Is podcast Orehova rulada Is podcast
Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

Matjaž Merljak

kuhajmo

22. 5. 2023
Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

Matjaž Merljak

VEČ ...|22. 5. 2023
Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|11. 9. 2023
Vlaganje česna

Česen očistimo in narežemo, solimo ter dodamo olivno olje. To zmiksamo, da dobimo nekakšno kremo ali namaz. Nalagamo v plastične kozarčke ali škatlice s pokrovčkom ter damo v skrinjo. Ko rabimo, česen z lahko z žličko postrgamo

Vlaganje česna

Česen očistimo in narežemo, solimo ter dodamo olivno olje. To zmiksamo, da dobimo nekakšno kremo ali namaz. Nalagamo v plastične kozarčke ali škatlice s pokrovčkom ter damo v skrinjo. Ko rabimo, česen z lahko z žličko postrgamo

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Vlaganje česna

Česen očistimo in narežemo, solimo ter dodamo olivno olje. To zmiksamo, da dobimo nekakšno kremo ali namaz. Nalagamo v plastične kozarčke ali škatlice s pokrovčkom ter damo v skrinjo. Ko rabimo, česen z lahko z žličko postrgamo

VEČ ...|11. 9. 2023
Vlaganje česna

Česen očistimo in narežemo, solimo ter dodamo olivno olje. To zmiksamo, da dobimo nekakšno kremo ali namaz. Nalagamo v plastične kozarčke ali škatlice s pokrovčkom ter damo v skrinjo. Ko rabimo, česen z lahko z žličko postrgamo

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|11. 9. 2023
Rolada se prime pekača

Ko je rolada pečena, je nekaj minut še pustimo na pekaču, potem ob robu zarežemo z nožem in obrnemo na desko ter pokrijemo z ožeto krpo, ki jo na robovih zagrnemo pod biskvit.

Rolada se prime pekača

Ko je rolada pečena, je nekaj minut še pustimo na pekaču, potem ob robu zarežemo z nožem in obrnemo na desko ter pokrijemo z ožeto krpo, ki jo na robovih zagrnemo pod biskvit.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Rolada se prime pekača

Ko je rolada pečena, je nekaj minut še pustimo na pekaču, potem ob robu zarežemo z nožem in obrnemo na desko ter pokrijemo z ožeto krpo, ki jo na robovih zagrnemo pod biskvit.

VEČ ...|11. 9. 2023
Rolada se prime pekača

Ko je rolada pečena, je nekaj minut še pustimo na pekaču, potem ob robu zarežemo z nožem in obrnemo na desko ter pokrijemo z ožeto krpo, ki jo na robovih zagrnemo pod biskvit.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|11. 9. 2023
Prosena kaša z jabolki

Jabolka olupimo in očistimo, narežemo na enako velike koščke, dodamo sladkor, cimet in dve žlici vina ter jih zmehčamo. To lahko dodamo kuhani proseni kaši ali pa vsako jed ponudimo samostojno. Dušena jabolka se podajo tudi k testeninam, lahko pa jih tudi konzerviramo. 

Prosena kaša z jabolki

Jabolka olupimo in očistimo, narežemo na enako velike koščke, dodamo sladkor, cimet in dve žlici vina ter jih zmehčamo. To lahko dodamo kuhani proseni kaši ali pa vsako jed ponudimo samostojno. Dušena jabolka se podajo tudi k testeninam, lahko pa jih tudi konzerviramo. 

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Prosena kaša z jabolki

Jabolka olupimo in očistimo, narežemo na enako velike koščke, dodamo sladkor, cimet in dve žlici vina ter jih zmehčamo. To lahko dodamo kuhani proseni kaši ali pa vsako jed ponudimo samostojno. Dušena jabolka se podajo tudi k testeninam, lahko pa jih tudi konzerviramo. 

