Oddaja Petkov večer je tokrat povabila k aktivnemu sodelovanju, h klepetu, reševanju kakšne miselne uganke in k izbiranju glasbene vsebine.
Oddaja Petkov večer je tokrat povabila k aktivnemu sodelovanju, h klepetu, reševanju kakšne miselne uganke in k izbiranju glasbene vsebine.
Oddaja Petkov večer je tokrat povabila k aktivnemu sodelovanju, h klepetu, reševanju kakšne miselne uganke in k izbiranju glasbene vsebine.
Petkov večer
Tednu katoliškega šolstva smo postavili piko v oddaji Petkov večer, v kateri smo z vašo pomočjo, drage poslušalke, spoštovani poslušalci, zbirali sredstva za pomoč dijakom in učencem. V oddaji so se zvrstile zgodbe iz vseh katoliških vzgojno-izobraževalnih ustanov, deležni smo bili glasbene ustvarjalnosti mladih, rdečo nit pa je pletla tudi skupinica maturantov v studiu.
Petkov večer
Tednu katoliškega šolstva smo postavili piko v oddaji Petkov večer, v kateri smo z vašo pomočjo, drage poslušalke, spoštovani poslušalci, zbirali sredstva za pomoč dijakom in učencem. V oddaji so se zvrstile zgodbe iz vseh katoliških vzgojno-izobraževalnih ustanov, deležni smo bili glasbene ustvarjalnosti mladih, rdečo nit pa je pletla tudi skupinica maturantov v studiu.
Petkov večer
Pomlad je tu. Tudi glasbena - vrstijo se koncerti in glasbene prireditve, z vseh koncev prihajajo nove melodije ... V oddaji Petkov večer je svojo ustvarjalnost predstavila Iris Ošlaj, ki je pred kratkim stopila na samostojno glasbeno pot, sicer pa jo poznamo kot del skupine Sopranos.
Petkov večer
Pomlad je tu. Tudi glasbena - vrstijo se koncerti in glasbene prireditve, z vseh koncev prihajajo nove melodije ... V oddaji Petkov večer je svojo ustvarjalnost predstavila Iris Ošlaj, ki je pred kratkim stopila na samostojno glasbeno pot, sicer pa jo poznamo kot del skupine Sopranos.
Petkov večer
V gosteh je bila temperamentna in simpatična glasbenica, ki obeležuje četrt stoletja izjemne kariere - ALYA. V klepetu je spregovorila o svojem glasbenem in osebnem zorenju, o tem, zakaj je vedno nasmejana, in še marsičem.
Petkov večer
V gosteh je bila temperamentna in simpatična glasbenica, ki obeležuje četrt stoletja izjemne kariere - ALYA. V klepetu je spregovorila o svojem glasbenem in osebnem zorenju, o tem, zakaj je vedno nasmejana, in še marsičem.
Petkov večer
Marta Zore je osvojila mnoge festivalske odre, posnela ogromno uspešnic, odpela nekaj glavnih vlog v ljubljanski Operi, zdaj pa se z glasbo predvsem posveča otrokom in mladini. Prisluhnite njeni zgodbi in posebnemu vabilu.
Petkov večer
Marta Zore je osvojila mnoge festivalske odre, posnela ogromno uspešnic, odpela nekaj glavnih vlog v ljubljanski Operi, zdaj pa se z glasbo predvsem posveča otrokom in mladini. Prisluhnite njeni zgodbi in posebnemu vabilu.
Petkov večer
Marta Zore je osvojila mnoge festivalske odre, posnela ogromno uspešnic, odpela nekaj glavnih vlog v ljubljanski Operi, zdaj pa se z glasbo predvsem posveča otrokom in mladini. Prisluhnite njeni zgodbi in posebnemu vabilu.
Petkov večer
Marta Zore je osvojila mnoge festivalske odre, posnela ogromno uspešnic, odpela nekaj glavnih vlog v ljubljanski Operi, zdaj pa se z glasbo predvsem posveča otrokom in mladini. Prisluhnite njeni zgodbi in posebnemu vabilu.
Petkov večer
Prvi petek postnega časa je obarval tudi oddajo Petkov večer. Posvetili smo jo namreč sodobni krščanski glasbi. Več kot četrt stoletja se ji predajata tudi zakonca Bukovec, Silvo in Marija. 25-letnico izida prvega albuma bosta praznovala s koncertom na Rakovniku, z igranjem in petjem pa jima bodo pomagali kar njuni zdaj že odrasli otroci.
Petkov večer
Prvi petek postnega časa je obarval tudi oddajo Petkov večer. Posvetili smo jo namreč sodobni krščanski glasbi. Več kot četrt stoletja se ji predajata tudi zakonca Bukovec, Silvo in Marija. 25-letnico izida prvega albuma bosta praznovala s koncertom na Rakovniku, z igranjem in petjem pa jima bodo pomagali kar njuni zdaj že odrasli otroci.
Petkov večer
V oddaji Petkov večer smo najprej z Juretom predstavili letošnjo Pustno Sobotno iskrico ter njen dobrodelni namen, spregovorili o pustovanju in maskah, v drugem delu pa si privoščili šegavost in norčavost ob humoreskah p. Karla Gržana.
