Is podcast
Prehranski varuh: Ali se v klavnicah manipulira?

Ali se v slovenskih klavnicah lahko »manipulira« s težo živali, se, po prejetih opozorilih s strani rejcev, sprašuje Igor Hrovatič, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Na podlagi dokumentacije, iz katere je razvidno, da je klavna teža moških živali, približno enake starosti, pasme, istega rejca v isti klavnici razlikovala tudi do 200 kg, je pristojnim inštitucijam prijavil sum neustreznega delovanja merilnih naprav in sum menjave ušesnih številk živali po zakolu.

Robert Božič

meso klavnice prehranski varuh

27. 1. 2022
Prehranski varuh: Ali se v klavnicah manipulira?

Ali se v slovenskih klavnicah lahko »manipulira« s težo živali, se, po prejetih opozorilih s strani rejcev, sprašuje Igor Hrovatič, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Na podlagi dokumentacije, iz katere je razvidno, da je klavna teža moških živali, približno enake starosti, pasme, istega rejca v isti klavnici razlikovala tudi do 200 kg, je pristojnim inštitucijam prijavil sum neustreznega delovanja merilnih naprav in sum menjave ušesnih številk živali po zakolu.

Robert Božič

VEČ ...|27. 1. 2022
Prehranski varuh: Ali se v klavnicah manipulira?

Ali se v slovenskih klavnicah lahko »manipulira« s težo živali, se, po prejetih opozorilih s strani rejcev, sprašuje Igor Hrovatič, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Na podlagi dokumentacije, iz katere je razvidno, da je klavna teža moških živali, približno enake starosti, pasme, istega rejca v isti klavnici razlikovala tudi do 200 kg, je pristojnim inštitucijam prijavil sum neustreznega delovanja merilnih naprav in sum menjave ušesnih številk živali po zakolu.

Robert Božič

mesoklavniceprehranski varuh

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|5. 8. 2022
Na Krasu so začeli odstranjevati požgano lesno biomaso

Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

Na Krasu so začeli odstranjevati požgano lesno biomaso

Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

narava kmetijstvo Kras les

Minute za kmetijstvo in podeželje

Na Krasu so začeli odstranjevati požgano lesno biomaso

Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

VEČ ...|5. 8. 2022
Na Krasu so začeli odstranjevati požgano lesno biomaso

Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

Robert Božič

narava kmetijstvo Kras les

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|4. 8. 2022
Zaradi suše v povprečju od 40 do 50 odstotno znižanje pridelkov. Ponekod celo 100 odstotno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v torek Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posredovala prve ocene stanja in poškodovanosti kmetijske pridelave po letošnji suši. Stanje je zaskrbljujoče, saj so kmetje marsikje že izgubili velik del pridelka in s tem vir preživetja. Kmetje od vlade zahtevajo, da se na osnovi ocene čim prej pripravi program in predlog finančne pomoči prizadetim.

Zaradi suše v povprečju od 40 do 50 odstotno znižanje pridelkov. Ponekod celo 100 odstotno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v torek Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posredovala prve ocene stanja in poškodovanosti kmetijske pridelave po letošnji suši. Stanje je zaskrbljujoče, saj so kmetje marsikje že izgubili velik del pridelka in s tem vir preživetja. Kmetje od vlade zahtevajo, da se na osnovi ocene čim prej pripravi program in predlog finančne pomoči prizadetim.

narava kmetijstvo suša škoda

Minute za kmetijstvo in podeželje

Zaradi suše v povprečju od 40 do 50 odstotno znižanje pridelkov. Ponekod celo 100 odstotno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v torek Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posredovala prve ocene stanja in poškodovanosti kmetijske pridelave po letošnji suši. Stanje je zaskrbljujoče, saj so kmetje marsikje že izgubili velik del pridelka in s tem vir preživetja. Kmetje od vlade zahtevajo, da se na osnovi ocene čim prej pripravi program in predlog finančne pomoči prizadetim.

