Is podcast Kruh za diabetike Is podcast
Kruh za diabetike

Sestra Nikolini je poslušalki, ki bi sama rada pripravila kruh, svetovala, naj ga naredi iz ajdove moke z dodatkom pšenične ali pirine. Razmerje naj bo prvič ena proti ena, nato pa ga spreminja v korist ajdove moke. Uporabi naj sveži kvas (na 1 kg moke je dovolj 3 dag kvasa).  Ajdovo moko naj popari z vrelo vodo in ob tem s kuhalnico meša, da nastanejo žganci. Doda naj sol in ostalo moko, v sredino naj v jamico doda kvas. Gnete in po kapljicah priliva takočino. Doda še 2 žlici olivnega olja. Testo naj počiva, nato ga še enkrat pregnetemo (doda sezam, lan, orehe ...) ter preloži v modele, na vrhu zarežemo, pomažemo s kavo ali vodo ter damo v vročo pečico (200 stopinj).

Matjaž Merljak

kuhajmo

20. 3. 2023
Kruh za diabetike

Sestra Nikolini je poslušalki, ki bi sama rada pripravila kruh, svetovala, naj ga naredi iz ajdove moke z dodatkom pšenične ali pirine. Razmerje naj bo prvič ena proti ena, nato pa ga spreminja v korist ajdove moke. Uporabi naj sveži kvas (na 1 kg moke je dovolj 3 dag kvasa).  Ajdovo moko naj popari z vrelo vodo in ob tem s kuhalnico meša, da nastanejo žganci. Doda naj sol in ostalo moko, v sredino naj v jamico doda kvas. Gnete in po kapljicah priliva takočino. Doda še 2 žlici olivnega olja. Testo naj počiva, nato ga še enkrat pregnetemo (doda sezam, lan, orehe ...) ter preloži v modele, na vrhu zarežemo, pomažemo s kavo ali vodo ter damo v vročo pečico (200 stopinj).

Matjaž Merljak

VEČ ...|20. 3. 2023
Kruh za diabetike

Sestra Nikolini je poslušalki, ki bi sama rada pripravila kruh, svetovala, naj ga naredi iz ajdove moke z dodatkom pšenične ali pirine. Razmerje naj bo prvič ena proti ena, nato pa ga spreminja v korist ajdove moke. Uporabi naj sveži kvas (na 1 kg moke je dovolj 3 dag kvasa).  Ajdovo moko naj popari z vrelo vodo in ob tem s kuhalnico meša, da nastanejo žganci. Doda naj sol in ostalo moko, v sredino naj v jamico doda kvas. Gnete in po kapljicah priliva takočino. Doda še 2 žlici olivnega olja. Testo naj počiva, nato ga še enkrat pregnetemo (doda sezam, lan, orehe ...) ter preloži v modele, na vrhu zarežemo, pomažemo s kavo ali vodo ter damo v vročo pečico (200 stopinj).

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Šabesa ali bezgov sirup

Pripravimo bezgove cvetove, sladkor, limone, citronsko kislino. Za šabeso potrebujemo 10 litrov vode in 30-50 bezgovih cvetov. Stebla odrežemo. Cvetove namočimo v pekuhano vodo, dodamo limono in pustimo namakati 24 ur. V 1/3 vode prekuhamo sladkor in ohlajenega damo v sok, dodamo še citronsko kislino. Nalijemo v steklenice in shranimo v hladni kleti, lahko tudi v hladilniku. Podobno delamo sirup, le da ga še bolj sladkamo.

Šabesa ali bezgov sirup

Pripravimo bezgove cvetove, sladkor, limone, citronsko kislino. Za šabeso potrebujemo 10 litrov vode in 30-50 bezgovih cvetov. Stebla odrežemo. Cvetove namočimo v pekuhano vodo, dodamo limono in pustimo namakati 24 ur. V 1/3 vode prekuhamo sladkor in ohlajenega damo v sok, dodamo še citronsko kislino. Nalijemo v steklenice in shranimo v hladni kleti, lahko tudi v hladilniku. Podobno delamo sirup, le da ga še bolj sladkamo.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Šabesa ali bezgov sirup

Pripravimo bezgove cvetove, sladkor, limone, citronsko kislino. Za šabeso potrebujemo 10 litrov vode in 30-50 bezgovih cvetov. Stebla odrežemo. Cvetove namočimo v pekuhano vodo, dodamo limono in pustimo namakati 24 ur. V 1/3 vode prekuhamo sladkor in ohlajenega damo v sok, dodamo še citronsko kislino. Nalijemo v steklenice in shranimo v hladni kleti, lahko tudi v hladilniku. Podobno delamo sirup, le da ga še bolj sladkamo.

