Svetovalnica

VEČ ...|6. 3. 2020
Pridelava krompirja

Mag. Jože Mohar je odgovarjal na vprašanja poslušalcev in svetoval kako v vsej ponudbi sort semenskega krompirja pravilno izbrati, kako prepoznati kakovostno in dobro seme ter kako z njim pravilno postopati do saditve.

Pridelava krompirja

Mag. Jože Mohar je odgovarjal na vprašanja poslušalcev in svetoval kako v vsej ponudbi sort semenskega krompirja pravilno izbrati, kako prepoznati kakovostno in dobro seme ter kako z njim pravilno postopati do saditve.

svetovanjevrtkmetijstvohranasamooskrba

Svetovalnica

Pridelava krompirja
Mag. Jože Mohar je odgovarjal na vprašanja poslušalcev in svetoval kako v vsej ponudbi sort semenskega krompirja pravilno izbrati, kako prepoznati kakovostno in dobro seme ter kako z njim pravilno postopati do saditve.
VEČ ...|6. 3. 2020
Pridelava krompirja
Mag. Jože Mohar je odgovarjal na vprašanja poslušalcev in svetoval kako v vsej ponudbi sort semenskega krompirja pravilno izbrati, kako prepoznati kakovostno in dobro seme ter kako z njim pravilno postopati do saditve.

Robert Božič

svetovanjevrtkmetijstvohranasamooskrba

Kmetijska oddaja

VEČ ...|2. 2. 2020
Protesti nemških kmetov in predstavitev kmetije Giassi

Zapleteno kmetijsko dogajanje v Nemčiji bo vsekakor prineslo posledice tudi k nam, ste lahko slišali v uvodu v oddajo. Nadaljevali smo z gozdarskimi temami, Nataša Ličen pa nam je predstavila še zelo zanimivo izletniško kmetijo Giassi iz Strunjana, ki stavi na pridelavo in predelavo kakija.

Protesti nemških kmetov in predstavitev kmetije Giassi

Zapleteno kmetijsko dogajanje v Nemčiji bo vsekakor prineslo posledice tudi k nam, ste lahko slišali v uvodu v oddajo. Nadaljevali smo z gozdarskimi temami, Nataša Ličen pa nam je predstavila še zelo zanimivo izletniško kmetijo Giassi iz Strunjana, ki stavi na pridelavo in predelavo kakija.

kmetijstvohranaekologijadružba

Kmetijska oddaja

Protesti nemških kmetov in predstavitev kmetije Giassi
Zapleteno kmetijsko dogajanje v Nemčiji bo vsekakor prineslo posledice tudi k nam, ste lahko slišali v uvodu v oddajo. Nadaljevali smo z gozdarskimi temami, Nataša Ličen pa nam je predstavila še zelo zanimivo izletniško kmetijo Giassi iz Strunjana, ki stavi na pridelavo in predelavo kakija.
VEČ ...|2. 2. 2020
Protesti nemških kmetov in predstavitev kmetije Giassi
Zapleteno kmetijsko dogajanje v Nemčiji bo vsekakor prineslo posledice tudi k nam, ste lahko slišali v uvodu v oddajo. Nadaljevali smo z gozdarskimi temami, Nataša Ličen pa nam je predstavila še zelo zanimivo izletniško kmetijo Giassi iz Strunjana, ki stavi na pridelavo in predelavo kakija.

Robert Božič

kmetijstvohranaekologijadružba

Svetovalnica

VEČ ...|21. 1. 2020
Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?

V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?

V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.
VEČ ...|21. 1. 2020
Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

Blaž Lesnik

svetovanjehranakuhanje

Kmetijska oddaja

VEČ ...|29. 12. 2019
Vdor aktivistov na kmetijo

Poskušali smo odgovoriti na vprašanje zakaj vdor aktivistov v hlev ene od ljubljanskih kmetij ni dopustno dejanje. Naša gostja bo tudi mag. Tatjana Čop, urednica pri strokovni reviji Kmetovalec.

