Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|27. 1. 2022
Prehranski varuh: Ali se v klavnicah manipulira?

Ali se v slovenskih klavnicah lahko »manipulira« s težo živali, se, po prejetih opozorilih s strani rejcev, sprašuje Igor Hrovatič, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Na podlagi dokumentacije, iz katere je razvidno, da je klavna teža moških živali, približno enake starosti, pasme, istega rejca v isti klavnici razlikovala tudi do 200 kg, je pristojnim inštitucijam prijavil sum neustreznega delovanja merilnih naprav in sum menjave ušesnih številk živali po zakolu.

Prehranski varuh: Ali se v klavnicah manipulira?

Ali se v slovenskih klavnicah lahko »manipulira« s težo živali, se, po prejetih opozorilih s strani rejcev, sprašuje Igor Hrovatič, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Na podlagi dokumentacije, iz katere je razvidno, da je klavna teža moških živali, približno enake starosti, pasme, istega rejca v isti klavnici razlikovala tudi do 200 kg, je pristojnim inštitucijam prijavil sum neustreznega delovanja merilnih naprav in sum menjave ušesnih številk živali po zakolu.

mesoklavniceprehranski varuh

Minute za kmetijstvo in podeželje

Prehranski varuh: Ali se v klavnicah manipulira?

Ali se v slovenskih klavnicah lahko »manipulira« s težo živali, se, po prejetih opozorilih s strani rejcev, sprašuje Igor Hrovatič, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Na podlagi dokumentacije, iz katere je razvidno, da je klavna teža moških živali, približno enake starosti, pasme, istega rejca v isti klavnici razlikovala tudi do 200 kg, je pristojnim inštitucijam prijavil sum neustreznega delovanja merilnih naprav in sum menjave ušesnih številk živali po zakolu.

VEČ ...|27. 1. 2022
Prehranski varuh: Ali se v klavnicah manipulira?

Ali se v slovenskih klavnicah lahko »manipulira« s težo živali, se, po prejetih opozorilih s strani rejcev, sprašuje Igor Hrovatič, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Na podlagi dokumentacije, iz katere je razvidno, da je klavna teža moških živali, približno enake starosti, pasme, istega rejca v isti klavnici razlikovala tudi do 200 kg, je pristojnim inštitucijam prijavil sum neustreznega delovanja merilnih naprav in sum menjave ušesnih številk živali po zakolu.

Robert Božič

mesoklavniceprehranski varuh

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|26. 1. 2022
ZSPM: Akcije kažejo, da slovenskega mesa ne cenimo!

Ponujanje mesa znamke Izbrana kakovost Slovenije s 50% popustom razvrednoti delo rejcev, ima negativen vpliv za oblikovanje odkupnih cen v prihodnje, razvrednoti pomen kvalitetne, lokalno pridelane hrane kot strateške dobrine ter vnaša dodatno nezadovoljstvo v odnose med deležniki preskrbe s hrano, pravi predsednica Zveze slovenske podeželske mladine Anja Mager.

ZSPM: Akcije kažejo, da slovenskega mesa ne cenimo!

Ponujanje mesa znamke Izbrana kakovost Slovenije s 50% popustom razvrednoti delo rejcev, ima negativen vpliv za oblikovanje odkupnih cen v prihodnje, razvrednoti pomen kvalitetne, lokalno pridelane hrane kot strateške dobrine ter vnaša dodatno nezadovoljstvo v odnose med deležniki preskrbe s hrano, pravi predsednica Zveze slovenske podeželske mladine Anja Mager.

mesoakcijepopusti

Minute za kmetijstvo in podeželje

ZSPM: Akcije kažejo, da slovenskega mesa ne cenimo!

Ponujanje mesa znamke Izbrana kakovost Slovenije s 50% popustom razvrednoti delo rejcev, ima negativen vpliv za oblikovanje odkupnih cen v prihodnje, razvrednoti pomen kvalitetne, lokalno pridelane hrane kot strateške dobrine ter vnaša dodatno nezadovoljstvo v odnose med deležniki preskrbe s hrano, pravi predsednica Zveze slovenske podeželske mladine Anja Mager.

VEČ ...|26. 1. 2022
ZSPM: Akcije kažejo, da slovenskega mesa ne cenimo!