VEČ ...|4. 8. 2022
Zaradi suše v povprečju od 40 do 50 odstotno znižanje pridelkov. Ponekod celo 100 odstotno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v torek Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posredovala prve ocene stanja in poškodovanosti kmetijske pridelave po letošnji suši. Stanje je zaskrbljujoče, saj so kmetje marsikje že izgubili velik del pridelka in s tem vir preživetja. Kmetje od vlade zahtevajo, da se na osnovi ocene čim prej pripravi program in predlog finančne pomoči prizadetim.

Robert Božič

narava kmetijstvo suša škoda

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|3. 8. 2022
Mag. Režonja: Najbolj skrbi populacija divjih prašičev

Na Krasu je pogorelo več kot 3500 ha površin. Divjad in zveri so se pred ognjem umaknile v druge predele, predvsem v Vipavsko dolino. Mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo pravi, da so že v kontaktu z lovci glede ukrepov, ki jih bodo udejanjili.

Mag. Režonja: Najbolj skrbi populacija divjih prašičev

Na Krasu je pogorelo več kot 3500 ha površin. Divjad in zveri so se pred ognjem umaknile v druge predele, predvsem v Vipavsko dolino. Mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo pravi, da so že v kontaktu z lovci glede ukrepov, ki jih bodo udejanjili.

narava kmetijstvo divjad požar

Minute za kmetijstvo in podeželje

Mag. Režonja: Najbolj skrbi populacija divjih prašičev

Na Krasu je pogorelo več kot 3500 ha površin. Divjad in zveri so se pred ognjem umaknile v druge predele, predvsem v Vipavsko dolino. Mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo pravi, da so že v kontaktu z lovci glede ukrepov, ki jih bodo udejanjili.

VEČ ...|3. 8. 2022
Mag. Režonja: Najbolj skrbi populacija divjih prašičev

Na Krasu je pogorelo več kot 3500 ha površin. Divjad in zveri so se pred ognjem umaknile v druge predele, predvsem v Vipavsko dolino. Mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo pravi, da so že v kontaktu z lovci glede ukrepov, ki jih bodo udejanjili.

Robert Božič

narava kmetijstvo divjad požar

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|28. 7. 2022
Ivan Brodnjak: Vse o ajdi Hajdoše

Te dni je zadnji čas za setev ajde, če želite biti jeseni zadovoljni s pridelkom zrnja. Vse je seveda odvisno od tega, če bo zaradi suše seme lahko vzklilo in tudi kako zgodaj bodo nastopile jesenske slane. Ivan Brodnjak, ki mu je v minulih letih uspelo vzgojiti novo slovensko sorto ajde, imenovano Hajdoše, je z nami delil nekaj nasvetov o zakonitostih njene pridelave.

Ivan Brodnjak: Vse o ajdi Hajdoše

Te dni je zadnji čas za setev ajde, če želite biti jeseni zadovoljni s pridelkom zrnja. Vse je seveda odvisno od tega, če bo zaradi suše seme lahko vzklilo in tudi kako zgodaj bodo nastopile jesenske slane. Ivan Brodnjak, ki mu je v minulih letih uspelo vzgojiti novo slovensko sorto ajde, imenovano Hajdoše, je z nami delil nekaj nasvetov o zakonitostih njene pridelave.

narava kmetijstvo ajda Hajdoše

Minute za kmetijstvo in podeželje

Ivan Brodnjak: Vse o ajdi Hajdoše

Te dni je zadnji čas za setev ajde, če želite biti jeseni zadovoljni s pridelkom zrnja. Vse je seveda odvisno od tega, če bo zaradi suše seme lahko vzklilo in tudi kako zgodaj bodo nastopile jesenske slane. Ivan Brodnjak, ki mu je v minulih letih uspelo vzgojiti novo slovensko sorto ajde, imenovano Hajdoše, je z nami delil nekaj nasvetov o zakonitostih njene pridelave.

VEČ ...|28. 7. 2022
Ivan Brodnjak: Vse o ajdi Hajdoše

Te dni je zadnji čas za setev ajde, če želite biti jeseni zadovoljni s pridelkom zrnja. Vse je seveda odvisno od tega, če bo zaradi suše seme lahko vzklilo in tudi kako zgodaj bodo nastopile jesenske slane. Ivan Brodnjak, ki mu je v minulih letih uspelo vzgojiti novo slovensko sorto ajde, imenovano Hajdoše, je z nami delil nekaj nasvetov o zakonitostih njene pridelave.

Robert Božič

narava kmetijstvo ajda Hajdoše

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|23. 6. 2022
Slovensko pšenico pridelovalci ponujajo v odkup slovenskim mlinarjem in državi

Včeraj se je sestala t.i. komisija za prodajo žit, ki jo sestavljajo predstavniki pridelovalcev, Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije. Trenutne razmere na globalnih trgih ponudbe žit vidijo v veliki meri špekulativne, v Sloveniji pa naj bi bili letos priče povprečni letini pšenice. Pričakujejo da bo požete približno 100.000 ton pšenice krušne kakovosti, pravi Franc Kučan …

Slovensko pšenico pridelovalci ponujajo v odkup slovenskim mlinarjem in državi

Včeraj se je sestala t.i. komisija za prodajo žit, ki jo sestavljajo predstavniki pridelovalcev, Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije. Trenutne razmere na globalnih trgih ponudbe žit vidijo v veliki meri špekulativne, v Sloveniji pa naj bi bili letos priče povprečni letini pšenice. Pričakujejo da bo požete približno 100.000 ton pšenice krušne kakovosti, pravi Franc Kučan …

narava kmetijstvo žita

Minute za kmetijstvo in podeželje

Slovensko pšenico pridelovalci ponujajo v odkup slovenskim mlinarjem in državi

Včeraj se je sestala t.i. komisija za prodajo žit, ki jo sestavljajo predstavniki pridelovalcev, Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije. Trenutne razmere na globalnih trgih ponudbe žit vidijo v veliki meri špekulativne, v Sloveniji pa naj bi bili letos priče povprečni letini pšenice. Pričakujejo da bo požete približno 100.000 ton pšenice krušne kakovosti, pravi Franc Kučan …

VEČ ...|23. 6. 2022
Slovensko pšenico pridelovalci ponujajo v odkup slovenskim mlinarjem in državi

Včeraj se je sestala t.i. komisija za prodajo žit, ki jo sestavljajo predstavniki pridelovalcev, Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije. Trenutne razmere na globalnih trgih ponudbe žit vidijo v veliki meri špekulativne, v Sloveniji pa naj bi bili letos priče povprečni letini pšenice. Pričakujejo da bo požete približno 100.000 ton pšenice krušne kakovosti, pravi Franc Kučan …

Robert Božič

narava kmetijstvo žita

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|21. 6. 2022
Imate radi solato? Tudi poleti?

Če tudi v poletnem radi uživate solato, vas prav gotovo zanima, katere sorte izbrati, da bo solata okusna in bo hkrati dobro prenašala vročino. Fanči Perdih, je že pred časom nanizala nekaj nasvetov za uspeh. Bo pa gonilna sila slovenske semenarske hiše Amarant naša gostja v jutrišnji Svetovalnici in bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Vabljeni k sodelovanju med 8.00 in 8.30!

Imate radi solato? Tudi poleti?

Če tudi v poletnem radi uživate solato, vas prav gotovo zanima, katere sorte izbrati, da bo solata okusna in bo hkrati dobro prenašala vročino. Fanči Perdih, je že pred časom nanizala nekaj nasvetov za uspeh. Bo pa gonilna sila slovenske semenarske hiše Amarant naša gostja v jutrišnji Svetovalnici in bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Vabljeni k sodelovanju med 8.00 in 8.30!

narava kmetijstvo vrt svetovanje solata

Minute za kmetijstvo in podeželje

Imate radi solato? Tudi poleti?

Če tudi v poletnem radi uživate solato, vas prav gotovo zanima, katere sorte izbrati, da bo solata okusna in bo hkrati dobro prenašala vročino. Fanči Perdih, je že pred časom nanizala nekaj nasvetov za uspeh. Bo pa gonilna sila slovenske semenarske hiše Amarant naša gostja v jutrišnji Svetovalnici in bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Vabljeni k sodelovanju med 8.00 in 8.30!

VEČ ...|21. 6. 2022
Imate radi solato? Tudi poleti?

Če tudi v poletnem radi uživate solato, vas prav gotovo zanima, katere sorte izbrati, da bo solata okusna in bo hkrati dobro prenašala vročino. Fanči Perdih, je že pred časom nanizala nekaj nasvetov za uspeh. Bo pa gonilna sila slovenske semenarske hiše Amarant naša gostja v jutrišnji Svetovalnici in bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Vabljeni k sodelovanju med 8.00 in 8.30!

Robert Božič

narava kmetijstvo vrt svetovanje solata

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|15. 6. 2022
Prof. dr. Jože Osterc: Če v II. polovici 19 stoletja ne bi bilo zavednih kmetov ... tudi samostojne Slovenije ne bi bilo

Letos obeležujemo 150 let zadružništva na slovenskem in 50 letnico ponovne vzpostavitve ZZS. Kako pomen zadružnega povezovanja vidi prof. dr. Jože Osterc, prvi kmetijski minister samostojne Slovenije, pa lahko slišite v današnjem podcastu.

Prof. dr. Jože Osterc: Če v II. polovici 19 stoletja ne bi bilo zavednih kmetov ... tudi samostojne Slovenije ne bi bilo

Letos obeležujemo 150 let zadružništva na slovenskem in 50 letnico ponovne vzpostavitve ZZS. Kako pomen zadružnega povezovanja vidi prof. dr. Jože Osterc, prvi kmetijski minister samostojne Slovenije, pa lahko slišite v današnjem podcastu.

narava kmetijstvo zadružništvo kmet osterc

Minute za kmetijstvo in podeželje

Prof. dr. Jože Osterc: Če v II. polovici 19 stoletja ne bi bilo zavednih kmetov ... tudi samostojne Slovenije ne bi bilo

Letos obeležujemo 150 let zadružništva na slovenskem in 50 letnico ponovne vzpostavitve ZZS. Kako pomen zadružnega povezovanja vidi prof. dr. Jože Osterc, prvi kmetijski minister samostojne Slovenije, pa lahko slišite v današnjem podcastu.

VEČ ...|15. 6. 2022
Prof. dr. Jože Osterc: Če v II. polovici 19 stoletja ne bi bilo zavednih kmetov ... tudi samostojne Slovenije ne bi bilo

Letos obeležujemo 150 let zadružništva na slovenskem in 50 letnico ponovne vzpostavitve ZZS. Kako pomen zadružnega povezovanja vidi prof. dr. Jože Osterc, prvi kmetijski minister samostojne Slovenije, pa lahko slišite v današnjem podcastu.

Robert Božič

narava kmetijstvo zadružništvo kmet osterc

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|10. 6. 2022
Martin Mavsar: Jutri vabljeni na Dan tehnike 2022

Letošnji Dan tehnike bo tematsko namenjen okolju prijazni pridelavi sadja. Na ogled bo najsodobnejša kmetijska tehnika za pridelavo sadja, z vodenimi prikazi delovanja pa bodo poskrbeli za nazoren prikaz uporabe v praksi. Vse skupaj se bo jutri, v soboto 11. junija 2022 od 9. ure naprej odvijalo v sadovnjakih in na dvorišču podjetja EVROSAD v Krškem, pravi Martin Mavsar svetovalec specialist s KGZ Novo Mesto.