Vdor aktivistov na kmetijo

Poskušali smo odgovoriti na vprašanje zakaj vdor aktivistov v hlev ene od ljubljanskih kmetij ni dopustno dejanje. Naša gostja bo tudi mag. Tatjana Čop, urednica pri strokovni reviji Kmetovalec.

kmetijstvohranaživinoreja

Kmetijska oddaja

Vdor aktivistov na kmetijo
Poskušali smo odgovoriti na vprašanje zakaj vdor aktivistov v hlev ene od ljubljanskih kmetij ni dopustno dejanje. Naša gostja bo tudi mag. Tatjana Čop, urednica pri strokovni reviji Kmetovalec.
VEČ ...|29. 12. 2019
Vdor aktivistov na kmetijo
Poskušali smo odgovoriti na vprašanje zakaj vdor aktivistov v hlev ene od ljubljanskih kmetij ni dopustno dejanje. Naša gostja bo tudi mag. Tatjana Čop, urednica pri strokovni reviji Kmetovalec.

Robert Božič

kmetijstvohranaživinoreja

Svetovalnica

VEČ ...|24. 12. 2019
Božični kruh

Ali veste, kako se lotiti poprtnika? Božični kruh ima bogato trdicijo, zato je bil leta 2013 vpisan v register nesnovne kulturne dediščine. V Svetovalnici ste slišali, kako se lotite priprave in kakšen je njegov duhovni pomen. Z nami so bili Milka Debeljak, Nada Lunder in Jože Senegačnik.

Božični kruh

Ali veste, kako se lotiti poprtnika? Božični kruh ima bogato trdicijo, zato je bil leta 2013 vpisan v register nesnovne kulturne dediščine. V Svetovalnici ste slišali, kako se lotite priprave in kakšen je njegov duhovni pomen. Z nami so bili Milka Debeljak, Nada Lunder in Jože Senegačnik.

svetovanjehrana

Svetovalnica

Božični kruh
Ali veste, kako se lotiti poprtnika? Božični kruh ima bogato trdicijo, zato je bil leta 2013 vpisan v register nesnovne kulturne dediščine. V Svetovalnici ste slišali, kako se lotite priprave in kakšen je njegov duhovni pomen. Z nami so bili Milka Debeljak, Nada Lunder in Jože Senegačnik.
VEČ ...|24. 12. 2019
Božični kruh
Ali veste, kako se lotiti poprtnika? Božični kruh ima bogato trdicijo, zato je bil leta 2013 vpisan v register nesnovne kulturne dediščine. V Svetovalnici ste slišali, kako se lotite priprave in kakšen je njegov duhovni pomen. Z nami so bili Milka Debeljak, Nada Lunder in Jože Senegačnik.

Blaž Lesnik

svetovanjehrana

Svetovalnica

VEČ ...|29. 11. 2019
Slovenske jedi

V Svetovalnici smo govorili o slovenskih jedeh, o tradiciji in o tem, kako se tradicionalnim jedem da sodobno preobleko. V našem studiu sta bila vodja gostinstva Maxi in vodja sendvičarne v Slovenskih Konjicah Jakob Furman in živilska tehnologinja, ki skrbi za kakovost in razvoj v delikatesnem obratu v Naklem, Mateja Rupnik.

Slovenske jedi

V Svetovalnici smo govorili o slovenskih jedeh, o tradiciji in o tem, kako se tradicionalnim jedem da sodobno preobleko. V našem studiu sta bila vodja gostinstva Maxi in vodja sendvičarne v Slovenskih Konjicah Jakob Furman in živilska tehnologinja, ki skrbi za kakovost in razvoj v delikatesnem obratu v Naklem, Mateja Rupnik.

svetovanjehrana

Svetovalnica

Slovenske jedi
V Svetovalnici smo govorili o slovenskih jedeh, o tradiciji in o tem, kako se tradicionalnim jedem da sodobno preobleko. V našem studiu sta bila vodja gostinstva Maxi in vodja sendvičarne v Slovenskih Konjicah Jakob Furman in živilska tehnologinja, ki skrbi za kakovost in razvoj v delikatesnem obratu v Naklem, Mateja Rupnik.
VEČ ...|29. 11. 2019
Slovenske jedi
V Svetovalnici smo govorili o slovenskih jedeh, o tradiciji in o tem, kako se tradicionalnim jedem da sodobno preobleko. V našem studiu sta bila vodja gostinstva Maxi in vodja sendvičarne v Slovenskih Konjicah Jakob Furman in živilska tehnologinja, ki skrbi za kakovost in razvoj v delikatesnem obratu v Naklem, Mateja Rupnik.

Tanja Dominko

svetovanjehrana

Svetovalnica

VEČ ...|15. 11. 2019
Zdrava rastlinska prehrana

Tokrat smo govorili o zdravi prehrani. Jelena Dimitrijevič je priznana holistična svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka in ambasadorka zdravega načina življenja.

