V oddaji ste slišali romarski pozdrav, vabilo na Brezje, nadaljevali pa smo z našim romanjem po nekaterih Marijinih cerkvah naše domovine. Romali smo s pomočjo knjige Francija Petriča Slovenske božje poti.
V oddaji ste slišali romarski pozdrav, vabilo na Brezje, nadaljevali pa smo z našim romanjem po nekaterih Marijinih cerkvah naše domovine. Romali smo s pomočjo knjige Francija Petriča Slovenske božje poti.
V oddaji ste slišali romarski pozdrav, vabilo na Brezje, nadaljevali pa smo z našim romanjem po nekaterih Marijinih cerkvah naše domovine. Romali smo s pomočjo knjige Francija Petriča Slovenske božje poti.
Prijatelji Radia Ognjišče
Predstavili smo septembrski tridnevni izlet na Bavarsko, ki ga pripravlja Radio Ognjišče. Slišali boste nekaj zanimivih informacij o krajih, ki jih bomo obiskali. Predstavitev izleta je bila v upanju in želji, da se nam pridruži čim več naših poslušalcev.
Prijatelji Radia Ognjišče
Predstavili smo septembrski tridnevni izlet na Bavarsko, ki ga pripravlja Radio Ognjišče. Slišali boste nekaj zanimivih informacij o krajih, ki jih bomo obiskali. Predstavitev izleta je bila v upanju in želji, da se nam pridruži čim več naših poslušalcev.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja vsak zadnji ponedeljek v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo glasbo po željah poslušalcev, in sicer valčke in polke ...
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja vsak zadnji ponedeljek v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo glasbo po željah poslušalcev, in sicer valčke in polke ...
Prijatelji Radia Ognjišče
Z nami so bili:
Prijatelji Radia Ognjišče
Z nami so bili:
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat boste slišali posnetek pogovornega večera, ki smo ga pripravili v času kratkega oddiha na obali. V večeru 7. marca smo dali pozornost 60-letnici revije Ognjišče. Urednik Ognjišča mag. Božo Rustja se je pogovarjal z Dragom Tacolom in v pogovoru sta predstavila knjigo Dober dan, starost.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat boste slišali posnetek pogovornega večera, ki smo ga pripravili v času kratkega oddiha na obali. V večeru 7. marca smo dali pozornost 60-letnici revije Ognjišče. Urednik Ognjišča mag. Božo Rustja se je pogovarjal z Dragom Tacolom in v pogovoru sta predstavila knjigo Dober dan, starost.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tudi v letošnjem letu vsak zadnji ponedeljek poslušamo vaše narodnozabavne glasbene želje.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tudi v letošnjem letu vsak zadnji ponedeljek poslušamo vaše narodnozabavne glasbene želje.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja je obudila vzdušje letošnjega Kratkega oddiha v Portorožu, kjer smo se ob večerih družili na skupnih dogodkih, čez dan pa srečevali pri sveti maši in različnih aktivnostih, najpogumnejši so celi skočili v morje.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja je obudila vzdušje letošnjega Kratkega oddiha v Portorožu, kjer smo se ob večerih družili na skupnih dogodkih, čez dan pa srečevali pri sveti maši in različnih aktivnostih, najpogumnejši so celi skočili v morje.
Prijatelji Radia Ognjišče
Slišali boste predstavitev septembrskega izleta v Armenijo in Gruzijo, ki smo ga pripravili v sodelovanju z agencijo Oskar. Izletniško pot nam je predstavil direktor agencije Oskar Savarin.
Prijatelji Radia Ognjišče
Slišali boste predstavitev septembrskega izleta v Armenijo in Gruzijo, ki smo ga pripravili v sodelovanju z agencijo Oskar. Izletniško pot nam je predstavil direktor agencije Oskar Savarin.
Naš pogled
Maja Morela je v komentar vpletla svoj pogled na odzive širše javnosti ob smrti papeža Frančiška. In njegovo pozornost do nebeške Matere Marije vzela kot iztočnico za zapis o marijinem mesecu, ki se počasi začenja.
Sol in luč
Delati kar je prikladno, pomeni slediti slepemu impulzu. Je kratkoročna korist. Je ozko in sebično. Laže, da doseže svoje. Ničesar ne upošteva. Nezrelo je in neodgovorno.
To je le delček vsebine tokratne oddaje v kateri smo slišali nekaj odlomkov iz knjige Jordana B. Petersona, 12 Pravil za življenje.
Moja zgodba
V programu lanskega filmskega festivala je bil tudi novi celovečerni dokumentarec z naslovom Dva brata, dve sestri, ki sledi zgodbi družine Žagar iz Notranjske. Bili so lastniki več žag od Prezida na Hrvaškem do Loške doline in Trsta, posedovali so veliko premoženje, ki so jim ga po vojni zasegli. Gostje v studiu so bili režiser Miha Čélar, ena od protagonistk filma Barbara Žagar in pa nečak umorjenih lastnikov gradu Strmol Peter Hribar.
Za življenje
Gostili smo frančiškana in kliničnega psihologa p. dr. Christiana Gostečnika. Spregovorili smo o primerih, ko so materam pred desetletji v porodnišnici povedali, da je njihov otrok ob porodu umrl, vendar ga niso imele možnosti videti. Ob sumu, da je bil njihov otrok morda prodan, se odpirajo velike bolečine in rane. Kako živeti z njimi? Resnice namreč večini ne bo uspelo nikoli izvedeti. Svoje vprašanje gostu za naslednjo oddajo lahko pošljete na za.zivljenje@ognjice.si
Duhovna misel
V prvem okvirčku stripa je narisan mož s psom in ob njem hodi žena. Mož poriva pred seboj otroški voziček, medtem ko žena ...
Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Kulturni utrinki
Tokrat smo povabili na klavirski recital ob zaključku glasbenega šolanja pianistke Klare Kolonič v Zavodu svetega Stanislava.
Komentar tedna
Skrajni čas je, da demokratična Slovenija, naslednica totalitarne države, opravi državniško dolžnost in rehabilitira nedolžne žrtve tega nasilja, kot je večina Evrope rehabilitirala žrtve fašizma, komunizma in nacizma. Dostojno je treba pokopati mrtve, označiti krivce in uresničiti demokratične standarde, ki so pogoj za spravo, kot so naša društva zapisala v Izjavi 1945 z naslovom »Edinost sreča sprava, k nam naj nazaj se vrnejo«.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Poslušalec je sestro Nikolino prosil za pomoč pri pripravi carskega praženca. Potrebujemo 3 jajca, ¾ l mleka, 1 žlica soli, 2 ½ dl moke, sol. Rumenjake, sol in mleko zmiksamo. Nato dodamo moko. Dobiti moramo gostejšo zmes, kot za palačinke. Na koncu dodamo sneg, ki ga solimo in nato nežno, rahlo zamešamo. Postopek lahko poenostavimo, da v mleko zamešamo cela jajca ... Praženec bo bolj rahel, če bomo dodali tudi kakšno žlico piva ali radenske (če imamo odprto). Dobro bo tudi, če masa pol ure počiva. Takrat se bo tudi videla prava gostota in lahko še dodamo malo tekočine. Polovico mase vlijemo v posodo, kjer smo prej pogreli olje. Najlepše se peče v kakšni litoželezni ponvi. Nato to obračamo in trgamo. Veliko koščkov izberemo po okusu in željah. Jed sladkamo z marmelado ali sladkorjem (kristalni ali v prahu ali pa z medom), lahko pa zraven ponudimo čežano ali kompot. Lahko pripravimo pečenjak brez sladkorja in zraven ponudimo skledo solate ali pa ga postrežemo po enolončnici ali drugi kremi juhi.