Ponujanje mesa znamke Izbrana kakovost Slovenije s 50% popustom razvrednoti delo rejcev, ima negativen vpliv za oblikovanje odkupnih cen v prihodnje, razvrednoti pomen kvalitetne, lokalno pridelane hrane kot strateške dobrine ter vnaša dodatno nezadovoljstvo v odnose med deležniki preskrbe s hrano, pravi predsednica Zveze slovenske podeželske mladine Anja Mager.

Robert Božič

mesoakcijepopusti

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|21. 1. 2022
Razvrednotenje znamke Izbrana kakovost Slovenije?

Dva slovenska trgovca v teh dneh v okviru cenovnih akcij ponujata prvovrstno slovensko mlado goveje meso po precej znižanih cenah. V trgovinah Tuš lahko kupci goveje stegno brez kosti, ki se prodaja v okviru nacionalne sheme Izbrana kakovost Slovenije kupijo s kar 50 odstotnim popustom, kar je nesprejemljivo in vodi k razvrednotenju te znamke pravi Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano Igor Hrovatič.

Razvrednotenje znamke Izbrana kakovost Slovenije?

Dva slovenska trgovca v teh dneh v okviru cenovnih akcij ponujata prvovrstno slovensko mlado goveje meso po precej znižanih cenah. V trgovinah Tuš lahko kupci goveje stegno brez kosti, ki se prodaja v okviru nacionalne sheme Izbrana kakovost Slovenije kupijo s kar 50 odstotnim popustom, kar je nesprejemljivo in vodi k razvrednotenju te znamke pravi Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano Igor Hrovatič.

naravakmetijstvomesoIK

Minute za kmetijstvo in podeželje

Razvrednotenje znamke Izbrana kakovost Slovenije?

Dva slovenska trgovca v teh dneh v okviru cenovnih akcij ponujata prvovrstno slovensko mlado goveje meso po precej znižanih cenah. V trgovinah Tuš lahko kupci goveje stegno brez kosti, ki se prodaja v okviru nacionalne sheme Izbrana kakovost Slovenije kupijo s kar 50 odstotnim popustom, kar je nesprejemljivo in vodi k razvrednotenju te znamke pravi Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano Igor Hrovatič.

VEČ ...|21. 1. 2022
Razvrednotenje znamke Izbrana kakovost Slovenije?

Dva slovenska trgovca v teh dneh v okviru cenovnih akcij ponujata prvovrstno slovensko mlado goveje meso po precej znižanih cenah. V trgovinah Tuš lahko kupci goveje stegno brez kosti, ki se prodaja v okviru nacionalne sheme Izbrana kakovost Slovenije kupijo s kar 50 odstotnim popustom, kar je nesprejemljivo in vodi k razvrednotenju te znamke pravi Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano Igor Hrovatič.

Robert Božič

naravakmetijstvomesoIK

Kmetijska oddaja

VEČ ...|9. 1. 2022
Najpogostejše napake pri predelavi mesa na kmetijah

V tokratni oddaji smo se ponovno ozrli na posvet o Dopolnilnih dejavnostih na kmetiji in slišali o pogojih, ki jih mora član kmetije izpolnjevati za opravljanje dopolnilne dejavnosti ter o najpogostejših napakah, ki se pojavljajo pri predelavi mesa. 

Najpogostejše napake pri predelavi mesa na kmetijah

V tokratni oddaji smo se ponovno ozrli na posvet o Dopolnilnih dejavnostih na kmetiji in slišali o pogojih, ki jih mora član kmetije izpolnjevati za opravljanje dopolnilne dejavnosti ter o najpogostejših napakah, ki se pojavljajo pri predelavi mesa. 

kmetijstvonaravameso

Kmetijska oddaja

Najpogostejše napake pri predelavi mesa na kmetijah

V tokratni oddaji smo se ponovno ozrli na posvet o Dopolnilnih dejavnostih na kmetiji in slišali o pogojih, ki jih mora član kmetije izpolnjevati za opravljanje dopolnilne dejavnosti ter o najpogostejših napakah, ki se pojavljajo pri predelavi mesa. 

VEČ ...|9. 1. 2022
Najpogostejše napake pri predelavi mesa na kmetijah

V tokratni oddaji smo se ponovno ozrli na posvet o Dopolnilnih dejavnostih na kmetiji in slišali o pogojih, ki jih mora član kmetije izpolnjevati za opravljanje dopolnilne dejavnosti ter o najpogostejših napakah, ki se pojavljajo pri predelavi mesa. 