Zdrava rastlinska prehrana

Tokrat smo govorili o zdravi prehrani. Jelena Dimitrijevič je priznana holistična svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka in ambasadorka zdravega načina življenja.

svetovanjehranazdravje

Svetovalnica

Zdrava rastlinska prehrana
Tokrat smo govorili o zdravi prehrani. Jelena Dimitrijevič je priznana holistična svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka in ambasadorka zdravega načina življenja.
VEČ ...|15. 11. 2019
Zdrava rastlinska prehrana
Tokrat smo govorili o zdravi prehrani. Jelena Dimitrijevič je priznana holistična svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka in ambasadorka zdravega načina življenja.

Nataša Ličen

svetovanjehranazdravje

Svetovalnica

VEČ ...|22. 7. 2019
Slovenci pojemo premalo rib

Po podatkih prehranskih raziskav se ribe premalokrat znajdejo na krožnikih Slovencev. Zakaj so ribe pomembne za zdravje in kako je z vsebnostjo kovin in drugih virov onesnaževanja voda? Katere ribe so najboljše in kako jih pripraviti? Naša gostja je bila dr. Urška Blaznik z Nacionalnega inšituta za javno zdravje.

Slovenci pojemo premalo rib

Po podatkih prehranskih raziskav se ribe premalokrat znajdejo na krožnikih Slovencev. Zakaj so ribe pomembne za zdravje in kako je z vsebnostjo kovin in drugih virov onesnaževanja voda? Katere ribe so najboljše in kako jih pripraviti? Naša gostja je bila dr. Urška Blaznik z Nacionalnega inšituta za javno zdravje.

zdravjeribesvetovanjeprehrana

Svetovalnica

Slovenci pojemo premalo rib
Po podatkih prehranskih raziskav se ribe premalokrat znajdejo na krožnikih Slovencev. Zakaj so ribe pomembne za zdravje in kako je z vsebnostjo kovin in drugih virov onesnaževanja voda? Katere ribe so najboljše in kako jih pripraviti? Naša gostja je bila dr. Urška Blaznik z Nacionalnega inšituta za javno zdravje.
VEČ ...|22. 7. 2019
Slovenci pojemo premalo rib
Po podatkih prehranskih raziskav se ribe premalokrat znajdejo na krožnikih Slovencev. Zakaj so ribe pomembne za zdravje in kako je z vsebnostjo kovin in drugih virov onesnaževanja voda? Katere ribe so najboljše in kako jih pripraviti? Naša gostja je bila dr. Urška Blaznik z Nacionalnega inšituta za javno zdravje.

Blaž Lesnik

zdravjeribesvetovanjeprehrana

Svetovalnica

VEČ ...|21. 3. 2019
Transmaščobam so šteti dnevi

Bliža se uveljavitev pravilnika o omejitvi transmaščobnih kislin v prehranskih izdelkih. Prof. prehrane dr. Igor Pravst je pojasnil, zakaj so te maščobe zdravju škodljive, kje so jih pri nas po letu 2015 našli in kaj bo po 7. aprilu 2019 drugače.

Transmaščobam so šteti dnevi

Bliža se uveljavitev pravilnika o omejitvi transmaščobnih kislin v prehranskih izdelkih. Prof. prehrane dr. Igor Pravst je pojasnil, zakaj so te maščobe zdravju škodljive, kje so jih pri nas po letu 2015 našli in kaj bo po 7. aprilu 2019 drugače.

prehranazdravjesvetovanjetransmaščobe

Svetovalnica

Transmaščobam so šteti dnevi
Bliža se uveljavitev pravilnika o omejitvi transmaščobnih kislin v prehranskih izdelkih. Prof. prehrane dr. Igor Pravst je pojasnil, zakaj so te maščobe zdravju škodljive, kje so jih pri nas po letu 2015 našli in kaj bo po 7. aprilu 2019 drugače.
VEČ ...|21. 3. 2019
Transmaščobam so šteti dnevi
Bliža se uveljavitev pravilnika o omejitvi transmaščobnih kislin v prehranskih izdelkih. Prof. prehrane dr. Igor Pravst je pojasnil, zakaj so te maščobe zdravju škodljive, kje so jih pri nas po letu 2015 našli in kaj bo po 7. aprilu 2019 drugače.

Blaž Lesnik

prehranazdravjesvetovanjetransmaščobe

Naš pogled

VEČ ...|19. 2. 2019
Dovolj je sprenevedanja!

