Življenje išče pot

VEČ ...|17. 1. 2025
Dobra oskrba v bolnišnici in topli človeški odnosi ključ do uspešnega zdravljenja

Da so dobra oskrba v bolnišnici in topli človeški odnosi ključ do uspešnega zdravljenja, ve dobro ena od treh prejemnikov Hipokratovega priznanja prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec, ki je opravila izjemno delo na področju raziskovanja medicine in prepoznavnosti slovenske medicinske dediščine. 

Dobra oskrba v bolnišnici in topli človeški odnosi ključ do uspešnega zdravljenja

Da so dobra oskrba v bolnišnici in topli človeški odnosi ključ do uspešnega zdravljenja, ve dobro ena od treh prejemnikov Hipokratovega priznanja prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec, ki je opravila izjemno delo na področju raziskovanja medicine in prepoznavnosti slovenske medicinske dediščine. 

humanizacija hospitalizacijeprehrana bolnikaokrevanje

Življenje išče pot

Dobra oskrba v bolnišnici in topli človeški odnosi ključ do uspešnega zdravljenja

Da so dobra oskrba v bolnišnici in topli človeški odnosi ključ do uspešnega zdravljenja, ve dobro ena od treh prejemnikov Hipokratovega priznanja prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec, ki je opravila izjemno delo na področju raziskovanja medicine in prepoznavnosti slovenske medicinske dediščine. 

VEČ ...|17. 1. 2025
Dobra oskrba v bolnišnici in topli človeški odnosi ključ do uspešnega zdravljenja

Da so dobra oskrba v bolnišnici in topli človeški odnosi ključ do uspešnega zdravljenja, ve dobro ena od treh prejemnikov Hipokratovega priznanja prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec, ki je opravila izjemno delo na področju raziskovanja medicine in prepoznavnosti slovenske medicinske dediščine. 

s. Meta Potočnik

humanizacija hospitalizacijeprehrana bolnikaokrevanje

Življenje išče pot

VEČ ...|6. 12. 2024
S pisanjem kuhinjskega dnevnika za zmanjševanje odpadne užitne hrane

Danes bomo v rubriki Življenje išče pot govorili  problemu odpadne užitne hrane v gospodinjstvih. Statistično gledano je odvržemo kar 29 kg na prebivalca vsako leto. Naša gostja bo višja svetovalka ministrstva za okolje, podnebje in energijo, iz sektorja za ravnanje z odpadki Darja Meglič. Govorili bomo o njihovih prizadevanjih za zmanjšanje odpadne hrane in sicer o vabilu družinam oz. gospodinjstvom v projektu izpolnjevanju kuhinjskih dnevnikov odpadne hrane. Prisluhnite ji ob 9.20. 

S pisanjem kuhinjskega dnevnika za zmanjševanje odpadne užitne hrane

Danes bomo v rubriki Življenje išče pot govorili  problemu odpadne užitne hrane v gospodinjstvih. Statistično gledano je odvržemo kar 29 kg na prebivalca vsako leto. Naša gostja bo višja svetovalka ministrstva za okolje, podnebje in energijo, iz sektorja za ravnanje z odpadki Darja Meglič. Govorili bomo o njihovih prizadevanjih za zmanjšanje odpadne hrane in sicer o vabilu družinam oz. gospodinjstvom v projektu izpolnjevanju kuhinjskih dnevnikov odpadne hrane. Prisluhnite ji ob 9.20. 

odpadna hranakuhinjski dnevnikipremišljeno nakupovanje

Življenje išče pot

S pisanjem kuhinjskega dnevnika za zmanjševanje odpadne užitne hrane

Danes bomo v rubriki Življenje išče pot govorili  problemu odpadne užitne hrane v gospodinjstvih. Statistično gledano je odvržemo kar 29 kg na prebivalca vsako leto. Naša gostja bo višja svetovalka ministrstva za okolje, podnebje in energijo, iz sektorja za ravnanje z odpadki Darja Meglič. Govorili bomo o njihovih prizadevanjih za zmanjšanje odpadne hrane in sicer o vabilu družinam oz. gospodinjstvom v projektu izpolnjevanju kuhinjskih dnevnikov odpadne hrane. Prisluhnite ji ob 9.20. 

