Svetovalnica
Kako pripravljati žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno poletno in štruklje, torej nekaj tradicionalnih slovenskih jedi.
Svetovalnica
Kako pripravljati žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno poletno in štruklje, torej nekaj tradicionalnih slovenskih jedi.
Svetovalnica
Kako se ogrejemo z juhami, peteršilj v juhi, žepki iz sala, otroški piškoti brez jajc, okrepitev imunskega sistema, krompirjev golaž, uporaba čebeljega voska, vlaganje pečenih paprik, sol pri domači vegeti ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Kako se ogrejemo z juhami, peteršilj v juhi, žepki iz sala, otroški piškoti brez jajc, okrepitev imunskega sistema, krompirjev golaž, uporaba čebeljega voska, vlaganje pečenih paprik, sol pri domači vegeti ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado in sok. Z nami je bila Mateja Reš, katere nasveti nam bodo prišli prav, če želimo, da bodo naši sadni pridelki na vabljiv in okusen način ostali shranjeni za zimo.
Svetovalnica
Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado in sok. Z nami je bila Mateja Reš, katere nasveti nam bodo prišli prav, če želimo, da bodo naši sadni pridelki na vabljiv in okusen način ostali shranjeni za zimo.
Svetovalnica
Zakuha za govejo juho, špinačna juha, marmelada iz bezgovih jagod, blanširanje špinače in blitve, vinska omaka ob govedini ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Zakuha za govejo juho, špinačna juha, marmelada iz bezgovih jagod, blanširanje špinače in blitve, vinska omaka ob govedini ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Kako pripraviti zelenjavno mineštro, domače testo za lazanjo, jedi iz kolerabe, omako k nadevanim paprikam, kumarično omako, rulado in pito iz ajdove moke, domač sladoled in domačo začinko - za tokratno oddajo smo pripravili nekaj nasvetov sestre Nikoline iz našega radijskega arhiva. Več receptov in nasvetov boste našli na blogu Kuhajmo s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Kako pripraviti zelenjavno mineštro, domače testo za lazanjo, jedi iz kolerabe, omako k nadevanim paprikam, kumarično omako, rulado in pito iz ajdove moke, domač sladoled in domačo začinko - za tokratno oddajo smo pripravili nekaj nasvetov sestre Nikoline iz našega radijskega arhiva. Več receptov in nasvetov boste našli na blogu Kuhajmo s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu.
Svetovalnica
Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu.
Svetovalnica
Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline.
Svetovalnica
Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline.
Svetovalnica
Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.
Svetovalnica
Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.
Svetovalnica
Invazivne tujerodne vrste poleg klimatskih sprememb, urbanizacije in onesnaževanja, predstavljajo največjo grožnjo biotski raznovrstnosti. Katere so nevarne za zdravje ljudi, ogrožajo avtohtone rastlinske in tudi živalske vrste, kako se spopasti z intenzivnimi tujerodnimi, ko začenjajo izpodrivati naše vrste in kdaj je najboljši čas za njihovo uničenje, je svetovala Ana Dolenc, biologinja iz Zavoda za varstvo narave RS.
Sol in luč
Včasih nam doživljanje lepote trenutka ukrade strah pred minevanjem. Sveti Duh nas lahko osvobodi tega strahu in temin duše, pa tudi svetuje kako biti sredi težav polni upanja, trdnosti in veselja. Nekaj navdihujočih odlomkov iz knjige smo predstavili v tokratni oddaji. Klnjiga pa je izšla pri založbi Družina.
Pogovor o
V tokratni oddaji smo se pogovarjali o spletnem vplivništvu. Kaj to je in kakšne so njegove pasti? Spletno vplivništvo kot poklic in kot prostočasna dejavnost. Prisluhnili ste lahko poglobljenemu pogovoru z Lucijo Firbas - katoličanko, ženo in mamo štirih otrok, ki delček svojega življenja deli tudi na instagramu z nekaj več kot 3000 sledilci.
Doživetja narave
29. maja mineva 70 let, odkar je človek prvič stopil na Everest. Zato smo v prvem delu oddaje slišali, kako se svojih trenutkov na vrhu Everesta spominjajo Andrej Gradišnik, ki se je pravkar vrnil z Everesta, Marija Štremfelj (7. oktober 1990), Roman Benet (17. maj 2007) in Tomaž Jakofčič (19. maj 2009). V drugem delu oddaje pa se bomo podali po prelepi Poljanski dolini, ki je v znamenju Tavčarjevega leta. Februarja je namreč minilo natanko 100 let od smrti vsestransko dejavnega moža, pisatelja in politika Ivana Tavčarja. Slišali ste lahko župana občine Gorenja vas - Poljane Milana Čadeža, sogovornice pa so bile še Martina Ambrožič Tušar (kavarna Dvorca Visoko), Katarina Uršič (sirarstvo Pustotnik) in Lucija Kavčič (Tematska pot po Zali).
Spoznanje več, predsodek manj
Gosta oddaje sta bila zgodovinarja, urednika in publicista ter doktorja znanosti Stane Granda in Renato Podbersič mlajši. Teme pogovora so bile povezane z obletnicami meseca maja in začetka junija, med drugim pa smo se vprašali tudi ali drži vtis, da se aktualna vlada ukvarja z zgodovino veliko več kot se je katerakoli pred njo …
Kulturni utrinki
V Kulturnih utrinkih smo vam tokrat predstavili drugi koncert letošnjega cikla SiBRASS, ki prinaša preplet stare, pretežno instrumentalne glasbe renesančnega obdobja ter izvirnih del našega časa. Na koncertu Baročne pozavne, ki bo na sporedu to nedeljo ob 19.00 v Slovenski filharmoniji, se bodo predstavili člani zasedbe Musica Antiqua Salzburg, katere delovanje je zaznamovala bogata in raznovrstna glasbena zgodovina mesta Salzburg ter zapuščina salzburških skladateljev starejših obdobij. Vstop je brezplačen. Podrobno o tokraten večeru je za naš radio spregovoril umetniški vodje cikla Franc Kosem.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Svetovalnica
Invazivne tujerodne vrste poleg klimatskih sprememb, urbanizacije in onesnaževanja, predstavljajo največjo grožnjo biotski raznovrstnosti. Katere so nevarne za zdravje ljudi, ogrožajo avtohtone rastlinske in tudi živalske vrste, kako se spopasti z intenzivnimi tujerodnimi, ko začenjajo izpodrivati naše vrste in kdaj je najboljši čas za njihovo uničenje, je svetovala Ana Dolenc, biologinja iz Zavoda za varstvo narave RS.
Duhovna misel
Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče (Matejev evangelij 5,48).