Cent na cent
Naša gostja je bila finančna svetovalka Ana Vezovišek. V oddaji smo govorili o finančnih zaobljubah za novo leto.
Cent na cent
Cent na cent
Naša gostja je bila finančna svetovalka Ana Vezovišek. V oddaji smo govorili o obdarovanju v prazničnih dneh.
Cent na cent
Cent na cent
Naša gostja je bila finančna svetovalka Ana Vezovišek. V oddaji smo govorili o športnikih in njihovimi finančnimi težavami.
Cent na cent
Cent na cent
Naša gostja je bila finančna svetovalka Ana Vezovišek. V oddaji smo se srečali z gospo, ki išče službo.
Cent na cent
Cent na cent
Naša gostja je bila finančna svetovalka Ana Vezovišek. Govorili smo o gospe, ki se skupaj s patrtnerjem sprašujeta, kako bi uredila svoje finance.
Cent na cent
Cent na cent
Naša gostja je bila finančna svetovalka Ana Vezovišek. Govorili smo o družini s štirimi otroki, in njihovimi finančnimi težavami.
Cent na cent
Cent na cent
Ana in Mitja Vezovišek sta nam spregovorila o tem, kako moramo zaščititi svoje premoženje.
Cent na cent
Cent na cent
Z nami sta bila osebna finančna svetovalka Ana Vezovišek in Sašo Zajec iz Alta skladov. Govorila sta o finančni abecedi.
Cent na cent
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. november 2025 ob 05-ih
Moja zgodba
Poslušate lahko še zadnjo, šesto oddajo iz znanstvene konference z naslovom Med tradicijo in moderno: slovenski katoliški intelektualci in narodnostno vprašanje. Dr. Matjaž Ambrožič je predstavil jezuita patra ddr. Antona Prešerna, dr. Pavlina Bobič pa duhovnika Franceta Dolinarja, ki ga je poimenovala "plemič kulture, teolog in zgodovinar".
Za življenje
Za mladostnike imamo vedno manj časa, kako jih vzgajati in tudi o uporabi pametnega telefona, vabljeni k poslušanju.
Doživetja narave
Letos mineva 130 let, odkar je Jakob Aljaž postavil stolp na vrhu Triglava. Nedavno je zaokrožila pobuda, da bi 7. avgust, dan, ko je Triglav leta 1895 tudi uradno postal slovenski, razglasili kot državni praznik. Pobudo je dal Marko Viduka iz Bohinja, ki je bil naš gost. Povedal nam je, zakaj je prišel do te ideje, poslušalci pa so delili svoje mnenje o njegovi pobudi. Z nami je bil tudi konservator-restavrator iz Narodnega muzeja Slovenije mag. Gorazd Lemajič, ki je avtor razstave »Ta pleh ima dušo!«
Globine
V moški družbi smo odprli vprašanje o tem, kako se moški pogovarjamo o življenju, smislu, dvomih, strahovih, izgubah... V družbi, kjer je moškost pogosto povezana z močjo, z željo po nadzoru po eni strani in po drugi zadržanostjo, smo se vprašali, kje in kdaj si moški dovolimo biti ranljivi. Kako je z iskrenimi pogovori v družbi ateistov in kakšen okvir dajejo moške skupine znotraj Cerkve? Z nami sta bila ateist Simon Rigač in jezuit p. Damjan Ristić. Pogovor si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče!
Kulturni utrinki
V Kamniku bodo v petek 21. novembra ob 19. uri v dvorani frančiškanskega samostana predstavili knjigo, prvo pesniško zbirko skoraj neznane pesnice Mire Mokriške, kakor se je v psevdonimu podpisovala Anica Omejc Žemlja. Po 150 letih od njenega rojstva so se združeni v Inštitutu Mire Mokriške odločili, da ji dajo mesto, ki naj bi ji v literarni zgodovini pripadalo. Večer poezije in glasbe ob izidu njene knjige, sta nam predstavili prof. Nataša Hribar in študentka Lucija Baša.
Komentar Družina
Sodelavci Karitas ne obupamo, ker tudi Bog ne obupa. V mnogih primerih lahko pomagata preprosta beseda in bližina, v drugih strokovna podpora, v najtežjih primerih pa lahko pomaga samo Bog. Sodelavci Karitas to ne samo verjamemo, ampak mnogokrat tudi občutimo. Res smo hvaležni za našo vero.
Ni meje za dobre ideje
Sodobni človek veliko preveč časa presedi. V studiu smo gostili Sebastjana Štarklja iz podjetja Zdrava pisarna, ki je spregovoril o osnovah ergonomije v pisarnah.
Kuhajmo s sestro Nikolino
Poslušalka je prosila za recept za brezglutenski kruh. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj kupi ustrezno moko in dela kruh kot običajno: moko preseje v posodo, ob steno da sol, v jamico na sredini pa kvasno raztopino. Med mešanjem naj ne pozabi na kakšno žlico olja, pregnete naj ga z roko (če se bo preveč prijemalo roke, naj jih zmoči). Po vzhajanju naj oblikuje štručke, ki jih da na peki papir ali pa naj ga da v škatlast model ter pripravi kot običajno. Oglasila se je poslušalka, ki pripravlja brezglutenski kruh iz ajdove in koruzne moke z drožmi. Kruh je svež do deset dni in je popolnoma mehak.