VEČ ...|6. 12. 2024
S pisanjem kuhinjskega dnevnika za zmanjševanje odpadne užitne hrane

Danes bomo v rubriki Življenje išče pot govorili  problemu odpadne užitne hrane v gospodinjstvih. Statistično gledano je odvržemo kar 29 kg na prebivalca vsako leto. Naša gostja bo višja svetovalka ministrstva za okolje, podnebje in energijo, iz sektorja za ravnanje z odpadki Darja Meglič. Govorili bomo o njihovih prizadevanjih za zmanjšanje odpadne hrane in sicer o vabilu družinam oz. gospodinjstvom v projektu izpolnjevanju kuhinjskih dnevnikov odpadne hrane. Prisluhnite ji ob 9.20. 

s. Meta Potočnik

odpadna hranakuhinjski dnevnikipremišljeno nakupovanje

Svetovalnica

VEČ ...|7. 11. 2024
Kaj storiti ob kroničnem zaprtju?

Govorili smo o težavi, ki sicer ni življenjsko ogrožajoča, je pa lahko skrajno moteča. Kaj lahko pri kroničnem zaprtju storimo sami in kdaj poiskati zdravniško pomoč? Kaj privede do pojava lenega črevesja in kako si pomagati, če se pojavijo hemoroidi. Na ta in podobna vprašanja je odgovarjal naš gost, kirurg prim. Valentin Sojar.

Kaj storiti ob kroničnem zaprtju?

Govorili smo o težavi, ki sicer ni življenjsko ogrožajoča, je pa lahko skrajno moteča. Kaj lahko pri kroničnem zaprtju storimo sami in kdaj poiskati zdravniško pomoč? Kaj privede do pojava lenega črevesja in kako si pomagati, če se pojavijo hemoroidi. Na ta in podobna vprašanja je odgovarjal naš gost, kirurg prim. Valentin Sojar.

zdravjezaprtje leno črevohemoroidiprehranasvetovanje

Svetovalnica

Kaj storiti ob kroničnem zaprtju?

Govorili smo o težavi, ki sicer ni življenjsko ogrožajoča, je pa lahko skrajno moteča. Kaj lahko pri kroničnem zaprtju storimo sami in kdaj poiskati zdravniško pomoč? Kaj privede do pojava lenega črevesja in kako si pomagati, če se pojavijo hemoroidi. Na ta in podobna vprašanja je odgovarjal naš gost, kirurg prim. Valentin Sojar.

VEČ ...|7. 11. 2024
Kaj storiti ob kroničnem zaprtju?

Govorili smo o težavi, ki sicer ni življenjsko ogrožajoča, je pa lahko skrajno moteča. Kaj lahko pri kroničnem zaprtju storimo sami in kdaj poiskati zdravniško pomoč? Kaj privede do pojava lenega črevesja in kako si pomagati, če se pojavijo hemoroidi. Na ta in podobna vprašanja je odgovarjal naš gost, kirurg prim. Valentin Sojar.

Blaž Lesnik

zdravjezaprtje leno črevohemoroidiprehranasvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|5. 9. 2024
Branko Ravnik: »Prijavite nepoštene prakse!«

Branko Ravnik je maja, ko je nastopil funkcijo Prehranskega varuha, postavil tri prioritete za svoj pet-letni mandat: ničelno toleranco do nepoštenih praks v verigi s hrano, vzpostavitev novega poslovnega modela za certificirano pridelavo ter promocijo dobrih praks. Po 100 dneh opravljanja funkcije je stopil pred novinarje.

Branko Ravnik: »Prijavite nepoštene prakse!«

Branko Ravnik je maja, ko je nastopil funkcijo Prehranskega varuha, postavil tri prioritete za svoj pet-letni mandat: ničelno toleranco do nepoštenih praks v verigi s hrano, vzpostavitev novega poslovnega modela za certificirano pridelavo ter promocijo dobrih praks. Po 100 dneh opravljanja funkcije je stopil pred novinarje.

kmetijstvoprehrananepoštene prakse

Minute za kmetijstvo in podeželje

Branko Ravnik: »Prijavite nepoštene prakse!«

Branko Ravnik je maja, ko je nastopil funkcijo Prehranskega varuha, postavil tri prioritete za svoj pet-letni mandat: ničelno toleranco do nepoštenih praks v verigi s hrano, vzpostavitev novega poslovnega modela za certificirano pridelavo ter promocijo dobrih praks. Po 100 dneh opravljanja funkcije je stopil pred novinarje.

