Iščem...
Svetovalnica
Ajdov kruh, krompirjevo pecivo, kruh brez glutena, čokoladna glazura, šipek za čaj ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Naš gost
Na Martinovo soboto je bil z nami Franc Tomše, po domače Martinov iz Globočic, mizar po poklicu, odličen vinogradnik in vinar, ki je bil leta 2012 tudi kralj cvička. Spoznali smo njegovo zanimivo življenjsko pot, slišali, kako sta se z ženo odločila za turizem na kmetiji in ga razvijala na poseben, sebi lasten način, ki pozornost namenja tudi domači družini in vrednotam.
Komentar tedna
Kristjani se vedno znova čudimo, zakaj je iz sekularne kulture izginil pojem greha, še bolj pa nas boli nevzdržna logika, da imajo nekateri naši sodržavljani odstrel živali, ki prihajajo v naselja in vdirajo na pašnike ter rušijo prehransko verigo, za večje zlo, kot medicinsko prekinitev življenja najbolj nemočnih, nerojenih otrok in težko bolnih.
Komentar je pripravil Milan Knep, tajnik Katehetskega urada ljubljanske nadškofije.
Sol in luč
Kriza je za vsakogar nekaj popolnoma osebnega. Situacije so si morda podobne, a vsakdo jih doživlja na povsem svoj, njemu lasten način, zato je tudi reševanje za vsakogar drugačno. O tem piše p. Anselm Grün v knjigi Ko ne veš več, kako naprej, ki je izšla pri založbi Ognjišče. Nekaj odlomkov smo predstavili v tokratni oddaji Sol in čuč.
Duhovna misel
Šola malih rib je srečno živela v oceanu. Ena izmed ribic je imela take sposobnosti, da so ji prijateljice nadele ime Plavalka. Nekega dne je ...
Iz knjige Zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Duhovna misel
Šola malih rib je srečno živela v oceanu. Ena izmed ribic je imela take sposobnosti, da so ji prijateljice nadele ime Plavalka. Nekega dne je ...
Iz knjige Zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Za nasmeh
Rubriko pripravlja Marjan Bunič