Is podcast
Spoznajte misijonarko s. Mojco Karničnik, njen red in del prizadevanj misijonark v Kongu.
duhovnost misijon. mojca karničnik kongo Pustna Sobotna iskrica 2023
Spoznajte misijonarko s. Mojco Karničnik, njen red in del prizadevanj misijonark v Kongu.
Spoznajte misijonarko s. Mojco Karničnik, njen red in del prizadevanj misijonark v Kongu.
duhovnostmisijon. mojca karničnikkongoPustna Sobotna iskrica 2023
V naši misijonski rubriki smo tokrat posodili glas projektu POTA, ki vabi na informativno srečanje pred pripravami na misijonske poti v prihodnjem letu. Vodile bodo na Madagaskar, v Kenijo, Ukrajino, Indijo, Kazahstan, Turčijo in Argentino.
V naši misijonski rubriki smo tokrat posodili glas projektu POTA, ki vabi na informativno srečanje pred pripravami na misijonske poti v prihodnjem letu. Vodile bodo na Madagaskar, v Kenijo, Ukrajino, Indijo, Kazahstan, Turčijo in Argentino.
Spomnili smo na lepo prenovljene spletne strani Misijonskega središča Slovenije. Na zanimivih straneh je tudi pismo Janeza Mesca o njegovi srebrni obletnici misijonskega poslanstva.
Spomnili smo na lepo prenovljene spletne strani Misijonskega središča Slovenije. Na zanimivih straneh je tudi pismo Janeza Mesca o njegovi srebrni obletnici misijonskega poslanstva.
V naši misijonski rubriki smo tokrat spoznali Malavi. Življenje v tej afriški deželi nam je predstavila nacionalna koordinatorica Karitas Malavi.
V naši misijonski rubriki smo tokrat spoznali Malavi. Življenje v tej afriški deželi nam je predstavila nacionalna koordinatorica Karitas Malavi.
Oktober je misijonski mesec, povabilo Pojdite in povabite vse na gostijo, Bog nas vabi preko misijonarjev, da se srečamo z njim, vabljeni k poslušanju.
Oktober je misijonski mesec, povabilo Pojdite in povabite vse na gostijo, Bog nas vabi preko misijonarjev, da se srečamo z njim, vabljeni k poslušanju.
Na Misijonsko nedeljo smo pozdravili misijonarko v Angoli, salezijansko sestro Zvonko Mikec, ki deluje v Angoli. Bdela je tudi nad porabo, v Pustni Sobotni iskrici zbranih, sredstev za podhranjene otroke v Mozambiku.
Na Misijonsko nedeljo smo pozdravili misijonarko v Angoli, salezijansko sestro Zvonko Mikec, ki deluje v Angoli. Bdela je tudi nad porabo, v Pustni Sobotni iskrici zbranih, sredstev za podhranjene otroke v Mozambiku.
V misijonski rubriki ste slišali vabilo k ogledu video in avdio pogovora z misijonarko v Burundiju s. Bogdano Kavčič. Navdušila nas je s srčno predanostjo in uspehi svojega dela v misijonih Afrike, ki jim je predana že več kot petdeset let.
V misijonski rubriki ste slišali vabilo k ogledu video in avdio pogovora z misijonarko v Burundiju s. Bogdano Kavčič. Navdušila nas je s srčno predanostjo in uspehi svojega dela v misijonih Afrike, ki jim je predana že več kot petdeset let.
V misijonski rubriki smo opozorili na misijonski mesec, v katerem smo, in predstavili prenovljeno spletno stran Misijonskega središča Slovenije.
V misijonski rubriki smo opozorili na misijonski mesec, v katerem smo, in predstavili prenovljeno spletno stran Misijonskega središča Slovenije.
V kratki rubriki smo slišali hvaležnost misijonarke s. Urše Marinčič, ki nam je na Stični mladih povedala kako napreduje gradnja šole na podeželju v Ugandi, kako raste dobro delo, ki ste ga poslušalci posadili v letošnji Pustni Sobotni iskrici.
Oddaja o neizmernem bogastvu doživetij in pričevanj slovenskih misijonarjev, ki svetu nastavljajo ogledalo, Bogu darujejo življenje, nam pa širijo obzorja. Preko njihovih pisem, pogovorov z misijonarji in sodelovanja z Misijonskim središčem Slovenije, krepimo zavest o vesoljnosti Cerkve in pomembnosti najmanjšega kamenčka v mozaiku evangelizacije in mnogih, tudi dobrodelnih, akcij.
Jutranjo Svetovalnico smo tokrat posvetili bontonu. Z nami je bila strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk, ki je odgovarjala tudi na vprašanja poslušalcev.
OMD plačila ne bodo več obdavčena, povabili smo na 39. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ob 130 letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor pa smo se o izzivih delovanja pogovarjali z direktorico mag. Ireno Leonido Kropf.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 22. november 2024 ob 05-ih
Zveza slovenske katoliške prosvete iz Gorice prireja ob praznovanju zavetnice pevcev sv. Cecilije 65. pevsko revijo pevskih zborov, ki bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž to soboto ob 20.30, v nedeljo pa ob 17.00. Na odru se bo letos zvrstilo 15 zborov z Goriške, Tržaške, Koroške in Slovenije, ki bodo segali po pisani paleti slovenskih umetnih in ljudskih pesmi, kot tudi repertoarjev iz svetovne zakladnice zborovske literature. Cecilijanka je letos posvečena skladatelju Pavletu Merkuju ob 10. obletnici smrti. No, na nedeljski praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, bo že dopoldne slovesno v Slovenskem pastoralnem središču v Gorici - konec novembra mineva 52 let od ustanovitve. Sedež ima v cerkvi sv. Ivana, vodi ga župnik Marijan Markežič ob pomoči p. Jana Cvetka. Slovesno mašo ob obletnici bo daroval kardinal dr. Franc Rode. Med mašo bo duhovnija obnovila posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu, na katero se pripravlja z devetdnevnico.
V oddaji Naš gost je bil z nami dr. Avguštin Mencinger. Bil je poslanec prvega sklica slovenskega parlamenta. Kot zdravnik, tudi v klubih in reprezentancah, je bil udeleženec treh olimpijskih iger. Deluje na športnem, kulturnem in turističnem področju. Bil je župnijski ključar v Radovljici, je malteški vitez in prejemnik različnih priznanj. Spoznajte častnega občana, ki je tudi izvrsten pripovedovalec zgodb in zanimivih doživetij z res različnih področij.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.