VEČ ...|22. 5. 2023
Šabesa ali bezgov sirup

Pripravimo bezgove cvetove, sladkor, limone, citronsko kislino. Za šabeso potrebujemo 10 litrov vode in 30-50 bezgovih cvetov. Stebla odrežemo. Cvetove namočimo v pekuhano vodo, dodamo limono in pustimo namakati 24 ur. V 1/3 vode prekuhamo sladkor in ohlajenega damo v sok, dodamo še citronsko kislino. Nalijemo v steklenice in shranimo v hladni kleti, lahko tudi v hladilniku. Podobno delamo sirup, le da ga še bolj sladkamo.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

VEČ ...|22. 5. 2023
Orehova rulada

Lahko jo naredimo na dva načina. Po prvem načinu delavmo v razmerju 1 jajce, 1 žlica sladkorja, 1 žlica moke in 1 žlica orehov, cimet in limonina lupina. Za en biskvit potrebujemo 4 do 5 jajc. Po drugem načinu pa potrebujemo 8 jajc, 8 žlic orehov, 1 žlico presejanih drobtin, limonino lupino in cimet. Najprej naredimo sneg, dodamo rumenjake in sladkor, ter orehe z arome. Pečemo na peki papirju, ki ga malo pomastimo. Pečeno obrnemo in ohlajeno namažemo s kislo smetano (ki jo skremamo).

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Uporaba kislega stročjega fižola

Poslušalka je sporočila, da so stročji fižol dali kisati kot zelje. Je zelo dober, a tudi trd, zato se mora zelo dolgo kuhati, da se zmehča. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga uporabi za solato, zelenjavno juho ali prilogo …

Uporaba kislega stročjega fižola

Poslušalka je sporočila, da so stročji fižol dali kisati kot zelje. Je zelo dober, a tudi trd, zato se mora zelo dolgo kuhati, da se zmehča. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga uporabi za solato, zelenjavno juho ali prilogo …

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporaba kislega stročjega fižola

Poslušalka je sporočila, da so stročji fižol dali kisati kot zelje. Je zelo dober, a tudi trd, zato se mora zelo dolgo kuhati, da se zmehča. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga uporabi za solato, zelenjavno juho ali prilogo …

VEČ ...|22. 5. 2023
Uporaba kislega stročjega fižola

Poslušalka je sporočila, da so stročji fižol dali kisati kot zelje. Je zelo dober, a tudi trd, zato se mora zelo dolgo kuhati, da se zmehča. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga uporabi za solato, zelenjavno juho ali prilogo …

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Jajčna omleta z zelenjavo

Narezano zelenjavo lahko zamešamo v žvrkljano jajce in skupaj zapečemo ali pa posebej naredimo (pražimo) zelenjavni nadev, ki ga zavijemo v jajčno omleto.

Jajčna omleta z zelenjavo

Narezano zelenjavo lahko zamešamo v žvrkljano jajce in skupaj zapečemo ali pa posebej naredimo (pražimo) zelenjavni nadev, ki ga zavijemo v jajčno omleto.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jajčna omleta z zelenjavo

Narezano zelenjavo lahko zamešamo v žvrkljano jajce in skupaj zapečemo ali pa posebej naredimo (pražimo) zelenjavni nadev, ki ga zavijemo v jajčno omleto.

VEČ ...|22. 5. 2023
Jajčna omleta z zelenjavo

Narezano zelenjavo lahko zamešamo v žvrkljano jajce in skupaj zapečemo ali pa posebej naredimo (pražimo) zelenjavni nadev, ki ga zavijemo v jajčno omleto.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|22. 5. 2023
Drobno narezani mandlji

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj mandlje navlaži, da se bodo lažje rezali, lahko jih tudi grobo zmelje na mlinček ali multipraktik. V skrajnem primeru lahko uporabi tudi mlete mandlje. Pri peki ji je svetovala, naj ne uporabi ventilatorja, peče pa naj počasi (pri 175 stopinjah). 

Drobno narezani mandlji

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj mandlje navlaži, da se bodo lažje rezali, lahko jih tudi grobo zmelje na mlinček ali multipraktik. V skrajnem primeru lahko uporabi tudi mlete mandlje. Pri peki ji je svetovala, naj ne uporabi ventilatorja, peče pa naj počasi (pri 175 stopinjah). 

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Drobno narezani mandlji

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj mandlje navlaži, da se bodo lažje rezali, lahko jih tudi grobo zmelje na mlinček ali multipraktik. V skrajnem primeru lahko uporabi tudi mlete mandlje. Pri peki ji je svetovala, naj ne uporabi ventilatorja, peče pa naj počasi (pri 175 stopinjah). 

VEČ ...|22. 5. 2023
Drobno narezani mandlji

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj mandlje navlaži, da se bodo lažje rezali, lahko jih tudi grobo zmelje na mlinček ali multipraktik. V skrajnem primeru lahko uporabi tudi mlete mandlje. Pri peki ji je svetovala, naj ne uporabi ventilatorja, peče pa naj počasi (pri 175 stopinjah). 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|8. 5. 2023
Zamrzovanje golaža

Golaž, ki ga pripravimo iz zmrznjenega mesa, lahko zamrznemo, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Lahko pa zamrznemo tudi samo dobro praženo meso, omako pa naredimo sveže. 

Zamrzovanje golaža

Golaž, ki ga pripravimo iz zmrznjenega mesa, lahko zamrznemo, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Lahko pa zamrznemo tudi samo dobro praženo meso, omako pa naredimo sveže. 

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zamrzovanje golaža

Golaž, ki ga pripravimo iz zmrznjenega mesa, lahko zamrznemo, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Lahko pa zamrznemo tudi samo dobro praženo meso, omako pa naredimo sveže. 

VEČ ...|8. 5. 2023
Zamrzovanje golaža

Golaž, ki ga pripravimo iz zmrznjenega mesa, lahko zamrznemo, je poslušalki svetovala sestra Nikolina. Lahko pa zamrznemo tudi samo dobro praženo meso, omako pa naredimo sveže. 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|8. 5. 2023
Skorja pri potici odstopi

Vzrokov je lahko več, pravi sestra Nikolina: potica je preveč ali premalo vzhajala, kombinacija gostega nadeva in mehkega testa, ohlajanje potice ... 

Skorja pri potici odstopi

Vzrokov je lahko več, pravi sestra Nikolina: potica je preveč ali premalo vzhajala, kombinacija gostega nadeva in mehkega testa, ohlajanje potice ... 

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Skorja pri potici odstopi

Vzrokov je lahko več, pravi sestra Nikolina: potica je preveč ali premalo vzhajala, kombinacija gostega nadeva in mehkega testa, ohlajanje potice ... 

VEČ ...|8. 5. 2023
Skorja pri potici odstopi

Vzrokov je lahko več, pravi sestra Nikolina: potica je preveč ali premalo vzhajala, kombinacija gostega nadeva in mehkega testa, ohlajanje potice ... 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|8. 5. 2023
Pita

Ali lahko testo za pito zamrznemo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga pusti v kepi oz. svaljku in zavije v folijo, odtali naj ga večer pred pripravo oz. valjanjem.

Pita

Ali lahko testo za pito zamrznemo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga pusti v kepi oz. svaljku in zavije v folijo, odtali naj ga večer pred pripravo oz. valjanjem.

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Pita

Ali lahko testo za pito zamrznemo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga pusti v kepi oz. svaljku in zavije v folijo, odtali naj ga večer pred pripravo oz. valjanjem.

VEČ ...|8. 5. 2023
Pita

Ali lahko testo za pito zamrznemo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga pusti v kepi oz. svaljku in zavije v folijo, odtali naj ga večer pred pripravo oz. valjanjem.

Matjaž Merljak

kuhajmo

Kuhajmo s sestro Nikolino

Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline na vaša kuharska vprašanja. Z njo sodelujemo že od leta 2006. Sedem let je pripravljala oddaje in rubrike z recepti, nato pa sodelovala v naših kontaktnih oddajah, od leta 2017 sodeluje v oddaji Svetovalnica.

Sestra Nikolina Rop je Šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja, ki je pri založbi Družina izdala več kuharskih knjig, vodila je kuharske tečaje v Repnjah pri Vodicah in na Brezjah.

Arhiv minulih oddaj in rubrik:
http://oddaje.ognjisce.si/kuhajmo/

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak

Priporočamo
|
Aktualno

Sol in luč

VEČ ...|30. 5. 2023
Victor Manuel Fernandez: 5 minut s Svetim Duhom

Včasih nam doživljanje lepote trenutka ukrade strah pred minevanjem. Sveti Duh nas lahko osvobodi tega strahu in temin duše, pa tudi svetuje kako biti sredi težav polni upanja, trdnosti in veselja. Nekaj navdihujočih odlomkov iz knjige smo predstavili v tokratni oddaji. Klnjiga pa je izšla pri založbi Družina.

Victor Manuel Fernandez: 5 minut s Svetim Duhom

Včasih nam doživljanje lepote trenutka ukrade strah pred minevanjem. Sveti Duh nas lahko osvobodi tega strahu in temin duše, pa tudi svetuje kako biti sredi težav polni upanja, trdnosti in veselja. Nekaj navdihujočih odlomkov iz knjige smo predstavili v tokratni oddaji. Klnjiga pa je izšla pri založbi Družina.

Tadej Sadar

duhovnostodnosi

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|29. 5. 2023
Spoznanje več predsodek manj - Stane Granda, Renato Podbersič ml.

Gosta oddaje sta bila zgodovinarja, urednika in publicista ter doktorja znanosti Stane Granda in Renato Podbersič mlajši. Teme pogovora so bile povezane z obletnicami meseca maja in začetka junija, med drugim pa smo se vprašali tudi ali drži vtis, da se aktualna vlada ukvarja z zgodovino veliko več kot se je katerakoli pred njo …

Spoznanje več predsodek manj - Stane Granda, Renato Podbersič ml.

Gosta oddaje sta bila zgodovinarja, urednika in publicista ter doktorja znanosti Stane Granda in Renato Podbersič mlajši. Teme pogovora so bile povezane z obletnicami meseca maja in začetka junija, med drugim pa smo se vprašali tudi ali drži vtis, da se aktualna vlada ukvarja z zgodovino veliko več kot se je katerakoli pred njo …

Radio Ognjišče

politikaStane GrandaRenato Podbersič

Svetovalnica

VEČ ...|2. 6. 2023
Invazivne tujerodne rastline

Invazivne tujerodne vrste poleg klimatskih sprememb, urbanizacije in onesnaževanja, predstavljajo največjo grožnjo biotski raznovrstnosti. Katere so nevarne za zdravje ljudi, ogrožajo avtohtone rastlinske in tudi živalske vrste, kako se spopasti z intenzivnimi tujerodnimi, ko začenjajo izpodrivati naše vrste in kdaj je najboljši čas za njihovo uničenje, je svetovala Ana Dolenc, biologinja iz Zavoda za varstvo narave RS. 

Invazivne tujerodne rastline

Invazivne tujerodne vrste poleg klimatskih sprememb, urbanizacije in onesnaževanja, predstavljajo največjo grožnjo biotski raznovrstnosti. Katere so nevarne za zdravje ljudi, ogrožajo avtohtone rastlinske in tudi živalske vrste, kako se spopasti z intenzivnimi tujerodnimi, ko začenjajo izpodrivati naše vrste in kdaj je najboljši čas za njihovo uničenje, je svetovala Ana Dolenc, biologinja iz Zavoda za varstvo narave RS. 

Nataša Ličen

svetovanjenaravakmetijstvo

Naš gost

VEČ ...|3. 6. 2023
Blaž Švab

Pogovarjali smo se z izvrstnim glasbenikom, televizijskim voditeljem in pevcem v narodnozabavni skupini Modrijani, Blažem Švabom. Izvedeli smo, kaj mu pomeni glasba, kaj odnosi, kako preživlja prosti čas in kako svojega sina uči delovnih navad. Veliko vlogo v njegovem življenju pa ima tudi vera. Kdaj najbolj čuti prisotnost Božjega?

Blaž Švab

Pogovarjali smo se z izvrstnim glasbenikom, televizijskim voditeljem in pevcem v narodnozabavni skupini Modrijani, Blažem Švabom. Izvedeli smo, kaj mu pomeni glasba, kaj odnosi, kako preživlja prosti čas in kako svojega sina uči delovnih navad. Veliko vlogo v njegovem življenju pa ima tudi vera. Kdaj najbolj čuti prisotnost Božjega?

Maja Morela

spominživljenje

Pogovor o

VEČ ...|31. 5. 2023
Lucija Firbas o spletnem vplivništu

V tokratni oddaji smo se pogovarjali o spletnem vplivništvu. Kaj to je in kakšne so njegove pasti? Spletno vplivništvo kot poklic in kot prostočasna dejavnost. Prisluhnili ste lahko poglobljenemu pogovoru z Lucijo Firbas - katoličanko, ženo in mamo štirih otrok, ki delček svojega življenja deli tudi na instagramu z nekaj več kot 3000 sledilci. 

