Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. marec 2020 ob 06-ih

Radio Ognjišče

26. 3. 2020
Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. marec 2020 ob 06-ih

Radio Ognjišče

VEČ ...|26. 3. 2020
Program Radia Ognjišče od 6. do 7. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. marec 2020 ob 06-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|10. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 10. oktober 2025 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 10. oktober 2025 ob 05-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 10. oktober 2025 ob 05-ih
VEČ ...|10. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 10. oktober 2025 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 21. do 22. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 21-ih

Program Radia Ognjišče od 21. do 22. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 21-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 21. do 22. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 21-ih
VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 21. do 22. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 21-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 20. do 21. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 20-ih

Program Radia Ognjišče od 20. do 21. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 20-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 20. do 21. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 20-ih
VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 20. do 21. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 20-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 19. do 20. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 19-ih

Program Radia Ognjišče od 19. do 20. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 19-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 19. do 20. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 19-ih
VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 19. do 20. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 19-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 18. do 19. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 18-ih

Program Radia Ognjišče od 18. do 19. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 18-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 18. do 19. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 18-ih
VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 18. do 19. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 18-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 17. do 18. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 17-ih

Program Radia Ognjišče od 17. do 18. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 17-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 17. do 18. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 17-ih
VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 17. do 18. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 17-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 16. do 17. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 16-ih

Program Radia Ognjišče od 16. do 17. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 16-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 16. do 17. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 16-ih
VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 16. do 17. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 16-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 15. do 16. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 15-ih

Program Radia Ognjišče od 15. do 16. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 15-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 15. do 16. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 15-ih
VEČ ...|9. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 15. do 16. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. oktober 2025 ob 15-ih

Radio Ognjišče

Priporočamo
|
Aktualno

Za življenje

VEČ ...|4. 10. 2025
Kako živeti danes v duhu sv. Frančiška?

Vprašali smo se, ali je življenje nekaj, kar imamo, ali nekaj, kar smo? O vlogi hvaležnosti, sprejemanja in duhovne drže v življenju smo govorili na godovni dan zavetnika stvarstva Sv. Frančiška Asiškega. Z nami je bil frančiškan in klinični psiholog p. dr. Christian Gostečnik. Svoje vprašanje zanj lahko pošljete za.zivljenje@ognjisce.si!

Kako živeti danes v duhu sv. Frančiška?

Vprašali smo se, ali je življenje nekaj, kar imamo, ali nekaj, kar smo? O vlogi hvaležnosti, sprejemanja in duhovne drže v življenju smo govorili na godovni dan zavetnika stvarstva Sv. Frančiška Asiškega. Z nami je bil frančiškan in klinični psiholog p. dr. Christian Gostečnik. Svoje vprašanje zanj lahko pošljete za.zivljenje@ognjisce.si!

Blaž Lesnik

Frančišekduhovnostvzgojaživljenje

Komentar tedna

VEČ ...|3. 10. 2025
Sveto leto vabi k osebni in družbeni zavzetosti

Stopili smo v zadnje tri mesece svetega ali jubilejnega leta. Leta, ki ga zaznamujejo besede »romarji upanja«. Mislim, da je to ugoden čas, da ponovno premislimo o tem, kakšen dar lahko prejmemo in kaj lahko še naredimo. Zase in za druge, za Cerkev in za družbo. V treh mesecih se lahko veliko prejme in naredi.

Sveto leto vabi k osebni in družbeni zavzetosti

Stopili smo v zadnje tri mesece svetega ali jubilejnega leta. Leta, ki ga zaznamujejo besede »romarji upanja«. Mislim, da je to ugoden čas, da ponovno premislimo o tem, kakšen dar lahko prejmemo in kaj lahko še naredimo. Zase in za druge, za Cerkev in za družbo. V treh mesecih se lahko veliko prejme in naredi.

Igor Bahovec

komentar

Naš gost

VEČ ...|4. 10. 2025
p. Marjan Čuden

Na praznik sv. Frančiška Asiškega smo gostili brata frančiškana, dolgoletnega župnika župnije svetega Antona Padovanskega na Viču v Ljubljani, kamor se je letos kot župnik tudi vrnil, vmes pa je kot provincial vodil slovenske frančiškane, patra Marjana Čudna. Prisluhnite, kako Frančiškova karizma nagovarja tudi danes.

p. Marjan Čuden

Na praznik sv. Frančiška Asiškega smo gostili brata frančiškana, dolgoletnega župnika župnije svetega Antona Padovanskega na Viču v Ljubljani, kamor se je letos kot župnik tudi vrnil, vmes pa je kot provincial vodil slovenske frančiškane, patra Marjana Čudna. Prisluhnite, kako Frančiškova karizma nagovarja tudi danes.

Marjan Bunič

spominživljenje

Kmetijska oddaja

VEČ ...|5. 10. 2025
Draga hrana, krompir brez cene. Izzivi bolezni modrikastega jezika I. del.

