
Radijski misijon
Ne bojte se, odprite svoja srca, odprite svoje družine, odprite svoje domove. In videli boste, da vas bo sad močno osrečil. Naj vas Gospod blagoslovi in vas Marija varuje. Hvala in molite zame!
Radijski misijon
Radijski misijon
Uvodno sveto mašo je v cerkvi na Žalah daroval Alek Zwitter, ki je poudaril, da Jezus ni hitra hrana. Hoja za njim prinaša preizkušnje in trpljenje, a tudi rodovitnost v življenju.
Radijski misijon
Radijski misijon
Radijci smo v jutru tihe nedelje molili rožni venec za blagoslov radijskega misijona.
Radijski misijon
Radijski misijon
Ne bojte se, odprite svoja srca, odprite svoje družine, odprite svoje domove. In videli boste, da vas bo sad močno osrečil. Naj vas Gospod blagoslovi in vas Marija varuje. Hvala in molite zame!
Radijski misijon
Radijski misijon
Marjan Bunič je v zadnjem misijonskem večernem pogovoru gostil dva zakonska para: Marjeto in Milana Hrastar ter Ireno in Petra Šterbenk in misijonarja p. Marjana Čudna. Večerni pogovor se je dotaknil različnih duhovnosti v Cerkvi, različnosti moške in ženske narave pri tem in se še posebej ustavil ob marijanski pobožnosti.
Radijski misijon
Radijski misijon
»Duhoven je tisti, ki ljubi. Duhovnost je skrita v pristni, resnični ljubezni. Ljubezen se v glavi javlja kot modrost, v srcu kot lepota, v rokah kot dobrota … In če gojimo modrost, lepoto in dobroto, se duhovnost že prebuja. Če me kdo vpraša, kako naj najbolj izkusi duhovnost, mu svetujem dobra dela, ker preko dobrih del najbolj začutimo, kako se prebuja ljubezen in hkrati z njo duhovnost. Mnogo ljudi išče dokaze za Boga, Bog pa nam daje dokaze ljubezni, ki jih mnogokrat spregledamo … Duhovnost jih ne spregleda.«
Radijski misijon

Naš pogled
O delu za skupno prihodnost je v svojem komentarju razmišljal naš tehnik, Andrej Jerman.
Duhovna misel
Nekoč je živel mož, ki je bil obsojen na to, da je od svojega rojstva na hrbtu imel pritrjen velik koš. Ni pa vedel, kaj prenašal njem. Dan in noč je ...
Iz knjige Zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Za življenje
O praznikih, božiču in veliki noči sta premišljevala zakonca Perko, dr. Andrej in dr. Verena Perko.
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. december 2025 ob 05-ih
Svetovalnica
S pomočjo poslanke Romane Tomc, ki prihaja iz SDS, ki sodi v Evropsko ljudsko stranko, smo osvetlili večletni finančni okvir, ki ga postavljajo v tem času in bo začel veljati z letom 2027, ki je že sprožil proteste evropskih kmetov, pogledali, kako kaže s pomočjo Ukrajini in se dotaknili tudi resolucije o ohranjanju spomina na žrtve povojnega komunističnega obdobja v Sloveniji. Kako gleda na demografske izzive in migracije?
Adventna spodbuda
Mlada Timotej in Jaka sta kot laiška misijonarja pomagala na vrhu Zemlje, na Arktiki. Za Zgodbo upanja iz misijonov sta napisala resnično zgodbo o Tashi, ki se je oddaljila od Boga in spoznala, da je naredila napako.
Zgodbe za otroke
Je adventni čas resnično skoraj pri koncu? Brez skrbi, v radijskem zvočnem koledarju vas čaka še nekaj zgodb. V današnji tudi mi odštevamo čas. Prijetno poslušanje vam želi vaš radio Ognjišče!
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Poslušalka je prosila za nasvet za dobra goveja lička, druga pa to, kako narediti dobre goveje zrezke v omaki. Sestra Nikolina je odgovorila, da je dobro, da se meso pravočasno marinira: da jih začinimo s soljo, poprom, lahko malo česna in olivno olje. Naslednji dan meso opečemo na vročem olju, da dobijo barvo, da meso zakrkne meso. Ko so eni pečeni, jih odlagamo na krožnik in opečemo druge. Na preostanku maščobe damo fino sesekljano čebulo in še fino sesekljano papriko. Pražimo eno minuto, nato pa zalijemo z vrelo vodo ali kakšno zajemalko vrele juhe ali krompirjeve vode. Nato v posodo vložimo meso, da se kosi naslanjajo drug na drugega. V omako damo še žlico ali dve kisle smetane, malo gorčice, žlico do dve paradižnikove mezge. Lahko dodamo še malo gobove juhe iz vrečke in zgostimo z žlico pirine ali polnozrnate pirine moke. Počakamo, da se škrob pokuha.
Zgodbe za otroke
Je adventni čas resnično skoraj pri koncu? Brez skrbi, v radijskem zvočnem koledarju vas čaka še nekaj zgodb. V današnji tudi mi odštevamo čas. Prijetno poslušanje vam želi vaš radio Ognjišče!