Lucija Firbas o spletnem vplivništu

V tokratni oddaji smo se pogovarjali o spletnem vplivništvu. Kaj to je in kakšne so njegove pasti? Spletno vplivništvo kot poklic in kot prostočasna dejavnost. Prisluhnili ste lahko poglobljenemu pogovoru z Lucijo Firbas - katoličanko, ženo in mamo štirih otrok, ki delček svojega življenja deli tudi na instagramu z nekaj več kot 3000 sledilci. 

Manca Hribar

politikaživljenjespletdružbena omrežja

Sobotni duhovni večer

VEČ ...|3. 6. 2023
Duhovni večer

Slišali ste odlomke Božje besede, ki jih je Cerkev izbrala za praznik Svete Trojice. Sledil je duhovni nagovor, ki ga je pripravil ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. Po prvih prazničnih večernicah je bila molitev rožnega venca, s katerim smo molili po namenu svetega očeta za junij: ZA ODPRAVO MUČENJA. Molimo, da bi si mednarodna skupnost konkretno prizadevala za odpravo mučenja in zagotavljala podporo žrtvam in njihovim družinskim članom. Smo v mesecu juniju, ki je posvečen pobožnosti Jezusovega Srca. Zato smo na čast Jezusovemu Srcu zapeli litanije. 

Duhovni večer

Slišali ste odlomke Božje besede, ki jih je Cerkev izbrala za praznik Svete Trojice. Sledil je duhovni nagovor, ki ga je pripravil ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. Po prvih prazničnih večernicah je bila molitev rožnega venca, s katerim smo molili po namenu svetega očeta za junij: ZA ODPRAVO MUČENJA. Molimo, da bi si mednarodna skupnost konkretno prizadevala za odpravo mučenja in zagotavljala podporo žrtvam in njihovim družinskim članom. Smo v mesecu juniju, ki je posvečen pobožnosti Jezusovega Srca. Zato smo na čast Jezusovemu Srcu zapeli litanije. 

Franci Trstenjak

odnosidružinaduhovnost

Slovenska oddaja Radia Vatikan

VEČ ...|3. 6. 2023
Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 3. 6.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 3. 6.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Radio Vatikan

Naš gost

VEČ ...|3. 6. 2023
Blaž Švab

Pogovarjali smo se z izvrstnim glasbenikom, televizijskim voditeljem in pevcem v narodnozabavni skupini Modrijani, Blažem Švabom. Izvedeli smo, kaj mu pomeni glasba, kaj odnosi, kako preživlja prosti čas in kako svojega sina uči delovnih navad. Veliko vlogo v njegovem življenju pa ima tudi vera. Kdaj najbolj čuti prisotnost Božjega?

Blaž Švab

Pogovarjali smo se z izvrstnim glasbenikom, televizijskim voditeljem in pevcem v narodnozabavni skupini Modrijani, Blažem Švabom. Izvedeli smo, kaj mu pomeni glasba, kaj odnosi, kako preživlja prosti čas in kako svojega sina uči delovnih navad. Veliko vlogo v njegovem življenju pa ima tudi vera. Kdaj najbolj čuti prisotnost Božjega?

Maja Morela

spominživljenje

Za življenje

VEČ ...|3. 6. 2023
Ali je uspeh ob koncu šolskega leta vse?

Tokratni pogovor s frančiškanom in kliničnim psihologom p. dr. Christianom Gostečnikom smo začeli z aktualno temo: kako ustvarjati podporno okolje ob stresnem obdobju zaključevanja ocen? Kakšno vlogo imajo starši pri spodbujanju zdrave samozavesti in motivacije svojih otrok? Kako se spopasti tako s svojimi kot otrokovimi visokimi pričakovanji glede šolskih uspehov? V oddaji so sodelovali tudi poslušalci.

Ali je uspeh ob koncu šolskega leta vse?

Tokratni pogovor s frančiškanom in kliničnim psihologom p. dr. Christianom Gostečnikom smo začeli z aktualno temo: kako ustvarjati podporno okolje ob stresnem obdobju zaključevanja ocen? Kakšno vlogo imajo starši pri spodbujanju zdrave samozavesti in motivacije svojih otrok? Kako se spopasti tako s svojimi kot otrokovimi visokimi pričakovanji glede šolskih uspehov? V oddaji so sodelovali tudi poslušalci.

Blaž Lesnik

odnosišolavzgojašolski uspehzaključek šolskega letaduhovnost