VEČ ...|11. 9. 2023
Prosena kaša z jabolki

Jabolka olupimo in očistimo, narežemo na enako velike koščke, dodamo sladkor, cimet in dve žlici vina ter jih zmehčamo. To lahko dodamo kuhani proseni kaši ali pa vsako jed ponudimo samostojno. Dušena jabolka se podajo tudi k testeninam, lahko pa jih tudi konzerviramo. 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|11. 9. 2023
Kruh je trd

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj uporabi do 3 dag kvasa na 1 kg moke, zamesi naj z vodo, lahko dodamo tudi mleko in obvezno kakšno žlico olja. Narediti mora mehko testo, potem bo lepše vzhajalo ...

Kruh je trd

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj uporabi do 3 dag kvasa na 1 kg moke, zamesi naj z vodo, lahko dodamo tudi mleko in obvezno kakšno žlico olja. Narediti mora mehko testo, potem bo lepše vzhajalo ...

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kruh je trd

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj uporabi do 3 dag kvasa na 1 kg moke, zamesi naj z vodo, lahko dodamo tudi mleko in obvezno kakšno žlico olja. Narediti mora mehko testo, potem bo lepše vzhajalo ...

VEČ ...|11. 9. 2023
Kruh je trd

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj uporabi do 3 dag kvasa na 1 kg moke, zamesi naj z vodo, lahko dodamo tudi mleko in obvezno kakšno žlico olja. Narediti mora mehko testo, potem bo lepše vzhajalo ...

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|11. 9. 2023
Jedi za več dni

Sestra Nikolina je poslušalki, ki jo je prosila za ideje za jedi, ki bi jih lahko skuhala za dva ali več dni, svetovala, naj pripravi: ričet, zelenjavno enolončnico (v njo lahko zakuhamo drobne testenine), govejo juho, golaž, obaro, nadevana paprika, jedi iz špinače, sataraš ... Kasneje v letu bodo lahko pripravila tudi jedi iz kislega zelja in repe ...

Jedi za več dni

Sestra Nikolina je poslušalki, ki jo je prosila za ideje za jedi, ki bi jih lahko skuhala za dva ali več dni, svetovala, naj pripravi: ričet, zelenjavno enolončnico (v njo lahko zakuhamo drobne testenine), govejo juho, golaž, obaro, nadevana paprika, jedi iz špinače, sataraš ... Kasneje v letu bodo lahko pripravila tudi jedi iz kislega zelja in repe ...

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi za več dni

Sestra Nikolina je poslušalki, ki jo je prosila za ideje za jedi, ki bi jih lahko skuhala za dva ali več dni, svetovala, naj pripravi: ričet, zelenjavno enolončnico (v njo lahko zakuhamo drobne testenine), govejo juho, golaž, obaro, nadevana paprika, jedi iz špinače, sataraš ... Kasneje v letu bodo lahko pripravila tudi jedi iz kislega zelja in repe ...

VEČ ...|11. 9. 2023
Jedi za več dni

Sestra Nikolina je poslušalki, ki jo je prosila za ideje za jedi, ki bi jih lahko skuhala za dva ali več dni, svetovala, naj pripravi: ričet, zelenjavno enolončnico (v njo lahko zakuhamo drobne testenine), govejo juho, golaž, obaro, nadevana paprika, jedi iz špinače, sataraš ... Kasneje v letu bodo lahko pripravila tudi jedi iz kislega zelja in repe ...

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|11. 9. 2023
Domač sladoled

Potrebujemo 1 l sladke smetane, 2 navadna jogurta, 6-8 zrelih banan, 2 limoni, sladkor, 1 žlica breskovega likerja ali 2 žlici ruma. Banane narežemo in polijemo z limoninim sokom ter po potrebi sladkamo, dodamo liker ali rum. Posebej zmešamo smetano, na koncu dodamo jogurta. To združimo s sadjem, dobro premešamo in postavimo v skrinjo. Občasno premešamo in počakamo, da jed zamrzne. Če delamo iz drugega sadja, lahko uporabimo tudi sadni jogurt istega okusa.

