Is podcast
Projekt Seneno: Dan odprtih vrat in predstavitev na Turistični kmetiji Apat

Vedno več ljudi prisega na prehranske izdelke, ki so bližje naravi, za veliko kmetij, še posebej v hribih in na območjih z omejenimi dejavniki za kmetijstvo pa pridelava senenega mleka in mesa lahko pomeni boljše možnosti za preživetje. V okviru Evropskega partnerstva za inovacije - v projektu Seneno meso in mleko pa v teh dneh začenjajo s predstavitvami teh prizadevanj širši javnosti. Z nami je bil Peter Apat s turistične kmetije Apat.

Robert Božič

narava kmetijstvo seneno mleko meso

22. 6. 2021
Projekt Seneno: Dan odprtih vrat in predstavitev na Turistični kmetiji Apat

Vedno več ljudi prisega na prehranske izdelke, ki so bližje naravi, za veliko kmetij, še posebej v hribih in na območjih z omejenimi dejavniki za kmetijstvo pa pridelava senenega mleka in mesa lahko pomeni boljše možnosti za preživetje. V okviru Evropskega partnerstva za inovacije - v projektu Seneno meso in mleko pa v teh dneh začenjajo s predstavitvami teh prizadevanj širši javnosti. Z nami je bil Peter Apat s turistične kmetije Apat.

Robert Božič

VEČ ...|22. 6. 2021
Projekt Seneno: Dan odprtih vrat in predstavitev na Turistični kmetiji Apat

Vedno več ljudi prisega na prehranske izdelke, ki so bližje naravi, za veliko kmetij, še posebej v hribih in na območjih z omejenimi dejavniki za kmetijstvo pa pridelava senenega mleka in mesa lahko pomeni boljše možnosti za preživetje. V okviru Evropskega partnerstva za inovacije - v projektu Seneno meso in mleko pa v teh dneh začenjajo s predstavitvami teh prizadevanj širši javnosti. Z nami je bil Peter Apat s turistične kmetije Apat.

Robert Božič

naravakmetijstvosenenomlekomeso

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|5. 8. 2022
Na Krasu so začeli odstranjevati požgano lesno biomaso

Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

Na Krasu so začeli odstranjevati požgano lesno biomaso

Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

narava kmetijstvo Kras les

Minute za kmetijstvo in podeželje

Na Krasu so začeli odstranjevati požgano lesno biomaso

Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

VEČ ...|5. 8. 2022
Na Krasu so začeli odstranjevati požgano lesno biomaso

Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

Robert Božič

narava kmetijstvo Kras les

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|4. 8. 2022
Zaradi suše v povprečju od 40 do 50 odstotno znižanje pridelkov. Ponekod celo 100 odstotno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v torek Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posredovala prve ocene stanja in poškodovanosti kmetijske pridelave po letošnji suši. Stanje je zaskrbljujoče, saj so kmetje marsikje že izgubili velik del pridelka in s tem vir preživetja. Kmetje od vlade zahtevajo, da se na osnovi ocene čim prej pripravi program in predlog finančne pomoči prizadetim.

Zaradi suše v povprečju od 40 do 50 odstotno znižanje pridelkov. Ponekod celo 100 odstotno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v torek Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posredovala prve ocene stanja in poškodovanosti kmetijske pridelave po letošnji suši. Stanje je zaskrbljujoče, saj so kmetje marsikje že izgubili velik del pridelka in s tem vir preživetja. Kmetje od vlade zahtevajo, da se na osnovi ocene čim prej pripravi program in predlog finančne pomoči prizadetim.

narava kmetijstvo suša škoda

Minute za kmetijstvo in podeželje

Zaradi suše v povprečju od 40 do 50 odstotno znižanje pridelkov. Ponekod celo 100 odstotno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v torek Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posredovala prve ocene stanja in poškodovanosti kmetijske pridelave po letošnji suši. Stanje je zaskrbljujoče, saj so kmetje marsikje že izgubili velik del pridelka in s tem vir preživetja. Kmetje od vlade zahtevajo, da se na osnovi ocene čim prej pripravi program in predlog finančne pomoči prizadetim.

