Is podcast Skorja kruha odstopi Is podcast
Skorja kruha odstopi

Pri kruhu, ki ga poslušaka da v skrinjo, odstopi skorja. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj z njim ravna previdno, da z njim ne bo zadevala v druge jedi ali stene v skrinji.

Matjaž Merljak

kuhajmo

20. 3. 2023
Skorja kruha odstopi

Pri kruhu, ki ga poslušaka da v skrinjo, odstopi skorja. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj z njim ravna previdno, da z njim ne bo zadevala v druge jedi ali stene v skrinji.

Matjaž Merljak

VEČ ...|20. 3. 2023
Skorja kruha odstopi

Pri kruhu, ki ga poslušaka da v skrinjo, odstopi skorja. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj z njim ravna previdno, da z njim ne bo zadevala v druge jedi ali stene v skrinji.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Šabesa ali bezgov sirup

Pripravimo bezgove cvetove, sladkor, limone, citronsko kislino. Za šabeso potrebujemo 10 litrov vode in 30-50 bezgovih cvetov. Stebla odrežemo. Cvetove namočimo v pekuhano vodo, dodamo limono in pustimo namakati 24 ur. V 1/3 vode prekuhamo sladkor in ohlajenega damo v sok, dodamo še citronsko kislino. Nalijemo v steklenice in shranimo v hladni kleti, lahko tudi v hladilniku. Podobno delamo sirup, le da ga še bolj sladkamo.

Šabesa ali bezgov sirup

Pripravimo bezgove cvetove, sladkor, limone, citronsko kislino. Za šabeso potrebujemo 10 litrov vode in 30-50 bezgovih cvetov. Stebla odrežemo. Cvetove namočimo v pekuhano vodo, dodamo limono in pustimo namakati 24 ur. V 1/3 vode prekuhamo sladkor in ohlajenega damo v sok, dodamo še citronsko kislino. Nalijemo v steklenice in shranimo v hladni kleti, lahko tudi v hladilniku. Podobno delamo sirup, le da ga še bolj sladkamo.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Šabesa ali bezgov sirup

Pripravimo bezgove cvetove, sladkor, limone, citronsko kislino. Za šabeso potrebujemo 10 litrov vode in 30-50 bezgovih cvetov. Stebla odrežemo. Cvetove namočimo v pekuhano vodo, dodamo limono in pustimo namakati 24 ur. V 1/3 vode prekuhamo sladkor in ohlajenega damo v sok, dodamo še citronsko kislino. Nalijemo v steklenice in shranimo v hladni kleti, lahko tudi v hladilniku. Podobno delamo sirup, le da ga še bolj sladkamo.

VEČ ...|22. 5. 2023
Šabesa ali bezgov sirup

Pripravimo bezgove cvetove, sladkor, limone, citronsko kislino. Za šabeso potrebujemo 10 litrov vode in 30-50 bezgovih cvetov. Stebla odrežemo. Cvetove namočimo v pekuhano vodo, dodamo limono in pustimo namakati 24 ur. V 1/3 vode prekuhamo sladkor in ohlajenega damo v sok, dodamo še citronsko kislino. Nalijemo v steklenice in shranimo v hladni kleti, lahko tudi v hladilniku. Podobno delamo sirup, le da ga še bolj sladkamo.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

VEČ ...|22. 5. 2023
Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Uporaba kislega stročjega fižola

Poslušalka je sporočila, da so stročji fižol dali kisati kot zelje. Je zelo dober, a tudi trd, zato se mora zelo dolgo kuhati, da se zmehča. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga uporabi za solato, zelenjavno juho ali prilogo …

Uporaba kislega stročjega fižola

Poslušalka je sporočila, da so stročji fižol dali kisati kot zelje. Je zelo dober, a tudi trd, zato se mora zelo dolgo kuhati, da se zmehča. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga uporabi za solato, zelenjavno juho ali prilogo …

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporaba kislega stročjega fižola