VEČ ...|5. 9. 2024
Branko Ravnik: »Prijavite nepoštene prakse!«

Branko Ravnik je maja, ko je nastopil funkcijo Prehranskega varuha, postavil tri prioritete za svoj pet-letni mandat: ničelno toleranco do nepoštenih praks v verigi s hrano, vzpostavitev novega poslovnega modela za certificirano pridelavo ter promocijo dobrih praks. Po 100 dneh opravljanja funkcije je stopil pred novinarje.

Robert Božič

kmetijstvoprehrananepoštene prakse

Življenje išče pot

VEČ ...|3. 5. 2024
 Spodbude za spoštovanje hrane in racionalne nakupe

24. aprila smo obeležili 4. slovenski dan zavržene hrane. Udeleženci posveta Spoštujmo hrano, spoštujmo planet so spodbujali k premišljenim nakupom in preprečevanju nastajanja zavržene užitne  hrane. Svoj pogled poslanke NSi in predsednice odbora za kmetijstvo je podala Vida Čadonič Špelič.

 Spodbude za spoštovanje hrane in racionalne nakupe

24. aprila smo obeležili 4. slovenski dan zavržene hrane. Udeleženci posveta Spoštujmo hrano, spoštujmo planet so spodbujali k premišljenim nakupom in preprečevanju nastajanja zavržene užitne  hrane. Svoj pogled poslanke NSi in predsednice odbora za kmetijstvo je podala Vida Čadonič Špelič.

zavržena hranapremišljeni nakupispoštovanje hrane

Življenje išče pot

 Spodbude za spoštovanje hrane in racionalne nakupe

24. aprila smo obeležili 4. slovenski dan zavržene hrane. Udeleženci posveta Spoštujmo hrano, spoštujmo planet so spodbujali k premišljenim nakupom in preprečevanju nastajanja zavržene užitne  hrane. Svoj pogled poslanke NSi in predsednice odbora za kmetijstvo je podala Vida Čadonič Špelič.

VEČ ...|3. 5. 2024
 Spodbude za spoštovanje hrane in racionalne nakupe

24. aprila smo obeležili 4. slovenski dan zavržene hrane. Udeleženci posveta Spoštujmo hrano, spoštujmo planet so spodbujali k premišljenim nakupom in preprečevanju nastajanja zavržene užitne  hrane. Svoj pogled poslanke NSi in predsednice odbora za kmetijstvo je podala Vida Čadonič Špelič.

s. Meta Potočnik

zavržena hranapremišljeni nakupispoštovanje hrane

Svetovalnica

VEČ ...|29. 1. 2024
Živa hrana pozimi - kalčki. Kako jih gojiti?

V zimskem obdobju, ko nimamo na voljo dovolj kakovostne sveže zelenjave, so kalčki odličen vir hranilnih snovi, mineralov in vitaminov. Ta živa hrana je tudi izvrstna preventiva pred različnimi virusnimi obolenji. Kako se lotiti kaljenja in na kaj je potrebno biti pozoren? V Svetovalnici je bila z nami Majda Temnik iz Zeliščnega vrta in kmetije Majnika.

Živa hrana pozimi - kalčki. Kako jih gojiti?

V zimskem obdobju, ko nimamo na voljo dovolj kakovostne sveže zelenjave, so kalčki odličen vir hranilnih snovi, mineralov in vitaminov. Ta živa hrana je tudi izvrstna preventiva pred različnimi virusnimi obolenji. Kako se lotiti kaljenja in na kaj je potrebno biti pozoren? V Svetovalnici je bila z nami Majda Temnik iz Zeliščnega vrta in kmetije Majnika.

svetovanjevrtkaljenjesuper hranakalčki

Svetovalnica

Živa hrana pozimi - kalčki. Kako jih gojiti?

V zimskem obdobju, ko nimamo na voljo dovolj kakovostne sveže zelenjave, so kalčki odličen vir hranilnih snovi, mineralov in vitaminov. Ta živa hrana je tudi izvrstna preventiva pred različnimi virusnimi obolenji. Kako se lotiti kaljenja in na kaj je potrebno biti pozoren? V Svetovalnici je bila z nami Majda Temnik iz Zeliščnega vrta in kmetije Majnika.