Domač sladoled

Potrebujemo 1 l sladke smetane, 2 navadna jogurta, 6-8 zrelih banan, 2 limoni, sladkor, 1 žlica breskovega likerja ali 2 žlici ruma. Banane narežemo in polijemo z limoninim sokom ter po potrebi sladkamo, dodamo liker ali rum. Posebej zmešamo smetano, na koncu dodamo jogurta. To združimo s sadjem, dobro premešamo in postavimo v skrinjo. Občasno premešamo in počakamo, da jed zamrzne. Če delamo iz drugega sadja, lahko uporabimo tudi sadni jogurt istega okusa.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Domač sladoled

Potrebujemo 1 l sladke smetane, 2 navadna jogurta, 6-8 zrelih banan, 2 limoni, sladkor, 1 žlica breskovega likerja ali 2 žlici ruma. Banane narežemo in polijemo z limoninim sokom ter po potrebi sladkamo, dodamo liker ali rum. Posebej zmešamo smetano, na koncu dodamo jogurta. To združimo s sadjem, dobro premešamo in postavimo v skrinjo. Občasno premešamo in počakamo, da jed zamrzne. Če delamo iz drugega sadja, lahko uporabimo tudi sadni jogurt istega okusa.

VEČ ...|11. 9. 2023
Domač sladoled

Potrebujemo 1 l sladke smetane, 2 navadna jogurta, 6-8 zrelih banan, 2 limoni, sladkor, 1 žlica breskovega likerja ali 2 žlici ruma. Banane narežemo in polijemo z limoninim sokom ter po potrebi sladkamo, dodamo liker ali rum. Posebej zmešamo smetano, na koncu dodamo jogurta. To združimo s sadjem, dobro premešamo in postavimo v skrinjo. Občasno premešamo in počakamo, da jed zamrzne. Če delamo iz drugega sadja, lahko uporabimo tudi sadni jogurt istega okusa.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|11. 9. 2023
Čebula gnije

Če čebula gnije, jo očistimo, narežemo ali zmiskamo in na maščobi dobro spražimo, solimo in naložimo v kozarčke. Te dobro zapremo in shranimo v shrambi, že odprt kozarček pa v hladilniku.

Čebula gnije

Če čebula gnije, jo očistimo, narežemo ali zmiskamo in na maščobi dobro spražimo, solimo in naložimo v kozarčke. Te dobro zapremo in shranimo v shrambi, že odprt kozarček pa v hladilniku.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Čebula gnije

Če čebula gnije, jo očistimo, narežemo ali zmiskamo in na maščobi dobro spražimo, solimo in naložimo v kozarčke. Te dobro zapremo in shranimo v shrambi, že odprt kozarček pa v hladilniku.

VEČ ...|11. 9. 2023
Čebula gnije

Če čebula gnije, jo očistimo, narežemo ali zmiskamo in na maščobi dobro spražimo, solimo in naložimo v kozarčke. Te dobro zapremo in shranimo v shrambi, že odprt kozarček pa v hladilniku.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|28. 8. 2023
Zavitek iz buč

Za testo potrebujemo 1/2 kg moke, 1 jajce, 2 žlici olja in zvrhana žlička soli ter mlačno vodo. Zamesimo testo, ga dobro pregnetemo in pokrijemo s skledo ter pustimo nekaj časa počivati. Posebej prepražimo čebulo, da nežno zarumeni. Bučo olupimo in naribamo. Ko bomo razvlekli testo, ga potresemo s čebulo, nato pa z naribanimi bučami, solimo in popramo ter zavijemo. Srednje del testa ne nadevamo, samo namažemo s kislo smetano in oljem. Damo na pekač, ki smo ga namazali z oljem in pečemo 30-40 minut. Zavitek lahko obogatimo, če testo dodatno namažemo s skuto. Tako pripravljen zavitek lahko tudi zamrznemo. 

