V oddaji Od slike do besede smo tokrat pred začetkom Tedna Karitas objavili posnetek okrogle mize z naslovom Srce, ki sprejema, srce, ki podarja. Ta je minuli konec tedna potekala v vipavskem dvorcu Lanthieri, kjer so ob tej prilki odprli razstavo del, ki so avgusta nastala na likovni koloniji Umetniki za Karitas. Tema je bila umetnost in dobrodelnost.
V drugem delu oddaje pa ste lahko prisluhnili pogovoru z operno prvakinjo Mileno Morača, ki bo ob 40 letnici umetniškega ustvarjanja nastopila v Verdijevi Tosci.
V oddaji Od slike do besede smo tokrat pred začetkom Tedna Karitas objavili posnetek okrogle mize z naslovom Srce, ki sprejema, srce, ki podarja. Ta je minuli konec tedna potekala v vipavskem dvorcu Lanthieri, kjer so ob tej prilki odprli razstavo del, ki so avgusta nastala na likovni koloniji Umetniki za Karitas. Tema je bila umetnost in dobrodelnost.
V drugem delu oddaje pa ste lahko prisluhnili pogovoru z operno prvakinjo Mileno Morača, ki bo ob 40 letnici umetniškega ustvarjanja nastopila v Verdijevi Tosci.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 22. november 2024 ob 05-ih
Gosta oddaje zakonca Perko sta govorila o tem, kako najti smisel, naštela sta tudi nekaj koristnih knjižnih naslovov.
OMD plačila ne bodo več obdavčena, povabili smo na 39. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ob 130 letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor pa smo se o izzivih delovanja pogovarjali z direktorico mag. Ireno Leonido Kropf.
V oddaji Naš gost je bil z nami dr. Avguštin Mencinger. Bil je poslanec prvega sklica slovenskega parlamenta. Kot zdravnik, tudi v klubih in reprezentancah, je bil udeleženec treh olimpijskih iger. Deluje na športnem, kulturnem in turističnem področju. Bil je župnijski ključar v Radovljici, je malteški vitez in prejemnik različnih priznanj. Spoznajte častnega občana, ki je tudi izvrsten pripovedovalec zgodb in zanimivih doživetij z res različnih področij.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.