V oddaji PRO smo nadaljevali s počitniško reportažo. Naše poročilo se je ustavilo pri drugem dnevu. Najprej pa je bila kratka predstavitev septembrskega izleta na Slovaško, na katerega vas iskreno vabimo.
V oddaji PRO smo nadaljevali s počitniško reportažo. Naše poročilo se je ustavilo pri drugem dnevu. Najprej pa je bila kratka predstavitev septembrskega izleta na Slovaško, na katerega vas iskreno vabimo.
V oddaji PRO smo nadaljevali s počitniško reportažo. Naše poročilo se je ustavilo pri drugem dnevu. Najprej pa je bila kratka predstavitev septembrskega izleta na Slovaško, na katerega vas iskreno vabimo.
Prijatelji Radia Ognjišče
Predstavili smo septembrski tridnevni izlet na Bavarsko, ki ga pripravlja Radio Ognjišče. Slišali boste nekaj zanimivih informacij o krajih, ki jih bomo obiskali. Predstavitev izleta je bila v upanju in želji, da se nam pridruži čim več naših poslušalcev.
Prijatelji Radia Ognjišče
Predstavili smo septembrski tridnevni izlet na Bavarsko, ki ga pripravlja Radio Ognjišče. Slišali boste nekaj zanimivih informacij o krajih, ki jih bomo obiskali. Predstavitev izleta je bila v upanju in želji, da se nam pridruži čim več naših poslušalcev.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja vsak zadnji ponedeljek v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo glasbo po željah poslušalcev, in sicer valčke in polke ...
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja vsak zadnji ponedeljek v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo glasbo po željah poslušalcev, in sicer valčke in polke ...
Prijatelji Radia Ognjišče
Z nami so bili:
Prijatelji Radia Ognjišče
Z nami so bili:
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat boste slišali posnetek pogovornega večera, ki smo ga pripravili v času kratkega oddiha na obali. V večeru 7. marca smo dali pozornost 60-letnici revije Ognjišče. Urednik Ognjišča mag. Božo Rustja se je pogovarjal z Dragom Tacolom in v pogovoru sta predstavila knjigo Dober dan, starost.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat boste slišali posnetek pogovornega večera, ki smo ga pripravili v času kratkega oddiha na obali. V večeru 7. marca smo dali pozornost 60-letnici revije Ognjišče. Urednik Ognjišča mag. Božo Rustja se je pogovarjal z Dragom Tacolom in v pogovoru sta predstavila knjigo Dober dan, starost.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tudi v letošnjem letu vsak zadnji ponedeljek poslušamo vaše narodnozabavne glasbene želje.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tudi v letošnjem letu vsak zadnji ponedeljek poslušamo vaše narodnozabavne glasbene želje.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja je obudila vzdušje letošnjega Kratkega oddiha v Portorožu, kjer smo se ob večerih družili na skupnih dogodkih, čez dan pa srečevali pri sveti maši in različnih aktivnostih, najpogumnejši so celi skočili v morje.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja je obudila vzdušje letošnjega Kratkega oddiha v Portorožu, kjer smo se ob večerih družili na skupnih dogodkih, čez dan pa srečevali pri sveti maši in različnih aktivnostih, najpogumnejši so celi skočili v morje.
Prijatelji Radia Ognjišče
Slišali boste predstavitev septembrskega izleta v Armenijo in Gruzijo, ki smo ga pripravili v sodelovanju z agencijo Oskar. Izletniško pot nam je predstavil direktor agencije Oskar Savarin.
Prijatelji Radia Ognjišče
Slišali boste predstavitev septembrskega izleta v Armenijo in Gruzijo, ki smo ga pripravili v sodelovanju z agencijo Oskar. Izletniško pot nam je predstavil direktor agencije Oskar Savarin.
Naš gost
Naš gost je bil akademski slikar Veljko Toman, ki je konec lanskega leta praznoval 80. rojstni dan. Ob tem je v več galerijah pripravil vrsto razstav. Z njim smo se pogovarjali o spominih na mladost v Savinjski dolini, o slikarstvu in restavratorstvu. Kakšno besedo smo namenili tudi teku, kajti večkrat je pretekel originalni maraton v Grčiji.
Komentar tedna
Skrajni čas je, da demokratična Slovenija, naslednica totalitarne države, opravi državniško dolžnost in rehabilitira nedolžne žrtve tega nasilja, kot je večina Evrope rehabilitirala žrtve fašizma, komunizma in nacizma. Dostojno je treba pokopati mrtve, označiti krivce in uresničiti demokratične standarde, ki so pogoj za spravo, kot so naša društva zapisala v Izjavi 1945 z naslovom »Edinost sreča sprava, k nam naj nazaj se vrnejo«.
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. maj 2025 ob 05-ih
Svetovalnica
Pljučna hipertenzija svojih bolnikov ne izbira glede na starost in spol. Gre za bolezen, ki prizadene pljuča in srce. Nastane lahko zaradi številnih vzrokov, vsem pa je skupno, da vodijo do zoženja ali zamašitve pljučnih arterij. Kdaj pomisliti na to, da gre lahko za pljučno hipertenzijo in kakšne so možnosti zdravljenja? Naša gostja je bila specialistka interne medicine dr. Polona Mlakar
Spoznanje več, predsodek manj
Gostili smo dr. Janeza Juhanta in dr. Andreja Marka Pozniča. Posvetili smo se iskanju Petrovega naslednika in izzivom v Cerkvi nasploh. V domovini nas medtem čaka referendum o dodatku k pokojnini za izjemne dosežke v kulturi, spregovorili smo tudi o nekaterih drugih potezah vlade.
Kulturni utrinki
Tokrat smo povabili na klavirski recital ob zaključku glasbenega šolanja pianistke Klare Kolonič v Zavodu svetega Stanislava.
Komentar tedna
Skrajni čas je, da demokratična Slovenija, naslednica totalitarne države, opravi državniško dolžnost in rehabilitira nedolžne žrtve tega nasilja, kot je večina Evrope rehabilitirala žrtve fašizma, komunizma in nacizma. Dostojno je treba pokopati mrtve, označiti krivce in uresničiti demokratične standarde, ki so pogoj za spravo, kot so naša društva zapisala v Izjavi 1945 z naslovom »Edinost sreča sprava, k nam naj nazaj se vrnejo«.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Poslušalec je sestro Nikolino prosil za pomoč pri pripravi carskega praženca. Potrebujemo 3 jajca, ¾ l mleka, 1 žlica soli, 2 ½ dl moke, sol. Rumenjake, sol in mleko zmiksamo. Nato dodamo moko. Dobiti moramo gostejšo zmes, kot za palačinke. Na koncu dodamo sneg, ki ga solimo in nato nežno, rahlo zamešamo. Postopek lahko poenostavimo, da v mleko zamešamo cela jajca ... Praženec bo bolj rahel, če bomo dodali tudi kakšno žlico piva ali radenske (če imamo odprto). Dobro bo tudi, če masa pol ure počiva. Takrat se bo tudi videla prava gostota in lahko še dodamo malo tekočine. Polovico mase vlijemo v posodo, kjer smo prej pogreli olje. Najlepše se peče v kakšni litoželezni ponvi. Nato to obračamo in trgamo. Veliko koščkov izberemo po okusu in željah. Jed sladkamo z marmelado ali sladkorjem (kristalni ali v prahu ali pa z medom), lahko pa zraven ponudimo čežano ali kompot. Lahko pripravimo pečenjak brez sladkorja in zraven ponudimo skledo solate ali pa ga postrežemo po enolončnici ali drugi kremi juhi.