Slavi Košir

kmetijstvonaravameso

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|24. 6. 2021
Ceneno dampinško meso iz tujine kmete stiska ob zid. Že več kot leto dni!

Strmo rast vhodnih surovin kmetijske pridelave na Evropskih trgih na svojih plečih občutijo slovenski potrošniki ter slovenski kmetje in zadruge. Potrošniki zato, ker so soočeni s podražitvami hrane, kmetje pa zaradi padca odkupnih cen. To da za slovenske prašiče ni interesa v naših klavnicah in morajo kmetje prodajne poti iskati v Avstriji je za zadružnike absolutno nesprejemljivo, saj slovenskega kmeta postavlja v situacijo, ko mora zaradi lastnega preživetja odločati, da kakovostno slovensko meso, ki ga potrošnik želi, proda preko meja,« pravi Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije.

Ceneno dampinško meso iz tujine kmete stiska ob zid. Že več kot leto dni!

Strmo rast vhodnih surovin kmetijske pridelave na Evropskih trgih na svojih plečih občutijo slovenski potrošniki ter slovenski kmetje in zadruge. Potrošniki zato, ker so soočeni s podražitvami hrane, kmetje pa zaradi padca odkupnih cen. To da za slovenske prašiče ni interesa v naših klavnicah in morajo kmetje prodajne poti iskati v Avstriji je za zadružnike absolutno nesprejemljivo, saj slovenskega kmeta postavlja v situacijo, ko mora zaradi lastnega preživetja odločati, da kakovostno slovensko meso, ki ga potrošnik želi, proda preko meja,« pravi Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije.

naravakmetijstvopolitika. mesodampingcenetrgovci nepravilnosti v verigi od vi do vilic

Minute za kmetijstvo in podeželje

Ceneno dampinško meso iz tujine kmete stiska ob zid. Že več kot leto dni!

Strmo rast vhodnih surovin kmetijske pridelave na Evropskih trgih na svojih plečih občutijo slovenski potrošniki ter slovenski kmetje in zadruge. Potrošniki zato, ker so soočeni s podražitvami hrane, kmetje pa zaradi padca odkupnih cen. To da za slovenske prašiče ni interesa v naših klavnicah in morajo kmetje prodajne poti iskati v Avstriji je za zadružnike absolutno nesprejemljivo, saj slovenskega kmeta postavlja v situacijo, ko mora zaradi lastnega preživetja odločati, da kakovostno slovensko meso, ki ga potrošnik želi, proda preko meja,« pravi Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije.

VEČ ...|24. 6. 2021
Ceneno dampinško meso iz tujine kmete stiska ob zid. Že več kot leto dni!

Strmo rast vhodnih surovin kmetijske pridelave na Evropskih trgih na svojih plečih občutijo slovenski potrošniki ter slovenski kmetje in zadruge. Potrošniki zato, ker so soočeni s podražitvami hrane, kmetje pa zaradi padca odkupnih cen. To da za slovenske prašiče ni interesa v naših klavnicah in morajo kmetje prodajne poti iskati v Avstriji je za zadružnike absolutno nesprejemljivo, saj slovenskega kmeta postavlja v situacijo, ko mora zaradi lastnega preživetja odločati, da kakovostno slovensko meso, ki ga potrošnik želi, proda preko meja,« pravi Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije.

Robert Božič

naravakmetijstvopolitika. mesodampingcenetrgovci nepravilnosti v verigi od vi do vilic

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|22. 6. 2021
Projekt Seneno: Dan odprtih vrat in predstavitev na Turistični kmetiji Apat

Vedno več ljudi prisega na prehranske izdelke, ki so bližje naravi, za veliko kmetij, še posebej v hribih in na območjih z omejenimi dejavniki za kmetijstvo pa pridelava senenega mleka in mesa lahko pomeni boljše možnosti za preživetje. V okviru Evropskega partnerstva za inovacije - v projektu Seneno meso in mleko pa v teh dneh začenjajo s predstavitvami teh prizadevanj širši javnosti. Z nami je bil Peter Apat s turistične kmetije Apat.