Zavitek iz buč

Za testo potrebujemo 1/2 kg moke, 1 jajce, 2 žlici olja in zvrhana žlička soli ter mlačno vodo. Zamesimo testo, ga dobro pregnetemo in pokrijemo s skledo ter pustimo nekaj časa počivati. Posebej prepražimo čebulo, da nežno zarumeni. Bučo olupimo in naribamo. Ko bomo razvlekli testo, ga potresemo s čebulo, nato pa z naribanimi bučami, solimo in popramo ter zavijemo. Srednje del testa ne nadevamo, samo namažemo s kislo smetano in oljem. Damo na pekač, ki smo ga namazali z oljem in pečemo 30-40 minut. Zavitek lahko obogatimo, če testo dodatno namažemo s skuto. Tako pripravljen zavitek lahko tudi zamrznemo. 

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zavitek iz buč

Za testo potrebujemo 1/2 kg moke, 1 jajce, 2 žlici olja in zvrhana žlička soli ter mlačno vodo. Zamesimo testo, ga dobro pregnetemo in pokrijemo s skledo ter pustimo nekaj časa počivati. Posebej prepražimo čebulo, da nežno zarumeni. Bučo olupimo in naribamo. Ko bomo razvlekli testo, ga potresemo s čebulo, nato pa z naribanimi bučami, solimo in popramo ter zavijemo. Srednje del testa ne nadevamo, samo namažemo s kislo smetano in oljem. Damo na pekač, ki smo ga namazali z oljem in pečemo 30-40 minut. Zavitek lahko obogatimo, če testo dodatno namažemo s skuto. Tako pripravljen zavitek lahko tudi zamrznemo. 

VEČ ...|28. 8. 2023
Zavitek iz buč

Za testo potrebujemo 1/2 kg moke, 1 jajce, 2 žlici olja in zvrhana žlička soli ter mlačno vodo. Zamesimo testo, ga dobro pregnetemo in pokrijemo s skledo ter pustimo nekaj časa počivati. Posebej prepražimo čebulo, da nežno zarumeni. Bučo olupimo in naribamo. Ko bomo razvlekli testo, ga potresemo s čebulo, nato pa z naribanimi bučami, solimo in popramo ter zavijemo. Srednje del testa ne nadevamo, samo namažemo s kislo smetano in oljem. Damo na pekač, ki smo ga namazali z oljem in pečemo 30-40 minut. Zavitek lahko obogatimo, če testo dodatno namažemo s skuto. Tako pripravljen zavitek lahko tudi zamrznemo. 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline na vaša kuharska vprašanja. Z njo sodelujemo že od leta 2006. Sedem let je pripravljala oddaje in rubrike z recepti, nato pa sodelovala v naših kontaktnih oddajah, od leta 2017 sodeluje v oddaji Svetovalnica.

Sestra Nikolina Rop je Šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja, ki je pri založbi Družina izdala več kuharskih knjig, vodila je kuharske tečaje v Repnjah pri Vodicah in na Brezjah.

Arhiv minulih oddaj in rubrik:
http://oddaje.ognjisce.si/kuhajmo/

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak

Priporočamo
|
Aktualno

Zgodbe za otroke

VEČ ...|31. 5. 2023
Stvari

V zadnji zgodbi nam Filip zaupa kdo bo njegova birmanska botra, kakšne načrte imajo za poletje, kdaj se vrne mama in koliko mu je pomenilo srečevanje s pesmimi in življenjem blaženega Grozdeta. 

Stvari

V zadnji zgodbi nam Filip zaupa kdo bo njegova birmanska botra, kakšne načrte imajo za poletje, kdaj se vrne mama in koliko mu je pomenilo srečevanje s pesmimi in življenjem blaženega Grozdeta. 

