Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 14-ih

Radio Ognjišče

20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 14-ih

Radio Ognjišče

VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 14. do 15. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 14-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 16. do 17. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 16-ih

Program Radia Ognjišče od 16. do 17. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 16-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 16. do 17. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 16-ih
VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 16. do 17. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 16-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 15. do 16. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 15-ih

Program Radia Ognjišče od 15. do 16. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 15-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 15. do 16. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 15-ih
VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 15. do 16. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 15-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 13-ih

Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 13-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 13-ih
VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 13. do 14. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 13-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 12-ih

Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 12-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 12-ih
VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 12. do 13. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 12-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 11-ih

Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 11-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 11-ih
VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 11. do 12. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 11-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 10-ih

Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 10-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 10-ih
VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 10. do 11. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 10-ih

Radio Ognjišče

Program zadnjega tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 09-ih

Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 09-ih

Program zadnjega tedna

Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 09-ih
VEČ ...|20. 6. 2025
Program Radia Ognjišče od 9. do 10. ure.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. junij 2025 ob 09-ih

Radio Ognjišče

Priporočamo
|
Aktualno

Naš pogled

VEČ ...|17. 6. 2025
Damijana Medved: Kdaj se dobimo v novem NUK-u?

Zadnjič sem šla mimo lokacije, kjer naj bi zgradili novi NUK – narodno in univerzitetno knjižnico. Med Križankami in Filozofsko fakulteto. Na tem mestu je po desetletjih parkirišča, zdaj prazen prostor. Parkirišča ni več, o gradnji – vsaj na prvi pogled – ni videti sledi. Spomnim se vznesenih nagovorov profesorjev ob vpisu na študij bibliotekarstva leta 1995, nekako v smislu, da bo leta 2000, v času našega dokončanja študija, novi NUK že stal in kjer bomo diplomanti morda celo dobili svojo zaposlitev. No, 30 let kasneje novega NUK-a še vedno ni, so se pa stvari začele dejansko premikati.

Damijana Medved: Kdaj se dobimo v novem NUK-u?

Zadnjič sem šla mimo lokacije, kjer naj bi zgradili novi NUK – narodno in univerzitetno knjižnico. Med Križankami in Filozofsko fakulteto. Na tem mestu je po desetletjih parkirišča, zdaj prazen prostor. Parkirišča ni več, o gradnji – vsaj na prvi pogled – ni videti sledi. Spomnim se vznesenih nagovorov profesorjev ob vpisu na študij bibliotekarstva leta 1995, nekako v smislu, da bo leta 2000, v času našega dokončanja študija, novi NUK že stal in kjer bomo diplomanti morda celo dobili svojo zaposlitev. No, 30 let kasneje novega NUK-a še vedno ni, so se pa stvari začele dejansko premikati.

Damijana Medved

komentar

Slovencem po svetu in domovini

VEČ ...|19. 6. 2025
Jutri na Dobrodošli doma srečanje slovenskih podjetnikov z vsega sveta

Jutri na Dobrodošli doma srečanje slovenskih podjetnikov z vsega sveta

Matjaž Merljak

družba

Svetovalnica

VEČ ...|20. 6. 2025
Kako do lepih las?

V Svetovalnici bomo gostili Romano Marolt, profesorico na Srednji frizerski šoli v Ljubljani. Kako negovati lase v poletnem času, jih je dobro sprati po kopanju v morju ali bazenu, kaj narediti, da bodo hitreje in lepše rastli? Kako negovati zelo suh las in na kaj paziti, ko se barvamo sami? Prisluhnite ob osmih. 

Kako do lepih las?

V Svetovalnici bomo gostili Romano Marolt, profesorico na Srednji frizerski šoli v Ljubljani. Kako negovati lase v poletnem času, jih je dobro sprati po kopanju v morju ali bazenu, kaj narediti, da bodo hitreje in lepše rastli? Kako negovati zelo suh las in na kaj paziti, ko se barvamo sami? Prisluhnite ob osmih. 

Radio Ognjišče, Tanja Dominko

svetovanje

Komentar tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Lenart Rihar: O katastrofah, da bi preprečili ponovitve

Večno vprašanje ostaja, ali se človeštvo skozi zgodovino sploh česa nauči. V tehnološkem smislu menda že, a da bi rasla in se nalagala modrost, iz katere bi potem z neko zanesljivostjo izhajali in izboljševali medsebojni svet, tega zares ni opaziti. Vedno znova se vzpostavljajo okoliščine, ob katerih se izkaže, da velik del ljudi pozabi na vse, njihovo izhodišče pa je zaradi zlorabljene pameti bolj uničevalno kot nagonsko ravnanje živali. 

Komentar je pripravil ravnatelj Rafaelove družbe, Lenart Rihar.

Lenart Rihar: O katastrofah, da bi preprečili ponovitve

Večno vprašanje ostaja, ali se človeštvo skozi zgodovino sploh česa nauči. V tehnološkem smislu menda že, a da bi rasla in se nalagala modrost, iz katere bi potem z neko zanesljivostjo izhajali in izboljševali medsebojni svet, tega zares ni opaziti. Vedno znova se vzpostavljajo okoliščine, ob katerih se izkaže, da velik del ljudi pozabi na vse, njihovo izhodišče pa je zaradi zlorabljene pameti bolj uničevalno kot nagonsko ravnanje živali. 

Komentar je pripravil ravnatelj Rafaelove družbe, Lenart Rihar.

Lenart Rihar

komentardružba

Sol in luč

VEČ ...|17. 6. 2025
Maria Spychiger: 2. del intervjuja s profesorico in raziskovalko

V tokratni oddaji Sol in luč smo objavili drugi del intervjuja z izjemno profesorico, Mario Spychiger, ki je od leta 2007 zaposlena na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnosti v Frankfurtu na Maini. Po študiju psihologije in pedagogike je doktorirala z disertacijo Več glasbenega pouka v javni šoli. Ukvarja se z glasbeno pedagogiko in je sodelovala pri več raziskavah na temo vpliva glasbe na človeka in njegov razvoj.

Maria Spychiger: 2. del intervjuja s profesorico in raziskovalko

V tokratni oddaji Sol in luč smo objavili drugi del intervjuja z izjemno profesorico, Mario Spychiger, ki je od leta 2007 zaposlena na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnosti v Frankfurtu na Maini. Po študiju psihologije in pedagogike je doktorirala z disertacijo Več glasbenega pouka v javni šoli. Ukvarja se z glasbeno pedagogiko in je sodelovala pri več raziskavah na temo vpliva glasbe na človeka in njegov razvoj.

Tadej Sadar

Kulturni utrinki

VEČ ...|20. 6. 2025
Štirje kulturni dogodki

V Mariboru se danes začenja 33. Festival Lent, v prestolnici pa z Poletno nočjo 73. Ljubljana festival. Na Prevaljah bo koncert koroške zborovske zasedbe ROŽ iz Šentjakoba v Rožu, jutri pa ne zamudite Poletne muzejske noči.

Štirje kulturni dogodki

V Mariboru se danes začenja 33. Festival Lent, v prestolnici pa z Poletno nočjo 73. Ljubljana festival. Na Prevaljah bo koncert koroške zborovske zasedbe ROŽ iz Šentjakoba v Rožu, jutri pa ne zamudite Poletne muzejske noči.

Jože Bartolj

kulturaFestival LentLjubljana FestivalPoletna Muzejska nočMePZ RožPrevalje

Komentar tedna

VEČ ...|20. 6. 2025
Lenart Rihar: O katastrofah, da bi preprečili ponovitve

Večno vprašanje ostaja, ali se človeštvo skozi zgodovino sploh česa nauči. V tehnološkem smislu menda že, a da bi rasla in se nalagala modrost, iz katere bi potem z neko zanesljivostjo izhajali in izboljševali medsebojni svet, tega zares ni opaziti. Vedno znova se vzpostavljajo okoliščine, ob katerih se izkaže, da velik del ljudi pozabi na vse, njihovo izhodišče pa je zaradi zlorabljene pameti bolj uničevalno kot nagonsko ravnanje živali. 