VEČ ...|4. 8. 2022
Zaradi suše v povprečju od 40 do 50 odstotno znižanje pridelkov. Ponekod celo 100 odstotno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v torek Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posredovala prve ocene stanja in poškodovanosti kmetijske pridelave po letošnji suši. Stanje je zaskrbljujoče, saj so kmetje marsikje že izgubili velik del pridelka in s tem vir preživetja. Kmetje od vlade zahtevajo, da se na osnovi ocene čim prej pripravi program in predlog finančne pomoči prizadetim.

Robert Božič

narava kmetijstvo suša škoda

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|3. 8. 2022
Mag. Režonja: Najbolj skrbi populacija divjih prašičev

Na Krasu je pogorelo več kot 3500 ha površin. Divjad in zveri so se pred ognjem umaknile v druge predele, predvsem v Vipavsko dolino. Mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo pravi, da so že v kontaktu z lovci glede ukrepov, ki jih bodo udejanjili.

Mag. Režonja: Najbolj skrbi populacija divjih prašičev

Na Krasu je pogorelo več kot 3500 ha površin. Divjad in zveri so se pred ognjem umaknile v druge predele, predvsem v Vipavsko dolino. Mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo pravi, da so že v kontaktu z lovci glede ukrepov, ki jih bodo udejanjili.

narava kmetijstvo divjad požar

Minute za kmetijstvo in podeželje

Mag. Režonja: Najbolj skrbi populacija divjih prašičev

Na Krasu je pogorelo več kot 3500 ha površin. Divjad in zveri so se pred ognjem umaknile v druge predele, predvsem v Vipavsko dolino. Mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo pravi, da so že v kontaktu z lovci glede ukrepov, ki jih bodo udejanjili.

VEČ ...|3. 8. 2022
Mag. Režonja: Najbolj skrbi populacija divjih prašičev

Na Krasu je pogorelo več kot 3500 ha površin. Divjad in zveri so se pred ognjem umaknile v druge predele, predvsem v Vipavsko dolino. Mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo pravi, da so že v kontaktu z lovci glede ukrepov, ki jih bodo udejanjili.

Robert Božič

narava kmetijstvo divjad požar

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|28. 7. 2022
Ivan Brodnjak: Vse o ajdi Hajdoše

Te dni je zadnji čas za setev ajde, če želite biti jeseni zadovoljni s pridelkom zrnja. Vse je seveda odvisno od tega, če bo zaradi suše seme lahko vzklilo in tudi kako zgodaj bodo nastopile jesenske slane. Ivan Brodnjak, ki mu je v minulih letih uspelo vzgojiti novo slovensko sorto ajde, imenovano Hajdoše, je z nami delil nekaj nasvetov o zakonitostih njene pridelave.

Ivan Brodnjak: Vse o ajdi Hajdoše

Te dni je zadnji čas za setev ajde, če želite biti jeseni zadovoljni s pridelkom zrnja. Vse je seveda odvisno od tega, če bo zaradi suše seme lahko vzklilo in tudi kako zgodaj bodo nastopile jesenske slane. Ivan Brodnjak, ki mu je v minulih letih uspelo vzgojiti novo slovensko sorto ajde, imenovano Hajdoše, je z nami delil nekaj nasvetov o zakonitostih njene pridelave.

narava kmetijstvo ajda Hajdoše

Minute za kmetijstvo in podeželje

Ivan Brodnjak: Vse o ajdi Hajdoše

Te dni je zadnji čas za setev ajde, če želite biti jeseni zadovoljni s pridelkom zrnja. Vse je seveda odvisno od tega, če bo zaradi suše seme lahko vzklilo in tudi kako zgodaj bodo nastopile jesenske slane. Ivan Brodnjak, ki mu je v minulih letih uspelo vzgojiti novo slovensko sorto ajde, imenovano Hajdoše, je z nami delil nekaj nasvetov o zakonitostih njene pridelave.

VEČ ...|28. 7. 2022
Ivan Brodnjak: Vse o ajdi Hajdoše

Te dni je zadnji čas za setev ajde, če želite biti jeseni zadovoljni s pridelkom zrnja. Vse je seveda odvisno od tega, če bo zaradi suše seme lahko vzklilo in tudi kako zgodaj bodo nastopile jesenske slane. Ivan Brodnjak, ki mu je v minulih letih uspelo vzgojiti novo slovensko sorto ajde, imenovano Hajdoše, je z nami delil nekaj nasvetov o zakonitostih njene pridelave.

Robert Božič

narava kmetijstvo ajda Hajdoše

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|23. 6. 2022
Slovensko pšenico pridelovalci ponujajo v odkup slovenskim mlinarjem in državi

Včeraj se je sestala t.i. komisija za prodajo žit, ki jo sestavljajo predstavniki pridelovalcev, Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije. Trenutne razmere na globalnih trgih ponudbe žit vidijo v veliki meri špekulativne, v Sloveniji pa naj bi bili letos priče povprečni letini pšenice. Pričakujejo da bo požete približno 100.000 ton pšenice krušne kakovosti, pravi Franc Kučan …

Slovensko pšenico pridelovalci ponujajo v odkup slovenskim mlinarjem in državi

Včeraj se je sestala t.i. komisija za prodajo žit, ki jo sestavljajo predstavniki pridelovalcev, Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije. Trenutne razmere na globalnih trgih ponudbe žit vidijo v veliki meri špekulativne, v Sloveniji pa naj bi bili letos priče povprečni letini pšenice. Pričakujejo da bo požete približno 100.000 ton pšenice krušne kakovosti, pravi Franc Kučan …

narava kmetijstvo žita

Minute za kmetijstvo in podeželje

Slovensko pšenico pridelovalci ponujajo v odkup slovenskim mlinarjem in državi

Včeraj se je sestala t.i. komisija za prodajo žit, ki jo sestavljajo predstavniki pridelovalcev, Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije. Trenutne razmere na globalnih trgih ponudbe žit vidijo v veliki meri špekulativne, v Sloveniji pa naj bi bili letos priče povprečni letini pšenice. Pričakujejo da bo požete približno 100.000 ton pšenice krušne kakovosti, pravi Franc Kučan …

VEČ ...|23. 6. 2022
Slovensko pšenico pridelovalci ponujajo v odkup slovenskim mlinarjem in državi

Včeraj se je sestala t.i. komisija za prodajo žit, ki jo sestavljajo predstavniki pridelovalcev, Sindikata kmetov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije. Trenutne razmere na globalnih trgih ponudbe žit vidijo v veliki meri špekulativne, v Sloveniji pa naj bi bili letos priče povprečni letini pšenice. Pričakujejo da bo požete približno 100.000 ton pšenice krušne kakovosti, pravi Franc Kučan …

Robert Božič

narava kmetijstvo žita

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|21. 6. 2022
Imate radi solato? Tudi poleti?

Če tudi v poletnem radi uživate solato, vas prav gotovo zanima, katere sorte izbrati, da bo solata okusna in bo hkrati dobro prenašala vročino. Fanči Perdih, je že pred časom nanizala nekaj nasvetov za uspeh. Bo pa gonilna sila slovenske semenarske hiše Amarant naša gostja v jutrišnji Svetovalnici in bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Vabljeni k sodelovanju med 8.00 in 8.30!

Imate radi solato? Tudi poleti?

Če tudi v poletnem radi uživate solato, vas prav gotovo zanima, katere sorte izbrati, da bo solata okusna in bo hkrati dobro prenašala vročino. Fanči Perdih, je že pred časom nanizala nekaj nasvetov za uspeh. Bo pa gonilna sila slovenske semenarske hiše Amarant naša gostja v jutrišnji Svetovalnici in bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Vabljeni k sodelovanju med 8.00 in 8.30!

narava kmetijstvo vrt svetovanje solata

Minute za kmetijstvo in podeželje

Imate radi solato? Tudi poleti?

Če tudi v poletnem radi uživate solato, vas prav gotovo zanima, katere sorte izbrati, da bo solata okusna in bo hkrati dobro prenašala vročino. Fanči Perdih, je že pred časom nanizala nekaj nasvetov za uspeh. Bo pa gonilna sila slovenske semenarske hiše Amarant naša gostja v jutrišnji Svetovalnici in bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Vabljeni k sodelovanju med 8.00 in 8.30!

VEČ ...|21. 6. 2022
Imate radi solato? Tudi poleti?

Če tudi v poletnem radi uživate solato, vas prav gotovo zanima, katere sorte izbrati, da bo solata okusna in bo hkrati dobro prenašala vročino. Fanči Perdih, je že pred časom nanizala nekaj nasvetov za uspeh. Bo pa gonilna sila slovenske semenarske hiše Amarant naša gostja v jutrišnji Svetovalnici in bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Vabljeni k sodelovanju med 8.00 in 8.30!

Robert Božič

narava kmetijstvo vrt svetovanje solata

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|15. 6. 2022
Prof. dr. Jože Osterc: Če v II. polovici 19 stoletja ne bi bilo zavednih kmetov ... tudi samostojne Slovenije ne bi bilo

Letos obeležujemo 150 let zadružništva na slovenskem in 50 letnico ponovne vzpostavitve ZZS. Kako pomen zadružnega povezovanja vidi prof. dr. Jože Osterc, prvi kmetijski minister samostojne Slovenije, pa lahko slišite v današnjem podcastu.

Prof. dr. Jože Osterc: Če v II. polovici 19 stoletja ne bi bilo zavednih kmetov ... tudi samostojne Slovenije ne bi bilo

Letos obeležujemo 150 let zadružništva na slovenskem in 50 letnico ponovne vzpostavitve ZZS. Kako pomen zadružnega povezovanja vidi prof. dr. Jože Osterc, prvi kmetijski minister samostojne Slovenije, pa lahko slišite v današnjem podcastu.

narava kmetijstvo zadružništvo kmet osterc

Minute za kmetijstvo in podeželje

Prof. dr. Jože Osterc: Če v II. polovici 19 stoletja ne bi bilo zavednih kmetov ... tudi samostojne Slovenije ne bi bilo

Letos obeležujemo 150 let zadružništva na slovenskem in 50 letnico ponovne vzpostavitve ZZS. Kako pomen zadružnega povezovanja vidi prof. dr. Jože Osterc, prvi kmetijski minister samostojne Slovenije, pa lahko slišite v današnjem podcastu.

VEČ ...|15. 6. 2022
Prof. dr. Jože Osterc: Če v II. polovici 19 stoletja ne bi bilo zavednih kmetov ... tudi samostojne Slovenije ne bi bilo

Letos obeležujemo 150 let zadružništva na slovenskem in 50 letnico ponovne vzpostavitve ZZS. Kako pomen zadružnega povezovanja vidi prof. dr. Jože Osterc, prvi kmetijski minister samostojne Slovenije, pa lahko slišite v današnjem podcastu.

Robert Božič

narava kmetijstvo zadružništvo kmet osterc

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|10. 6. 2022
Martin Mavsar: Jutri vabljeni na Dan tehnike 2022

Letošnji Dan tehnike bo tematsko namenjen okolju prijazni pridelavi sadja. Na ogled bo najsodobnejša kmetijska tehnika za pridelavo sadja, z vodenimi prikazi delovanja pa bodo poskrbeli za nazoren prikaz uporabe v praksi. Vse skupaj se bo jutri, v soboto 11. junija 2022 od 9. ure naprej odvijalo v sadovnjakih in na dvorišču podjetja EVROSAD v Krškem, pravi Martin Mavsar svetovalec specialist s KGZ Novo Mesto.

Martin Mavsar: Jutri vabljeni na Dan tehnike 2022

Letošnji Dan tehnike bo tematsko namenjen okolju prijazni pridelavi sadja. Na ogled bo najsodobnejša kmetijska tehnika za pridelavo sadja, z vodenimi prikazi delovanja pa bodo poskrbeli za nazoren prikaz uporabe v praksi. Vse skupaj se bo jutri, v soboto 11. junija 2022 od 9. ure naprej odvijalo v sadovnjakih in na dvorišču podjetja EVROSAD v Krškem, pravi Martin Mavsar svetovalec specialist s KGZ Novo Mesto.

narava kmetijstvo sadjarstvo dan tehnike

Minute za kmetijstvo in podeželje

Martin Mavsar: Jutri vabljeni na Dan tehnike 2022

Letošnji Dan tehnike bo tematsko namenjen okolju prijazni pridelavi sadja. Na ogled bo najsodobnejša kmetijska tehnika za pridelavo sadja, z vodenimi prikazi delovanja pa bodo poskrbeli za nazoren prikaz uporabe v praksi. Vse skupaj se bo jutri, v soboto 11. junija 2022 od 9. ure naprej odvijalo v sadovnjakih in na dvorišču podjetja EVROSAD v Krškem, pravi Martin Mavsar svetovalec specialist s KGZ Novo Mesto.

VEČ ...|10. 6. 2022
Martin Mavsar: Jutri vabljeni na Dan tehnike 2022

Letošnji Dan tehnike bo tematsko namenjen okolju prijazni pridelavi sadja. Na ogled bo najsodobnejša kmetijska tehnika za pridelavo sadja, z vodenimi prikazi delovanja pa bodo poskrbeli za nazoren prikaz uporabe v praksi. Vse skupaj se bo jutri, v soboto 11. junija 2022 od 9. ure naprej odvijalo v sadovnjakih in na dvorišču podjetja EVROSAD v Krškem, pravi Martin Mavsar svetovalec specialist s KGZ Novo Mesto.

Robert Božič

narava kmetijstvo sadjarstvo dan tehnike

Minute za kmetijstvo in podeželje

Vsako delavniško jutro ob 8.50 nekaj minut namenimo nasvetom za pridelavo dobre in zdrave domače hrane ter razvoj podeželja. Rubriko pripravljamo v sodelovanju s kmetijskimi svetovalkami in svetovalci ter drugimi strokovnjaki tega področja.

Robert Božič

Robert Božič

Priporočamo
|
Aktualno

Komentar tedna

VEČ ...|5. 8. 2022
S. Emanuela Žardin: O svobodi govora z druge strani

Zadnje tedne se skoraj obvezno v enem ali drugem mediju pojavi kakšen zapis o svobodi govora. Sedanja oblast to človekovo pravico razume kot nekaj, kar si pridobiš z zmago na volitvah in lahko uporabljaš za utišanje vseh drugače mislečih.

S. Emanuela Žardin: O svobodi govora z druge strani

Zadnje tedne se skoraj obvezno v enem ali drugem mediju pojavi kakšen zapis o svobodi govora. Sedanja oblast to človekovo pravico razume kot nekaj, kar si pridobiš z zmago na volitvah in lahko uporabljaš za utišanje vseh drugače mislečih.

Emanuela Žardin

komentardružbapolitika

Dogodki

VEČ ...|25. 6. 2022
Slovesnost ob Dnevu državnosti iz Parka vojaške zgodovine Pivka

Sodelovali so:

  • Prifarci
  • Komorni godalni orkester Cantabile
  • Aleksander Mežek
  • Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec
  • Manca Izmajlova
  • Slavnostni govornik Alojz Kovšca
  • Slavnostni govornik dr. Aleš Štrancar
  • Pavle Ravnohrib
  • Povezovalca Nataša Ličen in Luka Svetina
  • Režiser dr. Jože Možina

Slovesnost ob Dnevu državnosti iz Parka vojaške zgodovine Pivka

Sodelovali so:

  • Prifarci
  • Komorni godalni orkester Cantabile
  • Aleksander Mežek
  • Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec
  • Manca Izmajlova
  • Slavnostni govornik Alojz Kovšca
  • Slavnostni govornik dr. Aleš Štrancar
  • Pavle Ravnohrib
  • Povezovalca Nataša Ličen in Luka Svetina
  • Režiser dr. Jože Možina

Radio Ognjišče

domovinaSlovenijapraznik

Program zadnjega tedna

VEČ ...|9. 8. 2022
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. avgust 2022 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 09. avgust 2022 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Glasbeni medgeneracijski večer

VEČ ...|2. 8. 2022
Glasbene novosti in disco glasba - DJ Dady

Po glasbenih novostih zasedb Tretji kanu in Žavbi brothers nas DJ Dady popelje v disko.

Glasbene novosti in disco glasba - DJ Dady

Po glasbenih novostih zasedb Tretji kanu in Žavbi brothers nas DJ Dady popelje v disko.

Marjan Bunič

mladistariglasbakulturazabavapogovor

Naš gost

VEČ ...|6. 8. 2022
Tadeja Krečič Scholten

V sobotni oddaji Naš gost smo gostili Tadejo Krečič Scholten, prevajalko, književno in gledališko kritičarko, urednico radijskih oddaj in novinarko na 3. programu Radia Slovenija. Lani je v zbirki Prvenci pri Mladinski knjigi izdala zbirko kratkih zgodb Nikoli ni prepozno in tudi o tem je tekla beseda v tokratnem pogovoru. Zaupala nam je tudi, katere gledališke predstave so jo v zadnjem času najbolj navdušile ter nasula kup bralnih namigov za to poletje.

Tadeja Krečič Scholten

V sobotni oddaji Naš gost smo gostili Tadejo Krečič Scholten, prevajalko, književno in gledališko kritičarko, urednico radijskih oddaj in novinarko na 3. programu Radia Slovenija. Lani je v zbirki Prvenci pri Mladinski knjigi izdala zbirko kratkih zgodb Nikoli ni prepozno in tudi o tem je tekla beseda v tokratnem pogovoru. Zaupala nam je tudi, katere gledališke predstave so jo v zadnjem času najbolj navdušile ter nasula kup bralnih namigov za to poletje.

Damijana Medved

spominživljenjeNikoli ni prepoznoRadio Slovenijanovinarkagledališčepisateljica

Spominjamo se

VEČ ...|9. 8. 2022
Spominjamo se dne 9. 8.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 9. 8.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Zakladi naše dediščine

VEČ ...|9. 8. 2022
Dobrote suhorobarske dežele

Polona Lovšin iz Zavoda za kulturo in okolje Coknpok je predstavila brošuro o okusih suhorobarske dežele, ki jih spet odkrivajo in predstavljajo na inovativen način sodobnim kulinaričnim navdušenem. Na njihovi spletni strani je zapis: Kulturna dediščina je odsev narodove identitete, znanj, prepričanj in tradicije. Narod je bogat, ko ima bogato kulturno dediščino, ki se lahko odraža tako v človekovih stvaritvah kot v narodnih običajih. Brošura je izšla v sklopu projekta Obedi ter obredi

Dobrote suhorobarske dežele

Polona Lovšin iz Zavoda za kulturo in okolje Coknpok je predstavila brošuro o okusih suhorobarske dežele, ki jih spet odkrivajo in predstavljajo na inovativen način sodobnim kulinaričnim navdušenem. Na njihovi spletni strani je zapis: Kulturna dediščina je odsev narodove identitete, znanj, prepričanj in tradicije. Narod je bogat, ko ima bogato kulturno dediščino, ki se lahko odraža tako v človekovih stvaritvah kot v narodnih običajih. Brošura je izšla v sklopu projekta Obedi ter obredi

Nataša Ličen

kulturanaravadružbadediščinakulinarikatradicijaizročilo

Duhovna misel

VEČ ...|9. 8. 2022
Ostani mladosten

Mlad ali star, to ni vprašanje let.

Ostani mladosten

Mlad ali star, to ni vprašanje let.

Mateja Subotičanec

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|9. 8. 2022
Žalostni del dne 9. 8.

Molili so radijski sodelavci. Molitev je vodil bolniški župnik Miro Šlibar.

Žalostni del dne 9. 8.

Molili so radijski sodelavci. Molitev je vodil bolniški župnik Miro Šlibar.

Radio Ognjišče