Poslušalka je sporočila, da so stročji fižol dali kisati kot zelje. Je zelo dober, a tudi trd, zato se mora zelo dolgo kuhati, da se zmehča. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga uporabi za solato, zelenjavno juho ali prilogo …

VEČ ...|22. 5. 2023
Uporaba kislega stročjega fižola

Poslušalka je sporočila, da so stročji fižol dali kisati kot zelje. Je zelo dober, a tudi trd, zato se mora zelo dolgo kuhati, da se zmehča. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga uporabi za solato, zelenjavno juho ali prilogo …

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Jajčna omleta z zelenjavo

Narezano zelenjavo lahko zamešamo v žvrkljano jajce in skupaj zapečemo ali pa posebej naredimo (pražimo) zelenjavni nadev, ki ga zavijemo v jajčno omleto.

Jajčna omleta z zelenjavo

Narezano zelenjavo lahko zamešamo v žvrkljano jajce in skupaj zapečemo ali pa posebej naredimo (pražimo) zelenjavni nadev, ki ga zavijemo v jajčno omleto.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jajčna omleta z zelenjavo

Narezano zelenjavo lahko zamešamo v žvrkljano jajce in skupaj zapečemo ali pa posebej naredimo (pražimo) zelenjavni nadev, ki ga zavijemo v jajčno omleto.

VEČ ...|22. 5. 2023
Jajčna omleta z zelenjavo

Narezano zelenjavo lahko zamešamo v žvrkljano jajce in skupaj zapečemo ali pa posebej naredimo (pražimo) zelenjavni nadev, ki ga zavijemo v jajčno omleto.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Drobno narezani mandlji

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj mandlje navlaži, da se bodo lažje rezali, lahko jih tudi grobo zmelje na mlinček ali multipraktik. V skrajnem primeru lahko uporabi tudi mlete mandlje. Pri peki ji je svetovala, naj ne uporabi ventilatorja, peče pa naj počasi (pri 175 stopinjah). 

Drobno narezani mandlji

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj mandlje navlaži, da se bodo lažje rezali, lahko jih tudi grobo zmelje na mlinček ali multipraktik. V skrajnem primeru lahko uporabi tudi mlete mandlje. Pri peki ji je svetovala, naj ne uporabi ventilatorja, peče pa naj počasi (pri 175 stopinjah). 

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Drobno narezani mandlji

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj mandlje navlaži, da se bodo lažje rezali, lahko jih tudi grobo zmelje na mlinček ali multipraktik. V skrajnem primeru lahko uporabi tudi mlete mandlje. Pri peki ji je svetovala, naj ne uporabi ventilatorja, peče pa naj počasi (pri 175 stopinjah). 

VEČ ...|22. 5. 2023
Drobno narezani mandlji

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj mandlje navlaži, da se bodo lažje rezali, lahko jih tudi grobo zmelje na mlinček ali multipraktik. V skrajnem primeru lahko uporabi tudi mlete mandlje. Pri peki ji je svetovala, naj ne uporabi ventilatorja, peče pa naj počasi (pri 175 stopinjah). 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|8. 5. 2023
Zamrzovanje golaža

Golaž, ki ga pripravimo iz zmrznjenega mesa, lahko zamrznemo, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Lahko pa zamrznemo tudi samo dobro praženo meso, omako pa naredimo sveže. 

Zamrzovanje golaža

Golaž, ki ga pripravimo iz zmrznjenega mesa, lahko zamrznemo, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Lahko pa zamrznemo tudi samo dobro praženo meso, omako pa naredimo sveže. 

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zamrzovanje golaža

Golaž, ki ga pripravimo iz zmrznjenega mesa, lahko zamrznemo, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Lahko pa zamrznemo tudi samo dobro praženo meso, omako pa naredimo sveže. 

VEČ ...|8. 5. 2023
Zamrzovanje golaža

Golaž, ki ga pripravimo iz zmrznjenega mesa, lahko zamrznemo, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Lahko pa zamrznemo tudi samo dobro praženo meso, omako pa naredimo sveže. 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|8. 5. 2023
Skorja pri potici odstopi

Vzrokov je lahko več, pravi sestra Nikolina: potica je preveč ali premalo vzhajala, kombinacija gostega nadeva in mehkega testa, ohlajanje potice ... 