Pravilen odgovor na afero poljsko meso bi bil, najprej lokalno, na naši slovenski, potem pa tudi na vseevropski strani, poiskati mehanizme, ki bodo tako učinkoviti, da ljudje niti pomislili ne bodo, da bi za ceno ekonomske uspešnosti v prehransko verigo dali nekaj, kar sami ne bi nikoli dali v usta. Če bomo to dosegli, noben novinar ne bo mogel več zapisati: Dovolj je sprenevedanja, bolno poljsko meso ste jedli že pred mojim razkritjem!

Dovolj je sprenevedanja!

Pravilen odgovor na afero poljsko meso bi bil, najprej lokalno, na naši slovenski, potem pa tudi na vseevropski strani, poiskati mehanizme, ki bodo tako učinkoviti, da ljudje niti pomislili ne bodo, da bi za ceno ekonomske uspešnosti v prehransko verigo dali nekaj, kar sami ne bi nikoli dali v usta. Če bomo to dosegli, noben novinar ne bo mogel več zapisati: Dovolj je sprenevedanja, bolno poljsko meso ste jedli že pred mojim razkritjem!

kmetijstvopolitikahranavarnost

Naš pogled

Dovolj je sprenevedanja!
Pravilen odgovor na afero poljsko meso bi bil, najprej lokalno, na naši slovenski, potem pa tudi na vseevropski strani, poiskati mehanizme, ki bodo tako učinkoviti, da ljudje niti pomislili ne bodo, da bi za ceno ekonomske uspešnosti v prehransko verigo dali nekaj, kar sami ne bi nikoli dali v usta. Če bomo to dosegli, noben novinar ne bo mogel več zapisati: Dovolj je sprenevedanja, bolno poljsko meso ste jedli že pred mojim razkritjem!
VEČ ...|19. 2. 2019
Dovolj je sprenevedanja!
Pravilen odgovor na afero poljsko meso bi bil, najprej lokalno, na naši slovenski, potem pa tudi na vseevropski strani, poiskati mehanizme, ki bodo tako učinkoviti, da ljudje niti pomislili ne bodo, da bi za ceno ekonomske uspešnosti v prehransko verigo dali nekaj, kar sami ne bi nikoli dali v usta. Če bomo to dosegli, noben novinar ne bo mogel več zapisati: Dovolj je sprenevedanja, bolno poljsko meso ste jedli že pred mojim razkritjem!

Robert Božič

kmetijstvopolitikahranavarnost

Pogovor o

VEČ ...|13. 2. 2019
O problematiki uvoženega mesa in pomenu sledljivosti, ter previdnosti pri nakupu

Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.

O problematiki uvoženega mesa in pomenu sledljivosti, ter previdnosti pri nakupu

Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.

hranapolitikamesouvoz

Pogovor o

O problematiki uvoženega mesa in pomenu sledljivosti, ter previdnosti pri nakupu
Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.
VEČ ...|13. 2. 2019
O problematiki uvoženega mesa in pomenu sledljivosti, ter previdnosti pri nakupu
Govorila sta direktor Uprave za varno hrano Janez Posedi in predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec.

Tanja Dominko

hranapolitikamesouvoz

Svetovalnica

VEČ ...|25. 1. 2019
O podhranjenosti

Z nami je bila družinska zdravnica dr. Milena Blaž Kovač, govorili pa smo o podhranjenosti, ki je v času izobilja poseben izziv. Ob dveh milijardah pretežkih ljudi po svetu je namreč samo v Evropi kar 33 milijonov podhranjenih. Govorili smo o pravilni prehranski obravnavi, ki je ključ do zdravja oziroma predstavlja podporo zdravljenju pri bolnikih.

O podhranjenosti

Z nami je bila družinska zdravnica dr. Milena Blaž Kovač, govorili pa smo o podhranjenosti, ki je v času izobilja poseben izziv. Ob dveh milijardah pretežkih ljudi po svetu je namreč samo v Evropi kar 33 milijonov podhranjenih. Govorili smo o pravilni prehranski obravnavi, ki je ključ do zdravja oziroma predstavlja podporo zdravljenju pri bolnikih.