Najprej ste lahko slišali pregled najbolj aktulanih novic kmetijskega področja, v osrednjem delu pa smo govorili kako se spopasti z aktualnimi izzivi reje drobnice in goveda, v času po epidemiji modrikastega jezika, predvsem pa, kako črede živali, ki bodo ostale, v kratkem času spraviti v čim boljšo kondicijo pred začetkom spomladanskega cepljenja.

Draga hrana, krompir brez cene. Izzivi bolezni modrikastega jezika I. del.

Najprej ste lahko slišali pregled najbolj aktulanih novic kmetijskega področja, v osrednjem delu pa smo govorili kako se spopasti z aktualnimi izzivi reje drobnice in goveda, v času po epidemiji modrikastega jezika, predvsem pa, kako črede živali, ki bodo ostale, v kratkem času spraviti v čim boljšo kondicijo pred začetkom spomladanskega cepljenja.

Robert Božič

kmetijstvonaravavrt

Pogovor o

VEČ ...|8. 10. 2025
Dr. Ferfila in dr. Cerar o mednarodni politiki

V luči zaostrenih varnostnih razmer smo, pogledali na nekatera vojna žarišča, zlasti v Gazo in Ukrajino, spregovorili smo o vlogi velesil, njihovi spreminjajoči se moči glede na gospodarski in vojaški položaj, pa tudi sprejete politične odločitve. Gosta bosta predavatelj na Fakulteti za uporabne družbene študije Univerze na Primorske dr. Bogomil Ferfila in upokojeni dolgoletni diplomat dr. Božo Cerar.

Dr. Ferfila in dr. Cerar o mednarodni politiki

V luči zaostrenih varnostnih razmer smo, pogledali na nekatera vojna žarišča, zlasti v Gazo in Ukrajino, spregovorili smo o vlogi velesil, njihovi spreminjajoči se moči glede na gospodarski in vojaški položaj, pa tudi sprejete politične odločitve. Gosta bosta predavatelj na Fakulteti za uporabne družbene študije Univerze na Primorske dr. Bogomil Ferfila in upokojeni dolgoletni diplomat dr. Božo Cerar.

Andrej Šinko

politikaživljenje

Spominjamo se

VEČ ...|10. 10. 2025
Spominjamo se dne 10. 10.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 10. 10.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|10. 10. 2025
Kremna špinača ali blitva

Kako pripraviti kremno špinačo ali blitvo, je vprašala poslušalka. Lahko jo pripravimo za omako ali prilogo, pravi sestra Nikolina. Špinačo očistimo in jo manjšo količino blanširamo - damo v vrelo vodo za 2-3 minute in vmes obrnemo. Poberemo na cedilo in splaknemo z mrzlo vodo, nato lahko blanširamo še drugo polovico špinače, če ni šla vsa v lonec. Vedno blanširamo manjšo količino, da bi se čim prej blanširala in s tem čim več ohranila dobrih snovi. Nato jo zrežemo ali zmiksamo. Če bomo delali omako, tako špinačo damo na prepraženo čebulo. Ta daje dober okus, dodamo tudi malo česna. Solimo in popramo, dodamo še mleko in kislo smetano. Med špinačo in blitvo pri pripravi ni velike razlike, pove sestra Nikolina, ima pa vsaka svoj okus in aromo. 

Kremna špinača ali blitva

Kako pripraviti kremno špinačo ali blitvo, je vprašala poslušalka. Lahko jo pripravimo za omako ali prilogo, pravi sestra Nikolina. Špinačo očistimo in jo manjšo količino blanširamo - damo v vrelo vodo za 2-3 minute in vmes obrnemo. Poberemo na cedilo in splaknemo z mrzlo vodo, nato lahko blanširamo še drugo polovico špinače, če ni šla vsa v lonec. Vedno blanširamo manjšo količino, da bi se čim prej blanširala in s tem čim več ohranila dobrih snovi. Nato jo zrežemo ali zmiksamo. Če bomo delali omako, tako špinačo damo na prepraženo čebulo. Ta daje dober okus, dodamo tudi malo česna. Solimo in popramo, dodamo še mleko in kislo smetano. Med špinačo in blitvo pri pripravi ni velike razlike, pove sestra Nikolina, ima pa vsaka svoj okus in aromo. 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Rožni venec

VEČ ...|10. 10. 2025
Žalostni del dne 10. 10.

Molile so redovnice - Šolske sestre de Notre Dame.

Žalostni del dne 10. 10.

Molile so redovnice - Šolske sestre de Notre Dame.

Radio Ognjišče

Vremenska napoved

VEČ ...|10. 10. 2025
Vremenska napoved 10. oktober 2025

Vremenska napoved 10. oktober 2025

Radio Ognjišče