Jure Sešek

otrociotrokzgodbezgodbaGrozdeDragica Šteh

Svetovalnica

VEČ ...|22. 9. 2023
Na začetku jeseni je pravi čas za pripravo organske mase tal

Vodja vrtnega centra v Arboretumu Volčji Potok Alen Kovačič je odgovarjal na vprašanja o jesenskih opravilih pri grmovnicah in drugih okrasnih rastlinah. Kaj obrezati in kako, kaj dognojiti, katere rastline potrebujejo zaščito pred mrazom? 

Na začetku jeseni je pravi čas za pripravo organske mase tal

Vodja vrtnega centra v Arboretumu Volčji Potok Alen Kovačič je odgovarjal na vprašanja o jesenskih opravilih pri grmovnicah in drugih okrasnih rastlinah. Kaj obrezati in kako, kaj dognojiti, katere rastline potrebujejo zaščito pred mrazom? 

Tanja Dominko

Dogodki

VEČ ...|20. 8. 2023
V Rovtah bo sveta maša in slovesnost ob 30. obletnici postavitve farnih plošč

V Rovtah bo sveta maša in slovesnost ob 30. obletnici postavitve farnih plošč, ko so leta 1993 po dolgih desetletjih odkrili imena pobitih žrtev revolucije. Obudili bodo tudi spomin na ustanovitev domobranske vojske, slovesnost pa bo potekala tudi tik pred evropskim dnevom spomina na žrtve totalitarnih sistemov. S članico organizacijskega odbora slovesnosti Judito Treven se je pogovarjal Alen Salihović

V Rovtah bo sveta maša in slovesnost ob 30. obletnici postavitve farnih plošč

V Rovtah bo sveta maša in slovesnost ob 30. obletnici postavitve farnih plošč, ko so leta 1993 po dolgih desetletjih odkrili imena pobitih žrtev revolucije. Obudili bodo tudi spomin na ustanovitev domobranske vojske, slovesnost pa bo potekala tudi tik pred evropskim dnevom spomina na žrtve totalitarnih sistemov. S članico organizacijskega odbora slovesnosti Judito Treven se je pogovarjal Alen Salihović

Radio Ognjišče

rovtemašadomobranska vojskaJudita Treven

Globine

VEČ ...|12. 9. 2023
Človek in smisel njegovega dela

V septembrskih Globinah smo se dotaknili obširnega področja, ki ga zajema družbeni nauk Cerkve. Od kdaj je Cerkev vpeta v teme, ki zadevajo socialno pravičnost, vlogo države, solidarnost, človekovo dostojanstvo in skrb za okolje? Številni danes razumejo to kot nepotrebno vmešavanje Cerkve v družbeno politično dogajanje. Je res? Posebej smo se ustavili tudi pri vprašanju smisla človeškega dela z vidika socialne moralne teologije. Naš sogovornik je bil župnik iz Šmihela pri Novem mestu Štefan Hosta.

Človek in smisel njegovega dela

V septembrskih Globinah smo se dotaknili obširnega področja, ki ga zajema družbeni nauk Cerkve. Od kdaj je Cerkev vpeta v teme, ki zadevajo socialno pravičnost, vlogo države, solidarnost, človekovo dostojanstvo in skrb za okolje? Številni danes razumejo to kot nepotrebno vmešavanje Cerkve v družbeno politično dogajanje. Je res? Posebej smo se ustavili tudi pri vprašanju smisla človeškega dela z vidika socialne moralne teologije. Naš sogovornik je bil župnik iz Šmihela pri Novem mestu Štefan Hosta.

Blaž Lesnik

Naš gost

VEČ ...|9. 9. 2023
Štefan Babič

V sobotnem popoldnevu je bil naš gost duhovnik Štefan Babič. Rojen kot osmi otrok v Orehovljah pri Predosljah, leta 1935, je gimnazijo obiskoval v Kranju, po gimnaziji pa vstopil v bogoslovje. V ljubljanski stolnici ga je v duhovnika leta 1961 posvetil nadškof Anton Vovk. Njegovo novomašno geslo je bilo »Moj Gospod in moj Bog«. Svojo duhovniško pot je kot duhovni pomočnik pričel v Borovnici, nato je bil kaplan v Črnomlju, potem odšel za župnika v Mengeš, iz Mengša pa v Lesce, kjer je preživel 29 - kot sam pravi – najlepših let. Zlato mašo je praznoval 2011, istega leta so ga premestili v Mengeš, kjer je začel delo duhovnega pomočnika. Leta 2017 je izdal spomine z naslovom Gospod je moja pot. Leta 2021 pa v Mengšu daroval biserno mašo, ki so jo na veliki šmaren z njim praznovali tudi v Lescah.
 

Štefan Babič

V sobotnem popoldnevu je bil naš gost duhovnik Štefan Babič. Rojen kot osmi otrok v Orehovljah pri Predosljah, leta 1935, je gimnazijo obiskoval v Kranju, po gimnaziji pa vstopil v bogoslovje. V ljubljanski stolnici ga je v duhovnika leta 1961 posvetil nadškof Anton Vovk. Njegovo novomašno geslo je bilo »Moj Gospod in moj Bog«. Svojo duhovniško pot je kot duhovni pomočnik pričel v Borovnici, nato je bil kaplan v Črnomlju, potem odšel za župnika v Mengeš, iz Mengša pa v Lesce, kjer je preživel 29 - kot sam pravi – najlepših let. Zlato mašo je praznoval 2011, istega leta so ga premestili v Mengeš, kjer je začel delo duhovnega pomočnika. Leta 2017 je izdal spomine z naslovom Gospod je moja pot. Leta 2021 pa v Mengšu daroval biserno mašo, ki so jo na veliki šmaren z njim praznovali tudi v Lescah.
 

Damijana Medved

Za življenje

VEČ ...|23. 9. 2023
Kako si postaviti prave cilje in jih doseči

V oddaji Za življenje je bila z nami dr. Andreja Poljanec. Pogovarjali smo se, kako vztrajati na začrtanih poteh. Zdi se, da smo pri načrtovanju boljši, kot pri vztrajanju, predvsem takrat, ko se zgodijo prvi padci. Kako se pobrati po težkih življenjskih preizkušnjah in vztrajati v dobrem?

Kako si postaviti prave cilje in jih doseči

V oddaji Za življenje je bila z nami dr. Andreja Poljanec. Pogovarjali smo se, kako vztrajati na začrtanih poteh. Zdi se, da smo pri načrtovanju boljši, kot pri vztrajanju, predvsem takrat, ko se zgodijo prvi padci. Kako se pobrati po težkih življenjskih preizkušnjah in vztrajati v dobrem?

Mateja Feltrin Novljan

Spominjamo se

VEČ ...|23. 9. 2023
Spominjamo se dne 23. 9.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 23. 9.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Sobotna iskrica

VEČ ...|23. 9. 2023
Revija Mavrica

Ob devetih se je začela Sobotna iskrica, ki je tokrat, z vsebino Mavrice, skušala nagovoriti odrasle poslušalce k naročilu revije za njihovo mladež. Slišali ste lepo zgodbo o živalih družine Cvek, spoznali kaj novega nam revija prinaša letos in kako lepo nagrado ponuja novim naročnikom. Vabljeni k poslušanju.

Revija Mavrica

Ob devetih se je začela Sobotna iskrica, ki je tokrat, z vsebino Mavrice, skušala nagovoriti odrasle poslušalce k naročilu revije za njihovo mladež. Slišali ste lepo zgodbo o živalih družine Cvek, spoznali kaj novega nam revija prinaša letos in kako lepo nagrado ponuja novim naročnikom. Vabljeni k poslušanju.

Jure Sešek

Cestitke

VEČ ...|23. 9. 2023
Čestitke 23. september 2023

Čestitke na Radiu Ognjišče

Čestitke 23. september 2023

Čestitke na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče