V oddajo Petkov večer je prišel zanimiv gost, ki se glasbi posveča že 40 let. Ustvaril je množico pop-rock hitov, pod kožo pa so nam prišle tudi melodije, ki jih je napisal za seriji Naša mala klinika ter Nova dvajseta. Zdaj ustvarja sam, dolga leta pa je bil gonilo skupine Big Foot Mama. Z nami je bil Miha Guštin - Gušti.
V oddajo Petkov večer je prišel zanimiv gost, ki se glasbi posveča že 40 let. Ustvaril je množico pop-rock hitov, pod kožo pa so nam prišle tudi melodije, ki jih je napisal za seriji Naša mala klinika ter Nova dvajseta. Zdaj ustvarja sam, dolga leta pa je bil gonilo skupine Big Foot Mama. Z nami je bil Miha Guštin - Gušti.
V oddajo Petkov večer je prišel zanimiv gost, ki se glasbi posveča že 40 let. Ustvaril je množico pop-rock hitov, pod kožo pa so nam prišle tudi melodije, ki jih je napisal za seriji Naša mala klinika ter Nova dvajseta. Zdaj ustvarja sam, dolga leta pa je bil gonilo skupine Big Foot Mama. Z nami je bil Miha Guštin - Gušti.
Pred mesecem dni smo legendo zabavne in narodnozabavne glasbe Alfija Nipiča gostili v oddaji Naš gost, vendar v njej ni prostora za glasbo. Glasba pa o Alfiju vendarle največ pove. Zato ji dajemo prostor v Petkovem večeru, ob njej pa smo slišali še odlomke iz pogovora.
Pred mesecem dni smo legendo zabavne in narodnozabavne glasbe Alfija Nipiča gostili v oddaji Naš gost, vendar v njej ni prostora za glasbo. Glasba pa o Alfiju vendarle največ pove. Zato ji dajemo prostor v Petkovem večeru, ob njej pa smo slišali še odlomke iz pogovora.
Petkov večer je bil tokrat literarno obarvan. Če imate radi klasično pripoved, potem boste uživali v hudomušni noveli Josipa Jurčiča Telečja pečenka. V njej boste spoznali upokojenega stotnika Bitiča, človeka ustaljenih navad, ki si že leta vsak večer ob isti uri v krčmi privošči telečjo pečenko. V njej neizmerno uživa, dokler ... Dokler ne doživi nekaj usodnega ...
Petkov večer je bil tokrat literarno obarvan. Če imate radi klasično pripoved, potem boste uživali v hudomušni noveli Josipa Jurčiča Telečja pečenka. V njej boste spoznali upokojenega stotnika Bitiča, človeka ustaljenih navad, ki si že leta vsak večer ob isti uri v krčmi privošči telečjo pečenko. V njej neizmerno uživa, dokler ... Dokler ne doživi nekaj usodnega ...
Petkov večer je prinesel sproščen klepet o Stični mladih ter glasbo po vašem okusu.
Petkov večer je prinesel sproščen klepet o Stični mladih ter glasbo po vašem okusu.
Petkov večer je tokrat nastajal v živo z našega kolesarskega romanja. Zbrani smo bili v Domu sv. Jožefa v Celju. Radijski sodelavci smo z vami delili utrinke z že prevoženih kilometrov našega romanja.
Petkov večer je tokrat nastajal v živo z našega kolesarskega romanja. Zbrani smo bili v Domu sv. Jožefa v Celju. Radijski sodelavci smo z vami delili utrinke z že prevoženih kilometrov našega romanja.
Petkov večer pa je prinesel druženje z vami, dragi poslušalci, klepet ob vašem glasbenem izboru.
Petkov večer pa je prinesel druženje z vami, dragi poslušalci, klepet ob vašem glasbenem izboru.
Oddaja Petkov večer je predvsem prinesla raznoliko glasbo ter nekaj vabil, kje jo v prihajajočih dneh poiskati.