Projekt Seneno: Dan odprtih vrat in predstavitev na Turistični kmetiji Apat

Vedno več ljudi prisega na prehranske izdelke, ki so bližje naravi, za veliko kmetij, še posebej v hribih in na območjih z omejenimi dejavniki za kmetijstvo pa pridelava senenega mleka in mesa lahko pomeni boljše možnosti za preživetje. V okviru Evropskega partnerstva za inovacije - v projektu Seneno meso in mleko pa v teh dneh začenjajo s predstavitvami teh prizadevanj širši javnosti. Z nami je bil Peter Apat s turistične kmetije Apat.

naravakmetijstvosenenomlekomeso

Minute za kmetijstvo in podeželje

Projekt Seneno: Dan odprtih vrat in predstavitev na Turistični kmetiji Apat

Vedno več ljudi prisega na prehranske izdelke, ki so bližje naravi, za veliko kmetij, še posebej v hribih in na območjih z omejenimi dejavniki za kmetijstvo pa pridelava senenega mleka in mesa lahko pomeni boljše možnosti za preživetje. V okviru Evropskega partnerstva za inovacije - v projektu Seneno meso in mleko pa v teh dneh začenjajo s predstavitvami teh prizadevanj širši javnosti. Z nami je bil Peter Apat s turistične kmetije Apat.

VEČ ...|22. 6. 2021
Projekt Seneno: Dan odprtih vrat in predstavitev na Turistični kmetiji Apat

Vedno več ljudi prisega na prehranske izdelke, ki so bližje naravi, za veliko kmetij, še posebej v hribih in na območjih z omejenimi dejavniki za kmetijstvo pa pridelava senenega mleka in mesa lahko pomeni boljše možnosti za preživetje. V okviru Evropskega partnerstva za inovacije - v projektu Seneno meso in mleko pa v teh dneh začenjajo s predstavitvami teh prizadevanj širši javnosti. Z nami je bil Peter Apat s turistične kmetije Apat.

Robert Božič

naravakmetijstvosenenomlekomeso

Pogovor o

VEČ ...|13. 2. 2019
O problematiki uvoženega mesa in pomenu sledljivosti, ter previdnosti pri nakupu

Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.

O problematiki uvoženega mesa in pomenu sledljivosti, ter previdnosti pri nakupu

Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.

hranapolitikamesouvoz

Pogovor o

O problematiki uvoženega mesa in pomenu sledljivosti, ter previdnosti pri nakupu
Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.
VEČ ...|13. 2. 2019
O problematiki uvoženega mesa in pomenu sledljivosti, ter previdnosti pri nakupu
Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.

Tanja Dominko

hranapolitikamesouvoz

Kmetijska oddaja

VEČ ...|25. 3. 2018
Zakaj trgovci pred veliko nočjo uvažajo meso drobnice iz tujine?

Marjana Cvirn, urednica revije Drobnica je bila naša gostja v oddaji, z njo pa smo se pogovarjali o težavah rejcev drobnice zaradi dampinškega uvoza mesa iz tujine. V oddaji je Aleš Volčič iz Semenarne Ljubljana predstavil še pozne hibride koruze in nekaj alternativ, če koruze zaradi kolobarja ne moremo sejati.

Zakaj trgovci pred veliko nočjo uvažajo meso drobnice iz tujine?

Marjana Cvirn, urednica revije Drobnica je bila naša gostja v oddaji, z njo pa smo se pogovarjali o težavah rejcev drobnice zaradi dampinškega uvoza mesa iz tujine. V oddaji je Aleš Volčič iz Semenarne Ljubljana predstavil še pozne hibride koruze in nekaj alternativ, če koruze zaradi kolobarja ne moremo sejati.

drobnicamarjana cvirnrejci drobniceuvozmeso

Kmetijska oddaja

Zakaj trgovci pred veliko nočjo uvažajo meso drobnice iz tujine?
Marjana Cvirn, urednica revije Drobnica je bila naša gostja v oddaji, z njo pa smo se pogovarjali o težavah rejcev drobnice zaradi dampinškega uvoza mesa iz tujine. V oddaji je Aleš Volčič iz Semenarne Ljubljana predstavil še pozne hibride koruze in nekaj alternativ, če koruze zaradi kolobarja ne moremo sejati.
VEČ ...|25. 3. 2018
Zakaj trgovci pred veliko nočjo uvažajo meso drobnice iz tujine?
Marjana Cvirn, urednica revije Drobnica je bila naša gostja v oddaji, z njo pa smo se pogovarjali o težavah rejcev drobnice zaradi dampinškega uvoza mesa iz tujine. V oddaji je Aleš Volčič iz Semenarne Ljubljana predstavil še pozne hibride koruze in nekaj alternativ, če koruze zaradi kolobarja ne moremo sejati.

Robert Božič

drobnicamarjana cvirnrejci drobniceuvozmeso

Priporočamo
|
Aktualno

Sol in luč

VEČ ...|20. 9. 2022
Fabio Rosini: Umetnost ponovnega začenjanja.

Duhovnik Fabio Rosini je knjigo z naslovom Umetnost ponovnega začenjanja (Založba Ognjišče) napisal po težki bolezni, ki je dodobra preoblikovala tudi njegovo razmišljanje in v mnogočem oblikovala njegove misli. »Knjiga je izredno prepričljiva, ker ni napisana za mizo, odmaknjena od življenja,« je v spremni besedi zapisal p. Marko Ivan Rupnik. Za oddajo Sol in luč smo za vas izbrali nekaj odlomkov.

Fabio Rosini: Umetnost ponovnega začenjanja.

Duhovnik Fabio Rosini je knjigo z naslovom Umetnost ponovnega začenjanja (Založba Ognjišče) napisal po težki bolezni, ki je dodobra preoblikovala tudi njegovo razmišljanje in v mnogočem oblikovala njegove misli. »Knjiga je izredno prepričljiva, ker ni napisana za mizo, odmaknjena od življenja,« je v spremni besedi zapisal p. Marko Ivan Rupnik. Za oddajo Sol in luč smo za vas izbrali nekaj odlomkov.

Tadej Sadar

družbaodnosiduhovnost

Svetovalnica

VEČ ...|23. 9. 2022
Upravljanje večstanovanjskih stavb

V Svetovalnici smo tokrat spregovorili o tem, kaj pomeni bivanje v večstanovanjski stavbi z vidika naših pravic in dolžnosti. Ali je z vidika pravic vseeno, ali so v stavbi tudi poslovni prostori? O vsem tem se je dobro pozanimati že pred nakupom, je poudaril naš tokratni sogovornik Filip Firbas.

Upravljanje večstanovanjskih stavb

V Svetovalnici smo tokrat spregovorili o tem, kaj pomeni bivanje v večstanovanjski stavbi z vidika naših pravic in dolžnosti. Ali je z vidika pravic vseeno, ali so v stavbi tudi poslovni prostori? O vsem tem se je dobro pozanimati že pred nakupom, je poudaril naš tokratni sogovornik Filip Firbas.

Tanja Dominko

svetovanje

Naš pogled

VEČ ...|20. 9. 2022
Zakaj izgubljati čas z mehkim?

Včeraj je vlada končno zagnala že pred precej časa obljubljeni Primerjalnik cen osnovnih živil. Med ljudmi je zbudil precej pozornosti, saj se je, verjetno zaradi precejšnjega obiska, spletna stran včeraj zvečer na trenutke zatikala. A vlada bi, ker so ji seveda na voljo vsi podatki, lahko vedela, da mehak pristop ne bo rodil sadov. Na to namreč zelo jasno kažejo izkušnje Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, ki že leta ne more doseči ničesar oprijemljivega…

Zakaj izgubljati čas z mehkim?

Včeraj je vlada končno zagnala že pred precej časa obljubljeni Primerjalnik cen osnovnih živil. Med ljudmi je zbudil precej pozornosti, saj se je, verjetno zaradi precejšnjega obiska, spletna stran včeraj zvečer na trenutke zatikala. A vlada bi, ker so ji seveda na voljo vsi podatki, lahko vedela, da mehak pristop ne bo rodil sadov. Na to namreč zelo jasno kažejo izkušnje Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, ki že leta ne more doseči ničesar oprijemljivega…

Radio Ognjišče

komentarcenepotrošnikihranatrgovci

Dogodki

VEČ ...|8. 9. 2022
Pridiga Aloza Furlana na praznik Marijinega rojstva

Prisluhnite današnjemu mašnemu nagovoru Alojz Furlana, rektorja svetišča Marije tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi.

Pridiga Aloza Furlana na praznik Marijinega rojstva

Prisluhnite današnjemu mašnemu nagovoru Alojz Furlana, rektorja svetišča Marije tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi.

Radio Ognjišče

kolesarjenje

Komentar tedna

VEČ ...|23. 9. 2022
Lenart Rihar: Pahorjev podpis

Predsednika Pahorja si bomo zapomnili po tem, da se je na svoj način trudil, da je uporabljal vključujoče besede in delal tudi simbolne korake, a velik bo le na ozadju svojih klavrnih predhodnikov in morebitnih naslednikov iz istih ideoloških vrst. In samo v tem smislu se nam zlahka zgodi, da ga bomo še pogrešali …

Komentar je pripravil Lenart Rihar, ravnatelj Rafaelove družbe.

Lenart Rihar: Pahorjev podpis

Predsednika Pahorja si bomo zapomnili po tem, da se je na svoj način trudil, da je uporabljal vključujoče besede in delal tudi simbolne korake, a velik bo le na ozadju svojih klavrnih predhodnikov in morebitnih naslednikov iz istih ideoloških vrst. In samo v tem smislu se nam zlahka zgodi, da ga bomo še pogrešali …

Komentar je pripravil Lenart Rihar, ravnatelj Rafaelove družbe.

Lenart Rihar

komentarpolitikadružba

Pojdite in učite

VEČ ...|25. 9. 2022
Pomoč ubogim v Venezueli

Prisluhnite nadaljevanju pogovora z misijonarko s. Andrejo Godnič. Prihaja z iskreno zahvalo vsem, ki pomagate ubogim v Venezueli.

Pomoč ubogim v Venezueli

Prisluhnite nadaljevanju pogovora z misijonarko s. Andrejo Godnič. Prihaja z iskreno zahvalo vsem, ki pomagate ubogim v Venezueli.

Jure Sešek

duhovnostmisijon

Utrip Cerkve v Sloveniji

VEČ ...|25. 9. 2022
25 let Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška

Dan po godu bl. Antona Martina Slomška smo v oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji počastili srebrni jubilej Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška. Spomine na začetke sta z nami podelila prva ravnateljica Irena Rebolj Kraner in zdajšnji ravnatelj Samo Repolusk. V drugem delu oddaje pa je z nami duhovnik Janez Ambrožič, čigar doktorska disertacija je posvečena Slomškovi skrbi za posvetitev zakona in družine.

25 let Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška

Dan po godu bl. Antona Martina Slomška smo v oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji počastili srebrni jubilej Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška. Spomine na začetke sta z nami podelila prva ravnateljica Irena Rebolj Kraner in zdajšnji ravnatelj Samo Repolusk. V drugem delu oddaje pa je z nami duhovnik Janez Ambrožič, čigar doktorska disertacija je posvečena Slomškovi skrbi za posvetitev zakona in družine.

Petra Stopar

duhovnostinfo

Kmetijska oddaja

VEČ ...|25. 9. 2022
Na obisku pri majerici Luciji Gartner

Med 1. in 3. oktobrom je v Bohinju potekala Mednarodna konferenca in letna skupščina evropske mreže kmečkih in obrtnih sirarjev – FACE na temo planinskih sirov. Organizatorji in gostitelji omenjenega dogodka so naslednji dan, 4. oktobra, organizirali tudi 3. Festival slovenskih sirov na Brdu pri Kranju. V pripravo obeh dogodkov je intenzivno vključena Lucija Gartner, mlada majerica na Planini v Lazu.

Na obisku pri majerici Luciji Gartner

Med 1. in 3. oktobrom je v Bohinju potekala Mednarodna konferenca in letna skupščina evropske mreže kmečkih in obrtnih sirarjev – FACE na temo planinskih sirov. Organizatorji in gostitelji omenjenega dogodka so naslednji dan, 4. oktobra, organizirali tudi 3. Festival slovenskih sirov na Brdu pri Kranju. V pripravo obeh dogodkov je intenzivno vključena Lucija Gartner, mlada majerica na Planini v Lazu.

Robert Božič

kmetijstvonaravavrt

Spominjamo se

VEČ ...|25. 9. 2022
Spominjamo se dne 25. 9.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 25. 9.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče