Is podcast
Ob današnjem godovnjaku svetem Atanaziju Velikem se moramo zamisliti v čas krščanskega starega veka - tja v oddaljeno …
Ob današnjem godovnjaku svetem Atanaziju Velikem se moramo zamisliti v čas krščanskega starega veka - tja v oddaljeno …
Na prvi dan meseca maja - ta je s šmarnicami posebej posvečen Božji Materi - obhaja Cerkev god Jožefa Delavca. Marijin mož in Jezusov rejnik goduje sicer …
Na prvi dan meseca maja - ta je s šmarnicami posebej posvečen Božji Materi - obhaja Cerkev god Jožefa Delavca. Marijin mož in Jezusov rejnik goduje sicer …
Rodil se je blizu Torina 1786. leta v družini z 12-imi otroki. Kar trije so si izbrali …
Rodil se je blizu Torina 1786. leta v družini z 12-imi otroki. Kar trije so si izbrali …
Katarina Sienska je bila 24-ti otrok v družini mestnega barvarja. Odraščala je v razburkanih časih …
Katarina Sienska je bila 24-ti otrok v družini mestnega barvarja. Odraščala je v razburkanih časih …
Današnji godovnjak je izgubil življenje na otoku Futuna v Oceaniji, ker je krstil …
Današnji godovnjak je izgubil življenje na otoku Futuna v Oceaniji, ker je krstil …
V toskanskem mestecu Lucca počiva nestrohnjeno telo Cite iz Monsagratija, rojene v tej vasi leta …
V toskanskem mestecu Lucca počiva nestrohnjeno telo Cite iz Monsagratija, rojene v tej vasi leta …
Današnji godovnjak je zelo češčen med ruskimi pravoslavnimi in grškokatoliškimi …
Današnji godovnjak je zelo češčen med ruskimi pravoslavnimi in grškokatoliškimi …
Kratka predstavitev svetnika oz. svetnice, ki ima godovni praznik.
Prvomajske počitnice so za nekatere čas počitka, za druge pa intenzivne priprave na teste in izpite in maturo. Kako se pripraviti na stres, če si sam pred tem, in kako biti dobra spodbuda, če smo starši, prijatelji? Z nami je bila terapevtka, dr. Andreja Poljanec.
Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih.
Smo v prazničnem tednu, v času tradicionalnih prvomajskih praznikov. Jutri bo spet večina naših medijev polnih novic o delu, delavcih in delavskih pravicah, in še posebej, ko bodo objavljali povzetke nagovorov najrazličnejših politikov, ki tistega pravega fizičnega dela od blizu nikoli še videli niso in bodo, po utečeni navadi, peli slavo revolucionarnim vrednotam, se bomo mnogi, ki smo že malo bolj v zrelih letih le hudomušno nasmehnili.
V uvodni oddaji cikla Gozdovi naših mest smo izvedli, kaj sploh so mestni gozdovi, koliko jih imamo pri nas in v čem se razlikujejo od ostalih gozdov. Ali ste vedeli, da je zračna razdalja od vsakega slovenskega mesta do gozda največ 1 km? Z nami sta bila dr. Mojca Nastran in dr. Janez Pirnat z oddelka za gozdarstvo na Biotehniški fakulteti.
V svetu bogate ponudbe in bujnega potrošništva sta vse večji izziv tudi vztrajnost in disciplina. Zaradi široke ponudbe se pogosto premislimo, preizkušamo, hitro odnehamo in se odločimo za kaj novega. Z mag. Miho Novakom, psihoterapevtom, s Študijsko raziskovalnega centra za družino, smo govorili o zdravi meji discipline in urjenju vztrajnosti.
Naš junak se po koncu počitnic vrne v Kozje, kjer ga je nestrpno čakala sestra Marica, s katero sta se ob otoku igrala sveto mašo. Družina je bila spet skupaj.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka je sestro Nikolino prosila za recept za čokolado. Potrebujemo: ½ kg sladkorja, 1 dl mleka, 12-13 dag masla, 5-7 dag kakava, ¼ l mleka v prahu, lahko še malo čokolade v prahu ... Za obogatitev okusa dodamo zdrobljene lešnike, orehe, rozine, mandlje ... Sestavine skuhamo in pripravljeno zmes vlijemo na peki papir ali v modelčke, ki jih dobro namastimo z oljem.
24. aprila smo obeležili 4. slovenski dan zavržene hrane. Udeleženci posveta Spoštujmo hrano, spoštujmo planet so spodbujali k premišljenim nakupom in preprečevanju nastajanja zavržene užitne hrane. Svoj pogled poslanke NSi in predsednice odbora za kmetijstvo je podala Vida Čadonič Špelič.
V svetu bogate ponudbe in bujnega potrošništva sta vse večji izziv tudi vztrajnost in disciplina. Zaradi široke ponudbe se pogosto premislimo, preizkušamo, hitro odnehamo in se odločimo za kaj novega. Z mag. Miho Novakom, psihoterapevtom, s Študijsko raziskovalnega centra za družino, smo govorili o zdravi meji discipline in urjenju vztrajnosti.