izobraževanjesvetovanjezdravstvo. prehrana

Svetovalnica

O podhranjenosti
Z nami je bila družinska zdravnica dr. Milena Blaž Kovač, govorili pa smo o podhranjenosti, ki je v času izobilja poseben izziv. Ob dveh milijardah pretežkih ljudi po svetu je namreč samo v Evropi kar 33 milijonov podhranjenih. Govorili smo o pravilni prehranski obravnavi, ki je ključ do zdravja oziroma predstavlja podporo zdravljenju pri bolnikih.
VEČ ...|25. 1. 2019
O podhranjenosti
Z nami je bila družinska zdravnica dr. Milena Blaž Kovač, govorili pa smo o podhranjenosti, ki je v času izobilja poseben izziv. Ob dveh milijardah pretežkih ljudi po svetu je namreč samo v Evropi kar 33 milijonov podhranjenih. Govorili smo o pravilni prehranski obravnavi, ki je ključ do zdravja oziroma predstavlja podporo zdravljenju pri bolnikih.

Blaž Lesnik

izobraževanjesvetovanjezdravstvo. prehrana

Svetovalnica

VEČ ...|20. 12. 2018
Z zdravo hrano praznikom naproti

O smernicah zdravega prehranjevanja za starejše odrasle je spregovorila Vida Fajdiga Turk z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poslušalce je zanimalo, koliko rdečega mesa se sme pojesti in ali je res povezan s pojavom raka in druga vprašanja, povezana s prehrano starejših.

Z zdravo hrano praznikom naproti

O smernicah zdravega prehranjevanja za starejše odrasle je spregovorila Vida Fajdiga Turk z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poslušalce je zanimalo, koliko rdečega mesa se sme pojesti in ali je res povezan s pojavom raka in druga vprašanja, povezana s prehrano starejših.

svetovanjeprehranazdravjestarejši

Svetovalnica

Z zdravo hrano praznikom naproti
O smernicah zdravega prehranjevanja za starejše odrasle je spregovorila Vida Fajdiga Turk z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poslušalce je zanimalo, koliko rdečega mesa se sme pojesti in ali je res povezan s pojavom raka in druga vprašanja, povezana s prehrano starejših.
VEČ ...|20. 12. 2018
Z zdravo hrano praznikom naproti
O smernicah zdravega prehranjevanja za starejše odrasle je spregovorila Vida Fajdiga Turk z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poslušalce je zanimalo, koliko rdečega mesa se sme pojesti in ali je res povezan s pojavom raka in druga vprašanja, povezana s prehrano starejših.

Blaž Lesnik

svetovanjeprehranazdravjestarejši

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|18. 6. 2018
Pomen hitrih nitratnih testov

Izteka se čas za izvedbo hitrih nitratnih testov pravi Mateja Strgulec, svetovalka specialistka za poljedelstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto. V nekaterih ukrepih kmetijske politike so zahtevani, dejstvo pa je, da z njimi lahko kmetije veliko prihranijo in optimalno dognojujejo poljščine ter varujejo okolje.

Pomen hitrih nitratnih testov

Izteka se čas za izvedbo hitrih nitratnih testov pravi Mateja Strgulec, svetovalka specialistka za poljedelstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto. V nekaterih ukrepih kmetijske politike so zahtevani, dejstvo pa je, da z njimi lahko kmetije veliko prihranijo in optimalno dognojujejo poljščine ter varujejo okolje.

kmetijstvohrananarava

Minute za kmetijstvo in podeželje

Pomen hitrih nitratnih testov
Izteka se čas za izvedbo hitrih nitratnih testov pravi Mateja Strgulec, svetovalka specialistka za poljedelstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto. V nekaterih ukrepih kmetijske politike so zahtevani, dejstvo pa je, da z njimi lahko kmetije veliko prihranijo in optimalno dognojujejo poljščine ter varujejo okolje.
VEČ ...|18. 6. 2018
Pomen hitrih nitratnih testov
Izteka se čas za izvedbo hitrih nitratnih testov pravi Mateja Strgulec, svetovalka specialistka za poljedelstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto. V nekaterih ukrepih kmetijske politike so zahtevani, dejstvo pa je, da z njimi lahko kmetije veliko prihranijo in optimalno dognojujejo poljščine ter varujejo okolje.