Oddaja Petkov večer je predvsem prinesla raznoliko glasbo ter nekaj vabil, kje jo v prihajajočih dneh poiskati.
Spet smo prisluhnili nekaj kratkim duhovitim zgodbam, ki jih je zapisal duhovnik Karel Gržan in jih zbral v knjigi “Jaz, Čarli Čeplin”, ki jo je izdala založba Ognjišče.
Prebrali smo nekaj odlomkov izknjige »Najti notranji mir«, Anselma Grüna. Izšla je pri ZaložbiOgnjišče, za tokrat pa smo izbrali misli iz Uvoda, ter iz petega inenajstega poglavja z naslovoma: »Sam prevzemi odgovornost inspodbujaj življenjske možnosti drugih« in »Sooči se s svojimistrahovi, ne zatajuj jih – spremeni jih v življenjsko moč.«
In časa zmanjka. Preobremenitve, ki postanejo stalnica, pritiskajo ob zid in načenjajo zdravje. Stres neizprosno terja svoje in vsak normalen mlad in izobražen človek se ozre okrog sebe in vpraša: »Kaj je meni tega treba?« »Zakaj moji vrstniki lahko hodijo 8 ur v službo, imajo čas zase, za družino, čas za prijatelje in prosti čas in dopust in ...«
Dan po godu sv. Frančiška Asiškega smo gostili frančiškana p. dr. Christiana Gostečnika. Frančišek se je v želji slediti božjemu klicu ločil od svojega očeta in matere radikalno. O tem, kaj pomeni trganje popkovine v obdobju najstništva za starše in kaj za mlade, ki se želijo postaviti na lastne noge, smo govorili. Svoje vprašanje za našega gosta p. Christiana lahko za naslednjo oddajo pošljete na za.zivljenje@ognjisce.si
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 11. oktober 2024 ob 05-ih
V pogovoru z Barbaro Vesel Barborič, socialno pedagoginjo, učiteljico in socialno delavko dolgoletnih izkušenj, smo izpostavili več dejstev iz šolskega, družbeno okoljskega in domačega, vzgojenega okolja, ki predstavijo trikotnik šola-otroci-starši v novi luči. Oddajo smo pripravili v sodelovanju z Društvom katoliških pedagogov Slovenije.
Predstavili smo dobrodelni koncert OVITA zanjo, ki bo v ponedeljek 14. oktobra ob 18. uri v Gallusovi dvorani, ljubljanskega Cankarjevega doma. Namenjen je pomoči in predstavitvi zgodb žensk, ki se soočajo ali so prestale bolezni raka na rodilih. Skupaj z zdravnico in pianistko ter ponudnico koncerta Matejo Lasič bodo nastopili Anja Bukovec, Bojan Cvjetićanin iz skupine Jocker out, Tomi Meglič iz skupine Siddharta, Sara Čano, Maja Žerjav, vokalna skupina Katrinas in vokalna skupina Muze.
Spregovorili smo o hoji z nordijskimi palicami in napovedali tek in hojo ob Draških ribnikih ter peš romanje od Tržiča do Brezij.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kaj lahko naredimo z zelenim paradižnikom, ki je na vrtu? Ga lahko za kaj uporabimo oz. shranimo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga naloži v leseno gajbico ali na police v kleti in pokrije s časopisnim papirjem. Tako bodo ti paradižniki počasi zoreli. Nekateri bodo kmalu rumeni, drugi pa morda šele ob božiču ... Zelen paradižnik lahko tudi uporabi za pripravo ajvarja. Poslušalka Marija je nato povedala recepte za paradižnik s hrenom. 3 kg zelenega paradižnika zmeljemo na mesoreznico, dodamo 2 žlici soli in pustimo stati 24 ur. Dobro odcedimo. Naribamo ½ kg hrena, dodamo 2 dl gorčice, 1 žlico sladkorja, ½ l vinskega kisa in 2 dl olja. Vse to dobro zmešamo in naložimo v male kozarčke. To je odlična priloga k narezkom