Martin Mavsar: Jutri vabljeni na Dan tehnike 2022

Letošnji Dan tehnike bo tematsko namenjen okolju prijazni pridelavi sadja. Na ogled bo najsodobnejša kmetijska tehnika za pridelavo sadja, z vodenimi prikazi delovanja pa bodo poskrbeli za nazoren prikaz uporabe v praksi. Vse skupaj se bo jutri, v soboto 11. junija 2022 od 9. ure naprej odvijalo v sadovnjakih in na dvorišču podjetja EVROSAD v Krškem, pravi Martin Mavsar svetovalec specialist s KGZ Novo Mesto.

narava kmetijstvo sadjarstvo dan tehnike

Minute za kmetijstvo in podeželje

Martin Mavsar: Jutri vabljeni na Dan tehnike 2022

Letošnji Dan tehnike bo tematsko namenjen okolju prijazni pridelavi sadja. Na ogled bo najsodobnejša kmetijska tehnika za pridelavo sadja, z vodenimi prikazi delovanja pa bodo poskrbeli za nazoren prikaz uporabe v praksi. Vse skupaj se bo jutri, v soboto 11. junija 2022 od 9. ure naprej odvijalo v sadovnjakih in na dvorišču podjetja EVROSAD v Krškem, pravi Martin Mavsar svetovalec specialist s KGZ Novo Mesto.

VEČ ...|10. 6. 2022
Martin Mavsar: Jutri vabljeni na Dan tehnike 2022

Letošnji Dan tehnike bo tematsko namenjen okolju prijazni pridelavi sadja. Na ogled bo najsodobnejša kmetijska tehnika za pridelavo sadja, z vodenimi prikazi delovanja pa bodo poskrbeli za nazoren prikaz uporabe v praksi. Vse skupaj se bo jutri, v soboto 11. junija 2022 od 9. ure naprej odvijalo v sadovnjakih in na dvorišču podjetja EVROSAD v Krškem, pravi Martin Mavsar svetovalec specialist s KGZ Novo Mesto.

Robert Božič

narava kmetijstvo sadjarstvo dan tehnike

Minute za kmetijstvo in podeželje

Vsako delavniško jutro ob 8.50 nekaj minut namenimo nasvetom za pridelavo dobre in zdrave domače hrane ter razvoj podeželja. Rubriko pripravljamo v sodelovanju s kmetijskimi svetovalkami in svetovalci ter drugimi strokovnjaki tega področja.

Robert Božič

Robert Božič

Priporočamo
|
Aktualno

Svetovalnica

VEČ ...|8. 8. 2022
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripravljati žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno poletno in štruklje, torej nekaj tradicionalnih slovenskih jedi. 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripravljati žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno poletno in štruklje, torej nekaj tradicionalnih slovenskih jedi. 

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Glasbeni medgeneracijski večer

VEČ ...|2. 8. 2022
Glasbene novosti in disco glasba - DJ Dady

Po glasbenih novostih zasedb Tretji kanu in Žavbi brothers nas DJ Dady popelje v disko.

Glasbene novosti in disco glasba - DJ Dady

Po glasbenih novostih zasedb Tretji kanu in Žavbi brothers nas DJ Dady popelje v disko.

Marjan Bunič

mladistariglasbakulturazabavapogovor

Pogovor o

VEČ ...|3. 8. 2022
Dr. Lahovnik o inflaciji, draginjskih ukrepih ter spremembah davčne zakonodaje, o slednjih tudi mag. Simič

V Pogovoru o smo gostili ekonomista in profesorja dr. Mateja Lahovnika. Z njim smo se pogovarjali o zaostreni ekonomski sliki v svetu pa tudi o ukrepih, ki jih zoper draginjo pripravlja slovenska vlada. Za komentar draginjskih ukrepov smo vprašali predstavnika predsednika Obrtno podjetniške zbornice Slovenije Blaža Cvara, za komentar visoke inflacije pa glavnega ekonomista pri Gospodarski zobnici Slovenije Bojana Ivanca. Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič pa je, tako kot dr. Lahovnik komentiral nove predloge sprememb davčne zakonodaje, ki bo dodatno obdavčila visokokvalificirane delavce in oddajanje nepremičnin.