Robert Božič

kmetijstvohrananarava

Priporočamo
|
Aktualno

Duhovna misel

VEČ ...|4. 4. 2020
Duhovna misel

Duhovna misel

Gregor Čušin

duhovnost

Komentar tedna

VEČ ...|3. 4. 2020
Marko Pavliha: Z(o)renje onkraj materialističnega dojemanja sveta

Vzgoja je najprej funkcija človeka z namenom učlovečevanja, da je zatem lahko funkcija družine, družbe, države, ideologije, gospodarstva in politike. Vzgajati in izobraževati se moramo vselej in vsepovsod ter se duhovno osveščati, pri čemer ni pravo humano vprašanje, kdo je najbolj nadarjen in kako ga lahko spodbujamo, da bo še boljši, temveč kaj odlikuje vsakogar in kako lahko povežemo raznolike talente v simbiotično celoto.

Marko Pavliha: Z(o)renje onkraj materialističnega dojemanja sveta

Vzgoja je najprej funkcija človeka z namenom učlovečevanja, da je zatem lahko funkcija družine, družbe, države, ideologije, gospodarstva in politike. Vzgajati in izobraževati se moramo vselej in vsepovsod ter se duhovno osveščati, pri čemer ni pravo humano vprašanje, kdo je najbolj nadarjen in kako ga lahko spodbujamo, da bo še boljši, temveč kaj odlikuje vsakogar in kako lahko povežemo raznolike talente v simbiotično celoto.

Marko Pavliha

komentardružbaodnosi

Sol in luč

VEČ ...|24. 3. 2020
p. Marko Ivan Rupnik: Ljubezen pa ostane ali kako priti v večnost.

Govorili smo o tem, kaj bomo nesli s seboj v nebesa. Ob bližnjem radijskem misijonu smo predvajali nekaj misli enega preteklih misijonov, ko je bil z nami p. Marko Ivan Rupnik. Prebrali smo tudi nekaj odlomkov iz njegove knjige Ljubezen pa ostane, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

p. Marko Ivan Rupnik: Ljubezen pa ostane ali kako priti v večnost.

Govorili smo o tem, kaj bomo nesli s seboj v nebesa. Ob bližnjem radijskem misijonu smo predvajali nekaj misli enega preteklih misijonov, ko je bil z nami p. Marko Ivan Rupnik. Prebrali smo tudi nekaj odlomkov iz njegove knjige Ljubezen pa ostane, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Tadej Sadar

duhovnostodnosi

Dogodki

VEČ ...|27. 3. 2020
Klemen Jager: Maje se naš stolček mogočnosti

Duhovnik Klemen Jager je župnik župnije Jedrt nad Laškim, sv. Miklavž nad Laškim in sv. Marjeta pri Rimskih, spomnimo pa se ga tudi kot nastopajočega in zmagovalca na Ritmu srca. Tokrat se nam je oglasil v naši novi rubriki v teh časih Ostanimo povezano občestvo - pozdravi naših duhovnikov.

Klemen Jager: Maje se naš stolček mogočnosti

Duhovnik Klemen Jager je župnik župnije Jedrt nad Laškim, sv. Miklavž nad Laškim in sv. Marjeta pri Rimskih, spomnimo pa se ga tudi kot nastopajočega in zmagovalca na Ritmu srca. Tokrat se nam je oglasil v naši novi rubriki v teh časih Ostanimo povezano občestvo - pozdravi naših duhovnikov.

Marjan Bunič

duhovnostdružba

Program zadnjega tedna

VEČ ...|4. 4. 2020
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 04. april 2020 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 04. april 2020 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Radijski misijon 2020

VEČ ...|3. 4. 2020
Prenos konventne maše iz fračiškanske cerkve Marijinega oznanjenja v Ljubljani

Konventna maša iz frančiškanske cerkve Marijinega oznanjenja v Ljubljani in molitev za zdravje sester Uršulink.

Prenos konventne maše iz fračiškanske cerkve Marijinega oznanjenja v Ljubljani

Konventna maša iz frančiškanske cerkve Marijinega oznanjenja v Ljubljani in molitev za zdravje sester Uršulink.

Radio Ognjišče

Radijski misijon 2020duhovnost

Duhovna misel

VEČ ...|4. 4. 2020
Duhovna misel

Duhovna misel

Gregor Čušin

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|4. 4. 2020
Žalostni del

Molili so radijski sodelavci.

Žalostni del

Molili so radijski sodelavci.

Radio Ognjišče

duhovnost

Svetnik dneva

VEČ ...|4. 4. 2020
Svetnik dneva

Svetnik dneva

Jure Sešek

duhovnost

Za nasmeh

VEČ ...|4. 4. 2020
Kdor se smeji, vleče žeblje iz krste.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Kdor se smeji, vleče žeblje iz krste.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče