Svetovalnica

VEČ ...|24. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.
VEČ ...|24. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|9. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|9. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|24. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...
VEČ ...|24. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|3. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

Kuhajmo s sestro Nikolino

O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.
VEČ ...|3. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|27. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.
VEČ ...|27. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|21. 1. 2020
Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?

V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?

V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.
VEČ ...|21. 1. 2020
Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

Blaž Lesnik

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|13. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.
VEČ ...|13. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|11. 11. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.
VEČ ...|11. 11. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|5. 3. 2019
Brezglutenski krofi

Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

Brezglutenski krofi

Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Brezglutenski krofi
Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.
VEČ ...|5. 3. 2019
Brezglutenski krofi
Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

Blaž Lesnik

svetovanjekuhanje

Priporočamo
|
Aktualno

Naš gost

VEČ ...|21. 3. 2020
Miha Ruparčič

Z nami je bil mož in oče, ki vodi družinski inštitut, prej pa je več let vodil urgentno službo priUKC Ljubljana. Miha Ruparčič je že bil gost naših Svetovalnic, v tokratni oddaji pa je povedal nekaj več o svojem življenju in delu.

Miha Ruparčič

Z nami je bil mož in oče, ki vodi družinski inštitut, prej pa je več let vodil urgentno službo priUKC Ljubljana. Miha Ruparčič je že bil gost naših Svetovalnic, v tokratni oddaji pa je povedal nekaj več o svojem življenju in delu.

Mateja Subotičanec

pogovorspominduhovnostodnosi

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|23. 3. 2020
Mag. Branko Cestnik o razmerah povezanih s koronavirusom

Sinoči sem imel videoklepet z župnikom Pietrom iz Bergama. Bil sem vesel, ker sem ga videl in slišal, žalosten, ker je tema najinega pogovora šla o bolezni in smrti, o koronavirusu, ki je v zadnjih tednih prav v severnoitalijanskem Bergamu razvil svojo uničevalno moč. Podobe kolone vojaških tovornjakov, ki iz Bergama odvažajo krste z umrlimi za koronavirusom, so presunile cel svet. Tako je zapisal p. Branko Cestnik na svoji blog strani in o tem je tudi tekla beseda v oddaji Spoznanje več predsodek manj.

Mag. Branko Cestnik o razmerah povezanih s koronavirusom

Sinoči sem imel videoklepet z župnikom Pietrom iz Bergama. Bil sem vesel, ker sem ga videl in slišal, žalosten, ker je tema najinega pogovora šla o bolezni in smrti, o koronavirusu, ki je v zadnjih tednih prav v severnoitalijanskem Bergamu razvil svojo uničevalno moč. Podobe kolone vojaških tovornjakov, ki iz Bergama odvažajo krste z umrlimi za koronavirusom, so presunile cel svet. Tako je zapisal p. Branko Cestnik na svoji blog strani in o tem je tudi tekla beseda v oddaji Spoznanje več predsodek manj.

Jože Bartolj

izobraževanjepogovorodnosiBranko CestnikKoornavirusBergamo

Globine

VEČ ...|11. 2. 2020
O zdravju in duhovnosti

Govorili smo o zdravju, njegovi odsotnosti in duhovnosti. Kako lahko bolezen pomaga človeku pri njegovi duhovni rasti? Kdaj ga napravi zrelejšega in v katerih primerih privede do upora zoper Boga? Ob klicih poslušalcev sta bila z nami bolniški duhovnik frančiškan p. Marko Novak in jezuit p. dr. Ivan Platovnjak.

O zdravju in duhovnosti

Govorili smo o zdravju, njegovi odsotnosti in duhovnosti. Kako lahko bolezen pomaga človeku pri njegovi duhovni rasti? Kdaj ga napravi zrelejšega in v katerih primerih privede do upora zoper Boga? Ob klicih poslušalcev sta bila z nami bolniški duhovnik frančiškan p. Marko Novak in jezuit p. dr. Ivan Platovnjak.

Blaž Lesnik

duhovnostzdravjebolezenduhovna rasttrpljenjesmrtzakramenti

Svetovalnica

VEČ ...|27. 3. 2020
Šolanje prek spleta

Z nami je bil Miha Ruparčič, govoril je o pretirani uporabi tehnologije.

Šolanje prek spleta

Z nami je bil Miha Ruparčič, govoril je o pretirani uporabi tehnologije.

Mateja Subotičanec

svetovanjeizobraževanjeotrociodnosi

Komentar tedna

VEČ ...|27. 3. 2020
Ostati, ne zbežati

Tokratni komentar tedna je pripravila in prebrala sestra Emanuela Žerdin, sodelavka projekta dolgotrajne oskrbe v Domu sv. Jožefa v Celju.

Ostati, ne zbežati

Tokratni komentar tedna je pripravila in prebrala sestra Emanuela Žerdin, sodelavka projekta dolgotrajne oskrbe v Domu sv. Jožefa v Celju.

Emanuela Žerdin

komentar

Za življenje

VEČ ...|28. 3. 2020
Ne bojte se!

To je ena izmed najpogosteje izraženih misli v Svetem pismu. A prav ta situacija, v kateri smo se znašli, vsak dan razburka naša čutenja in v nas vzbudi strah. Zato smo z duhovnikom Karlom Gržanom razmišljali, kako krepiti v sebi mir, zaupanje – spokojnost misli in počutja.

Ne bojte se!

To je ena izmed najpogosteje izraženih misli v Svetem pismu. A prav ta situacija, v kateri smo se znašli, vsak dan razburka naša čutenja in v nas vzbudi strah. Zato smo z duhovnikom Karlom Gržanom razmišljali, kako krepiti v sebi mir, zaupanje – spokojnost misli in počutja.

Mateja Feltrin Novljan

družbasvetovanjevzgojaodnosipogovor

Sobotna iskrica

VEČ ...|28. 3. 2020
Korona koncert št. 2

Naša otroška oddaja je povabila otroke, da zapojejo pesem, da se predstavijo s svojo točko, delom koncerta, ki je nastajal v dnevnih sobah. Pela sta tudi Sten Vilar in Damjana Golavšek.

Korona koncert št. 2

Naša otroška oddaja je povabila otroke, da zapojejo pesem, da se predstavijo s svojo točko, delom koncerta, ki je nastajal v dnevnih sobah. Pela sta tudi Sten Vilar in Damjana Golavšek.

Jure Sešek

otrociglasba

Iz naših krajev

VEČ ...|28. 3. 2020
Ljubljana, Prevalje, Lenart

V oddaji ste lahko slišali, kako prebivalce s hrano oskrbujejo kmetije v Slovenskih goricah, da manjša ljubljanska trgovinica starejšim in ranljivejšim dostavlja sveže sadje in zelenjavo. Poročali pa smo tudi o Ožbeju Poriju, ki učencem in dijakom med šolanjem od doma pomaga s tiskanjem gradiv in nalog.

Ljubljana, Prevalje, Lenart

V oddaji ste lahko slišali, kako prebivalce s hrano oskrbujejo kmetije v Slovenskih goricah, da manjša ljubljanska trgovinica starejšim in ranljivejšim dostavlja sveže sadje in zelenjavo. Poročali pa smo tudi o Ožbeju Poriju, ki učencem in dijakom med šolanjem od doma pomaga s tiskanjem gradiv in nalog.

Andrej Šinko

družbainfootrocipogovor

Duhovna misel

VEČ ...|28. 3. 2020
Prepir še vedno o istem

Tako je med množico zaradi njega nastal razdor. (Jn 7, 43)

Prepir še vedno o istem

Tako je med množico zaradi njega nastal razdor. (Jn 7, 43)

Gregor Čušin

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|28. 3. 2020
Žalostni del

Molili so radijski sodelavci.

Žalostni del

Molili so radijski sodelavci.

Radio Ognjišče

duhovnost