VEČ ...|29. 1. 2024
Živa hrana pozimi - kalčki. Kako jih gojiti?

V zimskem obdobju, ko nimamo na voljo dovolj kakovostne sveže zelenjave, so kalčki odličen vir hranilnih snovi, mineralov in vitaminov. Ta živa hrana je tudi izvrstna preventiva pred različnimi virusnimi obolenji. Kako se lotiti kaljenja in na kaj je potrebno biti pozoren? V Svetovalnici je bila z nami Majda Temnik iz Zeliščnega vrta in kmetije Majnika.

Blaž Lesnik

svetovanjevrtkaljenjesuper hranakalčki

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|25. 1. 2024
Košarica je zamrznjena. Kaj pa zdaj?

Eno prvih dejanj nove ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateje Čalušić je bila “zamrznitev” fizičnega popisa cen živil znotraj košarice 15 osnovnih skupin živil. Razlog: “Ker se je inflacija, povezana s hrano, trenutno umirila in ker trgovci niso zagotavljali zadostnih količin popisanih izdelkov v obdobju med dvema popisoma.” Košarici so že vse od začetka nasprotovale kmečke stanovske organizacije …

Košarica je zamrznjena. Kaj pa zdaj?

Eno prvih dejanj nove ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateje Čalušić je bila “zamrznitev” fizičnega popisa cen živil znotraj košarice 15 osnovnih skupin živil. Razlog: “Ker se je inflacija, povezana s hrano, trenutno umirila in ker trgovci niso zagotavljali zadostnih količin popisanih izdelkov v obdobju med dvema popisoma.” Košarici so že vse od začetka nasprotovale kmečke stanovske organizacije …

naravakmetijstvohranakošarica

Minute za kmetijstvo in podeželje

Košarica je zamrznjena. Kaj pa zdaj?

Eno prvih dejanj nove ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateje Čalušić je bila “zamrznitev” fizičnega popisa cen živil znotraj košarice 15 osnovnih skupin živil. Razlog: “Ker se je inflacija, povezana s hrano, trenutno umirila in ker trgovci niso zagotavljali zadostnih količin popisanih izdelkov v obdobju med dvema popisoma.” Košarici so že vse od začetka nasprotovale kmečke stanovske organizacije …

VEČ ...|25. 1. 2024
Košarica je zamrznjena. Kaj pa zdaj?

Eno prvih dejanj nove ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateje Čalušić je bila “zamrznitev” fizičnega popisa cen živil znotraj košarice 15 osnovnih skupin živil. Razlog: “Ker se je inflacija, povezana s hrano, trenutno umirila in ker trgovci niso zagotavljali zadostnih količin popisanih izdelkov v obdobju med dvema popisoma.” Košarici so že vse od začetka nasprotovale kmečke stanovske organizacije …

Robert Božič

naravakmetijstvohranakošarica

Svetovalnica

VEČ ...|20. 7. 2023
Miti o prehrani

Na Inštitutu za nutricionistiko so pripravili poletno serijo prispevkov, v katerih razkrivajo ozadja zanimivih prehranskih mitov in vprašanj. Teme objavljajo na spletni strani prehrana.si. Javnost želijo seznaniti z verodostojnimi vsebinami na področju prehrane. Varnost živil na pikniku, Kaj je slabše - sladkor ali sladila? in še mnogo drugih zelo aktualnih vprašanj. V studiu smo gostili prof. dr. Igorja Pravsta, vodjo raziskovalne skupine Prehrana in javno zdravje. 

 

Miti o prehrani

Na Inštitutu za nutricionistiko so pripravili poletno serijo prispevkov, v katerih razkrivajo ozadja zanimivih prehranskih mitov in vprašanj. Teme objavljajo na spletni strani prehrana.si. Javnost želijo seznaniti z verodostojnimi vsebinami na področju prehrane. Varnost živil na pikniku, Kaj je slabše - sladkor ali sladila? in še mnogo drugih zelo aktualnih vprašanj. V studiu smo gostili prof. dr. Igorja Pravsta, vodjo raziskovalne skupine Prehrana in javno zdravje. 

 

svetovanjedružbahranaprehranaizobraževanje

Svetovalnica

Miti o prehrani

Na Inštitutu za nutricionistiko so pripravili poletno serijo prispevkov, v katerih razkrivajo ozadja zanimivih prehranskih mitov in vprašanj. Teme objavljajo na spletni strani prehrana.si. Javnost želijo seznaniti z verodostojnimi vsebinami na področju prehrane. Varnost živil na pikniku, Kaj je slabše - sladkor ali sladila? in še mnogo drugih zelo aktualnih vprašanj. V studiu smo gostili prof. dr. Igorja Pravsta, vodjo raziskovalne skupine Prehrana in javno zdravje. 

 

VEČ ...|20. 7. 2023
Miti o prehrani

Na Inštitutu za nutricionistiko so pripravili poletno serijo prispevkov, v katerih razkrivajo ozadja zanimivih prehranskih mitov in vprašanj. Teme objavljajo na spletni strani prehrana.si. Javnost želijo seznaniti z verodostojnimi vsebinami na področju prehrane. Varnost živil na pikniku, Kaj je slabše - sladkor ali sladila? in še mnogo drugih zelo aktualnih vprašanj. V studiu smo gostili prof. dr. Igorja Pravsta, vodjo raziskovalne skupine Prehrana in javno zdravje. 

 

Nataša Ličen

svetovanjedružbahranaprehranaizobraževanje

Priporočamo
|
Aktualno

Globine

VEČ ...|11. 3. 2025
Dialog z ateizmom #3 - Ali je verovati razumno?

Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Dialog z ateizmom #3 - Ali je verovati razumno?

Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Blaž Lesnik

duhovnostvzgoja

Kmetijska oddaja

VEČ ...|30. 3. 2025
Dve pozitivni zgodbi žensk, ki sta ponosni na svoj stan in aktualna kmetijska problematika

Ob minulem materinskem prazniku smo pred mikrofon povabili tri sogovornice, vse so kmetice in to tudi s ponosom povedo. V tokratni Kmetijski oddaji smo prisluhnili dvema. Irena Orešnik, tudi ena od kandidatk za Slovenko leta in Eva Vrevc Jenko zatrjujeta, da je biti kmetica lepo in da, kakor se postaviš sam, tako te vidijo drugi! V zaključnem delu kmetijske oddaje smo nekaj minut namenili še aktualnemu in zelo vročemu dogajanju na področju kmetijstva, ki smo ga obravnavali v 7 epizodi podkasta RAST.⁠⁠

Dve pozitivni zgodbi žensk, ki sta ponosni na svoj stan in aktualna kmetijska problematika

Ob minulem materinskem prazniku smo pred mikrofon povabili tri sogovornice, vse so kmetice in to tudi s ponosom povedo. V tokratni Kmetijski oddaji smo prisluhnili dvema. Irena Orešnik, tudi ena od kandidatk za Slovenko leta in Eva Vrevc Jenko zatrjujeta, da je biti kmetica lepo in da, kakor se postaviš sam, tako te vidijo drugi! V zaključnem delu kmetijske oddaje smo nekaj minut namenili še aktualnemu in zelo vročemu dogajanju na področju kmetijstva, ki smo ga obravnavali v 7 epizodi podkasta RAST.⁠⁠

Robert Božič

kmetijstvonaravavrt

Program zadnjega tedna

VEČ ...|31. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 31. marec 2025 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 31. marec 2025 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Komentar tedna

VEČ ...|28. 3. 2025
Helena Jaklitsch: Otrok kot tržno blago

Vsako leto se 25. marca spomnimo naših mam. Taka je navada v Sloveniji, v nekaterih drugih državah praznujejo dan mamic kakšen drug dan. V Argentini na primer na tretjo nedeljo v mesecu oktobru, na Švedskem konec maja. Ampak na koncu ni pomemben datum …

Helena Jaklitsch: Otrok kot tržno blago

Vsako leto se 25. marca spomnimo naših mam. Taka je navada v Sloveniji, v nekaterih drugih državah praznujejo dan mamic kakšen drug dan. V Argentini na primer na tretjo nedeljo v mesecu oktobru, na Švedskem konec maja. Ampak na koncu ni pomemben datum …

Helena Jaklitsch

komentarotrokoploditevpravica

Za življenje

VEČ ...|29. 3. 2025
Marko Juhant: Življenje v dvoje

Marko Juhant, specialni pedagog, avtor številnih zelo branih in odmevnih knjig ter predavanj je bil sogovornik zadnje marčevske oddaje. Ne videvamo ga več tako pogosto v medijih in na drugih javnih nastopih, saj je svojo redno poklicno pot sklenil, z vstopom v pokoj pa se bolj posvetil družini ter številnim hobijem, ki jih ima. Bogate izkušnje na področjih vzgoje in medsebojnega sobivanja podeli le vsake toliko. Seveda pa je njegovo znanje dostopno in vedno na voljo v številnih publikacijah ter ostalih medijskih objavah. 

Marko Juhant: Življenje v dvoje

Marko Juhant, specialni pedagog, avtor številnih zelo branih in odmevnih knjig ter predavanj je bil sogovornik zadnje marčevske oddaje. Ne videvamo ga več tako pogosto v medijih in na drugih javnih nastopih, saj je svojo redno poklicno pot sklenil, z vstopom v pokoj pa se bolj posvetil družini ter številnim hobijem, ki jih ima. Bogate izkušnje na področjih vzgoje in medsebojnega sobivanja podeli le vsake toliko. Seveda pa je njegovo znanje dostopno in vedno na voljo v številnih publikacijah ter ostalih medijskih objavah. 

Nataša Ličen

vzgojaduhovnostpogovorodnosimladi

Kulturni utrinki

VEČ ...|31. 3. 2025
Veronika Deseniška - Knjiga: Težko je bilo, a smo zdržali,

Zavod Celeia Celje se bo v tem letu ob 600. obletnici smrti Veronike Deseniške poklonil tej izjemni zgodovinski osebnosti s programom, ki bo skozi umetnost, igro, film, dialog in zgodovinske pripovedi. V Monoštru na Madžarskem so predstavili knjigo Težko je bilo, a smo zdržali, ki prinaša šest življenjskih zgodb ljudi iz Porabja, Prekmurja in Slovenskih goric.

Veronika Deseniška - Knjiga: Težko je bilo, a smo zdržali,

Zavod Celeia Celje se bo v tem letu ob 600. obletnici smrti Veronike Deseniške poklonil tej izjemni zgodovinski osebnosti s programom, ki bo skozi umetnost, igro, film, dialog in zgodovinske pripovedi. V Monoštru na Madžarskem so predstavili knjigo Težko je bilo, a smo zdržali, ki prinaša šest življenjskih zgodb ljudi iz Porabja, Prekmurja in Slovenskih goric.

Jože Bartolj

kulturaliteraturalikovna umetnostglasbagledališčefilmVeronika deseniškaJelka PšajdknjigaTežko je biloa smo zdržali

Spominjamo se

VEČ ...|31. 3. 2025
Spominjamo se dne 31. 3.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 31. 3.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Življenje išče pot

VEČ ...|31. 3. 2025
Bi dijaki zmogli preživeti odklop pametnega telefona?

V Tednu katoliškega šolstva smo Tilna in Juša, dijaka Škofijske klasične gimnazije, vprašali, kako bi preživela z začasnim odklopom od pametnih naprav in kako šola poskrbi za koristne načine prostega časa med odmori. Povedala sta tudi, kako bosta vzgajala otroke na tem področju. 

Bi dijaki zmogli preživeti odklop pametnega telefona?

V Tednu katoliškega šolstva smo Tilna in Juša, dijaka Škofijske klasične gimnazije, vprašali, kako bi preživela z začasnim odklopom od pametnih naprav in kako šola poskrbi za koristne načine prostega časa med odmori. Povedala sta tudi, kako bosta vzgajala otroke na tem področju. 

s. Meta Potočnik

pametni telefonialternativesamoomejevanje

Svetovalnica

VEČ ...|31. 3. 2025
Nega rož, grmovnice in balkonsko cvetje

Lotili smo se spomladanske nege rož, urejanja grmovnic in balkonskega cvetja. Naša gostja je bila Melita Miš Strgar iz Arboretuma Volčji potok. 

Nega rož, grmovnice in balkonsko cvetje

Lotili smo se spomladanske nege rož, urejanja grmovnic in balkonskega cvetja. Naša gostja je bila Melita Miš Strgar iz Arboretuma Volčji potok. 

Blaž Lesnik

grmovnicerožebalkonsko cvetjeArboretumsvetovanje