Povabili smo na 4. Večer sodobne krščanske glasbe na Rakovniku, kjer bo tokrat igrala skupina SMC Sevnica. Večji del oddaje pa smo tokrat posvetili slavilnemu kolektivu Bethel Music in njihovim glasbenim novostim.
V oddaji smo slišali: ABEND - Za vedno, Cory Asbury - The Fathers House, Genesis - Without Words - Reckless Love, Brian Johnson - God of Revival, Tasha Cobbs Leonard - This Is A Move (Live).
V studiu smo gostili Nejca Kurbusa, nekoč člana zasedbe Stična benda, zdaj pa kitarista in pevca v še povsem sveži zasedbi Mesto na gori. V drugem delu oddaje smo se zazrli med tuje novosti.
V oddaji smo slišali: Stična bend - Oče naš, Stična bend - Več tisoč razlogov, TobyMac - 21 Years, Kalley - Alabaster Heart, Cory Asbury feat. Tori Kelly - Reckless Love, Tauren Wells, Jenn Johnson - Famous For (I Believe).
Povabili smo vas na SKG večer s skupino FZL - Fušamo z ljubeznijo, ki ga ta četrtek pripravljajo na Rakovniku. Drug del oddaje je bil tokrat v znamenju velikana sodobne krščanske glasbe Michaela W. Smitha in novega singla, s katerim napoveduje nov album.
V oddaji smo slišali: Obkloplen Grega - Tvoj dotik, Hillsong Young & Free - Sinking Deep, Michael W. Smith - Healin Rain (Let It Rain), Michael W. Smith - Light To You, Michael W. Smith - Surrounded (Fight My Battles), Michael W. Smith - Waymaker.
Gosta oddaje zakonca Perko sta govorila o tem, kako najti smisel, naštela sta tudi nekaj koristnih knjižnih naslovov.
Zveza slovenske katoliške prosvete iz Gorice prireja ob praznovanju zavetnice pevcev sv. Cecilije 65. pevsko revijo pevskih zborov, ki bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž to soboto ob 20.30, v nedeljo pa ob 17.00. Na odru se bo letos zvrstilo 15 zborov z Goriške, Tržaške, Koroške in Slovenije, ki bodo segali po pisani paleti slovenskih umetnih in ljudskih pesmi, kot tudi repertoarjev iz svetovne zakladnice zborovske literature. Cecilijanka je letos posvečena skladatelju Pavletu Merkuju ob 10. obletnici smrti. No, na nedeljski praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, bo že dopoldne slovesno v Slovenskem pastoralnem središču v Gorici - konec novembra mineva 52 let od ustanovitve. Sedež ima v cerkvi sv. Ivana, vodi ga župnik Marijan Markežič ob pomoči p. Jana Cvetka. Slovesno mašo ob obletnici bo daroval kardinal dr. Franc Rode. Med mašo bo duhovnija obnovila posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu, na katero se pripravlja z devetdnevnico.
Spoštovane poslušalke, cenjeni poslušalci, na kaj pomislite ob imenu Barcelona?
Morda na glavno mesto Katalonije ali na drugo največje v Španiji, ki slovi po še nedokončani stolnici Sagrada Familia? Mogoče na baziliko Santa Maria del Mar, Kolumbov spomenik, ulico La Rambla, akvarij, slavno nogometno ekipo in stadion Camp Nou? Nemara na prelepo pesem pokojnega Freddieja Mercuryja in olimpijske igre? Ali na slikovit samostan Montserrat, ki se nahaja v bližnjem gorovju v skalovju in je najbolj obiskan španski romarski kraj s kipom katalonske zaščitnice črne Marije?
Komentar je pripravil profesor prava, dvojni doktor, Marko Pavliha.
Jutranjo Svetovalnico smo tokrat posvetili bontonu. Z nami je bila strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk, ki je odgovarjala tudi na vprašanja poslušalcev.
Odpuščanje je del našega vsakdana, pa naj bo to med zakonci med sodelavci ali kjerkoli, ko prizadenemo drug drugega. Če hočemo resnično odpustiti, mora biti krivda storilca v vsej svoji razsežnosti in posledicah razkrita, prepoznavna in poimenovana, sicer lahko ostane odpuščanje površno ali le delno, saj vanj ni vključeno vse, kar je človeka ranilo in mu pustilo posledice. V tokratni oddaji je bila tema odpuščanje, kot je tudi naslov knjižice, ki je izšla pri Založbi Ognjišče in jo je napisal Wunibald Müller.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.