Skorja pri potici odstopi

Vzrokov je lahko več, pravi sestra Nikolina: potica je preveč ali premalo vzhajala, kombinacija gostega nadeva in mehkega testa, ohlajanje potice ... 

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Skorja pri potici odstopi

Vzrokov je lahko več, pravi sestra Nikolina: potica je preveč ali premalo vzhajala, kombinacija gostega nadeva in mehkega testa, ohlajanje potice ... 

VEČ ...|8. 5. 2023
Skorja pri potici odstopi

Vzrokov je lahko več, pravi sestra Nikolina: potica je preveč ali premalo vzhajala, kombinacija gostega nadeva in mehkega testa, ohlajanje potice ... 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|8. 5. 2023
Pita

Ali lahko testo za pito zamrznemo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga pusti v kepi oz. svaljku in zavije v folijo, odtali naj ga večer pred pripravo oz. valjanjem.

Pita

Ali lahko testo za pito zamrznemo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga pusti v kepi oz. svaljku in zavije v folijo, odtali naj ga večer pred pripravo oz. valjanjem.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Pita

Ali lahko testo za pito zamrznemo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga pusti v kepi oz. svaljku in zavije v folijo, odtali naj ga večer pred pripravo oz. valjanjem.

VEČ ...|8. 5. 2023
Pita

Ali lahko testo za pito zamrznemo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga pusti v kepi oz. svaljku in zavije v folijo, odtali naj ga večer pred pripravo oz. valjanjem.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline na vaša kuharska vprašanja. Z njo sodelujemo že od leta 2006. Sedem let je pripravljala oddaje in rubrike z recepti, nato pa sodelovala v naših kontaktnih oddajah, od leta 2017 sodeluje v oddaji Svetovalnica.

Sestra Nikolina Rop je Šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja, ki je pri založbi Družina izdala več kuharskih knjig, vodila je kuharske tečaje v Repnjah pri Vodicah in na Brezjah.

Arhiv minulih oddaj in rubrik:
http://oddaje.ognjisce.si/kuhajmo/

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak

Priporočamo
|
Aktualno

Program zadnjega tedna

VEČ ...|3. 6. 2023
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 03. junij 2023 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 03. junij 2023 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Komentar tedna

VEČ ...|2. 6. 2023
Jernej Letnar Černič: Traktorji in stolpi

Vladavino prava v Sloveniji zamenjuje pravo vladajočih. Če ste z njimi, lojalni in tiho, boste prosperirali. Slovenija je z Madžarsko in Poljsko postali šolski primer kršitev vladavine prava in varstva človekovih pravic in temeljnih svoboščin. A vzpon prava vladajočih in njihovih pravic sproža in poglablja številne napetosti, trenja in razkroj javnega prostora. Namesto, da bi vladajoča politika stremela k dialogu, strpnosti in širosrčnosti, ustvarja sovraštvo, strah in nezaupanje. Kaj znova kritizira avtor, boste morda rekli bralci/poslušalci, saj se tudi v državah tipa Belorusija lahko lepo živi. Seveda, če ste na pravi strani.

Komentar je pripravil izredni profesor za pravo človekovih pravic, dr. Jernej Letnar Černič.

Jernej Letnar Černič: Traktorji in stolpi

Vladavino prava v Sloveniji zamenjuje pravo vladajočih. Če ste z njimi, lojalni in tiho, boste prosperirali. Slovenija je z Madžarsko in Poljsko postali šolski primer kršitev vladavine prava in varstva človekovih pravic in temeljnih svoboščin. A vzpon prava vladajočih in njihovih pravic sproža in poglablja številne napetosti, trenja in razkroj javnega prostora. Namesto, da bi vladajoča politika stremela k dialogu, strpnosti in širosrčnosti, ustvarja sovraštvo, strah in nezaupanje. Kaj znova kritizira avtor, boste morda rekli bralci/poslušalci, saj se tudi v državah tipa Belorusija lahko lepo živi. Seveda, če ste na pravi strani.

Komentar je pripravil izredni profesor za pravo človekovih pravic, dr. Jernej Letnar Černič.

Jernej Letnar Černič

komentardružbapolitika

Kmetijska oddaja

VEČ ...|28. 5. 2023
Pritiski na KGZS in o projektu Neposredno trženje na kmetijah kot osnovni člen kratkih dobavnih verig

Sredi letošnjega leta se zaključuje pilotni projekt z naslovom Neposredno trženje na kmetijah kot osnovni člen kratkih dobavnih verig. V projektu, ki smo ga pred časom v eni od naših kmetijskih oddaj že predstavili, posebno mesto zasedajo tudi vsebine, ki se tičejo določitve cen novih izdelkov in odločanja o pristopu na tem področju. Temu bo namenjeno tudi eno celo poglavje v priročniku za kmetije, ki prav tako nastaja v okviru projekta in bo v prihodnjih dneh na voljo tudi v tiskani obliki. Vse skupaj je v oddaji predstavil g. Damjan Jerič specialist za agrarno ekonomiko in ekološko kmetovanje na KGZ Murska Sobota. Na začetku oddaje pa smo se ustavili tudi ob pritiskih, ki jih na KGZS vrši vladajoča koalicija.

Pritiski na KGZS in o projektu Neposredno trženje na kmetijah kot osnovni člen kratkih dobavnih verig

Sredi letošnjega leta se zaključuje pilotni projekt z naslovom Neposredno trženje na kmetijah kot osnovni člen kratkih dobavnih verig. V projektu, ki smo ga pred časom v eni od naših kmetijskih oddaj že predstavili, posebno mesto zasedajo tudi vsebine, ki se tičejo določitve cen novih izdelkov in odločanja o pristopu na tem področju. Temu bo namenjeno tudi eno celo poglavje v priročniku za kmetije, ki prav tako nastaja v okviru projekta in bo v prihodnjih dneh na voljo tudi v tiskani obliki. Vse skupaj je v oddaji predstavil g. Damjan Jerič specialist za agrarno ekonomiko in ekološko kmetovanje na KGZ Murska Sobota. Na začetku oddaje pa smo se ustavili tudi ob pritiskih, ki jih na KGZS vrši vladajoča koalicija.

Robert Božič

kmetijstvonaravaKGZSDamjan Jerič

Duhovna misel

VEČ ...|3. 6. 2023
Zakaj moram ubogati Boga?

Jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. (Peta Mojzesova knjiga 5, 6-7).

Zakaj moram ubogati Boga?

Jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. (Peta Mojzesova knjiga 5, 6-7).

Pavle Ravnohrib

duhovnost

Doživetja narave

VEČ ...|2. 6. 2023
Dijak Jaša odkril novo planetarno meglico Klara

V oddaji ste lahko slišali, kako je dijak domžalske gimnazije skupaj s kolegico Sophie iz Nemčije odkril novo planetarno meglico Klara v ozvezdju Kefej. Jaša Rebula je postal najmlajši tovrstni odkritelj na svetu, poimenoval jo je po svojem dekletu. Ozrli smo se tudi proti Soncu, saj je v zadnjem času zelo aktivno. Prof. Boris Kham pa je opisal delavnico za slepe in slabovidne, ki jih vesolje zelo zanima.

Dijak Jaša odkril novo planetarno meglico Klara

V oddaji ste lahko slišali, kako je dijak domžalske gimnazije skupaj s kolegico Sophie iz Nemčije odkril novo planetarno meglico Klara v ozvezdju Kefej. Jaša Rebula je postal najmlajši tovrstni odkritelj na svetu, poimenoval jo je po svojem dekletu. Ozrli smo se tudi proti Soncu, saj je v zadnjem času zelo aktivno. Prof. Boris Kham pa je opisal delavnico za slepe in slabovidne, ki jih vesolje zelo zanima.

Blaž Lesnik

vesoljeastronomijateleskopastrofotografijameglica KlaraopazovanjeSonceaktivnostsupernova

Sobotni duhovni večer

VEČ ...|3. 6. 2023
Duhovni večer

Slišali ste odlomke Božje besede, ki jih je Cerkev izbrala za praznik Svete Trojice. Sledil je duhovni nagovor, ki ga je pripravil ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. Po prvih prazničnih večernicah je bila molitev rožnega venca, s katerim smo molili po namenu svetega očeta za junij: ZA ODPRAVO MUČENJA. Molimo, da bi si mednarodna skupnost konkretno prizadevala za odpravo mučenja in zagotavljala podporo žrtvam in njihovim družinskim članom. Smo v mesecu juniju, ki je posvečen pobožnosti Jezusovega Srca. Zato smo na čast Jezusovemu Srcu zapeli litanije. 

Duhovni večer

Slišali ste odlomke Božje besede, ki jih je Cerkev izbrala za praznik Svete Trojice. Sledil je duhovni nagovor, ki ga je pripravil ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. Po prvih prazničnih večernicah je bila molitev rožnega venca, s katerim smo molili po namenu svetega očeta za junij: ZA ODPRAVO MUČENJA. Molimo, da bi si mednarodna skupnost konkretno prizadevala za odpravo mučenja in zagotavljala podporo žrtvam in njihovim družinskim članom. Smo v mesecu juniju, ki je posvečen pobožnosti Jezusovega Srca. Zato smo na čast Jezusovemu Srcu zapeli litanije. 

Franci Trstenjak

odnosidružinaduhovnost

Slovenska oddaja Radia Vatikan

VEČ ...|3. 6. 2023
Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 3. 6.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 3. 6.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Radio Vatikan

Naš gost

VEČ ...|3. 6. 2023
Blaž Švab

Pogovarjali smo se z izvrstnim glasbenikom, televizijskim voditeljem in pevcem v narodnozabavni skupini Modrijani, Blažem Švabom. Izvedeli smo, kaj mu pomeni glasba, kaj odnosi, kako preživlja prosti čas in kako svojega sina uči delovnih navad. Veliko vlogo v njegovem življenju pa ima tudi vera. Kdaj najbolj čuti prisotnost Božjega?

Blaž Švab

Pogovarjali smo se z izvrstnim glasbenikom, televizijskim voditeljem in pevcem v narodnozabavni skupini Modrijani, Blažem Švabom. Izvedeli smo, kaj mu pomeni glasba, kaj odnosi, kako preživlja prosti čas in kako svojega sina uči delovnih navad. Veliko vlogo v njegovem življenju pa ima tudi vera. Kdaj najbolj čuti prisotnost Božjega?

Maja Morela

spominživljenje

Za življenje

VEČ ...|3. 6. 2023
Ali je uspeh ob koncu šolskega leta vse?

Tokratni pogovor s frančiškanom in kliničnim psihologom p. dr. Christianom Gostečnikom smo začeli z aktualno temo: kako ustvarjati podporno okolje ob stresnem obdobju zaključevanja ocen? Kakšno vlogo imajo starši pri spodbujanju zdrave samozavesti in motivacije svojih otrok? Kako se spopasti tako s svojimi kot otrokovimi visokimi pričakovanji glede šolskih uspehov? V oddaji so sodelovali tudi poslušalci.

Ali je uspeh ob koncu šolskega leta vse?

Tokratni pogovor s frančiškanom in kliničnim psihologom p. dr. Christianom Gostečnikom smo začeli z aktualno temo: kako ustvarjati podporno okolje ob stresnem obdobju zaključevanja ocen? Kakšno vlogo imajo starši pri spodbujanju zdrave samozavesti in motivacije svojih otrok? Kako se spopasti tako s svojimi kot otrokovimi visokimi pričakovanji glede šolskih uspehov? V oddaji so sodelovali tudi poslušalci.

Blaž Lesnik

odnosišolavzgojašolski uspehzaključek šolskega letaduhovnost