Komentar je pripravil ravnatelj Rafaelove družbe, Lenart Rihar.

Lenart Rihar: O katastrofah, da bi preprečili ponovitve

Večno vprašanje ostaja, ali se človeštvo skozi zgodovino sploh česa nauči. V tehnološkem smislu menda že, a da bi rasla in se nalagala modrost, iz katere bi potem z neko zanesljivostjo izhajali in izboljševali medsebojni svet, tega zares ni opaziti. Vedno znova se vzpostavljajo okoliščine, ob katerih se izkaže, da velik del ljudi pozabi na vse, njihovo izhodišče pa je zaradi zlorabljene pameti bolj uničevalno kot nagonsko ravnanje živali. 

Komentar je pripravil ravnatelj Rafaelove družbe, Lenart Rihar.

Lenart Rihar

komentardružba

Spominjamo se

VEČ ...|20. 6. 2025
Spominjamo se dne 20. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 20. 6.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|20. 6. 2025
Linški keksi

Poslušalka je sestro Nikolino prosila za recept za dobre kekse, iz krhkega testa, ki se ga valja. V ½ kg moke dodamo ½ pecilnega praška in nato še 25 dag masla, ki ga z rokami čim bolje zdrobtinimo. Dodamo še 25 dag sladkorja v prahu, naribano limonino lupino, 2 jajci (ali pa 1 jajce in 2 rumenjaka), po želji še kakšno žlico smetane, mleka ali ruma. Testo ne sme biti trdo niti premehko, ampak fino. Postrgamo posodo, pokrijemo s pokrovko ali alu folijo in damo počivati na hladno (v shrambo ali hladilnik) vsaj za eno uro. Ko se testo odpočije, je tudi bolj prožno in ga lažje valjamo. Debelina naj bo 3 mm, izkrožimo oblike, kot jih želimo, odlagamo na peki papir, malo pomažemo z jajcem (ali samo z beljakom) in potresemo (z narezanimi lešniki, orehi, mandlji ...) in spečemo. Za boljši okus v testo, med moko zamešamo tudi 5 dag zmletih orehov ali lešnikov. Če želimo, piškote lahko tudi sestavimo, vmes namažemo marmelado ali kakšen lešnikov namaz. Odlagamo jih na ravno površino.  

Linški keksi

Poslušalka je sestro Nikolino prosila za recept za dobre kekse, iz krhkega testa, ki se ga valja. V ½ kg moke dodamo ½ pecilnega praška in nato še 25 dag masla, ki ga z rokami čim bolje zdrobtinimo. Dodamo še 25 dag sladkorja v prahu, naribano limonino lupino, 2 jajci (ali pa 1 jajce in 2 rumenjaka), po želji še kakšno žlico smetane, mleka ali ruma. Testo ne sme biti trdo niti premehko, ampak fino. Postrgamo posodo, pokrijemo s pokrovko ali alu folijo in damo počivati na hladno (v shrambo ali hladilnik) vsaj za eno uro. Ko se testo odpočije, je tudi bolj prožno in ga lažje valjamo. Debelina naj bo 3 mm, izkrožimo oblike, kot jih želimo, odlagamo na peki papir, malo pomažemo z jajcem (ali samo z beljakom) in potresemo (z narezanimi lešniki, orehi, mandlji ...) in spečemo. Za boljši okus v testo, med moko zamešamo tudi 5 dag zmletih orehov ali lešnikov. Če želimo, piškote lahko tudi sestavimo, vmes namažemo marmelado ali kakšen lešnikov namaz. Odlagamo jih na ravno površino.  

Matjaž Merljak

kuhajmo