Petkov večer
V oddaji Petkov večer smo najprej z Juretom predstavili letošnjo Pustno Sobotno iskrico ter njen dobrodelni namen, spregovorili o pustovanju in maskah, v drugem delu pa si privoščili šegavost in norčavost ob humoreskah p. Karla Gržana.
Petkov večer
Oddaja Petkov večer je tokrat vabila k aktivnemu sodelovanju: h klepetu, reševanju kakšne miselne uganke in k izbiranju glasbene vsebine.
Petkov večer
Oddaja Petkov večer je tokrat vabila k aktivnemu sodelovanju: h klepetu, reševanju kakšne miselne uganke in k izbiranju glasbene vsebine.
Sol in luč
Po večkrat ponatisnjeni uspešnici Vita Dolorosa je dramski igralec Gregor Čušin navdih za svojo novo zbirko kratkih zgodb Strmenje poiskal v evangeljskih odlomkih, ki niso nujno vezani na dogodke velikega tedna. Zgodbe, knjiga je izšla pri založbi Iskreni, včasih zvesto sledijo svetopisemski predlogi, včasih se od nje precej oddaljijo, prav vedno pa zadenejo bralca v srce in dušo. Tri zgodbe je za oddajo Sol in luč prebral kar avtor sam.
Pogovor o
V oddaji Pogovor o smo v Tednu katoliškega šolstva gostili direktorje treh katoliških izobraževalnih zavodov, Zavoda sv. Stanislava, Zavoda Antona Martina Slomška in Zavoda sv. Frančiška Saleškega. Tone Česen, dr. Andrej Flogie in Janez Krnc so spregovorili o svojem poslanstvu, o dosedanjem delu, financiranju in kadrovskih izzivih ter umeščenosti v slovenski izobraževalni sistem.
Naš gost
Igor Tuta je pred kratkim praznoval osemdesetletnico. Je vsestranski kulturni delavec, s pomembno in dolgoletno vlogo med Slovenci v zamejskem prostoru. Vso svojo delovno dobo je posvetil Radiu Trst A, sodeloval je tudi pri številnih televizijskih dokumentarnih oddajah. Od otroštva predan skavt, tudi po njegovi zaslugi je v tržaškem okolju to gibanje zelo živo. Med njegovimi vidnejšimi zanimanji je tudi filatelija. V zadnjih letih pa se največ posveča publicistiki.
Moja zgodba
Tokrat smo prisluhnili zanimivi in ganljivi pripovedi Pavle Kovač Škraba, ki je kot begunka, skupaj s starši, pred skoraj osemdesetimi leti zapustila Slovenijo in preko begunskih taborišč v Avstriji prispela v Argentino. Tudi tam je bila njihova družina zelo preizkušena. To je bil 1. del pričevanja.
Svetovalnica
Odvetnica Mateja Maček je svetovala pri pravnih zagatah.
Kulturni utrinki
Predstavitev dveh razstav. V Narodni galeriji so na ogled biseri baroka, v NUK-u pa razstava obarvanih fotografij iz časa rušilnega potresa v Ljubljani.
Komentar Domovina.je
Smo v tednu med cvetno nedeljo in veliko nočjo. Oboje je praznik veselja, slavljenja. Toda vmes je veliki petek. Nepredstavljivo trpljenje.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Potica ne sme manjkati pri žegnu jedi za veliko noč. Sestro Nikolino smo vprašali, na kaj biti pozoren pri pripravi testa. Prvi nasvet je bil, da si pravočasno pripravimo vse sestavine – najbolje že zvečer, da niso do zadnjega v hladilniku. Potem moramo paziti, da sestavljamo po receptu. Pomembno je, da testo dobro pregnetemo. Ker med tem postaja trdo, lahko po potrebi prilijemo še kakšno žlico mleka. Če gnetemo prekratek čas, ne dobimo prave trdote in potem imamo testo, ki počasi vzhaja in poka. Pri gnetenju se mora ločiti od sklede pa tudi od rok. Če je še zelo mehko in se drži rok, dodamo ščepec oziroma žlico moke in še malo pognetemo. Nato mora testo dovolj časa vzhajati – uro in pol in pri tem ga bo še enkrat več. Če nadev še ni do konca pripravljen, testo še malo pognetemo. Da je dovolj vzhajano, preverimo tako, da gremo s prstom v testo in se mora lepo dvigniti. Razvaljamo ga po pomokanem prtu, in sicer enakomerno, tanko. Če pri valjanju nastanejo debeli robovi, jih s koleščkom odrežemo in naredimo kakšen brioš. Kaj pa nadev – kaj storimo, če ga je preveč in kaj, če ga je premalo? Namazati moramo bogato, pravi sestra Nikolina, a ne preveč, sicer bo potica slaninasta. Če je nadeva preveč, ga lahko spravimo in ga bomo uporabili naslednjič. Če pa je nadeva premalo, namažemo bolj tanko in mogoče bolj bogato posujemo z rozinami, ki smo jih namočili v rumu. Nenamazan kos lahko posujemo samo z rozinami ali pa ga celo odrežemo. Potico zavijamo z roko. Zavijati začnemo na robu in pazimo, da je zavito testo.