 

Dr. Lahovnik o inflaciji, draginjskih ukrepih ter spremembah davčne zakonodaje, o slednjih tudi mag. Simič

V Pogovoru o smo gostili ekonomista in profesorja dr. Mateja Lahovnika. Z njim smo se pogovarjali o zaostreni ekonomski sliki v svetu pa tudi o ukrepih, ki jih zoper draginjo pripravlja slovenska vlada. Za komentar draginjskih ukrepov smo vprašali predstavnika predsednika Obrtno podjetniške zbornice Slovenije Blaža Cvara, za komentar visoke inflacije pa glavnega ekonomista pri Gospodarski zobnici Slovenije Bojana Ivanca. Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič pa je, tako kot dr. Lahovnik komentiral nove predloge sprememb davčne zakonodaje, ki bo dodatno obdavčila visokokvalificirane delavce in oddajanje nepremičnin.

 

Alen Salihović

pogovor oinflacijadraginjapolitikainfodavki

Duhovna misel

VEČ ...|9. 8. 2022
Ostani mladosten

Mlad ali star, to ni vprašanje let.

Ostani mladosten

Mlad ali star, to ni vprašanje let.

Mateja Subotičanec

duhovnost

Globine

VEČ ...|12. 7. 2022
Splav, ranjenost in sočutje

V oddaji s podnaslovom V živo z duhovnikom smo se tokrat ustavili ob ranjenosti, ki jo za seboj pustijo splav in zlorabe. V današnjem času veliko govorimo o čustvenem svetu in zlorabah, manj pa se zavedamo duhovnih posledic. Kako se kažejo in kje poiskati kraj zdravljenja? Z nami je bil jezuit p. Tomaž Mikuš.

Splav, ranjenost in sočutje

V oddaji s podnaslovom V živo z duhovnikom smo se tokrat ustavili ob ranjenosti, ki jo za seboj pustijo splav in zlorabe. V današnjem času veliko govorimo o čustvenem svetu in zlorabah, manj pa se zavedamo duhovnih posledic. Kako se kažejo in kje poiskati kraj zdravljenja? Z nami je bil jezuit p. Tomaž Mikuš.

Blaž Lesnik

duhovnostranesplavodnosiRahelin vinogradvzgoja

Spominjamo se

VEČ ...|9. 8. 2022
Spominjamo se dne 9. 8.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 9. 8.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Zakladi naše dediščine

VEČ ...|9. 8. 2022
Dobrote suhorobarske dežele

Polona Lovšin iz Zavoda za kulturo in okolje Coknpok je predstavila brošuro o okusih suhorobarske dežele, ki jih spet odkrivajo in predstavljajo na inovativen način sodobnim kulinaričnim navdušenem. Na njihovi spletni strani je zapis: Kulturna dediščina je odsev narodove identitete, znanj, prepričanj in tradicije. Narod je bogat, ko ima bogato kulturno dediščino, ki se lahko odraža tako v človekovih stvaritvah kot v narodnih običajih. Brošura je izšla v sklopu projekta Obedi ter obredi

Dobrote suhorobarske dežele

Polona Lovšin iz Zavoda za kulturo in okolje Coknpok je predstavila brošuro o okusih suhorobarske dežele, ki jih spet odkrivajo in predstavljajo na inovativen način sodobnim kulinaričnim navdušenem. Na njihovi spletni strani je zapis: Kulturna dediščina je odsev narodove identitete, znanj, prepričanj in tradicije. Narod je bogat, ko ima bogato kulturno dediščino, ki se lahko odraža tako v človekovih stvaritvah kot v narodnih običajih. Brošura je izšla v sklopu projekta Obedi ter obredi

Nataša Ličen

kulturanaravadružbadediščinakulinarikatradicijaizročilo

Duhovna misel

VEČ ...|9. 8. 2022
Ostani mladosten

Mlad ali star, to ni vprašanje let.

Ostani mladosten

Mlad ali star, to ni vprašanje let.

Mateja Subotičanec

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|9. 8. 2022
Žalostni del dne 9. 8.

Molili so radijski sodelavci. Molitev je vodil bolniški župnik Miro Šlibar.

Žalostni del dne 9. 8.

Molili so radijski sodelavci. Molitev je vodil bolniški župnik Miro Šlibar.

Radio Ognjišče